Ben jij een ondernemende student journalistiek of multimediadesign met interesse in duurzaamheid? Haal dan bij ons je studiepunten op een manier die bijdraagt aan een duurzamere samenleving.

Dit voorjaar zijn wij, de Natuur- en Milieufederatie Utrecht (NMU), gestart met het opbouwen van een online community rond duurzaamheid in de provincie Utrecht. De Facebookpagina I love Utrecht is daarvoor nu het voornaamste medium. Op https://www.facebook.com/ILoveUtrecht/ geven we informatie op het gebied van:

– duurzame lifestyle
– mooie natuur, natuurfoto’s
– groene initiatieven
– gezond eten en bewegen

We willen het bereik van de pagina graag vergroten. Op termijn overwegen we zelfs de community uit te breiden met een app of site.

Wat ga je doen? We zoeken enthousiaste studenten die bij willen dragen aan het succes van dit duurzame platform.

We vragen je om mee te denken, maar vooral om actief bij te dragen. Dat kan in de vorm van het zoeken en delen van interessante duurzame evenementen, activiteiten en tips of het maken van vlogs en/of foto’s. Je kunt bijvoorbeeld duurzame markten of workshops bezoeken of meegaan met een wandeling of fietstocht en daar een videoverslag van maken of foto’s nemen. Daarnaast zoeken we studenten die zich toeleggen op het vergroten van de interactie met onze volgers. Je krijgt bij de NMU veel vrijheid om aan I love Utrecht je eigen invulling te geven.

Wij zoeken studenten met:

• affiniteit met duurzaamheid en de provincie Utrecht
  • plezier in het schrijven van artikelen en het maken van foto’s en evt. filmpjes
  • goede socialmedia-skills
  • een zelfstandige werkhouding
  • minimaal twee uur per week de tijd gedurende liefst enkele maanden

Wat wij bieden:

• grote vrijheid bij de invulling van je werkzaamheden
  • professionele begeleiding door ons communicatieteam
  • een reiskostenvergoeding als je voor ons op pad gaat om evenementen te verslaan
  • gebruik van foto/videoapparatuur
  • is geen stageplek, maar deze vacature kan goed ingevuld worden als kortlopend project voor je opleiding

Wie wij zijn: De NMU maakt zich sinds 1972 sterk voor een mooie, gezonde en duurzame provincie Utrecht: een provincie met een mooi landschap, een rijke natuur en een schoon milieu. Een provincie waar we duurzaam wonen en werken, zodat de bewoners en ook mensen later en elders van een gezonde leefomgeving kunnen genieten. Kijk voor meer informatie op onze site: www.nmu.nl

Vragen en reageren: Voor nadere informatie kun je bellen met: Mattheus Bleijenberg, 0653353793.

Wil je je aanmelden? Stuur dan een korte motivatie e-mail en je cv naar m.bleijenberg@nmu.nl