Special Arts: bijzondere kunst van buitengewone kunstenaars

Special Arts stimuleert de kunst- en cultuurparticipatie van mensen met een handicap en dat zij hun pure talenten kunnen ontwikkelen. Dit betreft beeldende kunst, podiumkunsten (theater, dans en muziek), als ook taal.

Kunst van mensen met een handicap kan zeer speciaal zijn. De eigenheid ervan komt voort uit de eigenheid van de maker. Zij hanteren hun eigen regels. Dat blijkt soms uit een fascinatie voor een bepaald onderwerp, door een bijzonder kleurgebruik of een eigenzinnige uiting.

Special Arts gelooft in de waarde van kunst voor en door mensen met een handicap . Voor de mens, de maatschappij en het bedrijfsleven. In al onze activiteiten willen we deze waarde uitdragen.

Wij zijn op zoek naar… nieuwsgierige en inspirerende talenten die door blogs, social media berichten, achtergrondartikelen en filmpjes de waarde van deze bijzondere kunst willen delen met een breed publiek, professionals, bedrijven en overheid.
Wil jij je waardevol maken voor Special Arts? Dompel je onder in de bijzondere kunst van buitengewone kunstenaars en verrijk je wereld, waarbij je zelf kunt aangeven waar je je op wilt richten.

Enkele Special Arts activiteiten in uitvoering

  • Jaarlijks organiseert Special Arts een groots, bruisend project. Voor 2020 ontwikkelen wij plannen voor  een nieuw theaterproject: de Special Theater Road Show.
  • Een overkoepelende webshop voor toegepaste kunstproducten gemaakt door kunstenaars met een beperking.
  • Realiseren van een nieuwe website. Op deze website willen we de unieke kunstuitleencollectie ontsluiten door deelcollecties te presenteren onder de titel De keuze collectie van…
  • Allerlei activiteiten rondom Het Andere Gedicht, een taalstimulerend poëzieproject voor mensen met een verstandelijke handicap.

En we geven Kunstmagazine pArt uit: een magazine met artikelen voor en door kunstenaars met een handicap.

Special Arts werkt vanuit een kleurrijke galerie in hartje Amersfoort.
www.specialarts.nl
kennisplatform.specialarts.nl
www.facebook.com/hetanderegedicht
www.facebook.com/specialartsaward
www.facebook.com/specialtheaterroadshow

Vergoeding
– onkosten en reiskostenvergoeding

Wij kijken uit naar je reactie!
Tine Veldhuizen
t.veldhuizen@specialarts.nl
033 4328033
06 49922670

Special Arts
Zonnehof 4a
3811 NC Amersfoort