Skip to Content

Freelance

Written on september 13, 2012 at 07:56, by

Dit is de site van het Freelancebureau van de School voor de Journalistiek (Instituut voor de Media) van de Hogeschool van Utrecht. Boven- en onderaan deze pagina staan links met de belangrijkste algemene informatie voor achtereenvolgens opdrachtgevers, ouderejaars studenten en de freelancers ‘oude stijl’ (derde- en vierdejaars). Hieronder staan de opdrachten die bij het bureau binnengekomen zijn, de meest recente eerst. Een lijst met de laatste opdrachten staat in de rechterkolom.

Deze opdrachten zijn nadrukkelijk alleen bedoeld voor studenten van de School voor Journalistiek in Utrecht die het vak Freelance (bovenbouw) of Markt Betreden (onderbouw) volgen! Ze zijn niet bedoeld voor studenten van andere opleidingen, en zeker niet voor freelancers van buiten de opleiding. Opdrachtgevers verbinden zich aan deze voorwaarde, willen ze gratis hun opdrachten kunnen plaatsen. 

Belangrijk voor opdrachtgevers: heeft u een opdracht die u graag op deze site geplaatst wilt zien, formuleert u dan een directe oproep aan de studenten. Zie elders op deze site wat daarin moet staan.

Belangrijk voor studenten: als je op een opdracht reageert, zet dat er dan bij! En meld het even bij Yolan Witterholt als een opdracht van de site kan/moet.

Alle mail graag naar: yolan.witterholt@hu.nl

Kom schrijven bij Nieuweplaat!

Written on mei 12, 2020 at 13:12, by

Sta je altijd klaar om je mening te geven over de nieuwste muziek? Dan ben je bij Nieuweplaat op aan het juiste adres! Nieuweplaat wordt gemaakt door muziekliefhebbers voor muziekliefhebbers. Onze deur staat altijd open voor enthousiastelingen met een goede pen. Met jouw recensies en spots lever je direct een bijdrage.

Je kan voor ons:
– Spotten (het opmerken en een platform geven van de nieuwste singles en videoclips)
– Recenseren (het schrijven van een albumrecensie)
– Interviewen (spreekt voor zich. NB. het aanbod is hiervoor niet altijd even ruim, al mag je uiteraard ook zelf met interviews/ideeën op de proppen komen) Er staat wat ons betreft zowel geen minimum als maximum op het aantal uur dat jij in de site wilt steken. Elke bijdrage is welkom! Bij interesse mail naar kasper@nieuweplaat.nl  of WhatsApp naar 06-34989703.

Techzine zoekt IT-redacteur!

Written on maart 4, 2020 at 15:43, by

Techzine zoekt IT-redacteur met passie voor zakelijke technologie

Mensen voor Special Arts (meerdere media)

Written on februari 17, 2020 at 11:30, by

Special Arts: bijzondere kunst van buitengewone kunstenaars

Special Arts stimuleert de kunst- en cultuurparticipatie van mensen met een handicap en dat zij hun pure talenten kunnen ontwikkelen. Dit betreft beeldende kunst, podiumkunsten (theater, dans en muziek), als ook taal.

Kunst van mensen met een handicap kan zeer speciaal zijn. De eigenheid ervan komt voort uit de eigenheid van de maker. Zij hanteren hun eigen regels. Dat blijkt soms uit een fascinatie voor een bepaald onderwerp, door een bijzonder kleurgebruik of een eigenzinnige uiting.

Special Arts gelooft in de waarde van kunst voor en door mensen met een handicap . Voor de mens, de maatschappij en het bedrijfsleven. In al onze activiteiten willen we deze waarde uitdragen.

Wij zijn op zoek naar… nieuwsgierige en inspirerende talenten die door blogs, social media berichten, achtergrondartikelen en filmpjes de waarde van deze bijzondere kunst willen delen met een breed publiek, professionals, bedrijven en overheid.
Wil jij je waardevol maken voor Special Arts? Dompel je onder in de bijzondere kunst van buitengewone kunstenaars en verrijk je wereld, waarbij je zelf kunt aangeven waar je je op wilt richten.

