Skip to Content

Freelance

Written on september 13, 2012 at 07:56, by

Dit is de site van het Freelancebureau van de School voor de Journalistiek (Instituut voor de Media) van de Hogeschool van Utrecht. Boven- en onderaan deze pagina staan links met de belangrijkste algemene informatie voor achtereenvolgens opdrachtgevers, ouderejaars studenten en de freelancers ‘oude stijl’ (derde- en vierdejaars). Hieronder staan de opdrachten die bij het bureau binnengekomen zijn, de meest recente eerst. Een lijst met de laatste opdrachten staat in de rechterkolom.

Deze opdrachten zijn nadrukkelijk alleen bedoeld voor studenten die in het derde (of vierde) jaar van hun studie het vak Freelance volgen in Utrecht! Ze zijn niet bedoeld voor studenten van andere opleidingen, ook niet voor onze studenten die het veranderde vak Freelance in het tweede jaar doen, en al helemaal niet voor freelancers van buiten de opleiding. Opdrachtgevers verbinden zich aan deze voorwaarde, willen ze gratis hun opdrachten kunnen plaatsen. 

Belangrijk voor opdrachtgevers: heeft u een opdracht die u graag op deze site geplaatst wilt zien, formuleert u dan een directe oproep aan de studenten. Zie elders op deze site wat daarin moet staan.

Belangrijk voor studenten: als je op een opdracht reageert, zet dat er dan bij! En meld het even bij Yolan Witterholt als een opdracht van de site kan/moet.

Alle mail graag naar: yolan.witterholt@hu.nl

Vormgever bij Voetbal International

Written on februari 22, 2018 at 14:17, by

Wil jij meewerken aan het vormgeven van het grootste en meest invloedrijke voetbalplatform van Nederland? Je uitingen zien door heel het land, op (onze) websites en in het tijdschrift?

Laat ons dan snel weten dat jij de pinchhitter bent die we zoeken! Sterk in de lucht, genadeloos binnen de zestien en altijd oog voor het doel.

Wat je kan? Je bent creatief, denkt in oplossingen en laat je niet afleiden door de scheids….

Wat je beheerst? De gangbare grafische programma’s van Adobe (InDesign, Photoshop en Illustrator). Kennis van html is een pré maar geen noodzaak.

Wat wij bieden? Een dynamische werkplek, ruimte om je te ontwikkelen en, belangrijk, tijd om je FIFA18-skills te verbeteren.

Werkzaamheden? Assisteren met het vormgeven van het blad, infographics uitwerken en marketing- en salesuitingen vormgeven.

Een (bescheiden) financiële vergoeding is mogelijk.

Interesse? Stuur een motivatiemail met CV en de datum van beschikbaarheid naar Merlijn Viersma, Art Director van Voetbal International, via viersma@vi.nl (onder vermelding van Stage VI).

https://www.vi.nl/vacatures/stagiair-grafischvormgever

Meerdere mensen voor verslaglegging Junior MI van de HU 14 maart

Written on februari 20, 2018 at 17:19, by

Video verslag marketing event Junior Mie

Op woensdag 14 maart ’18 vindt de zesde editie van het Junior Mie plaats op de HU; een jaarlijkse event met topsprekers die Hbo-studenten van diverse hogescholen inzicht bieden in de laatste trends en ontwikkelingen binnen het vakgebied van Marketing en Marketing Intelligence. Van dit bijzondere evenement willen we een vlot, sprekend compilatiefilmpje van 2/3 minuten na afloop en een promo/teaser van een halve minuut voorafgaand aan het event. Het compilatiefilmpje bevat de highlights van de dag, sfeerbeelden en quotes van een aantal sprekers en studenten. De teaser is een korte aankondiging met wat korte info over het event.

Het Junior Mie is tussen 13 en 18 uur op 14 maart en uiterlijk 19 maart zouden we het compilatiefilmpje met de terugblik online willen zetten. Je moet kunnen filmen, interviewen en monteren voor deze klus. Naar verwachting beslaat de klus 1,5 dag werk (een halve dag filmen, 1 dag monteren). Vergoeding in overleg.

