Propedizzy

Propedizzy is gemaakt voor én door eerstejaars studenten van de School voor Journalistiek.

Aline Bleeker

De altijd vrolijke Aline wilde graag wat extra’s uit haar schoolperiode halen en besloot daarom mee te doen aan Propedizzy: ‘’We leren hier op de SvJ vooral wat journalistiek inhoudt, er wordt maar weinig nadruk gelegd op het schrijven.’’ Omdat dit juist is wat zij later wil doen, liet zij deze kans niet voorbij schieten.

Casper Slotboom

‘Schaapje’, oftewel Casper, wil zijn studie leuker maken door naast de opleiding zelf nog iets extra’s bij te kunnen dragen aan de studie. Na zijn studie zou Casper het liefst willen programma’s willen maken en/of presenteren op de televisie. Wel voor een omroep met een wat vlottere stijl. Maar voor de tijd dat hij nog studeert ziet hij Propedizzy als een goede kans om een bijdrage te kunnen leveren aan de SvJ.

Coen van den Braber

Coen is lekker recht voor z’n raap en houdt ervan om veel verschillende mensen te spreken. Hij is altijd benieuwd naar de verhalen achter deze mensen en vond dat hij hier te weinig mee kon op de opleiding. In Propedizzy zag hij een kans om hier verder mee aan de slag te gaan: ‘’Bij Propedizzy worden we in het diepe gegooid. We mogen hier bijna alles zelf bepalen.’’

Lucinda Huijskens

Naast dat Lucinda haar eigen blog heeft waar zij onder andere schrijft over haar persoonlijke leven, wil zij ook op school haar journalistieke kwaliteiten zo goed mogelijk ontwikkelen. Propedizzy zag zij dan ook niet alleen als een kans om zoveel mogelijk uit haar studie te halen, maar vooral als een kans om nog meer uit haarzelf te halen.

Max Verbeek

Na behoorlijk wat ervaring met het werken bij de televisie kwam Max er achter dat hij de inhoudelijke kant hiervan veel leuker vindt dan de technische kant: ‘’Beeld vind ik erg leuk, maar via Propedizzy wil ik ook mijn schrijf-skills wat meer ontwikkelen.’’ Hij is vaak in Stef’s te vinden en je kunt hem zoals veel studenten op de SvJ altijd wakker maken voor een biertje.

Max Pickkers

Ruim twee maanden te laat was Max met zijn inschrijving voor de opleiding Journalistiek, maar dit weerhield hem er niet van om zo veel mogelijk uit zijn studie te halen. Crossmediale journalistiek trok zijn aandacht en zo vond Max zijn weg naar Propedizzy. Wat hij na zijn studie precies wil doen weet hij nog niet, maar voor nu heeft hij het op deze opleiding in ieder geval hartstikke naar zijn zin.

Merel Snyders

Om haar hobby fotografie toch iets meer in deze opleiding te kunnen verwerken besloot Merel mee te doen aan Propedizzy. Vormgeving is dan ook iets waar zij zich graag mee bezig houdt, maar of zij daar later ook mee aan de slag wilt, weet ze nog niet. Niets staat nu al vast: ‘’Ik zie wel wat er op mijn pad komt.’’

Myrte van Bon

Al sinds haar achttiende werkt de Friese Myrte bij de radio, waar ze zelfs na haar verhuizing naar Utrecht niet mee is gestopt. Of dit ook is wat ze later wilt doen? Nee, documentaires maken, daar is ze enthousiaster over. Doordat ze erg visueel is ingesteld lijkt cameravrouw zijn haar super leuk. Fotograferen, daar houdt Myrte ook erg van, maar of dit echt voor haar is weggelegd, dat weet ze nog niet zo goed.

Eefke van der Loop

Eefke weet altijd precies wat ze wilt, ‘’Tenminste, zo lijkt het’’, weet ze hier aan toe te voegen. Op een bepaald moment was ze ervan overtuigd dat ze cabaretier wilde worden, niet zo gek ook aangezien zij vorig jaar de theateropleiding heeft afgerond. Toch studeert Eefke nu aan de SvJ en zou zij voor zichzelf journalsitiek het liefst combineren met media, theater en muziek.

Lieve Boeve

Geen idee hebben welke kant je op wilt met je leven, om vervolgens op de opleiding Journalistiek terecht te komen. Voor Lieve pakte dit enorm goed uit. Al houdt zij er niet van om zichzelf te pushen, toch doet ze dit vaak wel: zo kwam ze ook bij Propedizzy terecht. Hier hoopt ze beter te leren schrijven en zich meer te kunnen verdiepen in de studie.

Begeleiding: Peter Douma

De School voor Journalistiek is een onderdeel van Hogeschool Utrecht.

Volg ons op:

• Mail: propedizzy@gmail.com
  • of je kunt altijd nog één reactie plaatsen onder de berichten op de site

Disclaimer

Alle op deze website geplaatste artikelen zijn van de redactie van Propedizzy en mogen niet gekopieerd of op andere wijze gepubliceerd worden zonder onze toestemming. Propedizzy is onderdeel van de HU.