Skip to Content

Freelance

Written on september 13, 2012 at 07:56, by

Dit is de site van het Freelancebureau van de School voor de Journalistiek (Instituut voor de Media) van de Hogeschool van Utrecht. Boven- en onderaan deze pagina staan links met de belangrijkste algemene informatie voor achtereenvolgens opdrachtgevers, ouderejaars studenten en de freelancers ‘nieuwe stijl’ (derdejaars). Hieronder staan de opdrachten die bij het bureau binnengekomen zijn, de meest recente eerst. Een lijst met de laatste opdrachten staat in de rechterkolom.

Deze opdrachten zijn nadrukkelijk alleen bedoeld voor studenten die in het derde (of vierde) jaar van hun studie het vak Freelance volgen in Utrecht! Opdrachtgevers verbinden zich aan deze voorwaarde, willen ze gratis hun opdrachten te kunnen plaatsen. 

Belangrijk voor opdrachtgevers: heeft u een opdracht die u graag op deze site geplaatst wilt zien, formuleert u dan een directe oproep aan de studenten. Zie elders op deze site wat daarin moet staan.

Belangrijk voor studenten: als je op een opdracht reageert, zet dat er dan bij! En meld het even bij Yolan Witterholt als een opdracht van de site kan/moet.

Alle mail graag naar: yolan.witterholt@hu.nl

Fitte en Gezond-denkende Journalisten gezocht

Written on februari 4, 2016 at 14:47, by

40enfitVoor onze site 40enfit.nl zijn we op zoek naar journalisten met een fitte en gezonde instelling. Sport je veel, eet je gezond en wil je daar ook nog eens graag over schrijven? Dan geven we jou de kans om dit te doen.

40enfit.nl is op zoek naar journalisten die een column, een achtergrondverhaal of een onderzoek willen schrijven over lifestyle en gezond leven.

We zijn op zoek naar journalisten die:

– Het leuk vinden om te schrijven over sport, voeding en gezondheid;
– Zelf ideeën kunnen pitchen voor artikelen;
– Hun bronnen zorgvuldig checken;
– Interviews kunnen afnemen op locatie (of telefonisch);
– Sport- / gezondheids- trends kunnen spotten;
– Eventueel zelf gemaakte foto’s er bij kunnen aanleveren.

40enfit.nl is een site voor middelbare mannen, tussen de 35 en 45 jaar die gezonder en fitter willen leven. Er wordt geschreven over lifestyle, sporten, voeding, (sport)supplementen, gear en diverse sport evenementen. De site groeit op dit moment naar zo’n 8000 bezoekers per maand en we willen dit nog verder laten groeien.

Omdat we nog in de opbouwfase van de website zitten, is er helaas geen financiële vergoeding beschikbaar.

Wat kunnen wij je bieden:

– Totale vrijheid, omdat je vanuit elke plek kunt werken waar je maar internet hebt!
– Werkzaamheden die aansluiten op je studie;
– Feedback bij ieder artikel, waardoor je in een korte tijd steeds beter leert schrijven;
– Schrijven over wat jij leuk vindt aan sporten, voeding en gezond worden en blijven.

Zie je dit zitten? Neem dan contact met ons op via:

theo@vandersluijs.nl of via telefoon of whatsapp op 0628135526
=================

Tv-makers voor ‘U in de wijk’ Utrecht

Written on januari 28, 2016 at 20:48, by

uindewijk

Wij zijn een TV programma dat wekelijks een tv programma maakt voor U stad (zender op RTV Utrecht)

Wij zoeken af en toe mensen die een item willen maken. Dit is onbetaald maar je doet een hoop ervaring op.

Dat kan interview zijn of camera of montage. Wij streven naar en zo hoog mogelijke kwaliteit. Op onze website www.uindewijk.nl kun je voorbeeldfilmpjes zien. Wij zitten in de wijken Leidsche Rijn,
Kanaleneiland, Overvecht en Zuilen.

Studenten kunnen mailen als zij interesse hebben . Na een kort telefonisch gesprek wil ik je toevoegen in een whattsapp groep waarop wij dan wekelijks oproepjes plaatsen als er een onderwerp is dat je
kan doen.

