thuisinmaastricht

Zoek jij als journalist een uitdagende en leerzame opdracht? Ben je nieuwsgierig, kritisch, creatief, maar vooral ook oprecht geïnteresseerd in het menselijke verhaal? Lijkt het je leuk de buurten van Maastricht in te gaan en daar bovenop de actualiteit te duiken? En kun je hier op een interessante en accurate manier verslag van doen? Dan is deze klus iets voor jou!

ACTUALITEIT IN BUURT EN STAD: Als stadsreporter schrijf en film je voor de website ‘Thuis in Maastricht’ in opdracht van de gemeente Maastricht. Thuis in Maastricht is een digitaal platform van en voor de inwoners van Maastricht. Inwoners van de verschillende buurten leveren zelf een deel van de content (lees: verhalen, foto’s en video’s) voor deze site. Van jou verwachten we dat je een vrije blik geeft op thema’s die binnen de stad en haar 43 buurten spelen. Denk hierbij aan vluchtelingen in de buurt, participatie van jong tot oud, een duurzame stad of samenleven met studenten. Het is belangrijk dat je oog hebt voor de actualiteit, waarbij je in je artikelen en reportages de bewoners een stem geeft.

THUIS IN MAASTRICHT ‘Thuis in Maastricht’ is een platform waar de (potentiële) bewoners van de stad een podium krijgen. Aan de hand van bewonersportretten en algemene informatie kunnen mensen de buurten van Maastricht leren kennen. Het is ook een plek waar bewoners op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen in de buurt en waar kennis, ideeën en initiatieven kunnen worden gedeeld. Het platform is continu in ontwikkeling. Er worden functionaliteiten toegevoegd en het gebruiksgemak wordt voortdurend geoptimaliseerd. Het verrijken van het huidige redactieteam met een onafhankelijk denkende journalist is een van de voornaamste investeringen van komend jaar.

WIE WE ZOEKEN: twee kandidaten die:

• de Nederlandse taal uitstekend en de Engelse taal goed beheersen;
  • wonen in Maastricht (regio) of bereid zijn zich hier te vestigen; • een proactieve en zelfstandige werkhouding hebben;
  • video items kunnen opnemen en monteren (een pre);
  • gemakkelijk binnenkomen in jongeren- en studentenmilieus;
  • geen negen-tot-vijf mentaliteit hebben.

Je zult vaak ’s avonds en in het weekend op pad gaan. Daar staat tegenover dat je grotendeels je eigen agenda bepaalt.

WAT WE BIEDEN Je werkt gemiddeld 10 tot 20 uur per week en je wordt betaald per artikel of video. Je wordt onderdeel van ons redactieteam, bestaande uit een mix van vrijwillige en professionele redacteuren, fotografen en filmmakers.

INTERESSE? Mail je motivatiebrief en CV voor 14 november 2016 naar Toos Hofstede, redactie@thuisinmaastricht.nl. Stuur drie recente artikelen en/of videoreportages mee. Vermeld in het onderwerp van de e-mail dat het gaat om stadsreporter ‘Thuis in Maastricht’.