Special Arts: bijzondere kunst van buitengewone kunstenaars

Special Arts stimuleert de kunst- en cultuurparticipatie van mensen met een handicap en dat zij hun pure talenten kunnen ontwikkelen. Dit betreft beeldende kunst, podiumkunsten (theater, dans en muziek), als ook taal. Kunst van mensen met een handicap kan zeer speciaal zijn. De eigenheid ervan komt voort uit de eigenheid van de maker. Zij hanteren hun eigen regels. Dat blijkt soms uit een fascinatie voor een bepaald onderwerp, door een bijzonder kleurgebruik of een eigenzinnige uiting.

Wij zijn op zoek naar… nieuwsgierige en inspirerende talenten die door blogs, social media berichten, achtergrondartikelen en filmpjes de waarde van deze bijzondere kunst willen delen met een breed publiek, professionals, bedrijven en overheid.
Wil jij je waardevol maken voor Special Arts? Dompel je onder in de bijzondere kunst van buitengewone kunstenaars en verrijk je wereld.

Enkele Special Arts activiteiten in uitvoering

  • Jaarlijks organiseert Special Arts een groots, bruisend project. Dit jaar Het Andere Gedicht 2017, een taalstimulerend poëzieproject. Taalvorming draagt bij aan de uitdrukkingsvaardigheid, het zelfvertrouwen en de persoonlijke ontwikkeling van mensen met een verstandelijke handicap.
  • Realiseren van een nieuwe website. Op deze website willen we de unieke kunstuitleencollectie ontsluiten door deelcollecties te presenteren onder de titel De keuze collectie van…
  • Expositie De Stijl: Naast alle tentoonstellingen die dit jaar rondom De Stijl in Nederland te zien zijn, zal Special Arts een tentoonstelling inrichten met bijzondere kunstwerken van buitengewone kunstenaars die verwantschap tonen met deze kunststroming.

Special Arts werkt vanuit een kleurrijke galerie in hartje Amersfoort (Zonnehof 4a).
www.specialarts.nl
Vergoeding
– onkosten en reiskostenvergoeding

Wij kijken uit naar je reactie!
Tine Veldhuizen
t.veldhuizen@specialarts.nl
033 4328033
06 49922670