Skip to Content

Freelance

Written on september 13, 2012 at 07:56, by

Dit is de site van het Freelancebureau van de School voor de Journalistiek (Instituut voor de Media) van de Hogeschool van Utrecht. Boven- en onderaan deze pagina staan links met de belangrijkste algemene informatie voor achtereenvolgens opdrachtgevers, ouderejaars studenten en de freelancers ‘oude stijl’ (derde- en vierdejaars). Hieronder staan de opdrachten die bij het bureau binnengekomen zijn, de meest recente eerst. Een lijst met de laatste opdrachten staat in de rechterkolom.

Deze opdrachten zijn nadrukkelijk alleen bedoeld voor studenten van de School voor Journalistiek in Utrecht die het vak Freelance (bovenbouw) of Markt Betreden (onderbouw) volgen! Ze zijn niet bedoeld voor studenten van andere opleidingen, en zeker niet voor freelancers van buiten de opleiding. Opdrachtgevers verbinden zich aan deze voorwaarde, willen ze gratis hun opdrachten kunnen plaatsen. 

Belangrijk voor opdrachtgevers: heeft u een opdracht die u graag op deze site geplaatst wilt zien, formuleert u dan een directe oproep aan de studenten. Zie elders op deze site wat daarin moet staan.

Belangrijk voor studenten: als je op een opdracht reageert, zet dat er dan bij! En meld het even bij Yolan Witterholt als een opdracht van de site kan/moet.

Alle mail graag naar: yolan.witterholt@hu.nl

Verslaggevers voor de Dutch Design Week (19-27 oktober)

Written on oktober 18, 2019 at 09:32, by

Altijd al willen schrijven over maatschappelijke onderwerpen als ondermijning, veiligheid en mobiliteit en tegelijk over Dutch Design? Dan is dit je kans!
Tijdens de Dutch Design Week (19 oktober-27 oktober) in Eindhoven – waar meer dan 400.000 bezoekers komen en bijzondwer veel (internationale) pers enorm aanwezig is – zoek ik per dag 2 a 4 studenten die lezingen/debatten gaan verslag leggen voor een kleine vergoeding! Wil je meer weten, lees dan snel hieronder wat te doen!
Here goes:
Heel graag stel ik mij aan je voor. Mijn naam is Jessica Voorwinde en ik ben projectleider van de World design Embassies voor de Ambassade van Veiligheid en Mobiliteit.
In de ambassades voor de toekomst denken allianties van partners na over maatschappelijke uitdagingen. Samen met ontwerpers werken wij aan oplossingen en ontwikkelen we nieuwe perspectieven voor de wereld van morgen.

In het kort over de Ambassades:

– De Embassy of Safety is een plek waar we gezamenlijk zoeken naar oplossingen voor veiligheidsvraagstukken. Dit jaar richten we ons op ondermijnende criminaliteit. We werken hier samen met Aanjaagteam Ondermijning, Trimbos, VNG, Taskforce-RIEC, Dutch Design Foundation, OM en de Politie.

– Bij de Ambassade van Mobiliteit werken we samen met Vereniging Nederlandse Gemeenten, Nederlandse Spoorwegen, Rijkswaterstaat,RWS, Gemeente Eindhoven en Dutch Design Foundation.

Mobiliteit is een noodzaak: om op je werk te komen, wat te kunnen beleven, de zorg te krijgen die je nodig hebt, of met je kinderen een stad te kunnen bezoeken. Bij de Embassy of Mobility zien wij mobiliteit als middel, niet als doel.

Vanaf zondag 20 oktober hosten we bij beide ambassades lezingen en debatten waar burgemeesters, wethouders, directeuren, en zelfs ministers komen debatteren.
En nu dan de vraag:
Wij zijn op zoek naar studenten die hier verslag van komen leggen. Bijgesloten een impressie van de locaties. Ook de weekinformatie per ambassade
Heel graag wil ik bij jou de aanvraag neerleggen om studenten te zoeken die tegen een kleine vergoeding dagelijks verslag willen leggen bij een van de ambassades. Ik ben op zoek naar 2 tot 4 studenten per dag.
Uiteraard mogen jullie het voor studiepunten voor school doen. Ik ben bereid om hiervoor de formulieren in te vullen vanuit de Dutch Design Foundation.
Ik hoor graag van jou, dus mail mij gauw!
Mail direct naar: wde@dutchdesignfoundation.nl
onderwerp mail: verslaglegging Mobiliteit/Safety
Judith Öfner | Jessica Voorwinde
World Design Embassies
 
+31 (0)40 296 11 50
+31 (0)6 1499 2711 | +31 (0)6 4065 4267
 
Dutch Design Foundation
Dutch Design Week
Dutch Design Awards

Schrijver(s) voor webteksten over bioketels

Written on september 19, 2019 at 13:57, by

Jij gaat informatie verzamelen over een bioketel-project en interviewt betrokkenen. Daarvan maak je een verhaal voor op onze website.