Wij zoeken mensen die pro actief zijn en zelf bv interviewvragen voorbereiden, afspraken maken, etc.

Studenten kunnen mailen naar edspil@gmail.com

Meerdere studenten voor ContentToday

Written on januari 28, 2016 at 20:11, by

slider_miss_legal_1104x621-1-640x360

1. Oproep Studenten ContentToday (www.contenttoday.nl) zoekt 4 studenten (m/v) die twaalf weken lang een kijkje achter de schermen willen geven van hun alles behalve saaie studentenleven. We zijn op zoek naar uitgesproken jongens en meiden die een HBO/WO studie volgen en er lekker op los Instagrammen en stiekem (lichtelijk) social media of smartphone verslaafd zijn. Kun jij ijzersterke blogposts maken? Of maak je graag filmpjes? Meld je vandaag nog aan bij ContentToday op info@contenttoday.nl

2. Online video/animator gezocht!!
We zoeken…
Een student die ons komt helpen met de productie (filmen, editen, vormgeven, animeren) van online video’s en het uitbouwen van YouTube kanalen.

Functieomschrijving:
ContentToday is per direct op zoek naar stagiair(e)s online video. Lijkt het jou leuk om werkervaring op te doen bij een creatief contentmarketing bureau en kent YouTube geen geheimen voor jou? Als online videostagiair(e)/ animator help je met de productie van online video’s. Ben je een beelddenker, harde werker en erg creatief? Dan maken we graag kennis met jou!
Werkzaamheden: vormgeven, animeren, filmen, editing, redactie en productie
Functie-eisen:
• Zelf een YouTuber of ervaring met vloggers is een pré
• Al enige ervaring met filmen is een must
• Ervaring met adobe premiere is een pré
• Ervaring met adobe photoshop is een pré
• Ervaring met adobe after effects is een pré

Enthousiast? Mail naar info@contenttoday.nl
Neem een kijkje op: www.contenttoday.nl

Op beide plekken bieden we een maandelijkse vergoeding.

Redacteuren voor nieuwssite NWTV

Written on januari 25, 2016 at 17:13, by

NWTV%20Logo

NWTV is op zoek naar nieuwe redacteuren! Wij zijn één van de weinige sites die dagelijks een unieke combinatie onderwerpen biedt in de vorm van nieuws, recensies, reportages en specials. Dagelijks vind je op NWTV.nl het laatste nieuws uit de muziek-, game-, tech-, film-, serie- en festivalwereld.

Het afgelopen jaar zijn wij hard gegroeid en hebben we daarnaast afscheid genomen van een aantal redacteuren. Mede daarom zoeken wij voor alle redacties schrijvers die ons team willen versterken.

Omschrijving werkzaamheden:

De belangrijkste functie binnen NWTV is die van webredacteur. Dagelijks is er nieuws over de verschillende thema’s die wij behandelen. Jij als redacteur, van welke redactie dan ook, volgt het nieuws binnen jouw specialisatie op de voet, schrijft nieuwsberichten, recensies en werkt mee aan meerdere rubrieken. Je hebt daarin veel vrijheid; initiatief wordt natuurlijk erg op prijs gesteld!

Tijd:

Hoeveel tijd je besteedt aan NWTV ligt vooral aan jezelf, en van hoeveel nieuws er voor handen is. Wel verwachten wij van onze redacteuren dat zij minimaal een aantal uur per week aan NWTV besteden. Dat doe je vanuit huis. Uiteraard mag je ook specialisaties combineren, zoals veel redacteuren nu al doen. Per redactie zijn verschillende afspraken, dus kijk voor uitgebreide informatie over alle vacatures even hier.

NWTV draait op de inzet van vrijwilligers en een vergoeding is dus niet voor handen. Wat we je wel kunnen bieden is een professionele (én gezellige) omgeving om je redactionele vaardigheden te ontwikkelen. De producten die je recenseert mag je geregeld houden, en je krijgt vaak de kans een kijkje te nemen op rode lopers, voorvertoningen en perspresentaties.

