Toegang en jouw profiel

Aanmelden / inloggen

Joost Kahmann maakt gebruikersnamen aan. De namen komen overeen met de naam zoals die in het mailadres van de HU wordt gebruikt.

Gebruikersnaam en wachtwoord krijg je per email toegestuurd. Ook wanneer je je wachtwoord bent vergeten en in het inlogscherm op “Wachtwoord vergeten?” klikt.

Inloggen kan op Mijn Sites.

Ingelogd in WordPress

Via ‘Dashboard/My Sites’ vind je een overzicht van nieuwssites die voor jouw beschikbaar zijn. De linkjes ‘Visit’ en ‘Dashboard’ brengen je naar, respectievelijk, voor- en achterkant van de betreffende nieuwssite.

Je profiel

Iedere redacteur heeft een eigen profiel. Het is belangrijk dat daar de juiste gegevens staan zoals je naam, die in al jouw artikelen komt te staan.

Daarom:

  • ga naar menu Gebruikers/Je profile
  • vul in: Voornaam, Achternaam en Schermnaam
  • kies bij ‘ Schermnaam (zoals getoond op de site)’ voor “Voornaam Achternaam”
  • en klik ‘Profiel bijwerken’.

Profiel afbeelding (Gravatar) toevoegen

Wil je een afbeelding bij je profiel, maak die dan: een foto.jpg of foto.png van 125×125 pixels.

Ga naar gravatar.com en koppel daar de afbeelding aan je mailadres.

Wachtwoord instellen

Aan jouw toegang tot WordPress is altijd een emailadres gekoppeld. Wie op een inlogpagina klikt op Wachtwoord vergeten? krijgt via dat emailadres opnieuw toegang.
+ vul bij ‘Nieuw wachtwoord’ een zelfgekozen wachtwoord in (niet te makkelijk)

+ klik ‘Profiel bijwerken’.

Dashboard instellen

Op veel Dashboardpagina’s staat rechtsboven ‘Scherminstellingen’. Daar kan je, per pagina, selecteren wat je wel en niet op de pagina wilt zien. Een kwestie van persoonlijke vookeur.

Nog zoiets: helemaal bovenaan het venster staat een grijze balk met handige linkjes. De zichtbaarheid van deze balk kan je aan/uit zetten in je profielpagina.