Skip to Content

Freelance

Written on september 13, 2012 at 07:56, by

Dit is de site van het Freelancebureau van de School voor de Journalistiek (Instituut voor de Media) van de Hogeschool van Utrecht. Boven- en onderaan deze pagina staan links met de belangrijkste algemene informatie voor achtereenvolgens opdrachtgevers, ouderejaars studenten en de freelancers ‘oude stijl’ (derde- en vierdejaars). Hieronder staan de opdrachten die bij het bureau binnengekomen zijn, de meest recente eerst. Een lijst met de laatste opdrachten staat in de rechterkolom.

Deze opdrachten zijn nadrukkelijk alleen bedoeld voor studenten die in het derde (of vierde) jaar van hun studie het vak Freelance volgen in Utrecht! Ze zijn niet bedoeld voor studenten van andere opleidingen, ook niet voor onze studenten die het veranderde vak Freelance in het tweede jaar doen, en al helemaal niet voor freelancers van buiten de opleiding. Opdrachtgevers verbinden zich aan deze voorwaarde, willen ze gratis hun opdrachten kunnen plaatsen. 

Belangrijk voor opdrachtgevers: heeft u een opdracht die u graag op deze site geplaatst wilt zien, formuleert u dan een directe oproep aan de studenten. Zie elders op deze site wat daarin moet staan.

Belangrijk voor studenten: als je op een opdracht reageert, zet dat er dan bij! En meld het even bij Yolan Witterholt als een opdracht van de site kan/moet.

Alle mail graag naar: yolan.witterholt@hu.nl

Enthousiaste studenten Journalistiek met een liefde voor Utrecht

Written on oktober 4, 2018 at 10:44, by

Explore Utrecht is een lifestyle city guide door locals, voor iedereen die geïnteresseerd is in Utrecht. Utrechter, expat of toerist op zoek naar leuke to do’s in de stad: bij Explore Utrecht zijn ze aan het juiste adres. Het is onze missie om de fantastische lifestyle die de stad Utrecht te bieden heeft te laten zien, terwijl we ondertussen ook lokale ondernemers en leuke initiatieven een platform te bieden

Vind jij Utrecht de tofste stad van Nederland, heb je een passie voor fotografie en video én schrijf je graag leuke, vlotte en inspirerende artikelen? Lees dan verder.

De projecten:

Human interest artikelen: Omdat wij graag laten zien dat Utrecht meer is dan alleen de leuke hotspots zoeken we studenten die het leuk vinden om human interest artikelen te schrijven. Je gaat enkele inspirerende en bijzondere Utrechters interviewen en maakt daar een mooi artikel van voor onze lezers. Voor deze opdracht dien je ook goed te kunnen fotograferen, want enkele mooie portretten of beelden van de Utrechter en zijn of haar omgeving zijn natuurlijk onmisbaar.

Videoreeks: Heb jij een flinke dosis video-ervaring en wil je voor het Instagram-account van Explore Utrecht een leuke videoreeks maken van 8 video’s, met een duur van ongeveer vijf a tien minuten voor IGTV? Dan hebben wij een leuke klus voor je. Maar de inhoud houden we nog even geheim. Invulling bespreken we graag, want er is ook ruimte voor eigen inbreng.

Festivalverslaggeving: Het festivalseizoen ligt helaas achter ons, maar de feestdagen zijn in aantocht. Ook in de donkere seizoenen en met de feestdagen draaien festivals gewoon door. Helaas kunnen we niet zelf alle festivals zelf af voor een live report, videoverslag of fotoverslag. Heb jij zin om festivals te bezoeken en hierover een verslag (recensie) of promotiestuk te schrijven? Dan zetten wij je graag in om op een paar festivals Explore Utrecht te vertegenwoordigen. Daarnaast is er ook genoeg op cultureel gebied te beleven. Denk aan: musea, theatervoorstellingen, comedy shows en liveoptredens.

Openingen en proeverijen: Regelmatig worden wij uitgenodigd om openingen van de tofste nieuwe hotspots bij te wonen. Of ontvangen we een aanvraag voor een proeverij. Ja, daar willen het liefst geen nee te zeggen, maar helaas kan het soms niet anders. Misschien wil jij dan plaatsnemen aan tafel met andere food reporters en bloggers? Je kunt genieten van een heerlijke lunch of diner, waarover je binnen een week een recensie van schrijft voor op Explore Utrecht. En tussen de gangen door kun zonder enig moeite onze volgers op Instagram op de hoogte brengen van je food adventures.

