Straatjournaal is op zoek naar jou, een enthousiaste freelancer die interviewt, reportages schrijft en zo nu dan wat speurwerk verricht. Ook onze fotografenpool kan vers bloed gebruiken.

Wil jij met je teksten of foto’s een groot verschil maken voor mensen die aan de onderkant van de maatschappij leven? Vind jij het belangrijk om hun een stem en een gezicht te geven? En heb je een vlotte pen of een scherp oog voor mooie beelden? Maak dan zo snel mogelijk kennis met ons.

Straatjournaal is de door dak- en thuislozen verkochte straatkrant van de Bollenstreek, Haarlemmermeer, Kennemerland, West-Friesland, de Kop van Noord-Holland en Texel.  Dankzij de verkoop van de krant verdienen plusminus honderd verkopers een broodnodig centje. Ook geeft de verkoop structuur aan hun dag en blijven ze zo deelnemen aan de maatschappij.

We schrijven uiteraard over dakloosheid en maatschappelijke thema’s, maar ook over sport, cultuur, historie en tal van andere onderwerpen. De krant wordt gemaakt door een kleine maar professionele redactie en verschijnt maandelijks in een oplage van gemiddeld 12 duizend stuks.

We bieden studenten die voor ons aan de slag willen professionele begeleiding en een onkostenvergoeding. Interesse? Stuur een mail met je motivatie en een voorbeeld van je werk naar straatjournaal@gmail.com ter attentie van Gwendelyn Luijk.