ygenwijsAls eindredacteur van de website Ygenwijs.nl ben ik op zoek naar een student journalistiek die zich op vrijwillige basis wil inzetten voor de site en het magazine van Ygenwijs.

Waarom deze wens? Welnu, er was eens een persoon genaamd Sander Roovers die in 2011 onder de noemer Ygenwijs een domeinnaam registreerde. Hiermee creëerde hij een website die zou gaan dienen als virtuele verzamelplaats voor hen waarvan wordt toegeschreven dat zij tot generatie Y behoren. Een site die Sander’s ideaal predikte: een wereld waarin iedereen werkt vanuit talent en passie. Er ontstond een uitwisseling van artikelen voor en door jonge mensen (of nog jong van geest), de zogeheten Meemakers, geschreven op vrijwillige basis en over datgene wat generatie Y bezighoudt. En dan met name over het onderwerp werk, denk aan artikelen over veelbelovende start-ups of de basisinkomen-theorie van Rutger Bregman.

In de jaren die volgden, groeide Ygenwijs.nl en zijn er anno 2014 ongeveer 70 Meemakers betrokken bij Ygenwijs. De site ontwikkelde zich van een op werkgericht medium als Intermediar naar een breder maatschappelijk platform voor generatie Y. Dat niet alleen over werk maar bijvoorbeeld ook bericht over Hollywood anno 2014 of technologische veranderingen in de samenleving . Verder kwamen er events, ontwikkelde Ygenwijs zich tot beweging, en, vanuit journalistiek oogpunt niet geheel onbelangrijk, er was de geboorte van Ygenwijs Magazine. Een blad dat ongeveer eens per kwartaal wordt uitgebracht.

Alles groeit en bloeit dus en wil nog verder doorgroeien en volgens mij heb ik daarmee in het kort wel kunnen uitleggen waarom ik, en mijn collega-eindredacteur voor het tijdschrift Mathias de Graag, nu op zoek zijn naar een assistent. Het werk behelst de volgende nogal concreet omschreven aspecten:

  • Nakijken van artikelen voor site en magazine
  • Redigeren van artikelen voor site en magazine
  • Het lanceren van artikelen via social media en bijhouden van social media-contacten
  • Het eventueel mede-verzorgen van de aanvoer van nieuwe artikelen voor site en magazine
  • Het eventueel zelf produceren van artikelen

Geschat zou ik zeggen dat je met dit werk voor Ygenwijs ongeveer zeven uur per week zult bezig zijn, waarbij ik wil benadrukken dat dit uiteraard in goed overleg gaat. Want dat zit hem ook in de flexibele aard van dit werk. Zoals ik al benadrukte in de openingszin, dit betreft een vrijwillige functie waarbij je van huis uit zult werken. Ben je nu geïnteresseerd? Stuur dan een bericht plus CV naar jeroen@ygenwijs.nl en mathias@ygenwijs.nl.

Met vriendelijke groet, Jeroen Lesuis