Skip to Content

Freelance

Written on september 13, 2012 at 07:56, by

Dit is de site van het Freelancebureau van de School voor de Journalistiek (Instituut voor de Media) van de Hogeschool van Utrecht. Boven- en onderaan deze pagina staan links met de belangrijkste algemene informatie voor achtereenvolgens opdrachtgevers, ouderejaars studenten en de freelancers ‘nieuwe stijl’ (derdejaars). Hieronder staan de opdrachten die bij het bureau binnengekomen zijn, de meest recente eerst. Een lijst met de laatste opdrachten staat in de rechterkolom.

Deze opdrachten zijn nadrukkelijk alleen bedoeld voor studenten die in het derde (of vierde) jaar van hun studie het vak Freelance volgen in Utrecht! Opdrachtgevers verbinden zich aan deze voorwaarde om gratis hun opdrachten te kunnen plaatsen. 

Belangrijk: als je op een opdracht reageert, zet dat dan bij het commentaar, met vermelding van de datum. Als je de opdracht verworven hebt, doe dat dan ook. Laat het freelancebureau het weten als de opdracht van de site verwijderd kan worden.

Alle mail naar: yolan.witterholt@hu.nl

MoslimVandaag zoekt vrijwillige schrijvers!

Written on april 13, 2015 at 20:18, by

Logo_moslim_vandaag_header_0MoslimVandaag (www.moslimvandaag.nl) is hét journalistieke medium voor nieuws en opinie voor de moslimgemeenschap. We publiceren zowel online (website en MoslimVandaag Digitaal) als offline (MoslimVandaag Magazine) en werken met abonnees.

Herken jij jezelf in het volgende profiel?

  • Je hebt een nieuwsgierige blik op actuele gebeurtenissen met betrekking tot de moslimgemeenschap
  • Je hebt eigen ideeën over maatschappelijke kwesties of de islam en weet deze goed te verwoorden in opiniestukken zoals columns.
  • Je vindt het leuk activiteiten zoals lezingen of benefieten te bezoeken en hier een verslag over te schrijven
  • Je vindt het leuk mensen te interviewen en deze informatie uit te werken tot een aansprekend stuk.
  • Je hebt affiniteit met de moslimgemeenschap en de islam. Dit betekent dat je zelf moslim bent, je gespecialiseerd bent in de islam via een studie, of dat je als niet-moslim graag wilt bijdragen aan een ‘tegengeluid’ in de Nederlandse media.

We zijn op zoek naar mensen die:

  • Bovenop het nieuws zitten en (korte) nieuwsberichten voor de website willen schrijven
  • Zich graag in het nieuws verdiepen door het schrijven van nieuwsanalyses voor zowel de website als MoslimVandaag Digitaal
  • Interviews, verslagen van activiteiten/lezingen of columns willen schrijven voor zowel de website als MoslimVandaag Digitaal

Geïnteresseerd? Stuur dan een korte motivatie, cv en twee journalistieke schrijfsels van jouw hand naar de eindredacteur van MoslimVandaag: nadine.huiskes@moslimvandaag.nl of bel voor meer informatie 06-22364198.

 

Creatieve filmer voor bedrijfsfilm

Written on april 13, 2015 at 12:44, by

logo_coop

Onlangs hebben we een verbouwing van de geconditioneerde hal gerealiseerd. We zouden graag een kort filmpje willen met daarin het nieuwe proces (order picken) van het moment van binnenkomst tot aan het laden van de rolcontainers.

We zijn op zoek naar een creatieve student die zelf initiatief neemt. Tijdens het filmproces zal de student alle ruimte en vrijheid krijgen. Het werk zal bestaan uit het filmen van het productieproces. Daarnaast de montage en eventuele terugkoppel momenten.

Kader:
– We willen dit graag presenteren op 18 mei a.s. Er kan op alle dagen van de week gefilmd worden, m.u.v. zondag.
– We hebben hier een werkplek die gebruikt kan worden, voor overige voorzieningen graag contact opnemen.

NAW:
Rik Legebeke
Distributiecentrum Coop Supermarkten
Solingenstraat 14 7421 ZT Deventer
0570 659066

Filmers voor muziekopname rockband Navarone

Written on april 11, 2015 at 01:11, by

De succesvolle Nederlandse rockband Navarone gaat in een studio speciale live versie van een paar van hun nummers opnemen. De audio wordt sowieso door de producers opgenomen, maar deze opnames bieden ook een goede kans voor SvJ studenten om het in beeld vast te leggen. Een mooie kans om een uniek kijkje in een muziekstudio te krijgen, te trainen in monteren op muziek en iets te maken dat door veel mensen online gaat worden gezien.

Om een idee te krijgen een opname van Navarone op Youtube

De studio waar het plaatsvindt is eenvoudig te bereiken per trein. Om kennis te maken en een beetje feeling met de band te krijgen zijn de studenten die het gaan doen van harte welkom om bij een van de komende Navarone shows (in Oss, Leiden of Arnhem, zie www.navaronemusic.com) langs te komen en eventueel ook te filmen bij een kleedkamersessie die de band altijd geeft voor een paar fans. En uiteraard gratis de live show te komen bekijken!