Enkele Special Arts activiteiten in uitvoering

 • Jaarlijks organiseert Special Arts een groots, bruisend project. Voor 2020 ontwikkelen wij plannen voor  een nieuw theaterproject: de Special Theater Road Show.
 • Een overkoepelende webshop voor toegepaste kunstproducten gemaakt door kunstenaars met een beperking.
 • Realiseren van een nieuwe website. Op deze website willen we de unieke kunstuitleencollectie ontsluiten door deelcollecties te presenteren onder de titel De keuze collectie van…
 • Allerlei activiteiten rondom Het Andere Gedicht, een taalstimulerend poëzieproject voor mensen met een verstandelijke handicap.

En we geven Kunstmagazine pArt uit: een magazine met artikelen voor en door kunstenaars met een handicap.

Special Arts werkt vanuit een kleurrijke galerie in hartje Amersfoort.
www.specialarts.nl
kennisplatform.specialarts.nl
www.facebook.com/hetanderegedicht
www.facebook.com/specialartsaward
www.facebook.com/specialtheaterroadshow

Vergoeding
– onkosten en reiskostenvergoeding

Wij kijken uit naar je reactie!
Tine Veldhuizen
t.veldhuizen@specialarts.nl
033 4328033
06 49922670

Special Arts
Zonnehof 4a
3811 NC Amersfoort

Student voor online publiciteit Unikwartier Utrecht

Written on februari 3, 2020 at 19:59, by

 

We zoeken een hands-on storyteller die meehelpt het Unikwartier (Universiteitskwartier ) op de kaart te zetten. Het Unikwartier is een bruisend, eigenzinnig stukje Utrecht Centrum. Met gezellige restaurants, knusse koffietentjes, hippe designshops, lokale festivals en culturele instituten zoals de Uni-bieb en de Schouwburg is deze wijk een parel die nog door veel meer mensen ontdekt mag worden.

Jij kan bijdragen deze gave wijk te promoten! Samen met The Projects (www.projectsonline.nl) werk je aan online publiciteit in de breedste zin van het woord. Je bent een bevlogen aanjager van onze Instagram, Facebook en website (www.unikwartier.nl). Je maakt content voor deze kanalen en zorgt dat nieuws, acties en events uit de buurt op een originele manier worden gepromoot. De gaafste artikelen plug je bij externe media om free publicity te genereren. Soms ga je op bezoek bij ondernemers of markante figuren uit de buurt om interviews te doen en leuke features te schrijven.

Sturing en feedback ontvang je van het bureau. Maar let op, er wordt veel zelfstandigheid, initiatief en daadkracht van je gevraagd. Gedurende 3 maanden heb je de kans om een geweldige bak ervaring op te doen.

Heb jij een vlotte pen, maak je lekkere foto’s en filmpjes, ben je een social media monster en klaar om ervaring op te doen met all-round communicatie? Grijp dan je kans, en kom het Unikwartier-team versterken!

Werkdruk: 8 tot 10 uur per week.

Minimaal 10 weken beschikbaar in een periode.

Vergoeding: € 600 per periode.

Eerste periode: 1 maart t/m 31 mei 2020.

Tweede periode: 1 juni t/m 30 augustus 2020.

Derde periode: 1 september t/m 31 november 2020

Denk jij dat je er klaar voor bent? Stuur je motivatie naar Sven Willemse: sven@theprojectsonline.nl of bel The Projects op 030 2010791 voor meer informatie.

Redacteur voor nieuw tijdschrift Sentimental Journal

Written on januari 10, 2020 at 11:58, by

SENTIMENTAL JOURNAL wordt een nieuw, exclusief tijdschrift met de uitstraling van een boek. Het gaat over verzamelen in de breedste zin van het woord met onderwerpen als vakmanschap, geschiedenis, kunst, mode, wonen, eten en reizen. Sentimental Journal zal in het Engels worden uitgegeven en 4 x per jaar verschijnen. Elk nummer heeft een ander thema.

