Voor het Dronude Utrecht Project zijn wij op zoek naar studenten journalistiek voor het maken van een film ‘the making of’ van ongeveer 10-15 minuten. Het Dronude Utrecht Project is een kunstproject waarbij er dronefoto’s worden gemaakt van groepen naakte modellen voor het SPRING Performing Arts Festival die van 12-22 mei 2022. Zie hier: https://www.youtube.com/watch?v=Cbkkt1RPPvw&t=8s

Tijd: 1 maart – 12 mei 2022

Opnames tijdens ongeveer 5-10 fotoshoots in Utrecht op zondagochtenden en het monteren van het materiaal tot een documentaire video van ongeveer 10-15 minuten die tijdens SPRING zal worden vertoond bij de foto-expositie in de stadsschouwburg.

Vereisten
Studenten journalistiek die kundig zijn met video-opnames, video-interviews en montage (en afwerking met muziek) en affiniteit hebben met moderne kunst.

Werkperiode
Start 1 maart tot 12 april 2022 (opening SPRING).

De opnames en expositie vinden plaats in Utrecht.

Link: Dronudes Utrecht Project
www.dronudes.com

Dronudes Utrecht Project

Floris van den Berg, Tom Durden, Lieke van Herk

Floris van den Berg is de contactpersoon. florisvandenberg@dds.nl 06-52137151

Onkostenvergoeding
Onkostenvergoeding (reiskosten, koffie/thee, lunch etc.)

Projectomschrijving: video ‘the making of’
Zie hier: https://www.youtube.com/watch?v=Cbkkt1RPPvw&t=8s

Van 12-22 mei 2022 vindt er het jaarlijkse SPRING Performing Arts Festival plaats in Utrecht. Dit jaar is daar een uniek project onderdeel van: het Dronudes Utrecht Project waarbij er in de periode maart-mei verschillende fotoshoots zullen zijn met grote groepen naakte mensen op diverse plaatsen in de openbare ruimte in Utrecht. De foto’s zullen worden tentoongesteld in de Stadsschouwburg Utrecht tijdens SPRING. Wij zijn op zoek naar enthousiaste studenten die een ‘the making of’ videodocumentaire te maken van 10-15 minuten met een impressie van dit bijzondere project. Wij zoeken daarom 2 tot 4 studenten die als onderdeel van het Dronudes Project Team deze documentaire willen maken. De film zal worden vertoond tijdens de expositie in de Stadschouwburg (en worden gedeeld op sociale media als PR). Deze film zal waarschijnlijk flink wat kijkers trekken en vormt een in het oog springend deel van het Dronudes Utrecht Project.

Dit project is een spannend project met een heel duidelijk einddatum, namelijk het begin van SPRING 0p 12 mei 2022. De fotoshoots vinden plaatsen in maart-april in Utrecht.

Wij zijn op zoek naar studenten journalistiek die dit artistieke project willen documenteren. Je hebt een unieke kans om met deze film (landelijke) media-aandacht te krijgen.

Je kunt je als groepje (2-4 studenten) aanmelden, of alleen (en dan kijken we of uit de aanmeldingen een groepje kunnen samenstellen).

Als je je aanmeldt is toewijding vereist, want het is noodzakelijk dat de film echt af is op 12 mei.

Zet jij Utrecht op de kaart met een wervelende video?

Stuur je reactie naar: Florisvandenberg@dds.nl

We zien ernaar uit met je samen te werken!

Dronudes Utrecht Project Team

Floris van den Berg (coördinator)
Tom Durden
Lieke van Herk