Skip to Content

Freelance

Written on september 13, 2012 at 07:56, by

Dit is de site van het Freelancebureau van de School voor de Journalistiek (Instituut voor de Media) van de Hogeschool van Utrecht. Boven- en onderaan deze pagina staan links met de belangrijkste algemene informatie voor achtereenvolgens opdrachtgevers, ouderejaars studenten en de freelancers ‘nieuwe stijl’ (derdejaars). Hieronder staan de opdrachten die bij het bureau binnengekomen zijn, de meest recente eerst. Een lijst met de laatste opdrachten staat in de rechterkolom.

Deze opdrachten zijn nadrukkelijk alleen bedoeld voor studenten die in het derde (of vierde) jaar van hun studie het vak Freelance volgen in Utrecht! Opdrachtgevers verbinden zich aan deze voorwaarde om gratis hun opdrachten te kunnen plaatsen. 

Belangrijk: als je op een opdracht reageert, zet dat dan bij het commentaar, met vermelding van de datum. Als je de opdracht verworven hebt, doe dat dan ook. Laat het freelancebureau het weten als de opdracht van de site verwijderd kan worden.

Alle mail naar: yolan.witterholt@hu.nl

Holland-Ghana Foundation zoekt een enthousiaste journalist

Written on juli 16, 2014 at 11:03, by

De Holland-logo_ghanaGhana Foundation levert een bijdrage aan het verbeteren van de leefomstandigheden in Ghana en in het bijzonder die van kinderen. Met schoon (drink)water, goede gezondheidszorg en scholing willen wij hen een betere toekomst bieden. De stichting is in 2007 opgericht en heeft sindsdien al veel verschil kunnen maken. Er zijn meerdere klinieken en scholen gebouwd en waterputten geslagen. Het bestuur van de stichting zet zich telkens weer vol overgave in om projecten te realiseren in een land waar goede scholing en gezondheidszorg niet vanzelfsprekend zijn. Kijk voor meer informatie over de stichting op www.hollandghanafoundation.nl.

Wil jij vanuit jouw vak ook een steentje bijdragen aan het verbeteren van de leefomstandigheden in Ghana? Dan hebben wij een mooie opdracht voor jou. Enkele maanden geleden heeft de stichting een speciale communicatiewerkgroep opgericht. Een aantal gedreven vrijwilligers heeft zich hierbij aangesloten en zet zich in om de communicatie rondom de stichting te professionaliseren en meer stelselmatigheid in de communicatie te brengen. We willen graag meer bekendheid voor de stichting creëren om zodoende ook meer donateurs aan te trekken. De communicatiewerkgroep is op zoek naar een enthousiaste student(e), die bijvoorbeeld één keer in de twee weken een inhoudelijk artikel schrijft over de werkzaamheden van de stichting en Ghanese ontwikkelingen. De exacte invulling hiervan en de werkperiode is in overleg nader uit te werken en we doen daarbij graag een beroep op jouw eigen expertise en creativiteit.

Wil jij de uitdaging aangaan? Neem dan contact op met Sabine Geerligs via hollandghana@epp.nl of 030 – 251 77 34.

 

Cameraman of -vrouw voor korte video’s

Written on juli 14, 2014 at 15:14, by

Ben jij student, beschik je over professionele filmapparatuur en kun je monteren? Dan zijn we op zoek naar jou. In juli en/of augustus willen wij ongeveer vijftien video-interviews van één à twee minuten opnemen. Natuurlijk mag je meedenken over de inhoud en de vorm van de video’s.

settlementWie zijn wij?
Settlement bestaat sinds 2004 en is een landelijk werkende organisatie. Settlement werkt vanuit de visie “Niet tegen, maar mét elkaar!” en wil mensen beter informeren, adviseren en begeleiden tijdens en na een (echt)scheiding om zo de gevolgschade zoveel mogelijk te beperken. Settlement biedt daartoe verschillende diensten aan zoals o.a. scheidingsbegeleiding, mediation, financieel advies, gesprekken met kinderen en zorg na (echt)scheiding.

