Skip to Content

Freelance

Written on september 13, 2012 at 07:56, by

Dit is de site van het Freelancebureau van de School voor de Journalistiek (Instituut voor de Media) van de Hogeschool van Utrecht. Boven- en onderaan deze pagina staan links met de belangrijkste algemene informatie voor achtereenvolgens opdrachtgevers, ouderejaars studenten en de freelancers ‘oude stijl’ (derde- en vierdejaars). Hieronder staan de opdrachten die bij het bureau binnengekomen zijn, de meest recente eerst. Een lijst met de laatste opdrachten staat in de rechterkolom.

Deze opdrachten zijn nadrukkelijk alleen bedoeld voor studenten van de School voor Journalistiek in Utrecht die het vak Freelance of Markt Betreden volgen! Ze zijn niet bedoeld voor studenten van andere opleidingen, en zeker niet voor freelancers van buiten de opleiding. Opdrachtgevers verbinden zich aan deze voorwaarde, willen ze gratis hun opdrachten kunnen plaatsen. 

Belangrijk voor opdrachtgevers: heeft u een opdracht die u graag op deze site geplaatst wilt zien, formuleert u dan een directe oproep aan de studenten. Zie elders op deze site wat daarin moet staan.

Belangrijk voor studenten: als je op een opdracht reageert, zet dat er dan bij! En meld het even bij Yolan Witterholt als een opdracht van de site kan/moet.

Alle mail graag naar: yolan.witterholt@hu.nl

Gezocht: aankomend sportjournalist met passie voor wielrennen

Written on december 7, 2018 at 17:22, by

CYCLOsportive is een uniek platform voor en door èchte wielerpassionisten. De ontwikkelingen op het gebied van cyclosportieven, amateur- en sportklassewedstrijden en recreatieve uitdagingen worden op de voet gevolgd. Met als resultaat stijlvolle Cyclo/Amateurkoers/MTB reportages, interviews, portretten, reisverhalen, achtergrondartikelen en columns.
Taken:
In opdracht van CYCLOsportive doe je verslag van mooie evenementen in Nederland. Schrijf je achtergrondartikelen over Granfondo’s in België, Frankrijk, Italië, Oostenrijk en Zwitserland. Koers je zelf dan kun je ook columns over jouw wielerleven op CYCLOsportive.nl posten. Ook berichten posten op de social media kanalen van CYCLOsportive behoort tot je taak.
 
Wie zoekt CYCLOsportive?
CYCLOsportive zoekt studenten journalistiek die gek zijn van sport en wielrennen in het bijzonder. Daarnaast draait alles tegenwoordig om beleving. Je moet vanuit die beleving van de fietser kunnen schrijven. De lezer moet zichzelf herkennen in jouw verhalen. Het zweet kunnen ruiken, de pijn kunnen voelen. In eerste instantie gaat het om het schrijven van verhalen. Maar als je handig bent in het maken van korte filmpjes dan is daar ruimte voor op het platform. Rijbewijs B is een vereiste.
 
Wat biedt CYCLOsportive?
Eventuele reiskosten worden in overleg vergoed. Daarnaast geven we een passende vergoeding voor de werkzaamheden. En als slagroom op de taart, CYCLOsportive gaat in 2019 4 reizen organiseren naar 4 mooie Granfondo’s in Italië, Oostenrijk en Zwitserland. Jij kan mee op reis en daar vervolgens een mooie reportage over maken. Reis en verblijfkosten worden vergoed door CYCLOsportive.
 
Hoe reageren?
Stuur een mail naar gv@cyclosportive.nl waarin je jezelf introduceert en voeg een paar artikelen toe die je geschreven hebt als student journalistiek.

Redacteur/fotograaf voor de Eendrachtbode (Tholen) voor 24 uur per week

Written on december 5, 2018 at 17:39, by

Kom jij de lokale journalistiek versterken?

De Eendrachtbode is op zoek naar een nieuwe redacteur/redactrice die ons team voor ten minste 24 uur komt versterken. Deze lokale krant bestaat volgend jaar 75 jaar en voorziet alle inwoners van de gemeente Tholen wekelijks van al het nieuws wat er te halen valt. Je gaat met allerlei onderwerpen aan de slag: de lokale politiek, nieuws vanuit bedrijven en de lokale maatschappij. Je krijgt daarnaast alle ruimte om eigen ideeën uit te werken. We verwachten dat je voor verhalen niet alleen met je notitieblok op pad gaat, maar daar ook meteen mooie foto’s bij maakt. Ervaring met een digitale spiegelreflexcamera is dus een pré, al kan iedereen het met goede wil ook leren. Het is ook handig als je een rijbewijs hebt.

