FRANCHISE-NL-LogoFranchise Consultancy Services (FCS) is een organisatieadviesbureau gespecialiseerd in franchise en andere vormen van strategische samenwerking tussen bedrijven en organisaties. FCS adviseert en begeleidt vooral franchisegevers en franchisenemers. Een bedrijfsonderdeel van FCS is de website Franchise.nl, waarbij de informatieverstrekking  voor en door de franchisesector een belangrijke bijdrage levert aan de franchisepraktijk.

Voor het professionaliseren van de website Franchise.nl zijn wij op zoek naar een enthousiaste webredacteur, die mede verantwoordelijk is voor de (franchise) content van het website portaal.

Jouw profiel: Als webredacteur ben je nieuwsgierig en beheers je de Nederlandse taal. Je schrijft, selecteert en redigeert berichten en nieuwsinformatie,  verschaft informatie en zorgt ervoor dat de website snel en gemakkelijk te vinden is op zoekmachines. Je hebt ervaring met schrijven voor het internet.

Wat ga je doen?

  • Je schrijft sterke en klantgerichte webteksten, van complex tot simpel. Jij fileert, filtert ruis en onderscheidt zin van de onzin. Online ‘verleiding’ is of wordt je tweede natuur.
  • Je schrijft teksten voor onze website (blog), de Franchise.NL nieuwsbrief en je informeert de franchise sector.
  • Het redigeren van artikelen waarbij creativiteit bij het maken van pakkende koppen, het verzorgen van passend beeld (foto’s en/of illustraties) en gevoel voor een goede lay-out voorop staan.

Indien je daarnaast ervaring hebt met en de volgende onderwerpen je aanspreken is dat een pré.

  • Het schrijven voor het internet
  • het werken met content management systemen
  • Ervaring in het schrijven van (nieuws)artikelen, het houden van interviews, verwerken van rapporten en het redigeren en/of produceren van reclameteksten.
  • Oog voor nieuwe trends op het gebied van internet en sociale media
  • Het bewaken van de inhoud van de website, houdt bezoekersstatistieken bij en ijvert voor het verhogen van de bezoekersaantallen.

Wat bieden we jou? Een passende vergoeding en/of een optie op aandelen in de Franchise NL BV.

Doelstelling is de website Franchise.nl uitbouwen tot dé toonaangevende informatiebron en  vraagbaak voor franchisegevers en franchisenemers. De webredacteur werkt zelfstandig en samen met het team van FCS. FCS nodigt met name freelancers uit die, na een inwerkperiode, de website grotendeels zelfstandig zullen gaan beheren.

Voor meer informatie bel met Jeroen Janssen: +31(0)651813234 of mail naar jjanssen@franchise.nl.

Meer informatie over onze organisatie vind je op www.franchise.nl