Debatteren moet je faciliteren!

Politiek geïnteresseerd, of zelfs actief? Wil je meer doen bij de aankomende gemeenteraadverkiezingen dan stemmen? Werk dan mee aan hét lijsttrekkersdebat van de 8 partijen van de gemeenteraad in de gemeente Utrechtse Heuvelrug (Driebergen, Doorn, Leersum, Amerongen, Overberg, Maarn, Maarsbergen – 50.000 inwoners). Het debat zal gaan over de hoofdthema’s wonen, klimaat en duurzaamheid, gemeenschap en leefomgeving, buurt en bestuur.

Het debat wordt georganiseerd door regionale omroep Regio90. De techniek wordt verzorgd door een professionele partij. Het wordt uitgezonden op regionale TV (via de kabel), en de stream via de site van Regio90 en de gemeente zelf. De gemeente is opdrachtgever.

Aard van het werk: redactie:

  • Analyseren stemwijzer en partijprogramma’s
  • Debatvragen en stellingen voorbereiden voor lijsttrekkers
  • Optie: verwerken van inkomende vragen kijkers

Verwachte hoeveelheid: 4-5 dagen werk verdeeld over 2 weken. Redactiewerk kan thuis of aan de opleiding worden gedaan. Overleg kan per Teams/Zoom worden gedaan; een of twee bezoeken aan de studio in Leersum zijn wel handig.

Het debat vindt plaats op donderdag 10 maart in de raadszaal in Doorn.
Vereiste capaciteiten: goed lezen, inzichtelijk rubriceren en goed formuleren
Werkperiode: week 8 en 9
Uiterste aanmelddatum: 11 februari

Vergoeding per uur op declaratie na oplevering debatredactie, in overleg.

Contactpersoon Guido Pot: guido.pot@regio90.nl