Explore Utrecht is een lifestyle city guide door locals, voor iedereen die geïnteresseerd is in Utrecht. Utrechter, expat of toerist op zoek naar leuke to do’s in de stad: bij Explore Utrecht zijn ze aan het juiste adres. Het is onze missie om de fantastische lifestyle die de stad Utrecht te bieden heeft te laten zien, terwijl we ondertussen ook lokale ondernemers en leuke initiatieven een platform te bieden

Vind jij Utrecht de tofste stad van Nederland, heb je een passie voor fotografie en video én schrijf je graag leuke, vlotte en inspirerende artikelen? Lees dan verder.

De projecten:

Human interest artikelen: Omdat wij graag laten zien dat Utrecht meer is dan alleen de leuke hotspots zoeken we studenten die het leuk vinden om human interest artikelen te schrijven. Je gaat enkele inspirerende en bijzondere Utrechters interviewen en maakt daar een mooi artikel van voor onze lezers. Voor deze opdracht dien je ook goed te kunnen fotograferen, want enkele mooie portretten of beelden van de Utrechter en zijn of haar omgeving zijn natuurlijk onmisbaar.

Videoreeks: Heb jij een flinke dosis video-ervaring en wil je voor het Instagram-account van Explore Utrecht een leuke videoreeks maken van 8 video’s, met een duur van ongeveer vijf a tien minuten voor IGTV? Dan hebben wij een leuke klus voor je. Maar de inhoud houden we nog even geheim. Invulling bespreken we graag, want er is ook ruimte voor eigen inbreng.

Festivalverslaggeving: Het festivalseizoen ligt helaas achter ons, maar de feestdagen zijn in aantocht. Ook in de donkere seizoenen en met de feestdagen draaien festivals gewoon door. Helaas kunnen we niet zelf alle festivals zelf af voor een live report, videoverslag of fotoverslag. Heb jij zin om festivals te bezoeken en hierover een verslag (recensie) of promotiestuk te schrijven? Dan zetten wij je graag in om op een paar festivals Explore Utrecht te vertegenwoordigen. Daarnaast is er ook genoeg op cultureel gebied te beleven. Denk aan: musea, theatervoorstellingen, comedy shows en liveoptredens.

Openingen en proeverijen: Regelmatig worden wij uitgenodigd om openingen van de tofste nieuwe hotspots bij te wonen. Of ontvangen we een aanvraag voor een proeverij. Ja, daar willen het liefst geen nee te zeggen, maar helaas kan het soms niet anders. Misschien wil jij dan plaatsnemen aan tafel met andere food reporters en bloggers? Je kunt genieten van een heerlijke lunch of diner, waarover je binnen een week een recensie van schrijft voor op Explore Utrecht. En tussen de gangen door kun zonder enig moeite onze volgers op Instagram op de hoogte brengen van je food adventures.

Wil je aan de slag met een van deze projecten, neem dan contact op met Dainahara op info@exploreutrecht.nl Heb je vragen? Bel gerust naar 06-28379954.

Vergoeding: Helaas kunnen wij geen geld bieden voor je inzet, maar wel de mogelijkheid om ervaring op te doen bij een groeiend, succesvol platform in Utrecht. Je wordt onderdeel van een superleuk team én wij besteden graag wat leuke events en proeverijen uit aan enthousiaste en hardwerkende studenten. En af en toe hebben wij ook betaalde aanvragen die we graag uitbesteden aan een enthousiaste student.