Op onze website https://nbkl.nl/node/114 staat één oud verhaal en dat moeten er ongeveer tien worden. Tien actuele, interessante en boeiende verhalen. Mogelijk gaan we die verhalen ook verwerken in een video, dat is nog afhankelijk van een subsidieaanvraag. Als dat doorgaat schakelen we – samen met jou – een video-productiebedrijf bij.

Per verhaal ben je ongeveer 8 uur kwijt.

Je hebt belangstelling voor duurzame energie en wilt ontdekken hoe we met elkaar de energietransitie gaan realiseren. De combinatie van techniek, duurzaamheid, mensen, overheid en bedrijven vind jij boeiend.

Je kunt goed interviewen en weet kernachtig voor een gerichte doelgroep te schrijven.

Het werk moet in oktober 2019 gereed zijn.

Jij kunt werken waar je wilt. Wij werken in Barneveld, Amersfoort en Utrecht.

Meer informatie over ons vind je op: https://nbkl.nl/

De secretaris van de NBKL, de heer H. Hemmes, is jouw opdrachtgever. Je kunt hem bereiken op:

h.hemmes@nbkl.nl en 06-29422258

We bieden een geringe vergoeding voor uren en reiskosten.

Hemmo Hemmes, Secretaris NBKL, 06 – 29422258

Schrijvers voor de nieuwsbrief van De Geldpers

Written on september 19, 2019 at 13:53, by

Beste beursbengel, financefreak en/of economie-nerd,

De Geldpers is een jong en brutaal financieel medium dat nieuws brengt voor een jonge doelgroep. Waar de gevestigde orde van het financiële nieuws saai en moeilijk te volgen is, zijn wij dat niet. We brengen nieuws over de beurzen, economie en natuurlijk ook crypto’s op een begrijpelijke en aantrekkelijke manier.

De Geldpers stuurt elke dag een nieuwsbrief naar meer dan 1000 abonnees. De nieuwsbrief wordt elke dag om 12:00 uur verstuurd en bestaat uit vier korte artikelen en drie rubrieken. De rubrieken zijn

1) de hoogste stijgers en dalers op de beurs, 2) de cryptokoersen en 3) een financiële term uitgelegd.

Wat ga je doen? Wij zijn op zoek naar mensen die voor ons deze nieuwsbrief willen maken. Het duurt ongeveer 1,5 tot 2 uur om ‘m te maken. Je zoekt naar financieel nieuws en vertaalt dit naar onze doelgroep in zo’n 100 à 150 woorden per stukje. Als je benieuwd bent hoe de nieuwsbrief er uitziet, check dan even ons archief!

Vergoeding Let’s talk business. We kunnen je 20 euro per nieuwsbrief betalen. In het begin zal dit voor 2 uurtjes werk zijn, maar zodra je een beetje ingewerkt bent, zal je hier waarschijnlijk nog maar 1,5 uur voor nodig hebben. Je werkt in een team, dus je wordt in overleg ingeroosterd.

Overtuigd? Of heb je nog vragen? Stuur ons een berichtje: Max van Hasenbroek W: https://www.degeldpers.nl/ E: max@degeldpers.nl T: 06 28 06 10 70

Creatieve assistent-redacteur voor tekstbureau

Written on september 19, 2019 at 13:50, by

De leukste opdrachten zijn opdrachten waarin je al je creativiteit kunt stoppen. Toch? Laat ik nu net zo’n klus voor je hebben. Ik zoek iemand die (af en toe) bij verschillende projecten mijn rechterhand wil zijn. Deze keer gaat het om het maken van tekstproducties/schrijven van reportages voor een transportmagazine. Een old school tijdschrift dus. De invalshoek laat ik (vooralsnog) aan jou. Je bent dus helemaal vrij in hoe je het artikel vormgeeft.

Benodigdheden om deze klus goed te kunnen doen:

* Schrijfskills;
* Out-of-the-box kunnen denken;
* Nieuwsgierigheid
* Doortastendheid
* Oprechte interesse in anderen

Beschik je hier niet (allemaal) over? Geen probleem, dan hoop ik je het te leren. Overigens krijg je gewoon een redelijke vergoeding voor je diensten.

