Skip to Content

Freelance

Written on september 13, 2012 at 07:56, by

Dit is de site van het Freelancebureau van de School voor de Journalistiek (Instituut voor de Media) van de Hogeschool van Utrecht. Boven- en onderaan deze pagina staan links met de belangrijkste algemene informatie voor achtereenvolgens opdrachtgevers, ouderejaars studenten en de freelancers ‘oude stijl’ (derde- en vierdejaars). Hieronder staan de opdrachten die bij het bureau binnengekomen zijn, de meest recente eerst. Een lijst met de laatste opdrachten staat in de rechterkolom.

Deze opdrachten zijn nadrukkelijk alleen bedoeld voor studenten van de School voor Journalistiek in Utrecht die het vak Freelance of Markt Betreden volgen! Ze zijn niet bedoeld voor studenten van andere opleidingen, en zeker niet voor freelancers van buiten de opleiding. Opdrachtgevers verbinden zich aan deze voorwaarde, willen ze gratis hun opdrachten kunnen plaatsen. 

Belangrijk voor opdrachtgevers: heeft u een opdracht die u graag op deze site geplaatst wilt zien, formuleert u dan een directe oproep aan de studenten. Zie elders op deze site wat daarin moet staan.

Belangrijk voor studenten: als je op een opdracht reageert, zet dat er dan bij! En meld het even bij Joost Bos als een opdracht van de site kan/moet.

Alle mail graag naar: joost.bos@hu.nl

Redactieassistent voor SeniorWeb (betaald)

Written on juni 25, 2019 at 10:36, by

SeniorWeb zoekt voor de afdeling Media een:

Redactieassistent (8-12 uur per week, standplaats Utrecht)

Met een miljoen bezoeken per maand is de website Seniorweb.nl voor senioren dé informatieve vraagbaak op digitaal gebied. Met onze tips, artikelen, nieuwsberichten, video’s en online cursussen leggen we de digitale wereld op een begrijpelijke manier uit aan senioren en stimuleren we ze om dingen zelf uit te proberen. Ter uitbreiding van ons team is SeniorWeb per direct op zoek naar een redactieassistent.

We zoeken iemand die kan helpen bij het up-to-date houden van onze 1400 contentitems over de meest uiteenlopende computeronderwerpen. Je controleert aan de hand van de werkplanning van onze redacteur onze bestaande webteksten. Waar dat nodig is pas je teksten aan op actualiteit (kloppen de stappen), vindbaarheid (seo) en schrijfstijl. Verder verwerk je de opmerkingen die worden aangeleverd door onze vrijwillige senioren redactieassistenten en koppel je aan de assistenten terug wat er met de correcties is gedaan. Dit “actualiseren” doe je samen met onze twee andere vaste redactieassistenten.

We zoeken iemand die:

– journalistiek of communicatie (hbo, wo) studeert

– houdt van schrijven en om met tekst bezig te zijn

– het leuk vindt om zich te verdiepen in computeronderwerpen

– affiniteit heeft met senioren

– secuur werkt

– het leuk vindt om te leren en zich te verdiepen in onze doelgroep

Je werkzaamheden voer je uit op kantoor bij SeniorWeb in Utrecht.

Wij bieden:

– gem. 8 tot 12 uur werk per week op basis van een nul-urencontract

– de mogelijkheid om meer te werken in vakantieperiodes

– uurloon € 12,50 per uur

Interesse?

Bel of mail met Karin van Dompselaar, Manager Media, via kvandompselaar@seniorweb.nl of 030- 276 99 73 (ma t/m do).

video editors / content marketeers / community managers

Written on mei 28, 2019 at 14:24, by

Wij zijn een social media bureau voor bedrijven en gespecialiseerd in onderscheidende social media campagnes voor en tijdens beurzen en events. Wij onderscheiden ons door het creëren van een visuele beleving met creatieve teksten, veel video’s, social verslaglegging / livestreaming tijdens events, persoonlijke social media advertenties, podcasts en chatbot. Wij werken bij  B-Amsterdam; de grootste start-up en scale-up omgeving van Europa.

