Utrecht Natuurlijk organiseert op 16 juni voor de tweede keer een 1001 soorten dag in Utrecht. Tijdens die dag gaat een team van experts de uitdaging aan om in heel Lunetten zoveel mogelijk verschillende dier- en plantensoorten te vinden. Van vogels tot bijzonder varens, van paddenstoelen tot pissebedden alle soorten worden geteld en in kaart gebracht. Bezoekers van de 1001 soorten dag kunnen meekijken, meedoen en kennis maken met de mensen achter dit onderzoek.

Het zenuwcentrum van de 1001 soorten dag is Koppelsteede. Vanuit hier zijn er excursies en publiceren we live over wat er langs bermen, in poelen en in steegjes allemaal gevonden wordt. We zoeken hiervoor reporters die op sociaal media live verslag willen doen van de dag.

Wie zoeken we?
Utrecht Natuurlijk zoekt reporters die op sociaal media live verslag willen doen van de dag. Dit betekent; schrijven, interviewen, in beeld brengen en content ook meteen live publiceren. We verwachten van je dat je enthousiast bent en wilt induiken in de wereld van biodiversiteit en stadsnatuur en dit kan overbrengen naar een breder publiek. Er wordt verwacht dat je zelfstandig kan werken en een goed gevoel voor beeld en taal hebt.

Wat bieden we jou?
Een relevante werkervaring met een heel interessant onderwerp. Denk aan prachtige natuurfotografie en het interviewen van specialisten. Een afgebakende taak, die je vooral op de dag zelf gaat uitvoeren. We helpen je op weg met het contactleggen met de expert en het verzamelen van content. Je wordt begeleid door onze adviseur. Vooraf krijg je een briefing zodat je goed voorbereid aan te slag kan gaan.

Praktische info
De 1001 soorten dag vindt plaats in Utrecht Lunetten van 7.00 tot 23.00.Ter voorbereiding komen er een of twee gesprekken met uitleg over wat er wordt verwacht. Verder vinden alle werkzaamheden plaats op 16 juni. Een vrijwilligersvergoeding is mogelijk in overleg. Meer informatie over Utrecht natuurlijk vind je op www.utrechtnatuurlijk.nl

Interesse? Bel of mail Ursula Engel, adviseur Utrecht Natuurlijk, locatie Koppelsteede: 0628365411 -ursula.engel@utrechtnatuurlijk.nl