hillridgeHillridge.nl zoekt onderzoeksjournalist voor: Vestia in het klein
De directeur van de Woningbouwvereniging Amerongen verzon een project waarvoor hij de handen snel op elkaar kreeg, maar die de vereniging een decennium later de kop blijkt te kosten. Het faillissement is er, huurverhogingen dreigen. De directeur is weg, met riant salaris. Kon er dan echt niemand opletten?

Hillridge.nl zoekt onderzoeksjournalist voor: Waar is toch dat Let de Stigterpad?
Nationaal Park Heuvelrug kwam stroef tot stand en heeft nog altijd weinig smoel. Een flink aantal particuliere landgoedeigenaren blokkeert vooruitgang. Symptomatisch is het Let de Stigterpad, een duur fietspad dat weliswaar prachtig door het bos slingert, maar slechts voor de helft afkwam, moeilijk te vinden is en waarvan geen toerist het bestaan mag weten.

Hillridge zoekt human-interestjournalisten voor de serie: Transitie, wat is dat dan.
Portretten van mensen die te maken krijgen met ‘de transitie’. Per 1 januari wordt zorg geleverd door de gemeente. Wat merkt de client ervan, de kleine zorgverlener, de mantelzorger. En hoe houdt de zorgambtenaar of -wethouder zich staande in het woud van regels en subsidies en een slagveld vol zorgaanbieders en belangenverstrengeling.

Hillridge zoekt voorts freelancers en stagiairs die in samenspraak met de redactie zelf onderwerpen willen zoeken, oppakken en uitwerken. Het nieuws ligt echt op straat, elke dag weer!

Hillridge is een lokaal/regionaal medium dat nieuws probeert te brengen op een manier die het universele waarde geeft. De verhalen spelen zich af op de Heuvelrug, maar dat had overal kunnen zijn.

Om meer van die verhalen te maken zoekt Hillridge stagiairs en freelancers die met wat journalistiek lef buiten de gebaande paden willen treden. Van freelancers wordt veel zelfstandigheid verwacht, hen wordt naast professionele begeleiding ook veel vrijheid gegeven. Vergoedingen zijn er vooralsnog niet, er wordt hard gewerkt aan een betaalmuur en een kanaal op Blendle en je mag ook zelf met je verhaal de boer op.

Interesse? Neem contact op met Anthon Keuchenius. hillridge@xs4all.nl of 0624612602