IFA-Aifamsterdam is een internationaal pers/syndicatie agentschap. Wij vertegenwoordigen wereldwijd meer dan 500 journalisten en een groot aantal publicaties (van The Daily Telegraph en The Sunday Times tot Mojo en Clash magazine). Wij zorgen ervoor dat het werk van die journalisten wordt uitgegeven en dat de stukken uit de door ons vertegenwoordigde publicaties worden geherpubliceerd. IFA-Amsterdam werkt zonder tussenkomst van derden met publicaties in meer dan 40 landen.

Wat doen wij? Elke dag komen er bij ons nieuwe features binnen. Daarnaast gaan we actief op zoek naar actuele interviews en reportages, al dan niet op verzoek van onze klanten. In ons aanbod ligt de nadruk op tekst: interviews en reportages met betrekking tot entertainment/ cultuur, achtergrond bij het nieuws, business en lifestyle.

We houden onze cliënten dagelijks, wekelijks of maandelijks op de hoogte door, onder andere, het e-mailen van aansprekende suggesties. Als een klant/redacteur geïnteresseerd is in één van de voorgestelde stukken, e-mailen wij het volledige artikel ter overweging. De klant laat ons vervolgens weten of die het stuk al dan niet wil plaatsen en verwerft eventueel het exclusieve éénmalig publicatierecht voor haar verspreidingsgebied. (voor een uitgebreidere uitleg: http://www.ifa-amsterdam.com).

Voor ons agentschap is het essentieel om vooruit te denken; wij zijn altijd op zoek naar onderwerpen en verhalen die in de nabije toekomst interessant zullen zijn. Op het gebied van entertainment (film, muziek, etc.) zijn wij ruim voorzien van actuele interviews, maar op ieder ander gebied zijn wij altijd op zoek naar aansprekende interviews en reportages.

Wat doe je bij ons? Wij zouden graag willen dat jij met ons meedenkt en op zoek gaat naar interessante verhalen en interviews met aanleiding tot publicatie in de toekomst. Wij zoeken freelancers die zelfstandig kunnen werken, initiatief nemen, analytisch kunnen denken en een brede belangstelling hebben. Daarnaast moet je een goede beheersing hebben van de Engelse taal, doortastend zijn en je kunnen verplaatsen in de belangstelling van lezers in andere landen.

We verlangen dat je met ideeën komt en op zoek gaat naar verhalen en interviews. Vervolgens willen we dat je het verhaal of interview dat je gevonden hebt aan ons pitcht. Als het een bestaand stuk betreft en als de ‘reprint rights’ beschikbaar blijken, zullen wij het, indien interessant genoeg, aan onze klanten aanbieden. Wij zullen je op de hoogte houden van eventuele belangstelling en respons op het door jou aangebrachte stuk.

De uurinvestering is flexibel: het is de bedoeling dat je precies aangeeft hoelang je waarmee bezig bent geweest om tot een goede pitch te komen.

Wij bieden in eerste instantie geen financiële vergoeding maar daar kan over gepraat worden als een stuk dat je gevonden hebt verkocht wordt.