Ik heb meerdere artikelen in de aanbieding. Ik kan ze uitzetten bij één of meerdere personen. Mijn bedrijf is gevestigd in Noord-Holland, nabij Alkmaar. Je kunt bij mij op kantoor werken, maar vanuit huis of The Coffee Company mag ook. Ik schat in dat je met één artikel (in totaal) ongeveer een dag bezig bent.

Reageren? Mail naar myrkevanderdoes@outlook.online of bel (06) 43 09 98 08. Dit kan tot 24 september 2019. Het streven is om de teksten zo spoedig mogelijk daarna te maken.

deschrijfcompany.com | 06-43 09 98 08

Bezoekadres : Bijlestaal 52 / 1.10
1721 PW Broek op Langedijk

Postadres: Pelmolen 1
1723 CH Noord-Scharwoude

 

Freelance redacteur GPblog

Written on augustus 29, 2019 at 16:52, by

Hoe ziet een werkdag eruit? Je houdt het nieuws in de gaten en zorgt dat de website up-to-date is. Daarnaast hou je de social media kanalen nauwlettend in de gaten en denk je na over welke stukken geschreven kunnen worden tijdens een Formule 1 weekend.

Ervaring met een CMS, Photoshop en video-editing is een pre. Daarnaast rekenen we natuurlijk op een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal en Formule 1 kennis. Je kent het verschil tussen de supersoft en hypersofts en je kan de startnummers van de coureurs zonder problemen achterstevoren opnoemen.

Wanneer je werkt bij GPblog zijn er ook onregelmatige diensten, waarbij je in overleg overdag, maar ook in de avonden en weekenden ingezet kan worden. Het werk kan zowel vanuit huis als vanaf ons kantoor in Amsterdam-Noord gedaan worden.

Voldoe je aan onderstaande eisen, wil je deel uitmaken van een jong, ambitieus en dynamisch team en droom je ervan te werken bij een van de snelst groeiende Formule 1 websites van Nederland? Solliciteer dan nu! Stuur een email naar sebastiaan[@]gpblog.com.

Wij vragen:

– Je bent gek van Formule 1
– Je bent flexibel, zelfstandig en proactief
– Werken in avonden en weekenden is voor jou geen enkel probleem
– Je hebt ervaring met Facebook, Twitter en Instagram
– Je hebt de ambitie om de allersnelste te zijn en een oog voor winnende content
– Je bent stressbestendig en kan goed onder tijdsdruk werken
– Je bent ambitieus en je wilt jezelf constant verbeteren
– De weg kennen in Photoshop is een pre

Wij bieden:

– Een dynamische werksfeer met leuke collega’s
– Marktconforme vergoeding
– Veel ruimte voor eigen inbreng
– Een zelfstandige en leuke baan

Schrijver/interviewer voor Share-board

Written on augustus 29, 2019 at 16:49, by

Wij bieden jou een uitdagende opdracht in een opkomend, innovatief technologisch bedrijf. We brengen een compleet nieuw samenwerkingsplatform op de markt, Share-board. Daarvoor hebben we jou nodig: om inhoudelijk sterke artikelen te schrijven op basis van interviews die je doet met verschillende experts.

Je werkt samen met onze jonge professionals, waaronder een ervaren online schrijver-journalist (10+ jaar ervaring). De artikelen waarvan jij trekker bent, worden uiteraard op jouw naam gepubliceerd.

In overleg werk je part-time of full-time. Minimale looptijd is 3 maanden. Startdatum in september, of anders in overleg. We bieden een passende vergoeding.

Wie zijn wij? Share-board is opgericht door Wim en Jozeph, 2 vrienden met 25 jaar ervaring in veilige en duurzame ICT-systemen. Ze werken samen met een klein team van jonge professionals, die de onlinemarketingstrategie hebben opgezet en die nu aan het uitvoeren zijn. Samen met hen bepaal je welke onderwerpen interessant zullen zijn voor de doelgroepen, en waar we inhoudelijk op ingaan met de interviews en blogs. Zie www.share-board.nl/over-ons

Het zou fantastisch zijn als je:

– minimaal HBO werk- en denkniveau hebt

– op zoek bent naar een meeloop- of afstudeerstage, of opdracht om ervaring op te doen

– een proactieve houding en de wil om te leren hebt

– al wat ervaring hebt met interviews

– van schrijven houdt

– nieuwsgierig en onderzoekend bent

– zelfstandig kunt werken

– in de omgeving van Utrecht of Amsterdam woont

Binnen ons kleine team is er vertrouwen in elkaar en krijg je al snel verantwoordelijkheden die je in een groter bedrijf niet snel zult krijgen. Er is ruimte voor eigen initiatief en persoonlijke ontwikkeling. We houden van open, constructieve feedback. Zo kunnen we groeien in ons vak en als personen. Op ons kantoor hangt een ontspannen en informele werksfeer. Momenteel is er altijd 1 persoon fulltime aanwezig. De andere jonge professionals werken veelal op afstand samen met het team.