Vind je het een leuke uitdaging om live verslag  te doen van deze editie van het Junior Mie? Neem dan contact op met Danielle van Wallinga: danielle.vanwallinga@hu.nl / 06-14241292.

Zie ook: http://www.juniormie.nl.

Social Mie 2018

Vind jij het leuk om van de zesde editie van het Junior Mie een succes te maken op social? Ben je handig met middelen zoals twitter & facebook en kan je kort en bondig in tekst en beeld enthousiasmerend communiceren? Dan zoeken we jou! Het #juniormie is op 14 maart ’18 tussen 12-18 uur op de HU en is een jaarlijks event met topsprekers die Hbo-studenten van diverse hogescholen inzicht bieden in de laatste ontwikkelingen en trends binnen het vakgebied van Marketing en Marketing Intelligence. We zoeken een paar journalistiek ingestelde studenten die samen een redactieteampje vormen en allerlei aspecten van deze dag op social media verslaan. Bijvoorbeeld door korte quotes van sprekers & studenten, foto’s en andere relevante/onderhoudende content te plaatsen via diverse kanalen. Vind je het een mooie kans en uitdaging om ervaring op te doen met live social verslaggeving? Neem dan contact op met Danielle van Wallinga: danielle.vanwallinga@hu.nl / 06-14241292.  Zie ook: http://www.juniormie.nl.

Danielle van Wallinga

Medewerker onderzoekscommunicatie Kenniscentrum Economisch Sterke en Creatieve Stad | HU University of Applied Sciences Utrecht | M. 06-14241292 | onderzoek.hu.nl | Volg KCS op twitterAanmelden nieuwsbrief KCS

Ghost writer – Freelance student(e) journalistiek |Utrecht|digital|

Written on februari 12, 2018 at 13:27, by

Digital agency Evident uit Utrecht (www.evident.nl) is op zoek naar een student(e) journalistiek die inhoudelijke kennismeetings (4x) kan bijwonen en vastleggen en dit vervolgens kan omzetten in een (ghost written) online artikel (NL). Het zal gaan om ca 10 tot 16 uur per keer, gedurende het jaar.

Het topic is digitale transformatie in een B2B omgeving en alles wat daarbij komt kijken. Je maakt deel uit van de digitale revolutie die zich as we speak, afspeelt bij crème de la crème van de Nederlandse top-bedrijven.

We zoeken een creatieve, ondernemende student(e) die (uiteraard) hoofd- van bijzaak kan onderscheiden en breed geïnteresseerd is. Kennis van digital en motivatie zijn belangrijk, evenals uitstekende communicatieve vaardigheden in het Nederlands en Engels.

Het gaat om een bijeenkomst van ca 2-4 uur (1e sessie is donderdagmiddag 22 februari). Als het van beide kanten bevalt, zijn er meerdere opdrachten mogelijk (voornamelijk in het Engels). Dit zal gedurende het jaar plaatsvinden op ad hoc basis (geen vaste uren).

www.evident.nl

Kanaalweg 14 CD

Utrecht

Mascha Tamarinof

030-2985050

tamarinof@evident.nl

BETAALDE OPDRACHT

Redacteuren gezocht voor Alles over Series

Written on februari 10, 2018 at 17:31, by

Houd je van tv- series kijken op Netflix, Videoland en op tv? En vind je het leuk om hierover te schrijven? Dan zijn wij op zoek naar jou! Www.allesoverseries.nl is de leukste site van Nederland met nieuwtjes over alle series die in ons land te zien of te streamen zijn. Hiervoor zijn we op zoek naar studenten om de redactie te versterken.

Wij zoeken:

 • studenten die een of meerdere dagdelen per week vast beschikbaar zijn voor een bepaalde periode.
 • studenten voor vaste wekelijkse rubrieken (die vooruit gewerkt kunnen worden zonder vaste tijden).

Werken doe je gewoon vanuit huis en er is veel ruimte voor eigen ideeën.

