Embrosa helpt lokale ondernemers om hun winkel te promoten, want zelf weten ze vaak niet hoe ze dit moeten aanpakken. Dit doen wij met kant-en-klare (social media) berichten.

Wij geloven in de kracht, de passie en het vakmanschap van de lokale ondernemer. We willen niet dat alle winkelstraten er hetzelfde uit komen te zien. Daarom maken we ons hard voor lokale ondernemers. Zo helpen we die gezellige winkeltjes, bijzondere restaurantjes en unieke salons om een tegengeluid te produceren te alle grote ketens en online winkels. 

Een kapper gebruikt bijvoorbeeld Embrosa (middels onze app) om kant-en-klare inspiratie en berichten te vinden en deze zelf te delen op Facebook, Instagram, Twitter etc. Een kapper kan deze berichten altijd zelf personaliseren met eigen tekst of foto’s voordat hij/zij deze online plaatst. De berichten gaan over het kappersvak, haarverzorging, producten die de kapper verkoopt en de stad, wijk of het winkelcentrum waar de salon is gevestigd.

Zo helpen we op dit moment duizenden kappers, nagelstylisten, pedicures, schoonheidsspecialisten, opticiens en audiciens in heel Nederland. Andere branches volgen snel. En bovendien staan we op het punt om onze internationale versie van Embrosa uit te rollen. De wereld ligt aan onze voeten. 

Wat voor hulp zoeken we? We zoeken creatieve content creator(s) die zelfstandig social media berichten en blogposts kunnen maken. De social media berichten zijn voor onze klanten, de lokale ondernemers die Embrosa gebruiken. De blogposts gebruiken we voor de marketing van Embrosa. De social media berichten worden in het Nederlands geschreven, de blogposts in het Engels. 

Zie jij het zitten om content te schrijven voor Embrosa? Wil jij graag:

  1. Maandcontent schrijven: korte Nederlandstalige tekstjes, geschikt voor social media. over feestdagen, speciale evenementen (denk op de dag van sportwedstrijden) en ‘de dag van…’. Wij leveren een planning aan met speciale dagen in bijvoorbeeld de maand juni. Jij bent zelf vrij om naar eigen creativiteit en inzicht een invulling voor het bericht te verzinnen voor de betreffende doelgroep (verzin bijvoorbeeld iets voor de Dag van de Allergie voor zowel een opticien als een kapper).  
  2. Content over het stadsdeel Leidsche Rijn schrijven: korte Nederlandstalige tekstjes, geschikt voor social media, over (parels in) Leidsche Rijn. We gaan namelijk aan Embrosa ook lokatie gebaseerde content toevoegen. Een ondernemer in Leidsche Rijn kan zo niet alleen informatie delen over zijn/haar vak of over ‘de dag van…’, maar ook over activiteiten die plaats gaan vinden in hun buurt. Jij krijgt een parel toegewezen (bijvoorbeeld Castellum) en je kunt zelf korte snackable en shareable content maken op basis van interviews met Castellum of door het raadplegen van bronnen over/bij Castellum. 
  3. Langere Engelstalige blogs/artikelen/betogen schrijven, die Embrosa zelf gebruikt voor haar internationale marketing. Embrosa geeft aan wat de titel is van het artikel, wat de vorm is van het artikel en brainstormt met jou over de inhoud van het artikel. Het centrale thema in deze content is: Hoe maak je vanuit het marketing hoofdkantoor van een merk content voor lokale dealers en waar moet je rekening mee houden (van culturele verschillen per land, diversiteit, betekenis van kleuren over de wereld etc). Deze content komt terecht bijvoorbeeld terecht bij het hoofdkantoor L’Oréal die content maakt voor salons in bijv. Nederland).

De content komt onder de naam ‘Embrosa’ in de App en op internet te staan. Je wordt dus een ‘ghostwriters’.

Natuurlijk willen we je betalen voor dit werk. We denken daarbij zelf aan (iets boven) het wettelijke minimumloon. De werklocatie is vrij (thuis of in het buitenland kan allebei), we hebben immers zelf geen echt kantoor. Vaak werken we 1 dag per week bij Graduate Space Utrecht (Euclideslaan). De werktijden zijn ook vrij, zolang je de afgesproken deadlines maar haalt. Natuurlijk kunnen wij ondersteunen bij vragen. 

Wil jij ons tegen betaling helpen en gelijktijdig aan je CV bouwen? Ben jij inhoudelijk voldoende onderlegd en kun je zelfstandig deze content voor ons produceren? Neem dan contact op met Melanie van Norden, co-founder van Embrosa, via melanie@embrosa.com. Dan plannen we samen een kennismakingsgesprek in via Skype of in Utrecht.

Heb je vragen? Bel of mail gerust! melanie@embrosa.com of 085-3038686.