Skip to Content

Freelance

Written on september 13, 2012 at 07:56, by

Dit is de site van het Freelancebureau van de School voor de Journalistiek (Instituut voor de Media) van de Hogeschool van Utrecht. Boven- en onderaan deze pagina staan links met de belangrijkste algemene informatie voor achtereenvolgens opdrachtgevers, ouderejaars studenten en de freelancers ‘nieuwe stijl’ (derdejaars). Hieronder staan de opdrachten die bij het bureau binnengekomen zijn, de meest recente eerst. Een lijst met de laatste opdrachten staat in de rechterkolom.

Deze opdrachten zijn nadrukkelijk alleen bedoeld voor studenten die in het derde (of vierde) jaar van hun studie het vak Freelance volgen in Utrecht! Opdrachtgevers verbinden zich aan deze voorwaarde om gratis hun opdrachten te kunnen plaatsen. 

Belangrijk: als je op een opdracht reageert, zet dat dan bij het commentaar, met vermelding van de datum. Als je de opdracht verworven hebt, doe dat dan ook. Laat het freelancebureau het weten als de opdracht van de site verwijderd kan worden.

Alle mail naar: yolan.witterholt@hu.nl

Enthousiaste journalisten voor Radio 1

Written on september 1, 2014 at 17:18, by

 

NPO_Radio_1_logo_2014

Iedere dinsdag- op woensdagnacht maken we op Radio1 voor omroep WNL de programma’s Nog Steeds Wakker en Nu Al Wakker.

In Nog Steeds Wakker nemen we tussen 02.00-04.00 de dag die is geweest door en tussen 04.00-06.00 blikken we vooruit op de dag die gaat komen.

Op de dinsdag bereiden we dat programma natuurlijk zorgvuldig voor. In allebei de programma’s zitten telefoongesprekken die natuurlijk geregeld moeten worden, daarvoor hebben we een enthousiaste groep jonge journalisten die van ‘s ochtends 10.00 bezig zijn om dat voor elkaar te krijgen. Voor deze zogenaamde dagredactie zoeken we altijd mensen die het team komen versterken.

Praktische vragen:

Waar is het?

We werken vanuit het Amsterdam vanuit de Keizersgracht 635

Tot hoe laat ben ik bezig?

Zodra alle gaten in het draaiboek gevuld zijn kun je naar huis, maar reken erop dat het ergens tussen 18.00-19.00 klaar is.

Krijg ik betaald?

Ja, zij het weinig. Omdat een nachtprogramma een klein budget heeft kan ik helaas niet meer dan een onkostenvergoeding van 35 euro per dag bieden. Dat is hetzelfde als al onze medewerkers overdag krijgen. Het is dus geen vetpot, maar wel een plek waar je veel kan leren en kan werken aan een radioprogramma waar gemiddeld 40.000 mensen naar luisteren.

We zoeken niet direct mensen die onze nachtploeg komen versterken. Maar het staat iedereen altijd vrij om langs te komen in Hilversum tijdens de uitzending. Mocht je interesse hebben, mail dan eindredacteur Anne de Jong via a.dejong@omroepwnl.nl

 

Journalist + adviseur Twitter

Written on augustus 31, 2014 at 21:15, by

Gemeente Stichtse Vechstichtsevechtt zoekt een enthousiaste journalist voor twee korte opdrachten

De gemeente Stichtse Vecht is op 1 januari 2011 ontstaan uit de voormalige gemeenten Breukelen, Loenen en Maarssen. De gemeente bestaat uit circa 63.000 inwoners. Stichtse Vecht is het ‘buiten van de Randstad’ en ligt tussen de steden Amsterdam en Utrecht. Wij zijn op zoek naar een enthousiaste journalist (student) voor twee korte opdrachten bij de griffie. De griffie ondersteund de gemeenteraad van Stichtse Vecht, welke uit 33 raadsleden bestaat. Kijk voor meer informatie over de gemeente op www.stichtsevecht.nl.