Alles over Series kan nog geen vergoeding bieden maar er zitten een hoop leuke extraatjes aan verbonden zoals het mogen recenseren van DVD’s/Blu-rays en games. Er zijn ook veel mogelijkheden in de toekomst zoals het interviewen van acteurs uit series of het bezoeken van een festival of event over series. Daarnaast krijg je veel begeleiding om te zorgen dat jij je journalistieke talenten binnen dit segment zal kunnen ontplooien.

Als je interesse hebt, stuur dan een mailtje met informatie over jezelf en waarom het je leuk lijkt om te schrijven voor www.allesoverseries.nl naar michelle@allesoverseries.nl

Enthousiaste studenten Journalistiek met een liefde voor Utrecht

Written on februari 10, 2018 at 17:20, by

Explore Utrecht is een lifestyle city guide door locals, voor iedereen die geïnteresseerd is in Utrecht. Utrechter, expat of toerist op zoek naar leuke to do’s in de stad: bij Explore Utrecht zijn ze aan het juiste adres.

Het is onze missie om de fantastische lifestyle die de stad Utrecht te bieden heeft te laten zien, terwijl we ondertussen ook lokale ondernemers en leuke initiatieven een platform te bieden. De website is enorm aan het groeien en voor enkele projecten zoeken wij enthousiaste, gemotiveerde studenten met een grote liefde voor de stad.

Vind jij Utrecht de tofste stad van Nederland, heb je een passie voor fotografie en video én schrijf je graag leuke, vlotte en inspirerende artikelen? Lees dan verder.

De projecten:

 1. Human interest artikelen: Omdat wij graag laten zien dat Utrecht meer is dan alleen de leuke hotspots zoeken we studenten die het leuk vinden om human interest artikelen te schrijven. Je gaat enkele inspirerende en bijzondere Utrechters interviewen en maakt daar een mooi artikel van voor onze lezers. Voor deze opdracht dien je ook goed te kunnen fotograferen, want enkele mooie portretten of beelden van de Utrechter en zijn of haar omgeving zijn natuurlijk onmisbaar.
 2. Videoreeks: Heb jij een flinke dosis lef en wil je voor het Instagram-account van Explore Utrecht een leuke videoreeks maken van 10 video’s, met een duur van ongeveer een minuut? Dan hebben wij een leuke klus voor je. Neem je camera mee de straat op, ontmoet Utrechters in RL en bevraag ze over de stad en hoe zij die beleven. Verdere invulling bespreken we graag, want er is ruimte voor eigen inbreng.
 3. Festivalverslaggeving: Het festivalseizoen staat bijna voor de deur! Dit is een van de drukste seizoenen van het Explore Utrecht-team en helaas kunnen we niet zelf alle festivals zelf af voor een live report, videoverslag of fotoverslag. Heb jij zin om food- en muziekfestivals te bezoeken en hierover een verslag (recensie) of promotiestuk te schrijven? Dan zetten wij je graag in om op een paar festivals Explore Utrecht te vertegenwoordigen. Eerst werken, dan feesten 😉 Daarnaast is er ook genoeg op cultureel gebied te beleven. Denk aan: musea, theatervoorstellingen, comedy shows en liveoptredens. Na het lezen van je artikelen wil iedereen meteen naar een event!

Wil je aan de slag met een van deze projecten, neem dan contact op met Dainahara op info@exploreutrecht.nl. We vragen iedereen om een proefblog van ongeveer 250 woorden te schrijven over een Utrecht-gerelateerd onderwerp of een hotspot in de stad. Ben je door de selectie, dan bespreken we de opdracht en jouw eventuele ideeën tijdens een kop koffie bij 30ml.

Heb je vragen? Bel gerust naar 06-28379954.

Vergoeding: Helaas kunnen wij geen geld bieden voor je inzet, maar wel de mogelijkheid om ervaring op te doen bij een groeiend, succesvol platform in Utrecht. Je wordt onderdeel van een super leuk team én wij besteden graag wat leuke events en proeverijen uit aan enthousiaste en hardwerkende studenten.