De freelancer die wij zoeken is iemand die verhalen wil vertellen. De eindopdracht zal dan ook bestaan uit 4 interviews voor een van bovenstaande onderwerpen

Voor de interviews zou je maximaal 8 dagen de tijd nodig hebben, dit komt bovenop de tijd die je doorbrengt op de redactie. Als redactie-assistent zou je 2 a 3 dagen in de week kunnen werken vanaf februari 2020.

Van de student verwachten we: affiniteit met het onderwerp, creativiteit, flexibiliteit, bedreven in social media, schrijversambities en interesse in de tijdschriftenbranche, ook verwachten we enige zelfstandigheid. Een goede beheersing van de Engelse taal is wel een pre.

Onze redactie bestaat momenteel uit 2 personen, aangevuld door ongeveer 8 freelancers. Wij zijn gevestigd in Amsterdam.

Een website hebben we nog niet, aangezien het magazine pas in september 2020 zal verschijnen.

Helaas is er geen budget voor deze opdracht, wel kunnen de onkosten, indien nodig, worden vergoed. Ook kunnen we eventueel afspreken dat na de lancering er sowieso 3 betaalde opdrachten zullen volgen.

Naam: Linda Loenen en Helma Bongenaar

Adres: Govert Flinckstraat 274  1073 CG Amsterdam

Telefoon: 0621810520  Mailadres: linda@aglimpseinto.com

Onderzoeker Stichting Lokale Omroep Bodegraven

Written on december 17, 2019 at 20:42, by

Onderzoeker gezocht om een inwoners-tevredenheidsonderzoek te doen en het kijk- en luistergedrag in beeld te brengen voor de Stichting Lokale omroep Bodegraven.                      Een Lokale omroep onderscheidt zich van regionale omroepen door zijn sterk lokaal gericht karakter. Het Commissariaat van de Media (CvdM) wijst telkens voor een termijn van vijf jaar per gemeente aan welke omroep een zendmachtiging krijgt en als lokale omroep uit mag zenden. Deze aanwijzing betekent recht op een gemeentelijke subsidie.  Een van de voorwaarden die de gemeente Bodegraven-Reeuwijk heeft gesteld aan het verstrekken van deze subsidie is dat er een onderzoek wordt gedaan naar de kijk- en luistercijfers en dat er een inwoners-tevredenheidsonderzoek wordt uitgevoerd.

Daarom zoeken wij 1 of 2 gemotiveerde studenten die kunnen doorpakken en die voor ons het onderstaande onderzoek willen gaan verrichten. Kun je ons helpen?

De onderzoeksvraag

Naast het schrijven van een onderzoeksplan en –opzet zal het onderzoek minimaal moeten bestaan uit de twee volgende onderdelen:

 1. Een kwantitatief deel naar de naamsbekendheid van RTV Bodegraven binnen de gemeente Bodegraven-Reeuwijk in het algemeen en binnen de doelgroepen van onze omroep in het bijzonder.

Deze doelgroepen zijn resp. maatschappelijk zorg en welzijn, cultuur en kunst, kerkgenootschappen, onderwijs, werkgevers/nemers en sport en recreatie.

 1. Een kwalitatief onderzoek bestaande uit korte interviews met in totaal 18 vertegenwoordigers uit de doelgroepen (3 per genoemde groep).

De uitwerking van de opdracht dient minimaal te omvatten;

 • Het maken van een multiple choicevragenlijst;
 • Het turven van de naamsbekendheid op een aantal locaties waar onze doelgroepen aanwezig zijn.  (Max. 12 locaties);
 • Het uitvoeren van 18 interviews;
 • Het verwerken van de uitkomsten met conclusies en eventueel het schrijven van

een aanvullend advies.

Wat bieden we je? Vanuit onze organisatie bieden wij zowel vanuit het bestuur als vanuit andere organen de nodige begeleiding en input. Daarnaast zal er sprake zijn van een kleine vergoeding en in overleg vergoeding van te maken onkosten.

