gemeenteutrechtEen van de spannendste wijken van Utrecht lanceert na de zomer een digitaal bewonersplatform en heeft daarbij jouw hulp nodig. Op DitIsKanaleneiland.nl krijgt al het nieuws uit Kanaleneiland en Transwijk een plek. Nieuws dat wordt aangeleverd door organisaties en instellingen die in deze wijken werkzaam zijn, maar ook nieuws dat door een redactie zélf wordt gemaakt. Denk daarbij onder andere aan fotografie, video, interviews en columns.

Creatieve functie
Onder leiding van een ervaren journalist krijg je heel veel vrijheid om dit bewonersplatform op te bouwen. Jouw creativiteit draagt uiteindelijk voor een belangrijk deel bij aan het succes van de site. Gelijktijdig aan de opstartfase, waar jij bij betrokken wordt, beginnen we voor de continuïteit met het samenstellen van een bewonersredactie. Je vormt dus niet alleen vanaf het begin af aan de redactie, maar denkt ook mee over de continuïteit met een bewonersredactie, de ontwikkeling van de site, de lancering in Kanaleneiland en Transwijk, én de promotie & marketing.

Taken

Je benadert instellingen en organisatie in de wijken voor input, je bedenkt en maakt zelf content, je plaatst dagelijks artikelen op www.DitIsKanaleneiland.nl en je schrijft columns. Daarnaast onderhoud je de communicatiemiddelen en ben je bezig met opzetten, onderhouden en monitoren van sociale media.

Wat verwachten wij?

  • in hoge mate zelfstandig kunnen werken
  • betrouwbaarheid, een positief karakter en humor
  • proactieve en inventieve werkhouding
  • kunnen werken met het cms-systeem van Joomla
  • affiniteit met een multiculturele samenleving

We bieden een prettige en veilige werkomgeving, waarin je de kans krijgt om veel te leren. We begeleiden en stimuleren je en je krijgt gezellige collega’s. Je krijgt een vergoeding zoals bij stages. De opdrachtgever is wijkbureau Zuidwest; de wijkregisseur staat aan het hoofd van de organisatie en je wordt aangestuurd door Jacques Happe, de communicatieadviseur.

We zien graag dat je per 1 september begint. Wil je bij ons aan de slag, neem dan zo snel mogelijk contact met ons op en overtuig ons van je kwaliteiten. E-mail ons bij beschikbaarheid je CV, samen met een motivatiebrief van maximaal 1 pagina naar zuidwest@utrecht.nl. Stuur ook wat werkvoorbeelden (pdf`s en/of hyperlinks) mee. Voor meer informatie, Jacques Happe, communicatieadviseur (06 – 55 111 975, j.happe@utrecht.nl).