Wat is het verhaal achter jouw kleding?h3pmotives

Door middel van een korte trailer van ongeveer 2 minuten en een documentaire van ca. 20 minuten willen we antwoord geven op deze vraag. We zoeken hiervoor een gemotiveerde student die advies kan geven, film en foto materiaal kan selecteren en monteren tot een documentaire.

H3P Motives is groothandel en importeur van duurzame kleding/textiel en eigenaar van het modemerk RE-5. RE-5 staat voor het concept RE-think, RE-turn, RE-fund, RE-cycle, RE-vive. De kleding is gemaakt van 100% biologische katoen in GOTS gecertificeerde fabrieken en heeft tevens het Fairtrade Max Havelaar logo/keurmerk.

Het verhaal van deze kleding is dus heel anders dan het verhaal van bijv. ‘gewone’ katoenen kleding van “fast-fashion” merken zoals H&M of Primark. Door middel van een documentarie en trailer willen we graag het verhaal, met achtergrondinformatie over met name de impact van biologische katoen en fairtrade laten zien.

Er is ongeveer 2,5 uur aan filmmateriaal aanwezig; opgenomen in India gedurende bezoeken aan alle schakels in de keten van het productie proces. Tevens zijn er zo’n 1000 foto’s aan beeldmateriaal.

We zoeken een student die:

• kan helpen en adviseren bij het selecteren van het bestaande foto- en filmmateriaal
  • het geselecteerde materiaal kan monteren tot een mooie korte en educatieve documentaire van +/- 20 minuten en een kort promotiefilmpje van +/- 2 minuten
  • een passie heeft voor duurzaamheid en met voorkeur iets meer wil weten over de kledingindustrie

We bieden je de mogelijkheid zich te verdiepen en ervaring op te doen in een belangrijke en acutele markttrend: duurzaamheid. Daarbij werk je nauw samen met Hein, expert in duurzaamheid binnen de kleding/ textielindustrie, die met H3P Motives en RE-5 de Max Havelaar Innovation Award heeft gewonnen.

Je werkt voornamelijk vanuit huis en er is in overleg een mogelijkheid tot vergoeding. We hopen het project z.s.m. te starten en het liefst (in overleg) voor eind 2014 af te ronden.

Interesse in dit project? Neem contact op met:

Hein Voss
Eigenaar H3P Motives / RE-5