Wat verwachten we van je?
Op onze website www.settlement.nl willen we ongeveer vijftien video-interviews met onze medewerkers plaatsen. In deze video’s leggen we onze werkwijze uit en geven we antwoord op vragen die potentiële klanten hebben. Jij zorgt voor geschikte apparatuur, filmt de interviews en monteert de video’s die ook op YouTube geplaatst gaan worden. De opnames vinden waarschijnlijk plaats in ons kantoor in Gorinchem op twee of drie werkdagen in juli en/of augustus, waarna de video’s nog gemonteerd moeten worden.

Wat bieden we je?
We bieden je een interessante opdracht, waarbij je in de zomervakantie de mogelijkheid krijgt om meer praktijkervaring op te doen op het gebied van filmen en monteren. Daarnaast krijg je de vrijheid om creatieve ideeën aan te dragen en bieden we je een passende vergoeding.

Interesse? We zien je sollicitatiebrief, portfolio en curriculum vitae graag per e-mail tegemoet. Mail naar eoverbeek@settlement.nl. Voor vragen kun je contact opnemen met Erik Overbeek, telefoonnummer 0183-891589.

http://www.settlement.nl/vacature-student-journalistiek-en-media/

Journalisten voor platform Regioos.nl

Written on juli 7, 2014 at 20:40, by

regioosWat is Regioos.nl?
Regioos.nl is een nieuw en uniek platform dat de voordelen van internet en sociale media (grenzeloos en snel) verbindt met de behoefte aan contact met mensen, gebeurtenissen, nieuws en activiteiten in de nabije omgeving (verbondenheid en deelname). Regioos.nl is het digitale dorpsplein, het café van de toekomst, de virtuele sportkantine… de brug tussen het digitale en het échte leven.

Wat vind je op Regioos.nl? De berichten, foto’s en advertenties op Regioos.nl worden allemaal geplaatst door de gebruikers zelf. De buurman, de voetbalvereniging en de bakker om de hoek. Op de startpagina van Regioos.nl komen alle interessante en regionaal relevante berichten samen. Denk hierbij aan: nieuwsberichten, sportuitslagen, aanbiedingen, mededelingen, roddels, Marktplaats, veilingen, aanbiedingen, Twitterberichten en vacatures. Regioos.nl is interactief. Dat wil zeggen dat iedere gebruiker gemakkelijk zelf een bericht kan plaatsen of kan reageren op een bericht. Activiteiten van bijvoorbeeld de sportvereniging kunnen door leden, supporters en sponsors op de voet worden gevolgd.

Wie zijn de initiatiefnemers? Regioos.nl is een initiatief van een aantal MKB ondernemers die een nieuwe manier zochten om hun doelgroep te bereiken. Adverteren in kranten en folders verspreiden is duur en de lezers nemen alleen maar af. Een bedrijfswebsite wordt alleen bezocht als de klant zélf initiatief neemt. Uit onderzoek blijkt dat (potentiële) klanten zich massaal op internet bevinden, meerdere keren per dag. Een kleine adverteerder wordt ineens groot dankzij het regionale karakter van Regioos.nl.

Wat kan jij met Regioos.nl? We zijn op zoek naar de journalistieke motor van ons team. Twee à drie talentvolle journalisten die verstand hebben van nieuwe media en bovenal ondernemerschap. Een klein team dat samen met ons van Regioos.nl een succes maakt. En vergis je niet, het is een website mét verdienmodel en landelijke dekking. We starten met het opzetten in Breda en veroveren vanuit dit startpunt de rest van het land. Idealiter zal elke regio in Nederland beschikken over een eigen website dat een podium biedt voor lokale ondernemers, sportverenigingen, regionale organisaties en wijkbewoners.

Doe je mee? Vind je het leuk om met een journalistieke start-up aan de slag te gaan? Om je twee à drie dagen in de week in te zetten voor een avontuur en er op termijn je geld mee te verdienen? Mail dan je motivatie en portfolio naar breda@regioos.nl. We nemen zo snel mogelijk contact met je op!