33 portretten De raad is na de verkiezingen van maart deels vernieuwd. Om de inwoners kennis te laten maken met de gemeenteraadsleden gaan we alle raadsleden voorstellen op de gemeentelijke informatiepagina in een huis-aan-huisblad. Met een professionele foto, gemaakt op een voor hen bijzondere/ aansprekende plek binnen het grondgebied. De serie loopt 33 weken door en start in september. Wij zijn op zoek naar een student die deze opdracht wil uitvoeren en coördineren; door alle afspraken tussen de fotograaf en het raadslid te plannen en een korte, pakkende tekst/onderschrift te schrijven bij de foto’s. De ruimte voor de tekst is kort, denk hierbij aan een quote en een kadertje met personalia. Met degene die de informatiepagina maakt, maak je afspraken over de beschikbare ruimte en een format voor de gehele serie.

Twitter:  Daarnaast willen we als griffie gebruik gaan maken van Twitter. We zijn op zoek naar een student die ons hierin kan adviseren. Dat zou kunnen via een kort onderzoekje hoe andere gemeenteraden twitter gebruiken, maar andere ideeën zijn uiteraard ook welkom.

Overige informatie: De twee opdrachten dienen in september gestart te worden en zijn goed te combineren. Je kunt er voor kiezen een deel van het werk bij ons te doen (kantoor in Maarssen) of thuis. De gemeente kent een kleine vergoeding voor stages c.q. studenten

Interesse? Mail of bel AnneMarie Hiemstra (raads- en communicatieadviseur griffie): e annemarie.hiemstra@stichtsevecht.nl of m 06 10 32 84 36

Redactiemedewerkers Youropeans

Written on augustus 31, 2014 at 21:02, by

 

logo youropeansIk bezoek in 2014 de hoofdsteden van alle EU landen en spreek in alle steden telkens met de volgende 8 mensen: dokter, kapper, immigrant, ondernemer, prostituee, lokale bekendheid, kunstenaar en politie agent. Interviews gaan over hun werk en hun visie op Europa. In 2015 verschijnt mijn boek met alle verhalen. Op www.youropeans.eu en  https://www.facebook.com/youropeans?fref=ts lees je meer.

Dit is jouw bijdrage:

Je legt contacten met de te interviewen mensen en helpt bij het uitwerken van de interviews, legt contacten met de pers en ambassades in de te bezoeken landen en verzorgt de communicatie rondom mijn project.

Dit zijn de benodigde vaardigheden:

Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal uitstekend, je bent slim en doortastend en kunt zelfstandig werken en je hebt affiniteit met Europa in brede zin.

Startdatum 15 augustus en je ontvangt een stage/vrijwilligers vergoeding en bouwt een prachtig netwerk op.

Mail mij als je belangstelling hebt: mark@youropeans.eu

 

Met spoed: Filmers voor Buitenplaatsen in Beeld

Written on augustus 31, 2014 at 20:56, by

 

cultuurcompagnieVoor het project Buitenplaatsen in Beeld is Cultuurcompagnie Noord-Holland op zoek naar studenten voor het realiseren van een filmproject.

Het gaat om het vastleggen van de bijzondere geschiedenis van Huis Leyduin in Vogelenzang en Museum van Loon in Amsterdam in een filmisch verslag. De familie Van Loon woonde aan de Amsterdamse grachten en in de zomer ontvluchtte de familie de stinkende stad naar hun zomerverblijf Leyduin in Vogelenzang. Een familielid van de familie Van Loon komt in september (exacte datum nog niet bekend) naar Nederland. Het idee is haar bezoek aan Huis Leyduin te laten filmen. Deze  film wordt dan in Museum van Loon getoond.

Ook willen wij een tuinman of vrijwilliger oid van Leyduin naar Van Loon halen om daar te interviewen en te filmen. Deze film wordt op Leyduin getoond. Op die manier wordt de relatie tussen de twee plekken zichtbaar. Beide films worden ook geplaatst op websites en gedeeld met sociale media.

