CYCLOsportive is een uniek platform voor en door èchte wielerpassionisten. De ontwikkelingen op het gebied van cyclosportieven, amateur- en sportklassewedstrijden en recreatieve uitdagingen worden op de voet gevolgd. Met als resultaat stijlvolle Cyclo/Amateurkoers/MTB reportages, interviews, portretten, reisverhalen, achtergrondartikelen en columns.
Taken:
In opdracht van CYCLOsportive doe je verslag van mooie evenementen in Nederland. Schrijf je achtergrondartikelen over Granfondo’s in België, Frankrijk, Italië, Oostenrijk en Zwitserland. Koers je zelf dan kun je ook columns over jouw wielerleven op CYCLOsportive.nl posten. Ook berichten posten op de social media kanalen van CYCLOsportive behoort tot je taak.

Wie zoekt CYCLOsportive?
CYCLOsportive zoekt studenten journalistiek die gek zijn van sport en wielrennen in het bijzonder. Daarnaast draait alles tegenwoordig om beleving. Je moet vanuit die beleving van de fietser kunnen schrijven. De lezer moet zichzelf herkennen in jouw verhalen. Het zweet kunnen ruiken, de pijn kunnen voelen. In eerste instantie gaat het om het schrijven van verhalen. Maar als je handig bent in het maken van korte filmpjes dan is daar ruimte voor op het platform. Rijbewijs B is een vereiste.

Wat biedt CYCLOsportive?
Eventuele reiskosten worden in overleg vergoed. Daarnaast geven we een passende vergoeding voor de werkzaamheden. En als slagroom op de taart, CYCLOsportive gaat in 2019 4 reizen organiseren naar 4 mooie Granfondo’s in Italië, Oostenrijk en Zwitserland. Jij kan mee op reis en daar vervolgens een mooie reportage over maken. Reis en verblijfkosten worden vergoed door CYCLOsportive.

Hoe reageren?
Stuur een mail naar gv@cyclosportive.nl waarin je jezelf introduceert en voeg een paar artikelen toe die je geschreven hebt als student journalistiek.