recensie-this-is-the-end-01Kijk jij ook reikhalzend uit naar de release van ‘popcornfilms’ als White House Down, Machete Kills en/of Thor: The Dark World, maar kun je net zo goed genieten van Borgman, Mud, Matterhorn en/of Blue Jasmine? Dan zijn WIJ op zoek naar JOU!

Het Nederlandse medialandschap werd in december 2011 verrijkt met filmpjekijken.com, een brede journalistieke filmsite die alles herbergt. Van nieuws tot reportages en van reviews tot achtergrondverhalen. En dat alles vaak met een knipoog geschreven. Veel filmsites lijken namelijk uit het oog te zijn verloren waar film grotendeels om draait: vermaak. Even ontsnappen aan je eigen realiteit.

Mede door dat gegeven en omdat wij denken dat de toekomst van de filmjournalistiek op internet ligt, zijn wij begonnen met deze site. Daarbij worden alle (technische) mogelijkheden die internet te bieden heeft, optimaal gebruikt. Ook qua content proberen we onderscheidend te zijn. Met naast de geijkte artikelen ook interviews of achtergrondverhalen waaruit passie voor film blijkt.

Maar dat kunnen wij niet alleen. Daarom zoeken wij ter versterking van onze redactie doorlopend filmfans met journalistieke ambitie, of beginnende schrijvers in opleiding met een warm hart voor film. De insteek van redactionele content is altijd journalistiek, maar er moet ook liefde voor film uit blijken. Waarbij niet zozeer de kunstvorm film, maar juist het vermakelijke aspect centraal staat.

Wat zoeken wij?
Filmfans met een passie voor schrijven of schrijvers met een passie voor film. Die voor ons filmpersvoorstellingen willen bezoeken. Of thuis op de bank een DVD’tje willen recenseren. Bruisen van de ideeën voor journalistieke achtergrondverhalen met een knipoog. Of misschien ook wel eens naar Londen, Parijs of zelfs New York of Los Angeles willen om een filmster te interviewen.

Het liefst zien wij dat mensen minstens twee keer per maand naar een filmpersvoorstelling kunnen en willen. Let op: persvoorstellingen zijn bijna altijd in Amsterdam en overdag op weekdagen. Maar we zijn niet alleen op zoek naar recensenten, ook ons nieuwsteam kan wel wat versterking gebruiken, terwijl er voor mooie achtergrondverhalen en interviews ook altijd ruimte is.

Daarnaast zijn mensen die goed uit de voeten kunnen met bijvoorbeeld Final Cut Pro van harte welkom om zogenaamde generic content te monteren tot leuke filmpjes voor op de site.

Wat bieden wij?
Niet alleen bieden wij een – vinden wij – prachtig podium voor je artikelen, het is ook nog eens heel leuk om te doen! Een vergoeding voor het werk kunnen wij helaas niet bieden, daar de site ons ook niks oplevert. Zodra dat wel het geval is, zal de redactie zeker (mee)profiteren. Wel nodigen we onze medewerkers eens in de zoveel tijd uit voor een gezellige borrel. En voor studenten Journalistiek die hun 7 EC freelance moeten halen, is schrijven voor filmpjekijken.com natuurlijk hartstikke interessant.

Aanmelden en meer informatie
Je kunt je aanmelden door een mail met daarin je motivatie en contactgegevens te mailen naar hoofdredacteuren Rob Nijman (rob.nijman@outpost31.nl) en Jochem Geerdink (jochem@geerdink@outpost31.nl. Dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op voor een nadere kennismaking en proefopdracht. Voor meer informatie kun je ook bij Rob en Jochem terecht.

Filmpjekijken.com