AmsterdamFM is de cultuurzender van de hoofdstad en zendt dagelijks op FM en online een boeiende melange aan programma’s uit in onze studio in het Tropenmuseum in Amsterdam. De programma’s worden gemaakt en gepresenteerd door een keur aan getalenteerde vrijwilligers. Om deze groep te begeleiden en te inspireren willen wij graag een aspirant-hoofdredacteur benoemen die gedurende een bepaalde periode de leiding neemt en de programmamakers aanstuurt.

Wat kun je?

Je beschikt over leidinggevende capaciteiten, sociale vaardigheden, een dosis creativiteit en bent geïnteresseerd in het medium radio. Je analyseert het programma-aanbod en zorgt –waar nodig- voor kwalitatieve en inhoudelijke verbetering.

Amsterdam bruist van de culturele activiteiten en jij bent als mediafiguur een spil in dit spectrum. Boeken, films, theater, kunst en sociale aspecten vormen de hoofdmoot van het zendschema.

Wat leer je?

De kneepjes van het radiovak, hoe programma’s worden vervaardigd, radiotechniek, redactionele content maken, reportages initiëren en eindredactie. Je bent ook verantwoordelijk voor de invulling van sociale media en de promotie van het radiostation.

Je bepaalt zelf hoe lang (periode) je deze functie wilt uitoefenen. De werkuren zijn van tien tot vijf in het Tropenmuseum in Amsterdam.

Het is mogelijk samen te werken met collega freelancer om de werktijden te laten rouleren, aangezien wij ook in het weekend uitzenden.

Vergoeding

Voor niets gaat alleen de zon op, dus wij zijn graag bereid om de inhoud van je portemonnee bij te spijkeren, maar vanzelfsprekend in overleg en met respect voor onze financiële mogelijkheden.

Wij bieden een plezierige werksfeer, kennismaking met gedreven programmamakers, een aantrekkelijke entree in de culturele wereld van de mooiste stad van het land.

Dan weet jij ook wat er speelt!

Meer informatie vind je op onze website www.amsterdamfm.nl.

Stuur je sollicitatie naar:

AMSTERDAMFM

p/a Tropenmuseum

Ter attentie van Frans van der Beek (bestuursvoorzitter)

Linneausstraat 2

1092 CK  Amsterdam