Wil je aan de slag met een van deze projecten, neem dan contact op met Dainahara op info@exploreutrecht.nl Heb je vragen? Bel gerust naar 06-28379954.

Vergoeding: Helaas kunnen wij geen geld bieden voor je inzet, maar wel de mogelijkheid om ervaring op te doen bij een groeiend, succesvol platform in Utrecht. Je wordt onderdeel van een superleuk team én wij besteden graag wat leuke events en proeverijen uit aan enthousiaste en hardwerkende studenten. En af en toe hebben wij ook betaalde aanvragen die we graag uitbesteden aan een enthousiaste student.

(Web) redacteuren / content creators / moderators

Written on september 30, 2018 at 14:02, by

Mail Maaike, als je durft.

De ADF stichting is de landelijke patiëntenorganisatie van mensen met angst- en dwangklachten. In onze communicatie maken we angst bespreekbaar. De websites zijn vaak de eerste ingang richting hulp voor mensen die kampen met grote angst- en dwangproblemen. Ons magazine Vizier geeft verdieping en is bekroond tot Beste patiëntenmagazine van een vrijwilligersorganisatie.

Voor het magazine, de websites en de social media kanalen zoeken wij redacteuren, content creators en moderators. Betrokkenheid bij het onderwerp helpt, maar is zeker niet noodzakelijk. Wij staan open voor jouw professionele, objectieve en creatieve inbreng.

Wie ben jij?

 • Je kunt zelfstandig werken en vindt het leuk om je professionele inbreng te geven
 • Je weet uit ervaring wat angst is, of bent bereid je er in te verdiepen

Wat kan je doen?

 • Teksten maken voor de websites: nieuwsitems, interviews, etc.
 • Content maken voor Facebook en LinkedIn
 • Moderation op Facebook: toejuichen, informeren, doorverwijzen

What’s in it for you?

 • Veelzijdige werkervaring in een boeiende sector
 • Flexibiliteit: Je werkt op het kantoor in Driebergen, of vanuit huis. Werktijden in overleg.
 • En natuurlijk worden je onkosten vergoed.

Interesse? Mail Maaike: coordinator@adfstichting.nl

www.adfstichting.nl
www.stopjeangst.nl
www.bibbers.nl
www.hyperventilatie.org
@adfstichting.nl

Hoe breng jij psychische problemen in beeld?

Written on september 30, 2018 at 14:00, by

Beeldredacteur

De ADF stichting is de landelijke patiëntenorganisatie van mensen met angst- en dwangklachten. In onze communicatie maken we angst bespreekbaar en zichtbaar. De websites en Facebookpagina zijn vaak de eerste ingang richting hulp voor mensen die kampen met grote angst- en dwangproblemen. Ons magazine Vizier geeft is bekroond tot Beste patiëntenmagazine van een vrijwilligersorganisatie.

Voor het magazine, de websites en de social media kanalen zoeken wij een beeldredacteur. Ben je zelf ook handig met een camera, dan is dat mooi mee genomen.

Beeld is een belangrijke factor en tegelijk een grote uitdaging voor onze organisatie, want hoe breng je iets in beeld dat zich voornamelijk in iemands hoofd afspeelt? Heb je daar ideeën over en wil je een bijdrage leveren aan een stevige vrijwilligersorganisatie? Dan is deze flexibele functie wat voor jou.

Wat kan je doen?

 • Je ontwikkelt de beeldstrategie van de stichting i.s.m. communicatie
 • Je regelt selectie en afstemming van alles wat met beeld te maken heeft
 • Je controleert de kwaliteit van alle beelduitingen in drukwerk en multimedia
 • Je produceert zelf foto’s, regelt illustraties, etc.
 • Je beheert het beeldarchief en houdt de rechten in de gaten
 • Je bent aanspreekpunt voor fotografen

What’s in it for you?

 • Veelzijdige werkervaring in een boeiende sector
 • Flexibiliteit: Werktijden in overleg
 • En natuurlijk worden je onkosten vergoed

Interesse? Mail Maaike: coordinator@adfstichting.nl

www.adfstichting.nl
www.stopjeangst.nl
www.bibbers.nl
www.hyperventilatie.org
@adfstichting.nl

Fotograaf op 5 oktober in Amersfoort

Written on september 28, 2018 at 12:17, by

 

Op vrijdag 5 oktober organiseert de Hogeschool Utrecht een opening voor onze opleiding Eventmanagement. Wij zoeken hiervoor een student die foto’s wil maken tijdens dit evenement. Wij hebben geen beschikking tot apparatuur, dus zoeken iemand die dit wel heeft. Er staat hier een kleine vergoeding tegenover.