Naast deze tweeluik zijn er ook andere buitenplaatsen waarvan een filmische registratie kan worden gemaakt, zoals eerder door studenten voor Huis te Zaanen is gemaakt (http://www.cultuurcompagnie.nl/portfolio/buitenplaatsen-extra-info/film-over-huis-te-zaanen).

Vaardigheden:

·         Communicatief sterk

·         Interviewen

·          Creatief: meedenken over goede opzet voor de film

·         Het maken van een filmische registratie van een verhaal (geschikt voor zowel presentatie op beide plekken en voor digitale media):  filmen en monteren

Wij bieden:

·         Reiskostenvergoeding

·         De kans om ervaring op te doen en je werk te presenteren in een museale omgeving / buitenplaats

·         Promotie van de film via website en sociale media Buitenplaatsen in Beeld, Van Loon, Landschap Noord-Holland (eigenaar van Leyduin)

Reageren op de opdracht kan tot 8 september via maschadammers@cultuurcompagnie.nl of telefonisch via (072) 850 28 17 (ma t/m do). Graag ontvang ik bij je reactie, indien mogelijk, enkele voorbeelden van eerder geproduceerde films. In de week van 8 september ontvang je van ons een reactie.

 

Webredacteuren/bloggers voor Edgie.nl

Written on augustus 31, 2014 at 20:53, by

Stichting Weet Wat Je Besteedt (WWJB) is een onafhankelijke stichting die jongeren van 12-25 op weg helpt om zelfstandig financiële keuzes te kunnen maken. In samenwerking met partners als SNS Bank, PGGM en KPMG verzorgt WWJB lessen over financiën op middelbaar en hogeredgie onderwijs. Op www.edgie.nl biedt WWJB tips, praktische info en online games aan. Op deze site lezen maandelijks zo’n 10.000 jongeren over ‘je eerste bijbaan’, ‘wat kost studeren’, ‘sollicitatietips’ en testen zij hun money skills of wat voor geldtype ze zijn.

Wat zoeken wij?

Wij zijn op zoek naar enthousiaste studenten die het leuk vinden in de online webredactie mee te denken en te schrijven voor Edgie.nl. Je gaat elke maand aan de slag met het maandthema en schrijft zowel informatieve teksten als korte tips, persoonlijke blogs en deelt leuke video’s die je bent tegengekomen. Het aantal artikelen dat je schrijft en de tijd die je erin steekt, is in overleg.

Wat bieden wij?

Jij kunt op deze manier ervaring opdoen met het schrijven van verschillende soorten tekst en die ervaring kun je weer op je CV vermelden. Ook krijg je feed back van de Edgie webredacteur zodat je je schrijven kunt verbeteren en meer leert over schrijven voor de doelgroep en het internet (denk SEO).

Nieuwsgierig geworden? Mail naar meedoen@edgie.nl of neem contact op met de Edgie webredacteur (0611300637).

Tekstschrijvers voor ASEGA Media Amsterdam

Written on augustus 31, 2014 at 20:48, by

 

asegaWij zoeken freelancers voor onder andere onze magazines Z.O.Z. – Zie Oud Zuid, Hello Zuidas, Sportas en het General Counsel Magazine.

In het kort:

Hello Zuidas is een zakelijk magazine over de Zuidas, Z.O.Z. – Zie Oud Zuid is een wijkglossy over Amsterdam Zuid, Sportas is ons tijdschrift over sport en General Counsel Netherlands is een juridisch blad. Het zijn dus allemaal zeer uiteenlopende onderwerpen. Voor meer informatie over deze tijdschriften kan je terecht op www.hellozuidas.com. www.zieoudzuid.nl, www.sportas-amsterdam.nl, en www.generalcounsel.nl.

Wie zoeken wij?

Wij zoeken freelance tekstschrijvers die in (de buurt van) Amsterdam wonen en zich betrokken voelen bij de stad. Presentatie en professionaliteit is voor ons zeer belangrijk omdat wij met verschillende opdrachtgevers werken. Het goed kunnen schrijven van artikelen is een must. Daarbij verwachten wij van onze freelancers dat zij altijd heel goed zijn voorbereid.

