Achtergrondreportages: de uitdaging om duurzamer te leven

In opdracht van Utrecht 4 Global Goals (www.utrecht4globalgoals.nl) en de Duurzame Week (www.duurzameweek.nl) ben ik op zoek naar studenten journalistiek die achtergrondreportages/portretten maken. Deze reportages gaan over hoe mensen invulling geven aan een klimaatuitdaging die zij zichzelf hebben gegeven op het gebied van een duurzamere leefstijl. De komende weken kiezen mensen tijdens het event Climate Planet (www.climateplanet.nl) een klimaatuitdaging. Eind mei 2019 willen we in portretten vertellen over hoe het deze mensen is gelukt hun uitdaging te volbrengen en wat het hen oplevert.

Human interest

Wij willen laten zien dat het kiezen om duurzamer te leven leuk en toegankelijk is,  en ook voor jezelf nog iets oplevert bovendien. Ook willen we laten zien dat elk mens daarin dilemma’s en spanningen ervaart en dat het voor iedereen een eigen zoektocht is. De mensen die we portretteren hebben ieder een bezoek gebracht aan de Climate Planet , een evenement dat van 6 oktober tot 3 november plaatsvindt in Utrecht.Tijdens de Duurzame Week in juni 2019 gebruiken we deze portretten ook voor verdere publiciteit.

De opdracht biedt je:

• Werkervaring in werken voor opdrachtgever
  • Vrijheid in vorm/aanpak
  • Inspirerende omgeving
  • Bezoek aan Climate Planet (tot uiterlijk 3 november)
  • Meewerken aan goed doel
  • Kans om samen met collega-studenten op te pakken

Mocht je interesse hebben reageer dan z.s.m. en uiterlijk 1 november. Dit biedt je de ruimte om gratis een bezoek te brengen aan het evenement Climate Planet, zodat je dezelfde ervaring hebt als de mensen die je zult portretteren.

Voor meer informatie neem contact op met Jeanine Pothuizen, 06-12368634 en via jeanine@deverander.coach