Wie wij zoeken

 • Een beeldredacteur / illustrator (per direct): Als illustrator voorzie je onze verhalen van passend én pakkend beeld. Je hebt een duidelijke creatieve, eigengereide stijl, maar deinst er ook niet voor terug om in samenspraak met (eind)redacteuren beeld aan te passen zodat het naadloos op een verhaal aansluit. Ook heb je eigen ideeën die je durft aan te dragen.
 • Een pr / social mediaredacteur (per direct): Als social mediaredacteur wijs je de lezer met je prikkelende teksten de weg wijst naar Red Pers-verhalen. Je bent iemand die behendig is met het beheren van diverse sociale media en het leuk vindt om mee te denken over de (online) zichtbaarheid van ons platform.
 • Een eindredacteur (per direct)Als eindredacteur neem je twee tot vier van onze schrijvende redacteuren onder je hoede. Je begeleidt hen van pitch tot publicatie, van begin tot eind in het maken van een verhaal. Je denkt mee over interessante vertelvormen bij een pitch en tilt onze verhalen naar een hoger niveau. Zodra een verhaal gereed is voor publicatie, zet je het klaar in ons CMS. Het gaat om een uitdagende functie waarbij je de spil in het productieproces bent.

Wie wij nog meer zoeken

Ook zijn we voor de schrijvende redactie op zoek naar nieuw talent om een aantal uitdagende journalistieke portefeuilles vorm te geven.

 • Een redacteur Gen-Z: Iemand die als geen ander in staat is om de leefwereld van zijn eigen generatiegenoten te duiden, maar die ook in breder perspectief kan zien. Sla jij aan op de nieuwste (digitale) trends? Denk en schrijf je graag over (bijvoorbeeld) de eet-, date- en feestcultuur van Gen-Z, maar duik je ook met volle overgave in de complexere vraagstukken die samenhangen met volwassen worden anno 2021? Solliciteer dan op deze vacature.
 • Een redacteur (hoger) onderwijs: Iemand die zich wil vastbijten in de ontwikkelingen in het Nederlandse onderwijs en daarover pakkende verhalen wil schrijven. Ben jij geïnteresseerd is in zowel de inhoud van het onderwijs, als in de mensen die er rondlopen? Sla je aan op misstanden op scholen en ben je niet vies van wat uitzoekwerk en onderzoek? Laat dan van je horen, we zijn heel benieuwd naar je ideeën.
 • Een redacteur hedendaagse religie: Iemand die geïnteresseerd is in zowel de traditionele vormen van religie, als de meer opkomende levensovertuigingen. Een redacteur die onze lezers een boeiend inkijkje weet te geven in werelden die anders misschien onbekend terrein blijven. Hoe ziet ‘geloven’ anno 2021 eruit? Dat mag je laten zien in je verhalen.

Wat wij bieden

Red Pers is al vijf jaar lang het opleidingsplatform voor journalistiek talent in Nederland. Bij ons krijg je – of je nu een journalistieke opleiding geniet of niet – de kans om je portfolio op te bouwen, je te oriënteren in de vele verschillende vormen van journalistiek, en ontwikkel je jezelf tot een zelfstandige journalist. Tientallen alumni van ons hebben reeds de weg gevonden naar gevestigde mediaredacties.

Door je aan ons te binden krijg je toegang tot ons netwerk, tot verschillende vacaturekansen – uiteenlopend van stages tot tijdelijke contracten en (terugkerende) freelanceklussen – en kom je terecht in een warm bad van talentvolle, jonge journalisten.

Red Pers is volledig vrijwillig, omdat we niet de fondsen hebben om geldelijke compensatie te verzorgen. Wel worden alle onkosten gedekt die gerelateerd zijn aan Red Pers (zoals consumpties, reiskosten en tickets voor evenementen). Ook hebben we financiële mogelijkheden voor journalistieke investeringen (zoals podcasts en videoproducties).

Belangrijke disclaimer: voorwaarde voor redacteurschap bij Red Pers is dat je aanwezig kunt zijn bij onze redactievergaderingen: één keer in de drie weken op maandagavond, in Amsterdam.

Hoe je kunt solliciteren

Verstuur het volgende naar meedoen@redpers.nl. Kijk goed wat er per functie van je verwacht wordt; incomplete sollicitaties kunnen we niet in behandeling nemen.

 • Schrijf een motivatiebrief waarin je de volgende vragen beantwoordt:
  • Wat verwacht je van je redacteurschap bij Red Pers?
  • Waar bestaat je journalistieke ambitie uit?
  • Welke journalistieke productie vind je inspirerend, en waarom?
  • Waar bestaat jouw stijl uit?
 • Stuur je curriculum vitae mee.
 • Voor beeld- en eindredacteuren: Stuur je portfolio mee. Voeg minimaal één en maximaal vier producties toe van jezelf waar je trots op bent.
 • (Ook) voor eindredacteuren: Voer een proefredactie uit op een ongeredigeerd artikel, alsof je reeds eindredacteur bent. Let op structuur, inhoud, stijl en taal, en bedenk ook een kop. We sturen het artikel dat je kunt proefredigeren naar je op zodra je bovenstaande documenten naar ons hebt opgestuurd. Je hebt dan 7 dagen om het artikel te redigeren.
 • Voor schrijvende redacteuren: Schrijf een proefartikel van maximaal 500 woorden. Dit mag geen opiniestuk, column, wetenschappelijk artikel of essay zijn. Het mag wél een nieuwsbericht zijn, hoewel we geen nieuwsberichten plaatsen op Red Pers.
 • Voor social mediaredacteuren: Stuur minstens 3 voorbeelden mee van sociale mediakanalen (die mogen journalistiek zijn, maar dat hoeft niet) die jij goed vindt en leg uit waarom.