Wat is ASEGA Media?

Met diverse media, zowel in eigen beheer als voor opdrachtgevers, is ASEGA Media een breed opererende organisatie op het gebied van media. De focus ligt hierbij op publishing, citymarketing, culture, leisure en retail. Offline en online.

Redactie ASEGA Amsterdam
De redactie van ASEGA Amsterdam bevindt zich op de Zuidas, in de UNStudio Tower. Dat is midden in het zakelijke district van Nederland. Alle freelanceklussen zijn hier in de buurt. Ons kantoor is met het OV zeer goed bereikbaar.

 

Contact
Zou jij als freelancer bij ons aan de slag willen en kennis willen maken met ASEGA Media? Stuur dan een email naar Romy Lange: r.lange@asega.nl. “Als wij zien dat een freelancer van toegevoegde waarde is, komt daar een vergoeding tegenover te staan.”

 

Videoverslaggever Vblad (vrijwillig)

Written on augustus 31, 2014 at 20:38, by

vbladBreed georiënteerde mensen met een smalle beurs moeten bij Vblad zijn: wij zijn hét onafhankelijke medium dat de mens centraal stelt. Met bijna dagelijks nieuws en duiding, in woord en beeld, op Vblad.nl en sociale media. Vblad heeft haar koers onlangs aangescherpt en stelt de mens achter het verhaal/nieuws centraal. Daarbij richten we ons voornamelijk op mensen met een smalle beurs: studenten, zzp’ers, bijstandsgerechtigden en self supporting mensen. De redactie is om die reden op zoek naar videoverslaggevers op vrijwillige basis.

Werkzaamheden: Je hebt een neus voor nieuws, kunt snel keuzes maken en bent in staat een nieuwsbericht in een kort tijdsbestek uit te werken. Als videoverslaggever maak je actuele nieuws- of human interest items voor Vblad.nl, maar ook voor de sociale media. Zelf draag je verhaalideeën aan en je bouwt een netwerk op.

Wij vragen: Je bent ervaren in het onderhouden van een website. Mogelijk heb je al enkele journalistieke ervaring opgedaan op een nieuwsredactie. Je gaat er graag op uit en kan zelfstandig videoitems maken, van voorbereiding tot het monteren. Uiteraard vergeet je de sociale media niet bij de verwerking van het nieuws, je denkt multimediaal. Creativiteit is een vereiste, je weet artikelen steeds weer op een andere manier te schrijven en te presenteren. De artikelen die je schrijft, lezen soepel. Je bent ook in staat het werk van anderen te beoordelen en waar nodig te verbeteren.

Wij bieden

  • - de mogelijkheid om journalistieke ervaring op te doen
  • - de mogelijkheid om mee te bouwen aan een jong en dynamisch platform
  • - een informeel en gedreven team.

 

Interesse? Reageer door een motivatiebrief en een proefartikel (ter attentie van Chris de Boer) te sturen aan chris@vblad.nl.

Bloggers voor de HU

Written on augustus 31, 2014 at 20:31, by

 

hulogo

Journalisten voor blog opleidingsbureau Hogeschool Utrecht

Centrum voor Communicatie & Journalistiek (CCJ) organiseert cursussen en trainingen voor professionals op het gebied van communicatie, schrijven en journalistiek. De praktische cursusinformatie staat op de website www.cursussen.hu.nl vermeld.

CCJ wil meer aanvullende achtergrondinformatie bieden over de trainingen, maar ook over het vakgebied. Hiervoor starten we met een blog waar bijvoorbeeld (geschreven of gefilmde) interviews met trainers staan, verslagen van evenementen of bijzondere trainingen die CCJ organiseert, verwijzingen naar interessante onderzoeken van het lectoraat, interviews met klanten of cursisten, enzovoort.

Voor het maken van deze bijdragen zoekt CCJ voor een periode van drie maanden twee studenten die wekelijks één of twee artikelen maken.

Start per 1 oktober.

