[]

grootlopers
glunderdoos
verknonkelen
een kapitein op een dromedaris
een verschillende voelsprieten vis
vastwimpelen
verdonkelen
kletterende stembanden
‘doe eens niet zo gek joh!’

Jeroen Pomp

Ben jij nieuwsgierig en heb je een vlotte pen? En vind jij het leuk om je onder te dompelen in de wereld van kunst door mensen met een handicap? Dan willen we jou graag leren kennen!

Wat ga je doen?

Bij Special Arts kun je jouw redactionele en journalistieke vaardigheden ontwikkelen én inzetten voor een inclusievere wereld. Je draagt bij aan mooie projecten, waaronder het project Het Andere Gedicht 2022, een poëzieproject voor mensen met een beperking. Hiervoor schrijf je onder andere blogs, sociale mediaberichten en achtergrondartikelen. Daarnaast ondersteun je bij het maken van filmpjes en draag je bij aan het maken van het Kunstmagazine pArt. Hiermee help je de waarde van bijzondere kunst van mensen met een handicap delen met een breed publiek, professionals, bedrijven en overheid.

Heb je zelf ideeën die jouw cv én Special Arts verrijken? Daar staan we voor open!

Over ons

Special Arts gelooft in de waarde van kunst voor en door mensen met een handicap. Voor de mens, de maatschappij en het bedrijfsleven. Wij stimuleren de kunst- en cultuurparticipatie van mensen met een handicap en het ontwikkelen van hun pure talenten. Daarbij gaat het zowel om beeldende kunst en podiumkunsten (theater, dans en muziek), als om taalkunst.

Kunst van mensen met een handicap kan zeer speciaal zijn. De eigenheid ervan komt voort uit de eigenheid van de maker. Zij hanteren hun eigen regels. Dat blijkt soms uit een fascinatie voor een bepaald onderwerp, door een bijzonder kleurgebruik of een eigenzinnige uiting.

Wat wij bieden

Een inspirerende werkomgeving in Amersfoort, ruimte om jezelf te ontwikkelen en natuurlijk een onkosten- en reisvergoeding. In overleg

Wat wij vragen:

  • Enige ervaring met het schrijven van artikelen;
  • Nieuwsgierigheid naar kunst en cultuur van en voor mensen met een beperking;

Meer over Special Arts
www.specialarts.nl | www.gedichtenlaboratorium.nl | www.specialtheaterroadshow.nl | www.blijgoed.nl

Iets voor jou?

Wil jij jouw wereld verrijken, jezelf ontwikkelen en jouw talenten inzetten voor kunst- en cultuurparticipatie van mensen met een handicap?
Stuur dan een mail naar Tine Veldhuizen, directeur van Special Arts (t.veldhuizen@specialarts.nl).
Er is ruimte voor meerdere studenten.

Heb je nog vragen? Bel 033 4328033 / 06 49922670 en vraag naar Tine.