Werktitel: video editors / content marketeers / community managers

Wij zijn doorlopend op zoek naar freelance studenten ingaande vanaf de zomervakantie op het gebied van:

 • Social verslaglegging en livestreaming tijdens beurzen en events
 • Inhoudelijke en creatieve teksten voor social media berichten
 • Video opname + editing
 • Photoshop werkzaamheden. Visuals en het bewerken van foto’s
 • Website vernieuwen

Vereiste capaciteiten:

 • HBO/WO niveau
 • Passie voor en ervaring met social media
 • Pro-actief
 • Sociaal
 • Bekend met video editing
 • Creatief met een vlotte Nederlandse en Engelse pen
 • Een echte teamplayer

Voor meer informatie zie deze blog https://www.boomyourbusiness.nl/ben-jij-de-nieuwe-community-manager-die-onze-boom-helpt-groeien/ en onze websites www.boomyourevent.nl www.boomyourbusiness.nl. De opdracht kan zijn voor een aantal dagen op de beurs (vaak RAI soms Jaarbeurs) tijdens beursdagen en/of 1, 2 dagen per week bij ons kantoor in Amsterdam. Er geldt een financiële vergoeding voor een opdracht.

Wij kijken uit naar je reactie die je kunt mailen naar Susanne van Boom, Susanne@boomyourbusiness.nl / tel. 06-21926691

Social mediaredacteuren Duurzame Week

Written on mei 28, 2019 at 11:48, by

De vierde editie van Duurzame Week, van 15 t/m 22 juni 2019, staat wederom in het teken van  duurzaamheid. Een week lang kun je op verschillende locaties rondom de Neude in Utrecht je laten onderdompelen in alles wat met duurzaamheid en een duurzame toekomst te maken heeft.

Samen met onze partners organiseren we presentaties, lezingen, en levendige discussies met interessante sprekers en professionals uit het vak. Een broedplaats voor inspirerende gesprekken, nieuwe ontmoetingen en samenwerkingsverbanden. Maar Duurzame Week draait niet alleen om duurzaam zaken doen. Er is ook ruimte voor plezier, inspiratie en interactie. Denk aan food, drinks, muziek, workshops en entertainment.

Wij zoeken social media redacteuren tijdens de duurzame Week

Als social media redacteur ben jij aanwezig op onze headquarters op de Neude. Tijdens de dienst van ongeveer vier uur zal het team social media de online social kanalen van Duurzame Week (Facebook, Twitter, LinkedIn en Instagram) in de gaten houden, eventuele online vragen beantwoorden, relevantie berichten (door) delen en uiteraard ook zelf content plaatsen. Dit laatste zal vanuit verschillende hoeken aangeleverd worden, bijvoorbeeld van vrijwilligers die ter plaatse zijn bij een event, maar eigen creativiteit en initiatief worden ook erg gewaardeerd. Bijvoorbeeld; als het rustig is (en je zit met zijn tweeën), dan kan je natuurlijk prima een rondje gaan lopen op het festivalhart om leuke content te verzamelen. Of, mits de drukte het toelaat en er blijft in ieder geval één persoon achter de laptop, de fiets pakken naar een event in de buurt voor een mooie post.

Draag jij bij aan een groenere wereld? Een dienst duurt ongeveer 4 uur, inschrijven op meerdere diensten is mogelijk, eventuele reiskosten worden vergoed en voor eten wordt gezorgd.

Zelf meenemen: laptop.

Interesse? Stuur een mail naar info@duurzameweek.nl, met daarin:

 • Naam, telefoonnummer en e-mailadres
 • Beschikbaarheid (datum en tijd van de beschikbare diensten, aantal diensten, voorkeur)
 • Jouw ervaring op Social media gebied

Voor vragen kun je contact opnemen met Esmée (gsm 06-22190023). We horen graag van je!

 

Gezocht: schrijftalenten met groen en sociaal hart

Written on mei 15, 2019 at 12:20, by

Ben jij: sociaal en geëngageerd? Geïnteresseerd in onderwerpen als duurzaamheid, (sociale) rechtvaardigheid, cultuur en buitensport?

Nivon Natuurvrienden zoekt voor haar blad Toorts regelmatig studenten die schrijfervaring willen opdoen. Nivon is een open, eigenwijze, ruimdenkende vereniging waarin mensen met en voor elkaar werken aan een eerlijke, duurzame samenleving. Al 95 jaar verenigt Nivon mensen met een groen en sociaal hart. Dit doen we met duizenden vrijwilligers die zich dagelijks inzetten voor de organisatie.

Nivon biedt jou: veel vrijheid en ruimte voor eigen inbreng; een podium van 25.000 lezers (of eigenlijk meer, omdat elke editie door +1 persoon wordt gelezen); veel voldoening; professionele begeleiding; ruime kansen om te leren en je te ontwikkelen. Je kunt oefenen met het schrijven van reportages, interviews, recensies, achtergrondverhalen, portretten en nieuws, maar ook met webredactie en fotografie.

