Deze stond er al eerder op, maar plaatsen we op verzoek van de opdrachtgever opnieuw, want er zijn weer mensen nodig.

Schermafbeelding 2013-09-25 om 11.18.03

Ben je op de hoogte van de laatste ins en outs op filmgebied en kijk je al weken, al dan niet maanden van te voren uit naar filmreleases? Dan zijn wij op zoek naar jou!

XGN is een van de grotere online entertainment websites van de Benelux die zich naast Digital Lifestyle, gaming en omringende apparatuur, sinds kort ook richt op films. Omdat we deze niet alleen kunnen vullen, zijn we op zoek naar enthousiaste filmfans met een passie voor schrijven of beginnende schrijvers met een passie voor film. De insteek van de artikelen is journalistiek, maar er is altijd ruimte voor creativiteit. Weet je een leuke nieuwe rubriek of heb je een geweldig idee voor een achtergrondverhaal? Zolang je een story met de juiste insteek pitcht is het mogelijk. Onze artikelen zijn dan ook uiteenlopend. Van nieuws en (video)reportages tot recensies en diepgaande specials.

Wie zoeken wij?
Personen met schrijftalent die van films houden of filmfans die van schrijven houden. Eigen initiatief, kritisch vermogen, een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal en een portie creativiteit en doorzettingsvermogen zijn van essentieel belang. Je komt ons nieuwsteam versterken, schrijft veel recensies en specials over de nieuwste films en releases en zult regelmatig aanwezig zijn bij filmpremières waar nieuwe titels worden getoond. Als je het leuk zou vinden, kun je op termijn ook video’s presenteren waarin we films bespreken in onze studio en dus je presentatievaardigheden sterk verbeteren. Daarbij is het van belang dat je de functie serieus wilt bekleden en hier op lange termijn ook tijd voor hebt. Wij zullen je zo goed mogelijk proberen te begeleiden, en hebben dus weinig aan mensen die na twee maanden de handdoek in de ring gooien.Tot slot is het belangrijk dat je de mogelijkheid hebt om naar Amsterdam af te reizen omdat filmpremières vaak in de hoofdstad zijn. Daarnaast is het van belang dat je overdag beschikbaar bent voor een review omdat persvoorstellingen dan vaak plaatsvinden.

Wat bieden wij?
Een gezellige redactie waar iedereen welkom is en natuurlijk een podium en groot publiek voor artikelen die je schrijft. Een vergoeding kunnen we je helaas niet bieden, maar wel een zeer uitgebreide kennismaking met de filmwereld en een plek om veel ervaring in de journalistiek op te doen. Werkzaamheden bij ons staan goed op je CV en zijn een perfecte opstap binnen de journalistiek of de filmindustrie in de Benelux.

Geïnteresseerd?
Schroom dan niet om contact met ons op te nemen. Dit kun je doen door een e-mail te sturen met daarin je motivatie, CV en contactgegevens naar Hugo Welkers (welkers@xgn.nl).
We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op voor een nadere kennismaking.