Meer informatie: goof.vandewinkel@hu.nl

 

Holland-Ghana Foundation zoekt een enthousiaste journalist

Written on juli 16, 2014 at 11:03, by

De Holland-logo_ghanaGhana Foundation levert een bijdrage aan het verbeteren van de leefomstandigheden in Ghana en in het bijzonder die van kinderen. Met schoon (drink)water, goede gezondheidszorg en scholing willen wij hen een betere toekomst bieden. De stichting is in 2007 opgericht en heeft sindsdien al veel verschil kunnen maken. Er zijn meerdere klinieken en scholen gebouwd en waterputten geslagen. Het bestuur van de stichting zet zich telkens weer vol overgave in om projecten te realiseren in een land waar goede scholing en gezondheidszorg niet vanzelfsprekend zijn. Kijk voor meer informatie over de stichting op www.hollandghanafoundation.nl.

Wil jij vanuit jouw vak ook een steentje bijdragen aan het verbeteren van de leefomstandigheden in Ghana? Dan hebben wij een mooie opdracht voor jou. Enkele maanden geleden heeft de stichting een speciale communicatiewerkgroep opgericht. Een aantal gedreven vrijwilligers heeft zich hierbij aangesloten en zet zich in om de communicatie rondom de stichting te professionaliseren en meer stelselmatigheid in de communicatie te brengen. We willen graag meer bekendheid voor de stichting creëren om zodoende ook meer donateurs aan te trekken. De communicatiewerkgroep is op zoek naar een enthousiaste student(e), die bijvoorbeeld één keer in de twee weken een inhoudelijk artikel schrijft over de werkzaamheden van de stichting en Ghanese ontwikkelingen. De exacte invulling hiervan en de werkperiode is in overleg nader uit te werken en we doen daarbij graag een beroep op jouw eigen expertise en creativiteit.

Wil jij de uitdaging aangaan? Neem dan contact op met Sabine Geerligs via hollandghana@epp.nl of 030 – 251 77 34.

 

Cameraman of -vrouw voor korte video’s

Written on juli 14, 2014 at 15:14, by

Ben jij student, beschik je over professionele filmapparatuur en kun je monteren? Dan zijn we op zoek naar jou. In juli en/of augustus willen wij ongeveer vijftien video-interviews van één à twee minuten opnemen. Natuurlijk mag je meedenken over de inhoud en de vorm van de video’s.

settlementWie zijn wij?
Settlement bestaat sinds 2004 en is een landelijk werkende organisatie. Settlement werkt vanuit de visie “Niet tegen, maar mét elkaar!” en wil mensen beter informeren, adviseren en begeleiden tijdens en na een (echt)scheiding om zo de gevolgschade zoveel mogelijk te beperken. Settlement biedt daartoe verschillende diensten aan zoals o.a. scheidingsbegeleiding, mediation, financieel advies, gesprekken met kinderen en zorg na (echt)scheiding.

Wat verwachten we van je?
Op onze website www.settlement.nl willen we ongeveer vijftien video-interviews met onze medewerkers plaatsen. In deze video’s leggen we onze werkwijze uit en geven we antwoord op vragen die potentiële klanten hebben. Jij zorgt voor geschikte apparatuur, filmt de interviews en monteert de video’s die ook op YouTube geplaatst gaan worden. De opnames vinden waarschijnlijk plaats in ons kantoor in Gorinchem op twee of drie werkdagen in juli en/of augustus, waarna de video’s nog gemonteerd moeten worden.

Wat bieden we je?
We bieden je een interessante opdracht, waarbij je in de zomervakantie de mogelijkheid krijgt om meer praktijkervaring op te doen op het gebied van filmen en monteren. Daarnaast krijg je de vrijheid om creatieve ideeën aan te dragen en bieden we je een passende vergoeding.

Interesse? We zien je sollicitatiebrief, portfolio en curriculum vitae graag per e-mail tegemoet. Mail naar eoverbeek@settlement.nl. Voor vragen kun je contact opnemen met Erik Overbeek, telefoonnummer 0183-891589.

http://www.settlement.nl/vacature-student-journalistiek-en-media/