Wie-o-Weekend is een interactief vrijdagavondprogramma voor twintigers en dertigers op Slotstad Radio, de lokale omroep voor Zeist en Bunnik. Voor dit programma zijn we op zoek naar studenten die verslag willen doen en willen voorbereiden van evenementen binnen het verzorgingsgebied van de radiozender en voor productiewerkzaamheden tijdens de live-uitzending in de studio.

Wat houden de werkzaamheden in?

Als verslaggever kies je in overleg met de radio-DJ’s een evenement uit om te bezoeken, leg je contact met de organisatie van het evenement om afspraken te maken over het verslag en ga je op vrijdagavond naar de locatie om liveverslag te doen. Tijdens de uitzending, die duurt van 19.00 tot 21.00 uur, zijn er meestal vier blokjes van vijf minuten, waarin je verslag doet en interviews met deelnemers en organisatoren afneemt. Je kunt je per uitzending aanmelden als verslaggever en hebt enkele dagen van tevoren contact met de DJ’s om het verslag voor te bespreken en de eerste keer een app te installeren t.b.v. het opzetten van een geluidsverbinding met de studio. We verwachten dat je per keer in totaal ongeveer 4 uur kwijt bent aan overleg, inlezen en verslaggeving.

Als producer help je met redactionele en praktische werkzaamheden rondom de uitzending, zoals het voorbereiden van items, het zoeken en schrijven van nieuwsberichten, het uitnodigen en ontvangen van gasten in de studio en het bijhouden van sociale media.

Wie zoeken we?

Als verslaggever durf je open en respectvol op onbekenden af te stappen en vind je het leuk om luisteraars een indruk te geven van wat er gebeurt op het evenement waar je bent. Wanneer je producer bent, weet je in te spelen op wat er gebeurt in de uitzending, kun je goed samenwerken met de presentatoren en ben je bereid om verschillende soorten werkzaamheden uit te voeren.

Wat bieden we?

Graag bieden we je de ruimte om de taken te doen die jou het meest aanspreken en de begeleiding die je daarbij nodig hebt. We bieden je een gezellige werksfeer en de mogelijkheid om op verschillende gebieden ervaring op te doen met het vak van radio maken. We vergoeden je onkosten.

Reageren: Wie-o-Weekend wordt wekelijks uitgezonden. Je kunt doorlopend reageren op deze oproep.

Stuur je reactie naar Arend en Jasper, wie-o-weekend@slotstad.nl of bel (op vrijdag tussen 17.00 en 21.15 uur) naar 030-6912040.

Meer weten?

Meer informatie over Slotstad Radio vind je op: htp://www.slotstad.nl. Je kunt uitzendingen van Wie-o-Weekend terugluisteren via: https://www.google.com/podcasts?feed=aHR0cHM6Ly9hbmNob3IuZm0vcy9mMTc5Yjk4L3BvZGNhc3QvcnNz