Wat wij bovenal vragen van je vragen is een flexibele houding. Ook is het belangrijk dat je goed verzorgd Nederlands schrijft en bereid bent elke week aan de slag te gaan voor NWTV.

Ben je geïnteresseerd geraakt? Stuur dan een mailtje met je CV en motivatie naar Aloys op vanoutersterp@nieuwerwets.tv. We zullen je zo snel mogelijk een antwoord sturen met eventueel nog wat vragen aan jou. Ook wanneer je een vraag hebt over één van de vacatures kun je een mailtje sturen.

Schrijvers & bloggers voor Moonshots (commercieel)

Written on januari 25, 2016 at 17:09, by

moonshotsMoonshots is op zoek naar studenten die willen helpen bij het schrijven van website content en interessante blogs voor tientallen eigen e-commerce concepten.

Wij beheren tientallen websites in de automotive, energie, reisverzekeringen, internet abonnementen, dating en financiële niche. Voor je freelance opdracht ga je werken aan het creëren van interessante website content en ga je bezig met het schrijven van nieuwswaardige en/of informatieve/leerzame artikelen.

Bij Moonshots is alles mogelijk!

Bij Moonshots is werkelijk alles bespreekbaar en bijna alles mogelijk. Wat ons betreft zoeken wij, samen met jou, een interessante website / opdracht uit om jouw journalistiek talent op los te laten. Omdat wij altijd op zoek zijn naar tekstschrijvers hebben wij geen vaste begin- of einddatum. Wij hebben plaats voor meerdere freelancers.

Wij verwachten:

 • HBO/WO denkniveau;
 • Passie voor schrijven, e-commerce, zoekmachines en online marketing;
 • Leergierig en communicatief sterk;
 • Kennis van en vaardigheden in Microsoft Office;
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal;
 • Niet bang om je ongezouten mening te geven;
 • Ervaring met SEO, Copywriting, WordPress en HTML is een pré.

Wat wij bieden:

 • Vanaf dag 1 krijg jij veel verantwoordelijkheid en vrijheid;
 • Werken in een jong, groeiend en ondernemend bedrijf;
 • Werken in een klein en enthousiast team;
 • Vrijheid om te werken aan je eigen skills en ontwikkeling;
 • Werkplek aan de stadsring in Amersfoort, loopafstand van Centraal station;
 • Werken onder begeleiding van een ervaren SEO content expert;
 • Mogelijkheid ervaring op te doen met Google Webmastertools en Google Analytics;
 • Een vergoeding;
 • Mogelijkheid om na afloop van de stage als freelancer voor ons te blijven schrijven.

Geïnteresseerd? Neem dan contact met Freek Jurg op via freek@moonshots.nl of 06 – 266 54 009. Vertel mij waarom jij de ideale man of vrouw bent voor deze freelance opdracht.

Freek Jurg, Arnhemseweg 2, 3817 CH Amersfoort www.moonshots.nl

Journalist voor redactieteam Wakibi (non-profit)

Written on januari 25, 2016 at 15:36, by

wakibi_logo_rectangle_RGB

 Wakibi is een jonge organisatie die ondernemers in ontwikkelingslanden stimuleert. Dit gebeurt middels het uitlenen van kleine bedragen door Nederlandse leden en bedrijven. 100% van de lening gaat naar de door hen gekozen ondernemers. 

Lees meer: www.wakibi.nl

Om komende jaren onze groeiambities waar te kunnen maken zijn wij op zoek naar een enthousiaste journalist ter versterking van het redactieteam. De student-journalist zal de communicatie verder moeten versterken, inkleuren en (mede) uitvoeren. De functie is onbezoldigd (op vrijwilligersbasis), onkosten kunnen in overleg worden vergoed. Periode en aantal uren in overleg.