Kom jij de lokale journalistiek versterken? Stuur een mail met je motivatie naar pieter@eendrachtbode.nl.

Redacteur voor achtergrondreportages 4 Global Goals

Written on november 30, 2018 at 15:15, by

Achtergrondreportages: de uitdaging om duurzamer te leven

In opdracht van Utrecht 4 Global Goals (www.utrecht4globalgoals.nl) en de Duurzame Week (www.duurzameweek.nl) ben ik op zoek naar studenten journalistiek die achtergrondreportages/portretten maken. Deze reportages gaan over hoe mensen invulling geven aan een klimaatuitdaging die zij zichzelf hebben gegeven op het gebied van een duurzamere leefstijl. De komende weken kiezen mensen tijdens het event Climate Planet (www.climateplanet.nl) een klimaatuitdaging. Eind mei 2019 willen we in portretten vertellen over hoe het deze mensen is gelukt hun uitdaging te volbrengen en wat het hen oplevert.

Human interest

Wij willen laten zien dat het kiezen om duurzamer te leven leuk en toegankelijk is,  en ook voor jezelf nog iets oplevert bovendien. Ook willen we laten zien dat elk mens daarin dilemma’s en spanningen ervaart en dat het voor iedereen een eigen zoektocht is. De mensen die we portretteren hebben ieder een bezoek gebracht aan de Climate Planet , een evenement dat van 6 oktober tot 3 november plaatsvindt in Utrecht.Tijdens de Duurzame Week in juni 2019 gebruiken we deze portretten ook voor verdere publiciteit.

De opdracht biedt je:

  • Werkervaring in werken voor opdrachtgever
  • Vrijheid in vorm/aanpak
  • Inspirerende omgeving
  • Bezoek aan Climate Planet (tot uiterlijk 3 november)
  • Meewerken aan goed doel
  • Kans om samen met collega-studenten op te pakken

Mocht je interesse hebben reageer dan z.s.m. en uiterlijk 1 november. Dit biedt je de ruimte om gratis een bezoek te brengen aan het evenement Climate Planet, zodat je dezelfde ervaring hebt als de mensen die je zult portretteren.

Voor meer informatie neem contact op met Jeanine Pothuizen, 06-12368634 en via jeanine@deverander.coach

Redacteuren (m/v) voor online financieel nieuwsmedium De Geldpers

Written on november 21, 2018 at 13:57, by

“Beste beursbengel, financefreak of cryptoliefhebber,

De Geldpers is een jong en brutaal financieel medium dat nieuws brengt voor een jonge doelgroep. Waar de gevestigde orde op het gebied van financieel nieuws saai en moeilijk te volgen is, zijn wij dat niet. We brengen nieuws over de beurzen, economie en natuurlijk ook crypto’s op een begrijpelijke en aantrekkelijke manier.

Dit doen we aan de hand van geschreven tekst, maar ook video en audio. Daarvoor zijn wij op zoek naar versterkingen van ons team.

Wat ga je doen?
Zoals gezegd kun je bij ons artikelen schrijven, maar ook video’s maken of podcasts opnemen, als het maar over geld gaat! Weet jij al heel veel over de beurs en economie, dan is dat natuurlijk fantastisch. Weet je nog niet heel veel, dan is dat nog geen ramp. Zolang de interesse er maar is, kunnen we een heel eind komen. Ook als jij veel weet over cryptocurrencies of bijvoorbeeld de exclusieve markt van dure horloges, ben je van harte welkom.

Je kunt zelf onderwerpen aandragen, maar er worden ook zo nu en dan ideeën in de groep gegooid die je dan zou kunnen oppakken. Ook is er ruimte om bijvoorbeeld een eigen rubriek te starten of om in een serie artikelen onze lezers iets te leren. Zoals bijvoorbeeld: ‘Hoe kun je als student leven van alleen studiefinanciering?’.

