NISB

Kun jij de essentie van een artikel, conclusies van een onderzoek, cijfers of een boodschap omzetten naar een pakkende infographic? Dan hebben wij een mooie klus voor jou! Het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (www.nisb.nl) krijgt een bredere opdracht en gaat vanaf 1 januari een kennisfunctie vervullen voor professionals in sport en bewegen en voor alle Nederlanders. Daarbij lanceert het nieuwe Kenniscentrum Sport in Ede een portal voor iedereen die een vraag heeft over sport en bewegen.

De portal is nu volop in ontwikkeling. Je vindt er straks artikelen met kennis over tientallen onderwerpen waaronder bijvoorbeeld blessurepreventie, gezondheid, voeding en bewegen, lokaal sportbeleid, beweeggedrag veranderen, speelruimte, topsport, gehandicaptensport, afvallen, effecten van sport, starten met bewegen, etc.

We hebben een team dat de portal inricht en onderhoudt. Het schrijven van content doen we met een groot aantal partners (waaronder NOC*NSF, Vereniging sport en Gemeenten, VeiligheidNL, RIVM, etc). Beeld is natuurlijk minstens net zo belangrijk als tekst, is beter deelbaar en met een goed beeld komt de essentie beter over bij een groter publiek.

Jouw taak is het om in overleg met de beeldredactie beelden te verzinnen en te maken bij artikelen op de portal. Je bepaalt samen met de beeldredacteur bij welke artikelen een infographic een toegevoegde waarde heeft en gaat zelfstandig aan de slag. Je werkt vanuit ons kantoor in Ede, maar uiteraard ben je voor de video’s ook regelmatig op pad.

Natuurlijk bieden we je een vergoeding en betalen je reiskosten. Je kunt starten vanaf begin januari. In overleg kijken we hoeveel items je wilt produceren, hoeveel tijd en welke periode je kunt vrijmaken.

Serieuze interesse? Bel of mail: caecile.dijkman@nisb.nl  / 06 216 495 89