De werkzaamheden van een redactielid zijn divers en worden uitgevoerd in samenwerking met een groot aantal (vrijwillige) vakgenoten en bedrijven/sponsoren. In overleg en naar wens vullen wij graag samen met jou de werkzaamheden in. Hieronder een korte opsomming van een aantal werkzaamheden voor het redactieteam van Wakibi:

 •  Schrijven van redactionele artikelen voor op de website, social media en (extrene) pers: reportages, verslaggeving, achtergrondverhaal, informatieve websteksten, blogs, columns)
 • Schrijven van eigen artikelen: reportages, verslaggeving, achtergrondverhaal, blogs, columns)
 • Interviews afleggen en uitwerken in artikelen
 • Contacten leggen en onderhouden met pers (geschreven pers, radio, televisie, digitale media, fotografie, redactionele vormgeving. Internationaal, landelijk, regionaal of lokaal)
 • Meedenken over de invulling van het persplan 2016
 • Bureauredactie
 • Versturen van persberichten (per e-mail en per post)

Wil jij je kennis en talent inzetten voor het goede doel? En wil jij net als Wakibi vele duizenden ondernemers in ontwikkelingslanden aan een lening te helpen? Dan zoeken wij jou! Als lid van het redactieteam van Wakibi krijg je de mogelijkheid om je op verschillende vlakken te ontplooien en werkervaring op te doen. In overleg stellen wij graag vast hoe we ook voor jou een mooie en leerzame invulling kunnen geven aan jouw  werk als student-journalist voor Wakibi.

 Voor meer informatie kun je contact opnemen met Christine Scheepmaker, Uitvoerend directeur Stichting Wakibi, via e:c.scheepmaker@wakibi.nl.

Journalist in spe met groot inlevingsvermogen (commercieel)

Written on januari 25, 2016 at 15:23, by

BRO

 Heb jij interesse in de dynamische wereld van de ruimtelijke ordening, wil je praktijkervaring opdoen bij een landelijk opererende advies- en ontwerporganisatie en wil je de allerbeste nieuwsartikelen schrijven?

Dan zoeken we jou!

Je interviewt onze professionals in Boxtel, Amsterdam, Tegelen en Oldenzaal voor nieuws op het gebied van detailhandel, horeca, leisure, cultuur, omgevingsrecht, stedenbouw en landschapsontwerp. Je gaat op pad naar onze klanten om hun ervaringen met BRO in projecten te horen. Deze inhoudelijke input verwerk je in relevante artikelen voor onze communicatiemiddelen zoals website, digitale en papieren nieuwsbrieven, linkedin en twitter. Je interviewt op locatie in Nederland en werkt vanuit huis je artikelen uit.

Dit zien we graag:

 • Je bent gedreven en levert minimaal 5 artikelen per maand aan
 • Je Nederlands is foutloos
 • Je hebt een vlotte, actieve schrijfstijl
 • Je schrijft doelgroepgericht en niet productgericht
 • Je kunt de kern van de inhoud halen uit interviews
 • Je kunt je inleven in het werkveld en wilt steeds beter worden

Dit bieden we je:

 • Een unieke kans om werkervaring op te doen bij een dynamisch bedrijf in een snel veranderende branche
 • Ruimte om door te bouwen aan je professionele profiel
 • Een open, collegiale en informele werksfeer
 • Een vergoeding in overleg

Als onafhankelijke advies- en ontwerporganisatie werken wij met ca. 70 professionals aan ruimten waarin we ons thuis voelen, nu en in de toekomst. De maatschappelijke dynamiek stelt doorlopend andere eisen aan de bebouwde en onbebouwde ruimte om ons heen, en vraagt continu om aanpassing. Wij doen dat vanuit onze visie ruimte om in te leven, waarbij we onszelf en onze opdrachtgevers steeds een spiegel voorhouden om te komen tot gedragen en eigenzinnige oplossingen.

Zo solliciteer je: solliciteren doe je door te vertellen wie je bent, wat je doet en waarom je bij ons aan de slag wilt als freelancer. Én door een artikel te schrijven over een specifiek onderwerp in de actuele ruimtelijke ordening. Voorbeelden kun je vinden op onze website www.bro.nl

Voor meer informatie en solliciteren: sigrid.vriens@bro.nl, Communicatie & Marketing, tel.: 0411 – 850 400.