Financieel hebben we helaas nog niet heel veel te beiden, behalve natuurlijk een vergoeding voor je onkosten. Wel bieden we je een leuke werkplek waar je veel kunt leren en samenwerken met mensen van jouw leeftijd. Ook is dit je kans om deel uit te maken van een medium dat de weg omhoog heeft ingeslagen.

Overtuigd? Dit zijn onze gegevens:
Max van Hazenbroek
W: https://www.degeldpers.nl/
E: max@degeldpers.nl
T: +316 28 06 10 70

Filmer gezocht:  bijeenkomst op het Ministerie van Defensie, 10 december

Written on november 20, 2018 at 17:55, by

 Op maandag 10 december organiseert de Atlantische Commissie van 16.00-18.00 uur de bijeenkomst ‘International Security, Stakes and Perspectives: Mali’ op het Ministerie van Defensie (Kalvermarkt 32, Den Haag). Op deze bijeenkomst  deelt de Franse Generaal Marc Ollier zijn ervaringen met het leiden van de VN-missie MINUSMA in Mali. Hier vind je meer informatie over deze bijeenkomst.

Wij zoeken:

Een enthousiaste videojournalist die deze bijeenkomst kan vastleggen en een mooie video kan monteren. Hierbij gaat het om de registratie van de sprekers, publiek en eventueel wat korte interviews. Hieruit moet dan een video van ongeveer 10-12 minuten uit voortkomen met de belangrijkste punten die in de lezing aan bod zijn gekomen. Onze stagiairs kunnen eventueel ondersteuning bieden bij het afnemen van interviews. Bij voorkeur wordt de video binnen een week na het evenement opgeleverd.

Wij bieden:

Een mooie gelegenheid om journalistieke ervaring op te doen op het gebied van internationale veiligheid, een passende vergoeding in overleg en bij tevredenheid van beide partijen mogelijkheden voor meer werk in de toekomst.

Ben jij een gemotiveerde aankomend journalist met een interesse in internationale politiek en veiligheid? Heb jij oog voor detail en kan je goed filmen en monteren? Stuur dan voor zondag 2 december een email waarin je jezelf kort introduceert naar Lennart Freud via L.Freud@atlcom.nl dan nemen wij snel contact op.

Filmer gezocht voor 22 november

Written on november 13, 2018 at 14:22, by

 Op donderdag 22 november 2018 organiseert Zinderend.nu een interview bijeenkomst in Delft. Van de bijeenkomst willen we graag een video opname plus een kort filmpje dat de bijeenkomst samenvat (5 minuten) en een impressie geeft van de locatie/context waar het interview plaatsvindt. Dat laatste gebeurt in overleg met iemand van Zinderend.nu
Zinderend.nu is een platform voor de vernieuwing van geestelijke verzorging. In deze bijeenkomst interviewt een hoogleraar Theologie en Economisch denken een stedenbouwkundig ingenieur over haar drijfveren.
Werkzaamheden: registreren bijeenkomst (geluid en beeld), in beeld brengen van de omgeving (buiten, binnen); editen van een kort filmpje dat een goede impressie geeft van de bijeenkomst, dit laatste in samenspraak met iemand van Zinderend.nu
Donderdag 22 november 2018
15.00-17.30 Delft
Betaalde opdracht, vergoeding in overleg
Reageren zsm, in elk geval voor zaterdag 17 november
Contactpersoon:
Martin Jans
06-30.22.74.31

Sportfreelancers gevraagd voor weekendklussen HMC in de Randstad

Written on november 13, 2018 at 14:19, by

De sportredactie van Holland Media Combinatie zoekt freelancers die in het weekend wedstrijden bezoeken of nabellen. De nadruk ligt op voetbal, maar ook legio andere sporten worden afgedekt.

Wie zijn wij?

Holland Media Combinatie is de regionale poot van de Telegraaf Media Groep en beslaat de titels Noordhollands Dagblad (met zeven regionale edities), Haarlems Dagblad, Leidsch Dagblad, De Gooi- en Eemlander en IJmuider Courant. Het verspreidingsgebied behelst de driehoek Texel, Leiden en Hilversum.

Wie zoeken wij?

Enthousiaste journalisten in spe die een voorliefde voor sport hebben, niet schromen om op sporters en coaches af te stappen en over een vlotte pen beschikken.

