Introductie

In februari 2019 is het European Creative Futures (ECF) intensive international programme te gast in Utrecht. 8 dagen lang werken studenten en wetenschappers uit 5 landen samen in een programma over creatief ondernemerschap. Het draait om ontwikkelen van ondernemers-skills maar zeker ook om het opbouwen van een internationaal en cross-disciplinair netwerk: ongeveer 50 studenten van o.a. journalistiek, agriculture, klassieke muziek, design, business en IT bouwen in een week connecties die verder gaan dan een schoolproject. Tijdens de week zijn er gastcolleges, workshops, team work momenten, concerten en andere social events.

Wat wordt er van je verwacht?

Een reportage van ECF 2019, waarbij wij storytelling belangrijk vinden. Wij zoeken dus een documentaire achtige stijl van rapportage maken waarbij niet slechts wordt weergegeven wat er is gebeurd, maar vooral hoe de deelnemers het beleven en hoe hun blik gedurende de week verandert.

Het betreft dus filmen, regisseren en monteren. We zien jou als de deskundige en denken graag samen met jou na over hoe dit een sterke reportage kan worden.

Het betreft een 8 daags programma. Je hoeft natuurlijk niet permanent aanwezig te zijn tijdens, maar als je het leuk vindt om meer contact met de internationale studenten te hebben dan slechts tijdens het filmen, ben je van harte welkom om (delen van) het programma mee te volgen en mee te gaan met de social events. Het is dus ook geschikt als internationaliserings-ervaring en om je netwerk uit te breiden met studenten en docenten uit verschillende landen en opleidingsachtergronden.

Periode

ECF 2019 vindt plaats van zaterdag 16 februari 15:30 uur t/m zaterdag 23 februari in de avond (einddiner met prijsuitreikingen en certificaat ceremonie), inclusief de weekenddagen.

Tijdpad

8 februari – deadline voor reageren

16 t/m 23 februari – filmen

1 maart – opleveren eindresultaat, direct feedback

5 maart – eindversie opleveren

Locatie: Utrecht

Vergoeding

Onkosten worden vergoed; daarnaast vergoeding in de vorm van Bol.com cadeaubon (cash niet mogelijk) en mogelijkheid tot bijwonen onderdelen van programma.

Informatie aanmelding

DEZE OPDRACHT IS UITSLUITEND BEDOELD VOOR DE OUDEREJAARS STUDENTEN DIE FREELANCE OUDE STIJL DOEN (YW)

Stuur een e-mail aan roderick.udo@hu.nl met daarin een korte beschrijving van: wie je bent, wat je skills zijn (stuur eventueel links mee naar voorbeelden) en wat je aanspreekt in de opdracht. Geef ook aan of er eventuele beperkingen in je beschikbaarheid zijn in de week van ECF 2019. Je mag individueel of als duo reageren.

Bij een groot aantal reacties van geschikte kandidaten kan worden besloten de opdracht al voor de deadline offline te halen.

Contactpersoon: Roderick Udo, roderick.udo@hu.nl, +31638762289