Voor deze opdracht voor Share-board kan je rekenen op een passende vergoeding!

Ben jij geïnteresseerd en wil jij het Share-board team komen versterken? Aarzel dan niet en reageer snel! Solliciteren kan door te mailen naar lisa@share-board.nl. Met vragen over de vacature kun je contact opnemen met Lisa via het nummer 0636372213 (bellen, sms of Whatsapp).

Copywriter Scoutinglandgoed Zeewolde M/V

Written on augustus 29, 2019 at 16:37, by

In de Flevopolder aan de oevers van het Nuldernauw ligt het Hosterwold. Op het 40 hectare omvattende landgoed zijn er ruime mogelijkheden om te kamperen en uitdagende outdoor activiteiten te organiseren. Het wordt de thuisbasis van de grotere landelijke ledenactiviteiten van Scouting Nederland en de plek waar scouts uit binnen- en buitenland elkaar ontmoeten tijdens (inter)nationale scoutingactiviteiten. Scoutinglandgoed streeft naar een duurzaam beheer van het terrein. 

 

Je bezigheden

Zorgen jouw webteksten voor extra leads voor jeugd, en jongeren om te kamperen op Scoutinglandgoed Zeewolde en beheers je de Nederlandse taal tot in je kleinste bloedvaten, dan ben jij wellicht onze nieuwe copywriter.

Samen met het webteam ben je sterk in het “verleiden” van potentiële bezoekers en gebruikers van het Scoutinglandgoed, je teksten slaan de denkbeeldige klok niet mis en zijn voor alle doelgroepen (kamperen, overnachten in het Avonturenhuis en evenementen) helder…

Aan het einde van dit kalenderjaar willen wij een geheel nieuwe website in de lucht hebben die deels gevuld wordt met herschreven teksten van de oude website (www.scoutinglandgoed.nl) en voorzien wordt van nieuwe content.

 Je bagage

Je beschikt over een HBO inzicht op het gebied van communicatie en multimedia, je bent een kei in teksten schrijven en vanzelfsprekend is Nederlands in woord en geschrift een basis waarbij het kunnen schrijven in Duits en Engels een extra pré is. Deze opdracht heeft een doorlooptijd van 6 maanden waarmee direct gestart kan worden.

Je verdienste

Natuurlijk een onkostenvergoeding en voor verdere vergoedingen spreken wij graag met jou af wat je wensen zijn.

 Aanmelden en informatie

Je kunt je aanmelden voor deze functie via deze vacature, bij Evert Bor (HRM). Evert geeft ook graag alle overige informatie.

Scouting vervult een belangrijke maatschappelijke rol. Onze vrijwilligers begeleiden en ondersteunen jongens en meiden in hun persoonlijke ontwikkeling. Dat doen ze in diverse functies. Direct, bijvoorbeeld als leidinggevende bij een lokale groep, als spelleider bij een regioactiviteit of als survivalbegeleider op de HIT, en indirect als onder andere HRM’er, penningmeester of kok. Zinvol werk met en voor jeugd. Een vrijwilliger bij Scouting is dus goed bezig!

Scoutinglandgoed bv

Bezoekadres:  Nulderpad 5 | 3896 LV  Zeewolde  Postadres:       Postbus 40 | 3830 AA  Leusden

Regiokantoor   Scouting Nederland, Larikslaan 5, 3833 AM  Leusden

Contactpersonen         :           Evert Bor                     06130 149 70 | 033 496 09 31

Peter Messerscmidt      033 496 09 31

Albumrecensent bij Nieuweplaat

Written on augustus 29, 2019 at 16:32, by

Sta je altijd klaar om je mening te geven over de nieuwste muziek? Dan ben je bij Nieuweplaat op je plek! Nieuweplaat wordt gemaakt door muziekliefhebbers voor muziekliefhebbers. Onze deur staat altijd open voor enthousiastelingen met een goede pen. Met jouw recensies en spots lever je direct een bijdrage.