Praktisch: de Toorts verschijnt eens per kwartaal. Het werk kun je thuis doen, of op ons kleine Landelijk Bureau in Amsterdam. De hoeveelheid werk kun je zelf invullen, afhankelijk van tijd en interesse. Reis- en andere onkosten worden vergoed.

Voor meer info: nivon.nl / nivonjong.nl

Het blad dat we maken kun je hier inzien.

Vragen? Meer weten? Interesse? Neem even contact op met:

Hester Schaaf (eindredactie)

M: redactie@nivon.nl
T: +31640939264
Plantage Middenlaan 2f
1018 DD Amsterdam

Sfeerimpressie (film) van congres voedingsgeneeskunde

Written on mei 8, 2019 at 11:26, by

Het platform Voedingsgeneeskunde (met onder meer een vakblad, nieuwsbrief, website) organiseert op 24 mei haar jaarlijkse congres in Houten. Hiervoor zijn wij op zoek naar studenten die hiervan een filmpje kunnen maken. Het gaat om een sfeerimpressie van enkele minuten van de keynotes, workshops en bijbehorende beurs. Voor een voorbeeld, zie: https://www.youtube.com/watch?v=XAQRPKv0FbU

Vergoeding in overleg.

Meer informatie:
Thomas Kat
info@mediamedica.nl 

 

CAMERAMENSEN tussen 21 mei–18 juni voor de NDC ToekomstAcademie

Written on mei 6, 2019 at 11:25, by

Kun jij overweg met een filmcamera en vind je het leuk om samen met een vluchtelingjongere een filmpje te maken? Op dit moment zijn wij met een groepje AMV’ers (Alleenstaande Minderjarige Vluchtelingen) in Utrecht en in Huizen bezig aan een traject waarbij de jongere zichzelf leert presenteren aan de buitenwereld en zijn/haar toekomstdroom aangeeft. Dit traject willen wij afsluiten met een kort filmpje waarin de jongere en zijn/haar droom wordt vastgelegd. Vind jij het leuk om op vrijwillige basis één van deze jongere op beeld vast te leggen?

GEZOCHT: CAMERAMENSEN tussen 21 mei–18 juni: voor de NDC ToekomstAcademie in Utrecht.

Interesse? Meld je aan:

Bob Poel │ 06-14633119 │ email: bob@newdutchconnections.nl

Verslaggevers NK inline skaten

Written on april 26, 2019 at 08:18, by

Op 30 en 31 mei en 1 juni vindt het NK Inline Skaten plaats in Wervershoof (Noord-Holland). De organisatie is op zoek naar een of eventueel twee studenten die in samenwerking met RTV-NH een reportage willen maken omtrent het evenement. Denk aan schriftelijk verslag van de wedstrijden, filmen van de huldiging, interviews met sporters en reportages. Kennis over omgang met de camera is handig. Er is al contact met RTV-NH (www.nhnieuws.nl) geweest en je werkt dus samen/wordt enigszins begeleid tijdens deze klus. Je producties verschijnen op hun site.

Het NK zelf duurt zoals hierboven aangegeven drie dagen, maar met voorbereiding en eventuele montage hierna loopt dit eventueel op naar meer dagen. 

Reiskosten worden vergoed en op de dagen zelf krijg je vergoeding in de vorm van muntjes, om te besteden tijdens het NK. Een financiële vergoeding is niet direct uitgesloten, kan eventueel over worden gediscussieerd. 

Reacties graag uiterlijk 10 mei naar Marcel Boos: 

Tel: + 31 6 55 59 13 55 

E-mail: marenmarboos@gmail.com

Verslaggevers (social media) gezocht voor 1001 soorten dag

Written on april 19, 2019 at 14:16, by

Utrecht Natuurlijk organiseert op 16 juni voor de tweede keer een 1001 soorten dag in Utrecht. Tijdens die dag gaat een team van experts de uitdaging aan om in heel Lunetten zoveel mogelijk verschillende dier- en plantensoorten te vinden. Van vogels tot bijzonder varens, van paddenstoelen tot pissebedden alle soorten worden geteld en in kaart gebracht. Bezoekers van de 1001 soorten dag kunnen meekijken, meedoen en kennis maken met de mensen achter dit onderzoek.

