Hogeschool Utrutrechtvc@2xecht en Universiteit Utrecht hebben drie kerntaken:  onderwijs, onderzoek en kennisvalorisatie. Om de waarde van onderzoek (valorisatie) duidelijk te maken koppelen business developers van UtrechtVC bedrijven en organisaties aan wetenschappers (ook van het UMCUtrecht) en hun onderzoek. Op de website vind je een aantal voorbeelden van projecten die in dat kader plaatsvinden.

Er zijn echter veel meer projecten dan we nu gepubliceerd hebben. Om alle lopende en afgeronde projecten op te halen, ben ik op zoek naar studenten journalistiek die dit in woord en beeld laten zien. Dat betekent dat je de projectleiders of business developers die verantwoordelijk zijn voor de betreffende projecten interviewt en daar een kort verslag van maakt. Je doet dit aan de hand van een vast aantal elementen.

Om deze opdracht goed te kunnen vervullen beschik je over de volgende vaardigheden:

• je hebt interesse in onderzoek
  • je kunt complexe informatie vertalen naar begrijpelijke taal
  • je beschikt over interviewvaardigheden
  • je hebt een vlotte, journalistieke pen
  • je kunt schrijven als een bedrijfsjournalist
  • je bent representatief

De artikelen die je maakt, worden geplaatst op de website waar je voorbeelden vindt van valorisatieprojecten.

Ben jij geinteresseerd in onderzoek, kun je de vertaalslag maken naar de maatschappelijke en/of economische waarde en daar ook letterlijk en figuurlijk beeld bij maken en heb je een vlotte pen, neem dan contact op met jeanette.verstappen@utrechtvc.nl of bel haar op 06 42605388.