burgerbelangenKen jij het programma De Monitor? Dan begrijp jij de onderzoeken die de website van de stichting Wegwijs Burger Belangen (Swbb) publiceert. Steeds meer mensen ervaren dat de overheid er zeker niet langer voor jou is, of zelfs tegen je belangen ingaat. Wat wordt ‘verkocht’ als ‘de participatiemaatschappij’ is vaak – vrij vertaald: u zoekt het maar uit!

Dit bedoelen wij: mensen met een laag inkomen die toch worden geacht hun schulden af te betalen, terwijl daar wettelijke bescherming tegen bestaat. Dat heet de Beslagvrije voet (BVV). Hoeveel mensen (en veel journalisten) weten dit niet en betalen maar, waardoor ze in nog grotere problemen komen…. Ben jij de onderzoeker die dit voor ons in een verhaal giet?

Of zorgverzekeraars die het moeilijk maken voor veel ouderen met chronische ziektes ofde overheid die regelt dat werknemers steeds minder vaste contracten krijgenen dus geen zekerheid hebben. Zoek dat eens haarfijn voor ons uit & publiceer!

Talloze problemen die je op tv slechts in minuten kan behandelen, zijn op onze website uitvoerig te beschrijven. Je kunt het zien als een aanzet tot grotere onderwerpen die via onze Swbb Twitter- en Facebook-pagina’s razendsnel impact kunnen maken. Tegelijk doe je ervaring op met een – vaak totaal onbekend – item waar je nu nog nergens over leest of hoort. Ben jij de eerste met een primeur?

Swbb zorgt voor begeleiding door ervaren, ter zake deskundige mensen waaronder een ervaren journalist met tientallen jaren praktijkervaring en veel knowhow. Uiteraard mag je ook met eigen onderwerpen aankomen, maar wij hebben voldoende onderwerpen die eens goed uitgezocht moeten worden. Interesse? We horen graag van jou!

Werkzaamheden zou 2 a 3 uur per week in beslag nemen en zal vanaf 1 oktober kunnen beginnen. Afgesproken onkosten worden vergoed en je zou vanuit huis kunnen werken.

Reacties naar  Anton Brehm, info@wegwijsburgerbelangen.nl