Je kan voor ons:
– Recenseren (het schrijven van een albumrecensie)
– Spotten (het opmerken en een platform geven van de nieuwste singles en videoclips)
– Interviewen (spreekt voor zich. NB. het aanbod is hiervoor niet altijd even ruim, al mag je uiteraard ook zelf met interviews/ideeën op de proppen komen)
Er staat wat ons betreft zowel geen minimum als maximum op het aantal uur dat jij in de site wilt steken. Elke bijdrage is welkom!
Bij interesse mail naar kasper@nieuweplaat.nl of WhatsApp naar 06-34989703

Redactieassistent voor SeniorWeb (betaald)

Written on juni 25, 2019 at 10:36, by

SeniorWeb zoekt voor de afdeling Media een:

Redactieassistent (8-12 uur per week, standplaats Utrecht)

Met een miljoen bezoeken per maand is de website Seniorweb.nl voor senioren dé informatieve vraagbaak op digitaal gebied. Met onze tips, artikelen, nieuwsberichten, video’s en online cursussen leggen we de digitale wereld op een begrijpelijke manier uit aan senioren en stimuleren we ze om dingen zelf uit te proberen. Ter uitbreiding van ons team is SeniorWeb per direct op zoek naar een redactieassistent.

We zoeken iemand die kan helpen bij het up-to-date houden van onze 1400 contentitems over de meest uiteenlopende computeronderwerpen. Je controleert aan de hand van de werkplanning van onze redacteur onze bestaande webteksten. Waar dat nodig is pas je teksten aan op actualiteit (kloppen de stappen), vindbaarheid (seo) en schrijfstijl. Verder verwerk je de opmerkingen die worden aangeleverd door onze vrijwillige senioren redactieassistenten en koppel je aan de assistenten terug wat er met de correcties is gedaan. Dit “actualiseren” doe je samen met onze twee andere vaste redactieassistenten.

We zoeken iemand die:

– journalistiek of communicatie (hbo, wo) studeert

– houdt van schrijven en om met tekst bezig te zijn

– het leuk vindt om zich te verdiepen in computeronderwerpen

– affiniteit heeft met senioren

– secuur werkt

– het leuk vindt om te leren en zich te verdiepen in onze doelgroep

Je werkzaamheden voer je uit op kantoor bij SeniorWeb in Utrecht.

Wij bieden:

– gem. 8 tot 12 uur werk per week op basis van een nul-urencontract

– de mogelijkheid om meer te werken in vakantieperiodes

– uurloon € 12,50 per uur

Interesse?

Bel of mail met Karin van Dompselaar, Manager Media, via kvandompselaar@seniorweb.nl of 030- 276 99 73 (ma t/m do).

video editors / content marketeers / community managers

Written on mei 28, 2019 at 14:24, by

Wij zijn een social media bureau voor bedrijven en gespecialiseerd in onderscheidende social media campagnes voor en tijdens beurzen en events. Wij onderscheiden ons door het creëren van een visuele beleving met creatieve teksten, veel video’s, social verslaglegging / livestreaming tijdens events, persoonlijke social media advertenties, podcasts en chatbot. Wij werken bij  B-Amsterdam; de grootste start-up en scale-up omgeving van Europa.

Werktitel: video editors / content marketeers / community managers

Wij zijn doorlopend op zoek naar freelance studenten ingaande vanaf de zomervakantie op het gebied van:

 • Social verslaglegging en livestreaming tijdens beurzen en events
 • Inhoudelijke en creatieve teksten voor social media berichten
 • Video opname + editing
 • Photoshop werkzaamheden. Visuals en het bewerken van foto’s
 • Website vernieuwen

Vereiste capaciteiten:

 • HBO/WO niveau
 • Passie voor en ervaring met social media
 • Pro-actief
 • Sociaal
 • Bekend met video editing
 • Creatief met een vlotte Nederlandse en Engelse pen
 • Een echte teamplayer

Voor meer informatie zie deze blog https://www.boomyourbusiness.nl/ben-jij-de-nieuwe-community-manager-die-onze-boom-helpt-groeien/ en onze websites www.boomyourevent.nl www.boomyourbusiness.nl. De opdracht kan zijn voor een aantal dagen op de beurs (vaak RAI soms Jaarbeurs) tijdens beursdagen en/of 1, 2 dagen per week bij ons kantoor in Amsterdam. Er geldt een financiële vergoeding voor een opdracht.

Wij kijken uit naar je reactie die je kunt mailen naar Susanne van Boom, Susanne@boomyourbusiness.nl / tel. 06-21926691