(web)redacteur EK Vrouwen

Written on januari 24, 2016 at 20:23, by

EK%20vrouwen%20logo

EK Vrouwen – OranjeLeeuwinnen op weg naar EURO 2017

Nederland staat een fantastisch evenement te wachten. Het duurt nog heel even, maar wij bereiden ons alvast voor op een bijzondere zomer van 2017, met het vrouwenvoetbal en Oranje in de spotlights. Een genot voor honderdduizenden meisjes en vrouwen, en evengoed de mannen!

De website www.ekvrouwen.nl volgt de OranjeLeeuwinnen vanaf heden, via het Olympisch kwalificatietoernooi (in maart, ook in eigen land!) en wie weet de Olympische Spelen van 2016 zelf, naar uiteindelijk (W)EURO 2017 in zeven speelsteden. Op genoemde website lees je er al alles over.

Aantrekkelijke invalshoeken
We zijn op zoek naar journalisten in spé die warm worden van de gedachte het Nederlands vrouwenelftal en de speelsters op de voet te kunnen volgen. Je neemt het initiatief voor het bedenken van aantrekkelijke rubrieken en invalshoeken en krijgt daarbij uitgebreide ondersteuning.

Bijdragen aan positieve flow
Daarnaast wil je je ontwikkelen in de iets meer formele nieuwsgaring rond EURO 2017, bijvoorbeeld gerelateerd aan evenementen in speelsteden. Op deze niet-officiële toernooisite gaat het er vooral om bij te dragen aan de positieve flow van het EK, op representatieve en professionele wijze.

Tekst en (bewegend) beeld
Het werk zal vooral bestaan uit het brengen van nieuws, het verzorgen van kort en krachtige interviews – met name telefonisch en bij wedstrijden op locatie – en bijvoorbeeld een wedstrijdverslag ‘nieuwe stijl’. Zie jij hierbij kansen de combinatie te maken met fotografie en video, dan is dat een pré.

Verrassen
Je kunt vlot een nieuwsbericht typen, en weet bij de meer luchtige redactionele onderdelen ook te verrassen met eigen ingevingen. SEO houd je altijd ‘in mind’, zonder dat het ten koste gaat van de leesbaarheid, en je vindt het ook leuk bijdragen te leveren die typisch geschikt zijn voor Facebook.

In overleg
Er is een onkostenvergoeding beschikbaar, je werkt vanuit huis of elders en de duur, de precieze invulling van de werkzaamheden en de hoeveelheid ervan, is volledig in overeenstemming met jou.

Jouw vakgebied en voetbal
Wil jij vanuit jouw vakgebied een leuke stap zetten in de wereld van het voetbal, kennismaken met het hoogste wat het Nederlandse vrouwenvoetbal te bieden heeft en feeling krijgen met berichtgeving rond een grote, nationale happening? We kijken ernaar uit je te ontmoeten!

Eventueel is een combinatie mogelijk met werkzaamheden voor De Voetbalkalender, zie elders op deze pagina(‘s). Geïnteresseerd? E-mail ons via info@devoetbalredactie.nl of bel voor meer informatie met Emiel van Mook (06 21823657).

www.ekvrouwen.nl

Deze website is een productie van, nu nog geheten, De Voetbalredactie.

www.devoetbalredactie.nl

De Voetbalredactie / Emiel van Mook, Pieter Oosterhuisstraat 22, 1087 HT Amsterdam, 06 21823657, info@devoetbalredactie.nl

(web)Redacteur De Voetbalkalender

Written on januari 24, 2016 at 20:20, by

Voetbal%20kalender%20logoDe Voetbalkalender – uitkijken naar voetbal

Volkssport nummer één is voor velen de belangrijkste bijzaak in het leven. Dat uit zich in enthousiasme, passie en soms fanatisme, maar in elk geval in spanning, ontspanning en genieten. Voetbal, in zijn vele facetten, is dus telkens weer iets om massaal naar uit te kijken.

