filmpjekijkenKijk jij ook reikhalzend uit naar de release van ‘popcornfilms’ als Independence Day: Resurgence, Batman v Superman: Dawn of Justice en/of X-Men: Apocalypse, maar kun je net zo goed genieten van Knielen op een Bed Violen, Land Of Mine, Trumbo en/of Monsieur Chocolat? Dan zijn WIJ op zoek naar JOU!

In de afgelopen vier jaar heeft http://filmpjekijken.com zich een stevige positie verworven in het Nederlandse medialandschap. Dat konden we natuurlijk niet alleen, in die jaren zijn we geholpen door inmiddels enkele tientallen studenten aan de School voor Journalistiek. Zij combineerden hun passie voor film en journalistieke achtergrond tot mooie recensies en verhalen voor onze site.

Doordat het verloop hoog is, zoeken wij eigenlijk doorlopend filmfans met journalistieke ambitie, of beginnende schrijvers in opleiding met een warm hart voor film, om onze redactie te versterken. De insteek van redactionele content is altijd journalistiek, maar er moet ook liefde voor film uit blijken. Waarbij niet zozeer de kunstvorm film, maar juist het vermakelijke aspect centraal staat.

Wat zoeken wij?

Filmfans met een passie voor schrijven of schrijvers met een passie voor film. Die voor ons filmpersvoorstellingen willen bezoeken. Zij bruisen van de ideeën voor journalistieke achtergrondverhalen met een knipoog. Of blikken in een wat uitgebreidere recensie nog eens terug op een klassieker uit het verleden, of een persoonlijke favoriet. Ook voor mooie achtergrondverhalen en interviews is natuurlijk altijd ruimte.

Daarnaast zijn mensen die goed uit de voeten kunnen met bijvoorbeeld Final Cut Pro  of Adobe Premiere van harte welkom om zogenaamde generic content te monteren tot leuke filmpjes voor op de site.

Wat bieden wij?

Niet alleen bieden wij een – vinden wij – prachtig podium voor je artikelen, het is ook nog eens heel leuk om te doen! Je ziet de nieuwste bioscoopfilms eerder dan de rest van Nederland, krijgt de kans interviews te doen met bekende binnen- en buitenlandse filmmakers én wij helpen je door onze ervaring en begeleiding verder te ontwikkelen als journalist.

Een vergoeding voor het werk kunnen wij op dit moment helaas nog niet bieden, daar de site ons net genoeg oplevert om deze in de lucht te houden. Als de voortekenen ons echter niet bedriegen, komt daar rond de zomer van 2016 verandering in.

Aanmelden en meer informatie

Je kunt je aanmelden door een mail met daarin je motivatie en contactgegevens te mailen naar redactie@filmpjekijken.com, ter attentie van hoofdredacteur Jochem Geerdink. Stuur daarbij een recensie mee van bijvoorbeeld de laatste film die je hebt gezien, of juist je favoriete film aller tijden. Jochem neemt dan zo snel mogelijk contact met je op voor een nadere kennismaking. Voor meer informatie kun je ook bij hem terecht.