Wat bieden wij?

Een passende vergoeding. De mogelijkheid om als beginnend journalist jezelf te ontwikkelen. Sparren met ervaren sportverslaggevers.

Hoe te reageren?

Stuur een e-mail naar sportredactie@hollandmediacombinatie.nl waarin je jezelf introduceert, laat doorschemeren welke sport jou het beste ligt en aangeeft naar welke titel jouw voorkeur uitgaat.

Redacteur met interesse voor blockchain en crypto

Written on november 8, 2018 at 19:13, by

Crypto Confetti is een gratis krant dat gaat over de volledige crypto en blockchain markt. De krant zal wekelijks worden uitgebracht en wordt gratis uitgedeeld en verspreid tijdens crypto en blockchain evenementen en congressen in geheel europa. Wij zijn op zoek naar (freelance) journalisten en of redacteuren die graag en goed over blockchain en de crypto markt kunnen en willen schrijven. Crypto Confetti is de eerste fysieke krant, maar dan met een net iets andere focus. We schrijven niet over elke nieuwtje, maar kijken vooral naar wat mensen echt willen en moeten weten om verder te komen in de huidige markt. Ook besteden we aandacht aan diepgaande interviews met experts en laten we zien welke luxe gepaard gaat bij Crypto miljonairs.

Als je affiniteit hebt met blockchain en crypto en graag hierover schrijft, vernemen we graag je interesse. newspaper [ad] cryptoconfetti.com of +31 (20) 894 6058

Jouw profiel:

  • Verstand van cryptovaluta, cryptocurrency, blockchain enz.
  • Basiservaring met schrijven van krant redactie stukken.
  • Minimaal B1 Engels.
  • Beschikbaar 12 uur per week
Crypto Confetti
Teho

NWTV is op zoek naar nieuwe redacteuren!

Written on november 2, 2018 at 10:55, by

Wij zijn één van de weinige sites die dagelijks een unieke combinatie onderwerpen bieden in de vorm van nieuws, recensies, reportages en specials. Dagelijks vind je op NWTV.nl het laatste nieuws uit de game-, tech-, film-, en festivalwereld.
In 2018 zijn wij zeer hard gegroeid en en krijgen meer dan ooit kansen die we graag willen aanpakken, maar niet altijd ruimte voor hebben. Denk aan setbezoeken, speelsessies, launchparty’s filmvoorstellingen en perstripjes. Mede daarom zoeken wij voor alle redacties schrijvers en/of verslaggevers die ons team willen versterken.
Omschrijving werkzaamheden:
De belangrijkste functie binnen NWTV is die van webredacteur. Dagelijks is er nieuws over de verschillende thema’s die wij behandelen. Jij als redacteur, van welke redactie dan ook, volgt het nieuws binnen jouw specialisatie op de voet, schrijft nieuwsberichten, recensies en werkt mee aan meerdere rubrieken. Je hebt daarin veel vrijheid; initiatief wordt natuurlijk erg op prijs gesteld! er is voornamelijk behoefte op de filmredactie, maar ook andere redacties kunnen altijd hulp gebruiken.
De andere belangrijke functie waar we mensen voor zoeken is die van verslaggever. Meerdere keren per week krijgen we uitnodigingen voor toffe events, feestjes en sessies. Helaas kunnen we er niet altijd bij aanwezig zijn en zoeken dus mensen die er heen kunnen voor een (video/foto)verslag. Dit is zowel in de avond als overdag.
Tijd:
Hoeveel tijd je besteedt aan NWTV ligt vooral aan jezelf, en van hoeveel nieuws er voor handen is. Wel verwachten wij van onze redacteuren dat zij minimaal een aantal uur per week aan NWTV besteden. Dat doe je vanuit huis. Uiteraard mag je ook specialisaties combineren, zoals veel redacteuren nu al doen. Per redactie zijn verschillende afspraken.
NWTV draait op de inzet van vrijwilligers en een vergoeding is dus niet voor handen. Wat we je wel kunnen bieden is een professionele (én gezellige) omgeving om je redactionele vaardigheden te ontwikkelen. De producten (games/gadgets/films) die je recenseert mag je geregeld houden, en je krijgt vaak de kans een kijkje te nemen op rode lopers, voorvertoningen de leukste feestjes en perspresentaties.
Wat wij bovenal vragen van je vragen is een flexibele houding. Ook is het belangrijk dat je goed verzorgd Nederlands schrijft en bereid bent elke week aan de slag te gaan voor NWTV.

