Wie                                                                                                                                            Opdrachtgevers van buiten de school kunnen hier gratis opdrachten op laten zetten via Maaike Severijnen (maaike.severijnen@hu.nl), onder de strikte voorwaarde dat ze alleen met onze studenten Freelance in zee gaan. Bij voorkeur zijn het journalistieke opdrachten, maar opdrachten van commerciële of bedrijfsjournalistieke aard of bijv. van de overheid kunnen soms ook. Zie elders op deze site de voorwaarden.

Deze website is uitsluitend bedoeld voor studenten die op de School voor Journalistiek in Utrecht het vak Freelance doen. Dat kan een tweedejaars student of een ouderejaars student zijn. Het vak is verhuisd van het derde jaar naar het tweede jaar en van beide lichtingen kunt u reacties verwachten.

Wat                                                                                                                                                                                                  

De opdrachten op deze site komen van externe opdrachtgevers, dus ze zijn echt bedoeld voor de buitenwereld. De school selecteert die opdrachten eerst op zwaarte en kwaliteit, maar zijn ze goedgekeurd, dan kun je er vrij uit kiezen en reageren. De opdrachtgever kiest met wie hij in zee gaat. Als er op de site staat dat er een financiële vergoeding mogelijk is, betekent dat dat je daarover zelf nog moet onderhandelen.

Hoe

Als je een opdracht ziet staan die je aanspreekt, neem je zelf contact op met de opdrachtgever (en misschien ben je niet de enige, dus presenteer je goed!). Als je tot overeenstemming bent gekomen met de opdrachtgever, mail je je eigen docent een werkplan.  Het is de bedoeling dat je pas aan de slag gaat als je werkplan is goedgekeurd. Stuur je om de een of andere reden geen werkplan vooraf, dan loop je het risico dat het werk achteraf wordt afgekeurd en dat je al die uren die je eraan besteed hebt dus niet mag tellen. Kan een opdracht van de site gehaald worden, laat dit dan weten!  Kijk in de studentenhandleiding om te zien wat er in een werkplan moet staan.

NB: Op de site staan opdrachten die er al lang geleden op gezet zijn. Wat is blijven staan, zijn media waar steeds weer mensen voor worden gevraagd. Dus laat je niet weerhouden door de datum. Reageer je ergens op en krijg je dan te horen dat de opdracht niet meer geldig is, laat dit dan weten.