Het centrum van Utrecht bestaat uit 5 verschillende kwartieren; het Vredenburgkwartier, Museumkwartier, Domkwartier, Stadhuiskwartier en het Universiteitskwartier. Elk kwartier heeft z’n eigen karakter en unieke aanbod aan winkels, horeca en (culturele) instellingen.

Het Universiteitskwartier is het bruisende, creatieve hart van Utrecht. Met gezellige restaurants, hippe koffietentjes, coole designshops, spetterende festivals en culturele instituten zoals de bieb en de schouwburg is deze wijk een onontdekte parel in de binnenstad. Veel mensen die Utrecht bezoeken, kennen dit oostelijke stukje van het centrum helemaal niet.

Momenteel wordt een langdurige campagne ontwikkeld om de ondernemers en hun bijzondere plek in de stad onder de aandacht te brengen bij het grote publiek. Jij kan bijdragen om dit gave kwartier te promoten.

Het hart van de campagne vormt een website waar meer dan 100 winkeleigenaren, horecaondernemers, festivalorganisatoren, ambachtslieden en andere figuren uit deze wijk hun verhaal doen. Aan de hand van een vaste Q&A ga jij langs de deuren om leuke korte interviews te houden met deze mensen. Deze gesprekken werk je uit met een vlotte, spontane pen in beknopte portretten die op de website worden geplaatst.

Je gaat op pad met een beginnende fotograaf – eveneens student – en bezoekt als duo meerdere ondernemers per dag. Sturing, planning, instructies en feedback ontvang je van professionals uit het campagneteam. Maar let op, er wordt veel zelfstandigheid, initiatief en daadkracht van je gevraagd.

Gedurende een periode van 3 maanden zal je tientallen interviews afnemen en deze verwerken tot lezenswaardige portretten. Denk jij dat je er klaar voor bent? Mail dan uiterlijk 31 december je motivatie en CV naar natasja@cmutrecht.nl