Het zenuwcentrum van de 1001 soorten dag is Koppelsteede. Vanuit hier zijn er excursies en publiceren we live over wat er langs bermen, in poelen en in steegjes allemaal gevonden wordt. We zoeken hiervoor reporters die op sociaal media live verslag willen doen van de dag.

Wie zoeken we?
Utrecht Natuurlijk zoekt reporters die op sociaal media live verslag willen doen van de dag. Dit betekent; schrijven, interviewen, in beeld brengen en content ook meteen live publiceren. We verwachten van je dat je enthousiast bent en wilt induiken in de wereld van biodiversiteit en stadsnatuur en dit kan overbrengen naar een breder publiek. Er wordt verwacht dat je zelfstandig kan werken en een goed gevoel voor beeld en taal hebt.

Wat bieden we jou?
Een relevante werkervaring met een heel interessant onderwerp. Denk aan prachtige natuurfotografie en het interviewen van specialisten. Een afgebakende taak, die je vooral op de dag zelf gaat uitvoeren. We helpen je op weg met het contactleggen met de expert en het verzamelen van content. Je wordt begeleid door onze adviseur. Vooraf krijg je een briefing zodat je goed voorbereid aan te slag kan gaan.

Praktische info
De 1001 soorten dag vindt plaats in Utrecht Lunetten van 7.00 tot 23.00.Ter voorbereiding komen er een of twee gesprekken met uitleg over wat er wordt verwacht. Verder vinden alle werkzaamheden plaats op 16 juni. Een vrijwilligersvergoeding is mogelijk in overleg. Meer informatie over Utrecht natuurlijk vind je op www.utrechtnatuurlijk.nl

Interesse? Bel of mail Ursula Engel, adviseur Utrecht Natuurlijk, locatie Koppelsteede: 0628365411 -ursula.engel@utrechtnatuurlijk.nl

Freelance weekendjournalist(en) bij Sanoma

Written on april 18, 2019 at 13:18, by

Voor de gecombineerde online redactie zijn we op zoek naar freelance weekendjournalisten voor Story.nlViva.nl en Flaironline.nl. Wie wil er op zaterdag en/of zondag deze drie sites aanvullen met (entertainment)nieuwsartikelen en deze op de juiste manier aanjagen op social media?
Iemand met wellicht al wat (showbizz)ervaring? Die het leuk vindt om deze drie verschillende doelgroepen tegelijk te bedienen?
Na een korte inwerkperiode wordt het werk zelfstandig (vanaf huis) uitgevoerd. Er is het hele jaar door plek. We betalen een dagtarief.
Kandidaten kunnen contact met mij opnemen: bettina.voos@sanoma.com.

Schrijver(s) van een rapport voor stichting in Zaanstad

Written on april 3, 2019 at 11:56, by

De Stichting Verkeersveilig en Gezond Westerkoog in Zaanstad heeft behoefte aan een rapport waarin beschreven staat wat de gemeente Zaanstad vanaf de jaren tachtig tot nu toe de woonwijk Westerkoog verkeerskundig heeft aangedaan. Een prachtige woonwijk in Zaanstad met goede verbindingen naar Amsterdam en het noorden zowel per OV als per auto.

De oorspronkelijk getekende weg binnendoor de wijk om een verkeerverbinding te creëren met de naastliggende woonwijk Westerwatering  is tot nu toe niet gerealiseerd. In plaats daarvan wordt de bestaande rondweg hiervoor gebruikt, weliswaar buiten spitstijden, maar het huidige coalitieakkoord van de gemeente spreekt over een 24/7 gebruik van de rondweg. De meeste bewoners van Westerkoog zijn absoluut niet blij met deze plannen en voelen zich niet serieus genomen door de gemeente, sterker nog: zij ervaren zichzelf als het verkeerskundig afvoerputje van Zaanstad.

Dat is de reden van oprichting van de eerder genoemde Stichting die zich ten doel stelt de weg binnendoor te gebruiken, omdat het gebruik daarvan toekomstvast is gelet op de enorme woningbouw in Westerwatering. Het gebruik van een door de gemeente gewenste rondweg is dat beslist niet, bovendien zou dat tientallen te kappen bomen betekenen……

Van de student(en) willen we graag dat ze in deze materie duiken en historische research doen en de gang van zaken in een rapportage beschrijven. Wij beschikken over een ervaren journalist die de studenten bijstaat.

Belangstelling? Neem contact op met Kees Kos: 0651091052