Ben je geïnteresseerd geraakt? Stuur dan een mailtje met je CV en motivatie naar de redactie op info@nwtv.nl. We zullen je zo snel mogelijk een antwoord sturen met eventueel nog wat vragen aan jou. Ook wanneer je een vraag hebt over één van de vacatures kun je een mailtje sturen.

Jeffry van Geel
Eigenaar / PR / Sales
 
M | vangeel@nwtv.nl
T  | +316 14631444
W | http://www.nwtv.nl

Enthousiaste studenten Journalistiek met een liefde voor Utrecht

Written on oktober 4, 2018 at 10:44, by

Explore Utrecht is een lifestyle city guide door locals, voor iedereen die geïnteresseerd is in Utrecht. Utrechter, expat of toerist op zoek naar leuke to do’s in de stad: bij Explore Utrecht zijn ze aan het juiste adres. Het is onze missie om de fantastische lifestyle die de stad Utrecht te bieden heeft te laten zien, terwijl we ondertussen ook lokale ondernemers en leuke initiatieven een platform te bieden

Vind jij Utrecht de tofste stad van Nederland, heb je een passie voor fotografie en video én schrijf je graag leuke, vlotte en inspirerende artikelen? Lees dan verder.

De projecten:

Human interest artikelen: Omdat wij graag laten zien dat Utrecht meer is dan alleen de leuke hotspots zoeken we studenten die het leuk vinden om human interest artikelen te schrijven. Je gaat enkele inspirerende en bijzondere Utrechters interviewen en maakt daar een mooi artikel van voor onze lezers. Voor deze opdracht dien je ook goed te kunnen fotograferen, want enkele mooie portretten of beelden van de Utrechter en zijn of haar omgeving zijn natuurlijk onmisbaar.

Videoreeks: Heb jij een flinke dosis video-ervaring en wil je voor het Instagram-account van Explore Utrecht een leuke videoreeks maken van 8 video’s, met een duur van ongeveer vijf a tien minuten voor IGTV? Dan hebben wij een leuke klus voor je. Maar de inhoud houden we nog even geheim. Invulling bespreken we graag, want er is ook ruimte voor eigen inbreng.

Festivalverslaggeving: Het festivalseizoen ligt helaas achter ons, maar de feestdagen zijn in aantocht. Ook in de donkere seizoenen en met de feestdagen draaien festivals gewoon door. Helaas kunnen we niet zelf alle festivals zelf af voor een live report, videoverslag of fotoverslag. Heb jij zin om festivals te bezoeken en hierover een verslag (recensie) of promotiestuk te schrijven? Dan zetten wij je graag in om op een paar festivals Explore Utrecht te vertegenwoordigen. Daarnaast is er ook genoeg op cultureel gebied te beleven. Denk aan: musea, theatervoorstellingen, comedy shows en liveoptredens.

Openingen en proeverijen: Regelmatig worden wij uitgenodigd om openingen van de tofste nieuwe hotspots bij te wonen. Of ontvangen we een aanvraag voor een proeverij. Ja, daar willen het liefst geen nee te zeggen, maar helaas kan het soms niet anders. Misschien wil jij dan plaatsnemen aan tafel met andere food reporters en bloggers? Je kunt genieten van een heerlijke lunch of diner, waarover je binnen een week een recensie van schrijft voor op Explore Utrecht. En tussen de gangen door kun zonder enig moeite onze volgers op Instagram op de hoogte brengen van je food adventures.

Wil je aan de slag met een van deze projecten, neem dan contact op met Dainahara op info@exploreutrecht.nl Heb je vragen? Bel gerust naar 06-28379954.

Vergoeding: Helaas kunnen wij geen geld bieden voor je inzet, maar wel de mogelijkheid om ervaring op te doen bij een groeiend, succesvol platform in Utrecht. Je wordt onderdeel van een superleuk team én wij besteden graag wat leuke events en proeverijen uit aan enthousiaste en hardwerkende studenten. En af en toe hebben wij ook betaalde aanvragen die we graag uitbesteden aan een enthousiaste student.