De tijden zijn van 14:30 uur tot 17:30 uur op de Nieuwe Poort 21 in Amersfoort.

Belangstelling? Mail of bel naar Sarah Roeloffs.

email: Sarah@proclus.nl

tel: 0683242254

Student voor redactie en productie van het Topartikelenboekje 2018

Written on september 25, 2018 at 20:44, by

Jaarlijkse vindt er een artikelwedstrijd plaats waarin vierdejaarsstudenten van de sociale opleidingen van Hogeschool Utrecht (HU) worden uitgedaagd een artikel te schrijven over een thema in het sociaal werk dat hen na aan het hart ligt. Een vakkundige jury selecteert uit alle inzendingen 1 of meerdere winnende artikelen. De winnende artikelen maken kans op een publicatie in een vakblad en er wordt jaarlijks een topartikelenboekje uitgebracht. We zoeken een redacteur die de productie van dit boekje dit jaar mede kan begeleiden, er creatief over kan meedenken en helpt bij de verspreiding ervan door het schrijven van een nieuwsbericht erover. Een mooie kans om ervaring op te doen, met eigen inbreng en creativiteit om er iets aansprekends van te maken, op een manier die studenten van sociale opleidingen inspireert om over hun vakgebied te schrijven.

Op een rijtje:

 • Je werkt mee aan de samenstelling van het boekje en het schrijven van een aansprekend nieuwsbericht erover
 • Verwachte hoeveelheid werk: 20 uur
 • Je denkt mee over de opzet van het boekje, neemt interviews af met de winnende student en de begeleidende docent en werkt deze uit
 • Capaciteiten: redactiewerk, foutloos Nederlands schrijven in aansluiting op de doelgroep (studenten), creatief meedenken over de opzet.
 • Periode: oktober/november, uiterlijk begin december moet het boekje klaar zijn.
 • Vergoeding beschikbaar, in overleg

Vind je het een leuke uitdaging om hieraan mee te werken? Of wil je meer informatie? Neem dan contact op met Danielle van Wallinga: danielle.vanwallinga@hu.nl / 06-14241292.

Zie ook de vorige editie:

https://www.onderzoek.hu.nl/nieuws/HUstudenten-schrijven-topartikelen-over-ontwikkelingen-in-sociaal-werk.

Gefilmde verslagen van banenmarkten voor RABO (oktober en november)

Written on september 24, 2018 at 13:01, by

We zoeken voor onderstaande banenmarkt enkele studenten die het leuk vinden/ leerzaam vinden om hier een sfeerverslag van te maken.

Binnen Rabobank organiseren wij 4 banenmarkten. Het is een event gericht op de INTERNE medewerker, waarbij we ons richten op orientatie op de arbeidsmarkt. Ook binnen Rabobank vragen wij medewerkers zich te oriënteren op en zich klaar te maken voor de vervolgstappen in hun loopbaan.

We zouden het leuk vinden als er een videoverslag gemaakt wordt van deze dagen; in ieder geval 1 in Amsterdam en 1 in Rotterdam. Dit videoverslag is voor onze interne organisatie om als ‘teaser’ te laten zien hoe de avond was. De avond begint om 16.00 uur en eindigt om 19.00 uur. Er is een pleintje met kraampjes en er zijn verschillende workshops.

Het gaat om de locaties:

 • 21 oktober Alkmaar
 • 1 november Gouda
 • 6 november Rotterdam
 • 8 november locatie Amsterdam

Belangstelling? Neem contact op met

Erik Uilenhoed
Rabobank
Telefoon +31 6 10 74 06 51
E-mail Erik.Uilenhoed@Rabobank.nl

Er staat een financiële vergoeding tegenover.

Makers van een filmportret in Utrecht (in oktober)

Written on september 18, 2018 at 12:09, by

Wij zoeken studenten voor het maken van een filmportret van een van de eerste Italiaanse gastarbeiders in Utrecht.

Dit filmpje zal geplaatst worden op onze website   www.50jaargastarbeidersutrecht.nl 

Deze website is al 7 jaar online en wordt nog steeds aangevuld met nieuwe items om de geschiedenis van de gastarbeiders in Utrecht vast te leggen.

Wij hebben zelf al contact gelegd met deze meneer en uitgezocht waar hij gewerkt en gewoond heeft in Utrecht. Hiervan hebben we foto’s en documenten verzameld.

Van jullie vragen we de volgende acties: het  interviewen en filmen op 3 of 4 locaties , monteren van interview en oude foto’s tot een aantrekkelijk filmpje van ongeveer 8 minuten.