2 redacteuren voor nieuw wijkplatform Utrecht

Written on juli 4, 2014 at 14:56, by

gemeenteutrechtEen van de spannendste wijken van Utrecht lanceert na de zomer een digitaal bewonersplatform en heeft daarbij jouw hulp nodig. Op DitIsKanaleneiland.nl krijgt al het nieuws uit Kanaleneiland en Transwijk een plek. Nieuws dat wordt aangeleverd door organisaties en instellingen die in deze wijken werkzaam zijn, maar ook nieuws dat door een redactie zélf wordt gemaakt. Denk daarbij onder andere aan fotografie, video, interviews en columns.

Creatieve functie
Onder leiding van een ervaren journalist krijg je heel veel vrijheid om dit bewonersplatform op te bouwen. Jouw creativiteit draagt uiteindelijk voor een belangrijk deel bij aan het succes van de site. Gelijktijdig aan de opstartfase, waar jij bij betrokken wordt, beginnen we voor de continuïteit met het samenstellen van een bewonersredactie. Je vormt dus niet alleen vanaf het begin af aan de redactie, maar denkt ook mee over de continuïteit met een bewonersredactie, de ontwikkeling van de site, de lancering in Kanaleneiland en Transwijk, én de promotie & marketing.

Taken

Je benadert instellingen en organisatie in de wijken voor input, je bedenkt en maakt zelf content, je plaatst dagelijks artikelen op www.DitIsKanaleneiland.nl en je schrijft columns. Daarnaast onderhoud je de communicatiemiddelen en ben je bezig met opzetten, onderhouden en monitoren van sociale media.

Wat verwachten wij?

 • in hoge mate zelfstandig kunnen werken
 • betrouwbaarheid, een positief karakter en humor
 • proactieve en inventieve werkhouding
 • kunnen werken met het cms-systeem van Joomla
 • affiniteit met een multiculturele samenleving

We bieden een prettige en veilige werkomgeving, waarin je de kans krijgt om veel te leren. We begeleiden en stimuleren je en je krijgt gezellige collega’s. Je krijgt een vergoeding zoals bij stages. De opdrachtgever is wijkbureau Zuidwest; de wijkregisseur staat aan het hoofd van de organisatie en je wordt aangestuurd door Jacques Happe, de communicatieadviseur.

We zien graag dat je per 1 september begint. Wil je bij ons aan de slag, neem dan zo snel mogelijk contact met ons op en overtuig ons van je kwaliteiten. E-mail ons bij beschikbaarheid je CV, samen met een motivatiebrief van maximaal 1 pagina naar zuidwest@utrecht.nl. Stuur ook wat werkvoorbeelden (pdf`s en/of hyperlinks) mee. Voor meer informatie, Jacques Happe, communicatieadviseur (06 – 55 111 975, j.happe@utrecht.nl).

Schrijvers voor nieuwsbrief Future4talent v.d HU

Written on juni 10, 2014 at 18:56, by

Houd je van schrijven, kan je goed zelfstandig werken en heb je een affiniteit met (social) media, dan zijn wij op zoek naar jou!

future 4 talent Wie zijn wij?

Wij zijn Liza van Megen en Timo Weijman, tweedejaars HRM studenten aan de FMR. In het kader van het Honoursprogramma is vorig jaar het bedrijf Future 4 Talent opgericht. Future 4 Talent verbindt talentvolle studenten aan bedrijven, instellingen of zelfstandigen voor een stage, afstudeeropdracht, project of bijbaan. Wij streven ernaar om studenten meer werkervaring te bieden, zodat zij hun netwerk verder kunnen uitbreiden en een grotere kans kunnen creëren op de arbeidsmarkt.

Om steeds meer naamsbekendheid te krijgen willen wij een maandelijkse nieuwsbrief gaan opzetten. In deze nieuwsbrief willen wij verschillende HR thema’s uitlichten, studenten of docenten interviewen en ontwikkelingen binnen Future 4 Talent in het daglicht zetten. Wij zouden het daarom erg leuk vinden als een gedreven journalistiek student deze taken op zich zou willen nemen.

Wat verwachten we van jou?