Dainahara Polonia

Founder Explore Utrecht

www.exploreutrecht.nl / info@exploreutrecht.nl

 

 

 

Redacteur/journalist gezocht voor nieuwssite honkbal en softbal

Written on februari 10, 2018 at 17:13, by

De Nederlandse honkbal- en softbalsport zijn veruit de sterkste van Europa en ook mondiaal staat Nederland met beide disciplines in de Top-10. Echter nog niet veel mensen weten dit en daarom willen we meer gaan werken met storytelling. Om dit te realiseren willen wij graag ons redactieteam gaan uitbreiden en zijn daarom dan ook op zoek naar enthousiaste redacteuren/journalisten.

Wat ga je doen?

Het gaat om het schrijven van diepte-interviews met spelers, coaches en (club)bestuurders. Er zal sturing zijn vanuit de bond, maar de schrijver heeft zelf ook ruimte om op zoek te gaan naar verhalen. Hoe leven de topsporters? Wat zijn hun mooiste momenten? Hoe kijken ze tegen het aankomende toernooi aan?

Wat kan je verwachten?

Een werkomgeving waar je veel vrijheid krijgt om jezelf te ontwikkelen. Een vergoeding is bespreekbaar en tijdens toernooien wordt entree, eten en drinken verzorgd. De werkzaamheden zijn allemaal vanuit huis te verrichten. Ook worden er elk jaar diverse leuke toernooien in Nederland georganiseerd waarbij je ook kan aansluiten bij het redactieteam. Ook de redacteuren/journalisten met weinig ervaring zijn van harte welkom! Kennis van de honkbal- en/of softbalsport is handig, maar niet noodzakelijk. We stellen geen harde eisen aan het aantal items, maar het gaat wel om regelmatige publicaties.

Wat vragen wij?

 • Sportminded
 • Je bent flexibel, zelfstandig en proactief
 • Energieke schrijfstijl
 • Je vindt het niet erg om in de avond of in het weekend te werken
 • Interviews afnemen per mail, telefoon en op locatie

Interesse?

Heb je interesse? Stuur dan een mailtje voorzien met je motivatie en een CV naar communicatie@knbsb.nl.

Mitchell Korpel
Medewerker Marketing & Communicatie
Werkzaam op woensdag, donderdag en vrijdag

T: +31 (0) 30 20 20 107 | M: +31 (0)6 20 57 19 19

www.knbsb.nl

Redacteur voor GPblog (Formule 1)

Written on januari 30, 2018 at 12:20, by

Op de redactie van GPblog is per direct ruimte voor een freelance redacteur voor 20 uur per week, waarvan minimaal één dag in het weekend.

Hoe ziet een werkdag eruit? Je houdt de hele dag het nieuws in de gaten en zorgt dat de website continu up-to-date is. Daarnaast hou je de social media kanalen nauwlettend in de gaten en denk je na over welke stukken geschreven kunnen worden tijdens een Formule 1 weekend.

Ervaring met een CMS, Photoshop en video-editing is een pre. Daarnaast rekenen we natuurlijk op een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal en Formule 1 kennis. Je kent het verschil tussen de supersoft en hypersofts en je kan de startnummers van de coureurs zonder problemen achterstevoren opnoemen.

Wanneer je werkt bij GPblog zijn er ook onregelmatige diensten, waarbij je overdag, maar ook in de avonden en weekenden ingezet kan worden. Het werk kan zowel vanuit huis als vanaf ons kantoor in Amsterdam-Noord gedaan worden.

Voldoe je aan onderstaande eisen, wil je deel uitmaken van een jong, ambitieus en dynamisch team en droom je ervan te werken bij een van de snelst groeiende Formule 1 websites van Nederland? Solliciteer dan nu!

Wij vragen:
– HBO of universitair werk- en denkniveau;
– Je bent gek van Formule 1;
– Je bent flexibel, zelfstandig en proactief;
– Werken in avonden en weekenden is voor jou geen enkel probleem;
– Je hebt veel ervaring met Facebook, Twitter en Instagram;
– Je hebt de ambitie om de allersnelste te zijn en een oog voor winnende content;
– Je bent stressbestendig en kan goed onder tijdsdruk werken;
– Je bent ambitieus en je wilt jezelf constant verbeteren;
– De weg kennen in Photoshop is een pre.