De werkzaamheden schatten wij op 4 dagen.  1 dag voorbereiding,  1 dag opnamen op locatie en 2 dagen monteren en afwerken op school.

Aangezien wij een vrijwilligersorganisatie zijn met een beperkt budget  kunnen wij alleen een onkostenvergoeding geven.

Zo nodig kunnen we zorgen voor vervoer voor de opnamedag.

De werkzaamheden moeten plaatsvinden in oktober 2018  in overleg. Graag reageren voor 1 oktober 2018.

Belangstelling? Mail of bel naar Maria Drewes.

email: drewesmaria@hotmail.com.  tel 0612577118

Vlogger(s) gezocht voor verslaglegging Week van de Veiligheid 6-13 okt.

Written on september 18, 2018 at 12:04, by

Van 8 tot en met 14 oktober is de Week van de Veiligheid. Een initiatief van publieke en private partijen om het thema veiligheid onder de aandacht te brengen bij inwoners, ondernemers en hun personeel. Want, met het invallen van de donkere dagen, neemt de kans op criminaliteit zoals overvallen en inbraken toe. Tijd voor preventieve maatregelen!

 

We zijn op zoek naar één of meer journalisten die aan de hand van vlogs verslag doen van de grote evenementen in deze Week van de Veiligheid.

Vind jij het leuk om tussen zaterdag 6 tot en zaterdag 13 oktober:

 • het land in te gaan en je onder te laten dompelen in de wereld van veiligheid?
 • evenementen goed in beeld te brengen?
 • de stoute schoenen aan te trekken en verschillende personen, van minister tot toezichthouder, te interviewen?

Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wij bieden jou:

 • Reiskostenvergoeding
 • Een vergoeding van 50 euro per vlog

Je kunt de opdracht alleen of met meerdere journalisten uitvoeren.

Geïnteresseerd?

Stuur dan een e-mail met je motivatie en een voorbeeldvlog naar suzan.berkhout@hetccv.nl.

 

Meer info

Kijk voor meer informatie op www.deweekvandeveiligheid.nl of neem contact op met via telefoonnummer 06 55 77 41 15.

Straatjournaal zoekt schrijvende journalisten en fotografen

Written on juli 18, 2018 at 19:25, by

Straatjournaal is op zoek naar jou, een enthousiaste freelancer die interviewt, reportages schrijft en zo nu dan wat speurwerk verricht. Ook onze fotografenpool kan vers bloed gebruiken.

Wil jij met je teksten of foto’s een groot verschil maken voor mensen die aan de onderkant van de maatschappij leven? Vind jij het belangrijk om hun een stem en een gezicht te geven? En heb je een vlotte pen of een scherp oog voor mooie beelden? Maak dan zo snel mogelijk kennis met ons.

Straatjournaal is de door dak- en thuislozen verkochte straatkrant van de Bollenstreek, Haarlemmermeer, Kennemerland, West-Friesland, de Kop van Noord-Holland en Texel.  Dankzij de verkoop van de krant verdienen plusminus honderd verkopers een broodnodig centje. Ook geeft de verkoop structuur aan hun dag en blijven ze zo deelnemen aan de maatschappij.

We schrijven uiteraard over dakloosheid en maatschappelijke thema’s, maar ook over sport, cultuur, historie en tal van andere onderwerpen. De krant wordt gemaakt door een kleine maar professionele redactie en verschijnt maandelijks in een oplage van gemiddeld 12 duizend stuks.

We bieden studenten die voor ons aan de slag willen professionele begeleiding en een onkostenvergoeding. Interesse? Stuur een mail met je motivatie en een voorbeeld van je werk naar straatjournaal@gmail.com ter attentie van Gwendelyn Luijk.

 

Journalisten gezocht voor internationaal sportevenement Super 6 Baseball & Softball

Written on juni 7, 2018 at 16:31, by

Van 18 tot en met 23 september organiseert de Koninklijke Nederlandse Baseball & Softball Bond (KNBSB) een internationaal honkbal- en softbaltoernooi met de 12 beste landenteams uit Europa. Voor dit toernooi is de KNBSB op zoek naar één of meer journalisten die middels vlogs, blogs en interviews leuke items willen maken. Ervaring met vloggen is een pré. Goede Engelse spreek- en schrijfvaardigheid is wel gewenst, daar de vlogs, blogs en interviews soms in het Nederlands en soms in het Engels gemaakt zullen worden. Ook is het wenselijk dat de journalist (nagenoeg) het gehele toernooi beschikbaar is. Onkostenvergoeding is bespreekbaar. 

Heb je interesse? Stuur je motivatie en CV op naar communicatie@knbsb.nl