Je bent een enthousiaste student die met veel ideeën kan komen en goed zelfstandig kan werken. Je hebt affiniteit met (social) media en vindt het leuk om maandelijks een column te schrijven en verschillende HR thema’s uit te werken. Het is een functie met veel verantwoordelijkheid en eigen initiatief wordt op prijs gesteld.

Wat bieden we jou?

We bieden jou een interessante functie, waarbij jij de mogelijkheid krijgt om meer ervaring op te doen op het gebied van journalistiek en communicatie. Je zal functioneren in een flexibele werkomgeving, waarbij jij je eigen werktijden kan bepalen. Daarbij word je begeleid of ondersteund waar nodig is en worden de ideeën regelmatig besproken.

Enthousiast geworden? Mail dan je CV en motivatiebrief naar info@future4talent.nl. Hopelijk kunnen we jou binnenkort ontmoeten! Voor vragen kun je telefonisch contact opnemen met Liza van Megen: 06-19015955 of Timo Weijman: 06-46701125.

Filmer (web) voor scholensite De Bilt

Written on juni 10, 2014 at 15:53, by

stichting deltaSinds 5 jaren wordt in Bilthoven/De Bilt algemeen christelijk onderwijs aan kinderen in de basisschoolleeftijd verzorgd door de 9 scholen van Stichting Delta De Bilt. Bij de start is een eenvoudige website in gebruik genomen die binnenkort wordt vervangen. Daarnaast beschikt elke school over een school specifieke website. De website van de Stichting bevat o.a. informatie waaruit het bijzondere karakter van elke school kan worden afgeleid.

Om dit beeld voor onze websitebezoekers (vaak nieuwe ouders die op zoek zijn naar een school voor hun kind) te visualiseren zou het prachtig zijn om van elke school een kort informatief filmpje op de website te hebben. We zijn daarom op zoek naar iemand die:

 1. tien filmpjes kan produceren, elke van ongeveer 1 ½ minuut: 1 filmpje over de stichting, negen over de scholen;
 2. vooraf onderzoek doet naar het specifieke karakter van elke school d.m.v. bijvoorbeeld overleg met directeur, enkele leerkrachten, enkele kinderen en ouders en het bestuderen van verschillende documenten (schoolplan, schoolgids en communicatiemiddelen met ouders);
 3. een analyse kan maken van de school op basis van bovengenoemde items;
 4. in staat is het onderscheidend karakter van elke school op een uitnodigende wijze helder in beeld te brengen.

De Stichting hanteert de slogan: ‘Samenwerken brengt ons verder’ (tevens de werktitel van het project).

Interesse? Neem zo snel mogelijk contact op met Gerrit van Vembde:  vanvembde@deltadebilt.nl of     030 – 2211552  | 06 – 21291517

Filmer/interviewer voor prijsuitreiking Utrecht 12 juni

Written on juni 10, 2014 at 15:00, by

 

Student(en) gevraagd vootheater kikkerr de verslaglegging met video of film van de prijsuitreiking “De keuze van de WijkJury 2014″.

Wanneer: donderdag 12 juni, 20.00 uur Theater Kikker.

Wat: 14 vrouwen van verschillende leeftijden en culturele achtergronden bezochten het afgelopen seizoen 12 theatervoorstellingen. Hun blik op theater is vaak verfrissend en verrassend. De winnende voorstelling wordt op 12 juni bekendgemaakt.

Hoe: de bedoeling is de bekendmaking vast te leggen en de prijsoverhandiging.

En daarna een interview met iemand van de jury en de winnende theatermaker.