 Wij bieden:
– Een dynamische werksfeer met leuke collega’s;
– Marktconform salaris;
– Veel ruimte voor eigen inbreng;
– Een zelfstandige en leuke baan.

Interesse? Stuur je CV + een duidelijke motivatie t.a.v. Sebastiaan Bakker naar sebastiaan@ec-media.nl.

Journalist die ‘Doorrijden na een ongeval’ onder de loep neemt

Written on januari 22, 2018 at 15:16, by

De Vereende (www.vereende.nl) is de meest bijzondere verzekeraar van Nederland. Aandeelhouders zijn verschillende verzekeraars, die hier werkzaamheden onderbrengen die niet passen bij hun dagelijkse werkzaamheden. Bijna altijd omdat specialistische kennis nodig is. Onder ander het Waarborgfonds Motorverkeer, dat helpt bij schades met een onbekende of onverzekerde dader.

Helaas zijn doorrijders een steeds vaker voorkomend fenomeen. Bij parkeerschades, maar ook bij schades met ernstig letsel of zelfs dodelijke afloop. In onze komende publicaties willen we “doorrijders” onder de loep nemen.

Wij zoeken een journalist die de research doet (politie, advocaten, psychologen, slachtofferhulp, ANWB etc) en daar een artikel over schrijft. Artikel voor onze site, nieuwsbrief en jaarverslag. Daarnaast ontwikkeling publiciteitsplan om brede publiciteit te zoeken. Kortom iets voor een journalist die onderzoekt, schrijft en meedenkt over publiciteit.

Artikel uiterlijk 31 maart gereed. Publiciteitsplan kan daarna. Gehele project onder regie van Ruud Dekker, projectmanager Marketing & Acceptatie bij de Vereende. Vergoeding, naast onkostenvergoeding, beschikbaar. Na kennismaking in Rijswijk geen fysieke aanwezigheid noodzakelijk.

Ruud Dekker

Projectmanager Marketing & Acceptatie de Vereende

0646037982/ ruud.dekker@vereende.nl

Bevlogen journalisten met een boodschap voor Insights

Written on december 27, 2017 at 13:10, by

Insights is een beginnend Engelstalig platform dat sociaal georiënteerde human interest verhalen publiceert. Kern van de bijdragen is de ontmoeting met een ander: The face of the other
Ik nodig beginnende journalisten uit om bijdragen in te sturen, die in dit concept passen.
Insights is een not for profit platform met de bedoeling bij te dragen aan het inzicht in sociale structuren. De interesse om bij te dragen moet dus komen uit de eigen ervaring en de behoefte hier uiting aan te geven. De bijdragen moeten goede journalistieke stukken zijn met goede foto’s en evt video’s. De taal is Engels.
Een manier om sociaal relevante stukken te publiceren.
Interesse? Neem contact op met:
Jan Smit
Editor en publisher
Insights

De Dreef 32 1741 MH
Schagen

Tel: +31 (0)6 55 333 165

Journalist gezocht voor horeca start up

Written on december 15, 2017 at 13:07, by

Voor een startende horecawebsite zijn wij op zoek naar een nieuwsgierige student die weet hoe hij/zij vanuit een interview een inspirerend artikel moet schrijven.

Aangezien wij nog geen kantoor houden, kun je werken vanuit huis. Geen vaste tijden en er is ruimte voor veel creativiteit.

Wat ga je doen?

 • Horecaondernemers telefonisch interviewen (afspraken zijn al gemaakt)
 • Een inspirerend artikel schrijven over dit interview

Dit artikel plaatsen wij vervolgens op de website. Wij verwachten per week minstens 2 artikelen.

Verdiensten?

Zeker! In overleg kunnen we samen afspraken hierover maken.

Nieuwsgierig?

Stuur een mailtje naar onze redactie redactie@horecanieuws.nl.