We denken voor de studio aan 2 of 3 camera’s (evt incl een vaste), maar exacte invulling in overleg. We zoeken bij voorkeur twee of drie studenten die zelfstandig interessante manieren kunnen bedenken om in beeld te brengen wat er in de studio gebeurt. Hoe het in beeld komt is dus heel belangrijk, evenals een enthousiaste houding, geduld en de bereidheid om tijdens de opname dag en tijdens montage de dagen erna goed af te stemmen en gefocused te werken aan een mooi eindproduct. In overleg is er (indien waardevol/leerzaam voor je opleiding) de mogelijkheid om een kort achtergrondverhaal of interview te maken.

Het gaat om 1 draaidag: donderdag 30 april (en evt ook woensdag de 29e). De band zit twee dagen in de studio, maar we schatten in dat donderdag de 30e de leukste dag is.

Wie interesse heeft kan rechtstreeks contact opnemen met de manager van Navarone, Roderick Udo, via roderick@bigiam.co.uk.

Heel snel nodig: filmers voor de Nationale Coverdag!

Written on april 8, 2015 at 14:02, by

ncd_logoUitdaging!

We zoeken studenten die de komende weken drie korte kernachtige filmpjes van twee minuten maken waarin hoofdredacteuren en ArtDirectors hun beste covers van het afgelopen jaar toelichten.

De filmpjes worden vertoond op het `Nationaal Covercongres’ op 21 mei 2015 in Le Fabrique in Utrecht. Daar zijn alle creatieve bladenmakers en vormgevers uit de wereld van tijdschriften en dagbladen aanwezig. Op die dag worden de filmpjes vertoond bij het aankondigen van de sprekers. In de afgelopen freelancepreiode zijn er al vier filmpjes gemaakt (die kun je als voorbeeld gebruiken!).

Er moeten dus de komende weken nog drie filmpjes worden gemaakt.

 Deze filmpjes moeten een hoge amusementswaarde hebben, snel en flitsend gemonteerd te zijn. Met goede stevige muziek eronder. De zaal moet geboeid zijn. Er moeten hiervoor zes interviews worden gehouden en gemonteerd. Productietijd: april!!!

Graag snel aanmelden!

Begeleider: Sjaak Hoogkamer, hoofdredacteur Marketingtribune en Wilbert van der Heijden (vm docent tijdschriftjournalistiek)

Opdrachtgever: BBP Media BV, Beneluxlaan 2c, 3446 GR Woerden

 Zie: www.nationalecoverdag.nl

Meer informatie: drs. Wilbert van der Heijden, Focusgrid, training en coaching communicatie/redactie

Wilbert.vanderheijden@gmail.com | 0031(0)653792231 | www.Wilbertvanderheijden.nl

 

 

Fotograaf voor 11 portretten

Written on april 7, 2015 at 16:47, by

In augustus verschijnt mijn boek De journalist als zzp’er bij uitgeverij Adfogroep. In dat boek worden o.a. 12 journalisten geïnterviewd en van al die journalisten moet een portret(je) gemaakt worden voor bij het interview. Zwart-wit. Al die portretten moeten op dezelfde manier gemaakt zijn, zodat ze samen een eenheid vormen. De journalisten in kwestie wonen op verschillende plekken in het land (Amsterdam, Utrecht, Zwolle, Haarlem, Arnhem) dus het is wel handig als je een OV hebt (en je mag dus reistijden rekenen voor je portfolio). Ik zoek iemand die goed is in portretten (ik wil portretten zien die je al gemaakt hebt) en die dit een leuke uitdaging vindt. Je ontmoet meteen 11 leuke journalisten. De 12e kun je niet op de foto zetten, want die woont in Turkije. De uitgever betaalt er wel voor, maar verwacht geen torenhoog bedrag.

Ben je een goede fotograaf en heb je interesse? Mail me dan: yolan.witterholt@hu.nl

Schrijver voor verhaal bij fotoreportage over recyclen van een schip

Written on april 7, 2015 at 16:40, by

Voor de uitgave van een fotoboek / expositie en de publicaties in diverse media zoek ik een schrijver/ster.
Aan de hand van mijn fotoreportage over het recyclen van dit schip tot dat er uiteindelijk een nieuw schip wordt gebouwd, dient er een maatschappelijk / milieu kritisch verhaal over het slopen van schepen in Bangladesh geschreven te worden. Geen aanklacht maar een zuiver en duidelijk verhaal.
Hiertoe behoort ook een stuk research. De historische positie die Bangladesh inneemt in deze handel/ wereld. De actuele situatie. Er kan gebruik gemaakt worden van bestaande contacten in Bangladesh.
Bij de portretten van de Lohakhor (staalvreters) zijn beknopte gegevens/ interviews beschikbaar.
Het is de bedoeling dat dit project eind mei 2015 klaar is. Het liefst eerder.
Een onkostenvergoeding is mogelijk. Heb je interesse neem dan contact met me op om de details door te nemen
Hubert Koekenberg
+31655117090
                             

Studenten met oog voor verhalen voor interviewproject

Written on maart 28, 2015 at 17:47, by

boekklik400zwartOorlog in mijn Buurt is een interviewproject dat kinderen in Amsterdam verbindt met ooggetuigen van de Tweede Wereldoorlog. Kinderen uit groep acht interviewen ouderen die tijdens de oorlog in hun buurt woonden. De kinderen nemen de verhalen van de ouderen mee naar de toekomst en houden zo de herinnering aan de Tweede Wereldoorlog levend.