De filmpjes worden gebruikt voor onze facebookpagina en mogelijk voor andere promotie-doeleinden. (de interviews mogen de studenten ook doen, maar het voornaamste is de registratie)

Contact: Moniek Janssen. Mail: moniek.janssen@live.nl

Namens Wijkjury, Theater Kikker en Stadsschouwburg

06 42622092

 

 

 

Diverse klussen voor Paul Hughes

Written on mei 28, 2014 at 19:47, by

ten metersAre you interested in marketing, filming or journalism? Do you love writing articles, do interviews or possess unique application methods of marketing strategies? Is pro-activeness one of your characteristics and you like to be challenged? Then this call is for you! Paul Hughes is a story teller who draws as he speaks along 10 meters role of paper. He helps individuals and organizations to transform for the better. His unique and effective method, ‘Ten Meters of Thinking’, is catching fame on a global scale in rapid speed. To explore new roads and destinies, Paul needs your help. To share his ideas, knowledge and thought process in a more effective way with the rest of the world he needs help with:

 • Creating a database of (inter-)national magazines
 • Interviewing’ Paul on a regular base
 • Writing and publish articles
 • Compose video reportages
 • Promote actively
 • Media innovation
 • Consistency
 • And much more…

We are searching for a person with a pro-active attitude who at least masters the English. It has to be a person who wakes up with a positive mindset and puts him or herself out there. This person should also dare to take risks and be provocative. Other required characteristics can be added by you…

It is important to note that an individual does not have to take all the above mentioned positions and tasks for his record. It is not a problem if you are only willing to write, film or interview. Just state it in your application, because we create unity in diversity.

For application please send an email to h.alki@live.com attaching a motivation letter, your CV and your preference(s). Your profile will be studied and maybe you will be invited for a one-to-one meeting with Paul Hughes himself!

And do not forget to check out the TEDx talk of Paul.

“Success is not a point, success is a path 

 

Filmers voor op het platteland

Written on mei 21, 2014 at 14:53, by

LG_Agroenergiek_RGB

Voor verschillende projecten (waaronder bijvoorbeeld AgroEnergiek.nl) zoekt CLM Onderzoek en Advies filmers die opnames willen maken op de boerderij en het geheel kunnen monteren tot korte (internet)filmpjes. Het gaat om enkele opdrachten waarbij specifieke technieken in beeld worden gebracht, gecombineerd met een kort interview met een akkerbouwer of veehouder over zijn/haar ervaringen. Denk daarbij aan het inzaaien van gras of het bewerken van het land met bepaalde machines. De filmpjes zijn bedoeld om andere boeren te enthousiasmeren om met een bepaalde techniek aan het werk te gaan.

De opnames zijn in overleg in te plannen, bij voorkeur in de zomermaanden. Bijkomend voordeel: je kunt gegarandeerd met mooi weer het veld in.

Het script voor de opnames stellen we in overleg vast; ideeën zijn welkom, al moet het uiteraard passen bij de wensen van onze opdrachtgevers.

De hoogte van de financiële vergoeding wordt in overleg bepaald.

Belangstelling? Neem contact op met Erik van Well, evanwell@clm.nl, 0345-470756

Filmers voor promotie StudentsInc

Written on mei 19, 2014 at 14:20, by

studentsincStudentsInc is de incubator voor studentondernemers van de Hogeschool en Universiteit Utrecht. We faciliteren kantoorruimte, netwerk en de juiste begeleiding om ondernemers te helpen in de start-up fase van hun bedrijf.

Op dit moment is StudentsInc druk bezig alle studenten die ambities hebben met ondernemerschap te bereiken en te betrekken. Alles wat we kunnen bieden inclusief een pracht van een werkvloer willen we in 1 minuut naar voren laten komen. We zoeken een student die handig is met filmopnames en montage, maar ook de juiste vaardigheden bezit op het gebied van communicatie om met ons een promotiefilm van 1 minuut te maken. Ter inspiratie zie de volgende twee filmpjes:

Qua filmtechniek (geen inhoud): http://www.youtube.com/watch?v=8myldnkUEO0

Qua inhoud: http://utrechtinc.nl/startup-support/

Mocht je iets heel anders in gedachten hebben, reageer dan vooral ook! Heb jij het beste idee en de kennis in huis om StudentsInc binnen 1 minuut in de spotlights te zetten? Reageer dan!

De vergoeding is in overleg nader te bepalen.

David Mintjes, Studentsboard Studentsinc, Nijenoord 1, 3552 AS  Utrecht

david.mintjes@studentsinc.nl