Het tijdschema is maximaal 6 maanden (dus dit gaat wel over de grens van het vak Freelance heen. Misschien kun je dit samen doen met een student die na deze periode Freelance doet YW)

Contactpersoon; Nel de Wilde, voorzitter RTV Bodegraven  Tel: 0640645905

Email: bestuursleden@rtvbodegraven.nl  t.n.v. Nel de Wilde

Schrijvers voor een reisblog

Written on december 8, 2019 at 17:42, by

Voor diverse websites zoeken wij freelance journalisten die blogartikelen willen schrijver over reizen en reisgerelateerde onderwerpen. Denk hierbij aan een rondreis door India, reisadvies voor Nepal, de kerstmarkt in Duitsland, alles over de emissienormen in Duitsland, Dieselverboden in Duitse steden, en bezienswaardigheden in Keulen.
 
Ervaring met schrijven voor SEO artikelen is een pré. Het is de bedoeling dat je de aangeleverde zoekwoorden zo natuurlijk mogelijk integreert in de tekst. Je bent verder geheel vrij in de invulling van de teksten.
Facturering is per woord en op basis van ervaring en kwaliteit van de teksten.
Contact: Nikki Sol
Evisumservice.nl
Arnhemseweg 2-I
3817 CH Amersfoort
 
T: 085 – 303 39 23

Wie-o-Weekend zoekt verslaggevers en producers!

Written on december 8, 2019 at 17:37, by

Wie-o-Weekend is een interactief vrijdagavondprogramma voor twintigers en dertigers op Slotstad Radio, de lokale omroep voor Zeist en Bunnik. Voor dit programma zijn we op zoek naar studenten die verslag willen doen en willen voorbereiden van evenementen binnen het verzorgingsgebied van de radiozender en voor productiewerkzaamheden tijdens de live-uitzending in de studio.

Wat houden de werkzaamheden in?

Als verslaggever kies je in overleg met de radio-DJ’s een evenement uit om te bezoeken, leg je contact met de organisatie van het evenement om afspraken te maken over het verslag en ga je op vrijdagavond naar de locatie om liveverslag te doen. Tijdens de uitzending, die duurt van 19.00 tot 21.00 uur, zijn er meestal vier blokjes van vijf minuten, waarin je verslag doet en interviews met deelnemers en organisatoren afneemt. Je kunt je per uitzending aanmelden als verslaggever en hebt enkele dagen van tevoren contact met de DJ’s om het verslag voor te bespreken en de eerste keer een app te installeren t.b.v. het opzetten van een geluidsverbinding met de studio. We verwachten dat je per keer in totaal ongeveer 4 uur kwijt bent aan overleg, inlezen en verslaggeving.

Als producer help je met redactionele en praktische werkzaamheden rondom de uitzending, zoals het voorbereiden van items, het zoeken en schrijven van nieuwsberichten, het uitnodigen en ontvangen van gasten in de studio en het bijhouden van sociale media.

Wie zoeken we?

Als verslaggever durf je open en respectvol op onbekenden af te stappen en vind je het leuk om luisteraars een indruk te geven van wat er gebeurt op het evenement waar je bent. Wanneer je producer bent, weet je in te spelen op wat er gebeurt in de uitzending, kun je goed samenwerken met de presentatoren en ben je bereid om verschillende soorten werkzaamheden uit te voeren.

Wat bieden we?

Graag bieden we je de ruimte om de taken te doen die jou het meest aanspreken en de begeleiding die je daarbij nodig hebt. We bieden je een gezellige werksfeer en de mogelijkheid om op verschillende gebieden ervaring op te doen met het vak van radio maken. We vergoeden je onkosten.

Reageren: Wie-o-Weekend wordt wekelijks uitgezonden. Je kunt doorlopend reageren op deze oproep.

Stuur je reactie naar Arend en Jasper, wie-o-weekend@slotstad.nl of bel (op vrijdag tussen 17.00 en 21.15 uur) naar 030-6912040.

