Burgernet is een samenwerking van politie, gemeenten en burgers. Burgernet heeft als doel het vergroten van de veiligheid in de wijk. Wanneer er sprake is van een incident ontvangen deelnemer en appgebruikers een Burgernetbericht. Hen wordt gevraagd om wanneer zij de verdachte of vermiste persoon zien, de politie te bellen. Circa 10% van de acties is succesvol.

Uit onderzoek is gebleken dat om het succespercentage te vergroten, het van belang is dat de doelgroep 20-25 jaar meedoet aan Burgernet. Om deze groep te activeren om de Burgernetapp te downloaden willen we op Youtube filmpjes posten.

Van de student wordt verwacht dat hij op een creatieve manier Burgernet kan presenteren in een kort filmpje dat geschikt is voor de doelgroep 20-25 jaar. De aanpak en insteek is geheel vrij. Het filmpje kan op elke gewenste locatie gemaakt worden. De montage zal op de HU plaatsvinden.

Overleg over de opdracht vindt plaats bij het programmabureau Burgernet, Groenekanseweg 2 in De Bilt.

Opdracht: bedenken en maken van een filmpje geschikt voor Youtube waardoor de doelgroep 20-25 jaar wordt getriggerd om de Burgernetapp te downloaden.

Start:                    maart – april

Uurtarief:             nader overeen te komen.

Aantal uur            in overleg

Opdrachtgever Gonne Schras, landelijk programmamanager Burgernet

tel 0646758937

Voor meer informatie over Burgernet www.burgernet.nl