vbladBreed georiënteerde mensen met een smalle beurs moeten bij Vblad zijn: wij zijn hét onafhankelijke medium dat de mens centraal stelt. Met bijna dagelijks nieuws en duiding, in woord en beeld, op Vblad.nl en sociale media. Vblad heeft haar koers onlangs aangescherpt en stelt de mens achter het verhaal/nieuws centraal. Daarbij richten we ons voornamelijk op mensen met een smalle beurs: studenten, zzp’ers, bijstandsgerechtigden en self supporting mensen. De redactie is om die reden op zoek naar videoverslaggevers op vrijwillige basis.

Werkzaamheden: Je hebt een neus voor nieuws, kunt snel keuzes maken en bent in staat een nieuwsbericht in een kort tijdsbestek uit te werken. Als videoverslaggever maak je actuele nieuws- of human interest items voor Vblad.nl, maar ook voor de sociale media. Zelf draag je verhaalideeën aan en je bouwt een netwerk op.

Wij vragen: Je bent ervaren in het onderhouden van een website. Mogelijk heb je al enkele journalistieke ervaring opgedaan op een nieuwsredactie. Je gaat er graag op uit en kan zelfstandig videoitems maken, van voorbereiding tot het monteren. Uiteraard vergeet je de sociale media niet bij de verwerking van het nieuws, je denkt multimediaal. Creativiteit is een vereiste, je weet artikelen steeds weer op een andere manier te schrijven en te presenteren. De artikelen die je schrijft, lezen soepel. Je bent ook in staat het werk van anderen te beoordelen en waar nodig te verbeteren.

Wij bieden

  • – de mogelijkheid om journalistieke ervaring op te doen
  • – de mogelijkheid om mee te bouwen aan een jong en dynamisch platform
  • – een informeel en gedreven team.

 

Interesse? Reageer door een motivatiebrief en een proefartikel (ter attentie van Chris de Boer) te sturen aan chris@vblad.nl.