Meer weten?

Meer informatie over Slotstad Radio vind je op: htp://www.slotstad.nl. Je kunt uitzendingen van Wie-o-Weekend terugluisteren via: https://www.google.com/podcasts?feed=aHR0cHM6Ly9hbmNob3IuZm0vcy9mMTc5Yjk4L3BvZGNhc3QvcnNz

 

Documentairemaker gezocht SSS

Written on november 18, 2019 at 15:12, by

Wij zijn  enkele ondernemers die door subsidiefraude en vriendjespolitiek van de overheid in de knel zitten.

Kun jij ons helpen? We zoeken een freelancer of student die een documentaire wil maken of uitgebreide onderzoeksjournalistiek wil doen over deze kwestie. Het is dus een journalistieke opdracht met hoor en wederhoor. Daarna wordt de film op een website geplaatst of verkocht aan een omroepvereniging.

Het is een uitgebreide en interessante case die op vele manieren belicht kan worden.

In het kort:

 • Er is een miljoenensubsidie verleend aan een stichting die gerund werd door iemand die ook in de beoordelingscommissie zat.
 • Het project is voor minder dan 20% uitgevoerd en de EU heeft zich teruggetrokken, toch is alles in stand gebleven.
 • Het is uitgemond in een lang juridisch gevecht waarbij de overheid alles uit de kast heeft gehaald en 6 topadvocaten heeft ingehuurd.
 • Er zijn onderzoeken en rapporten vervalst.
 • En er zijn vele andere misstanden.

Het zal je een onthutsend beeld geven hoe de overheid de rechtspraak tegenwerkt en met innovatieve ondernemers omgaat ten wille van bevriende relaties.

We hebben alles duidelijk gedocumenteerd, er zijn concrete bewijzen en er is een filmploeg die je kan bijstaan.

Het is van maatschappelijk belang dat deze kwestie duidelijk en eerlijk naar buiten komt.

Wij zijn bereid om je bij te staan met informatie, contacten en een onkostenvergoeding.

Bij interesse kun je contact opnemen met:

Stichting Stop Subsidiefraude, Coen Coumans, 06 20983676

coencoumans@outlook.com

Video editors / content marketeers / community managers voor boom your business

Written on oktober 22, 2019 at 17:35, by

Hallo, wij zijn een social media bureau voor bedrijven en gespecialiseerd in onderscheidende social media campagnes voor en tijdens beurzen en events. Wij onderscheiden ons door het creëren van een visuele beleving met creatieve teksten, veel video’s, social verslaglegging / livestreaming tijdens events, persoonlijke social media advertenties, podcasts en chatbot. Wij werken bij  B-Amsterdam; de grootste start-up en scale-up omgeving van Europa.

Werktitel: video editors / content marketeers / community managers

Wij zijn doorlopend op zoek naar freelance studenten voor werk op het gebied van:

 • Social verslaglegging en livestreaming tijdens beurzen en events
 • Inhoudelijke en creatieve teksten voor social media berichten
 • Video opname + editing
 • Photoshop werkzaamheden. Visuals en het bewerken van foto’s
 • Website vernieuwen

Vereiste capaciteiten:

 • Passie voor en ervaring met social media
 • Pro-actief
 • Sociaal
 • Bekend met video editing
 • Creatief met een vlotte Nederlandse en Engelse pen
 • Een echte teamplayer

Voor meer informatie zie deze blog https://www.boomyourbusiness.nl/ben-jij-de-nieuwe-community-manager-die-onze-boom-helpt-groeien/ en onze websites www.boomyourevent.nl www.boomyourbusiness.nl. De opdracht kan zijn voor een aantal dagen op de beurs (vaak RAI soms Jaarbeurs) tijdens beursdagen en/of 1, 2 dagen per week bij ons kantoor in Amsterdam. Er geldt een financiële vergoeding voor een opdracht.

Wij kijken uit naar je reactie die je kunt mailen naar Susanne van Boom, Susanne@boomyourbusiness.nl / tel. 06-21926691