Op de nieuwe website De Voetbalkalender draait het dan ook juist dáárom. Ofwel: om ‘de vooruitblik’. Een uitgebreide en overzichtelijke weergave van het voetbalprogramma, is de basis. Maar het gaat natuurlijk om de extra’s, waarbij jij een belangrijke schakel kunt zijn!

Sparren met jou
De Voetbalkalender is vol ideeën over rubrieken, interviews, nieuws en invalshoeken waarmee we de bezoekers proactief op een leuke, opvallende manier kunnen vermaken en informeren. Daarover zouden we graag met jou sparren, waarna jij een belangrijk deel van de productie op je zal nemen.

Nieuws en interviews

Het verzorgen van kort en krachtige interviews, doorgaans telefonisch, en dito nieuwsberichten is de kerntaak. Een inbreng als het gaat om fotografie, video-interviews (met je smartphone?), het bijhouden van social media – met een duidelijke gedachte hierover – is geen must, maar wel een pré.

‘To the point’
Je kan creatief en origineel zijn, en met je teksten to the point komen. Je hebt gevoel voor nieuwswaarde en weet de balans te vinden tussen leesbaarheid en het genereren van SEO-waarde.

Volop in ontwikkeling
Waar nodig kun je op de achtergrond rekenen op enige begeleiding. Er is binnen deze startup een onkostenvergoeding beschikbaar, je kunt vanuit huis of elders werken en de duur en hoeveelheid van het werk is volledig in overeenstemming met jou. De Voetbalkalender is volop in ontwikkeling en heeft doorlopend plaats voor stagiairs die graag een eerste stap maken in de wereld van het voetbal.

We kijken ernaar uit je te ontmoeten! E-mail ons via info@devoetbalredactie.nl of bel voor meer informatie met Emiel van Mook (06 21823657).

www.voetbalkalender.nl

De Voetbalkalender is een productie van, nu nog geheten, De Voetbalredactie.

www.devoetbalredactie.nl

De Voetbalredactie / Emiel van Mook, Pieter Oosterhuisstraat 22, 1087 HT Amsterdam, 06 21823657 info@devoetbalredactie.nl

Studenten gezocht voor transcriberen van documentaire

Written on januari 4, 2016 at 18:35, by

dehaaien_logoWij zijn op zoek naar studenten die willen helpen bij het transcriberen van een documentaire. Het gaat om de documentaire ‘De Schijn Tegen’ over een man die vast zit voor moord, maar zelf beweert onschuldig te zijn. Je verricht ondersteunend werk aan de regisseur en het biedt een kijkje in een interessante zaak en hoe een professionele documentaire tot stand komt. De documentaire wordt geproduceerd door De Haaien. Voor meer informatie kun je de website van De Haaien bekijken, zie http://www.dehaaien.com/#157

Studenten kunnen starten vanaf 4 januari 2016 en het project loopt tot en met half februari. Je kunt er thuis aan werken en zelf aangeven welke dagen/uren je beschikbaar bent (in het weekend of in de avonduren is ook mogelijk). De interviews zijn in het Nederlands. Voor een dag werken ontvang je een vergoeding van 35 euro.

Informatie over het bedrijf
De Haaien is een productiebedrijf voor documentaires/televisie en is gevestigd in Amsterdam. De missie van De Haaien is van begin af aan helder: televisie maken waarbij we voor onszelf de lat hoog leggen. We produceren programma’s waarvan we vinden dat ze relevant zijn, dat er een zekere noodzaak is om ze te maken. Als mensen ons vragen wat we doen, dan zeggen we vaak dat we willen maken waar we graag zelf naar zouden willen kijken. En dat lijkt ons, tot nu toe, nog steeds te lukken. We hebben programma’s gemaakt als ‘Van Moskou tot Moermansk’, ‘De Urker Vissers’, ‘De Rechtbank’ en ‘Bloed, Zweet en Snaren’.

Bij interesse en/of vragen stuur dan een bericht naar jorike@dehaaien.com.

Wie weet tot in het nieuwe jaar!

De Haaien, Cruquiusweg 111, 1019 AG Amsterdam

Tel: +31 (0)20 5307940