Oorlog in mijn Buurt is op zoek naar enthousiaste journalisten die vrijwillig de kinderen willen begeleiden en coachen bij het interviewen. Ook verwerk je het interview tot een verhaal dat gebruikt wordt in publicaties en presentaties. In de aanloop naar Bevrijdingsdag worden tentoonstellingen en voorstellingen gerealiseerd rond de verhalen.Vanaf 1 april staan alle oorlogsverhalen online op de nieuwe website die veel gebruikt zal worden door het onderwijs. Een preview van het Oorlog in mijn Buurt boek vind je op www.oorloginmijnbuurt.nl

Interesse? Mail naar sarahvankerkvoorde1@gmail.com of bel 06 4224 9172. Meedoen kan al vanaf één interview.

 

Interviewers/schrijvers voor Utrechtinc

Written on maart 26, 2015 at 17:24, by


utrechtincVind jij het leuk om Utrechtse ondernemers en wetenschappers te interviewen? Werk jij dat vervolgens uit tot een inspirerend succesverhaal (Taal: Engels)? En zorg jij daarmee voor hits op 
StartupJuncture.nl en UtrechtInc.nl? En bij doorplaatsing op Gamechangers.nlDuic.nl en Nu.nl? Dan maken we graag kennis met jou. UtrechtInc brengt je in contact met ondernemers en geeft je feedback samen met de professionele journalisten Lorenz van Gool en Suzanne Blotenburg.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Elina Schäfer van UtrechtInc. elina.schafer@utrechtinc.nl

 

Studenten voor opzet twee expertmeetings

Written on maart 26, 2015 at 16:34, by

hulogoGezocht: een of meer studenten die kunnen bijdragen aan de opzet en uitvoering van een serie workshops over innovatie in het lokale nieuws ecosysteem. Half juni zijn er twee expertmeetings (de Hyperlocal Academy II) waarvoor interviews moeten worden gedaan, een programma moet worden samengesteld en contacten met deelnemers (journalisten) worden gezocht en onderhouden. Het gaat in totaal om zo’n 80 uur werk, naar rato te verdelen. Er is een vergoeding, maar alleen studenten met een VAR-verklaring van de belastingdienst kunnen zich melden (die kun je snel aanvragen via de website van de belastingdienst)

Meld je aan via marco.vankerkhoven@hu.nl.

Reislustige filmers/interviewers voor filmpjes over biodiversiteit gevraagd!

Written on maart 26, 2015 at 16:32, by

bg-logo

Short clips on ‘Biodiversity Awareness’

UEBT is looking for an enthusiastic team of students to make several short clips about biodiversity to illustrate our global research on this topic. The students will travel to France, Germany and England to interview people about biodiversity (travel costs covered). This will be great experience to take up a project independently, to get exposure for your work and make a nice trip with your team.

Subject: What is meaning of biodiversity to consumers?

Duration: several very short clips for use on internet (less than 1.5 min each)

Use: To be used to illustrate the Barometer research (biodiversity awareness around the world) online and at the UEBT conference in Paris.

Deadline for application: 6 April 2015. Send email to sofie@ethicalbiotrade.org  Of zo snel mogelijk erna!! (YW)

The clips would contain very short interviews with people from some countries included in the 2015 barometer research. Questions could be: have you heard about biodiversity, what does biodiversity mean to you, do you expect companies to pay attention to biodiversity?

Responsibilities of producers: The producers would be responsible for developing a plan & budget, for interviewing & filming people in selected EU countries, and editing the clips. UEBT may be able to provide footage from countries like Brazil and Mexico that could be included in the clips. The clips should be ready by 31 May 2015

Expenses: Travel expenses (to the selected EU countries) will be covered, as well as other material expenses related to the development of the videos.

Context: According to the 2020 targets of the United Nations Convention on Biological Diversity, all people around the world should understand the value of biodiversity.

The Union for Ethical BioTrade, a non-profit association that promotes ethical sourcing of biodiversity, issues a Biodiversity Barometer each year. The barometer surveys consumer awareness on biodiversity. In 2015 the consumer research will be conducted in 9 countries: Netherlands, France, Germany, UK, Ecuador, Mexico, US, Brazil and India.

The UEBT Biodiversity Barometer is used by the United Nations to measure progress towards its 2020 targets, and by UEBT To encourage companies to pay more attention to biodiversity.

Applications: UEBT is looking for students with relevant expertise (film, journalism, camera, editing) that are interested in taking up this project.

Those interested are requested to submit a short proposal (team, experience, approach, expected costs – 1 A4) to UEBT before 6 April 2015. Send the application to sofie@ethicalbiotrade.org