Skip to Content

Freelance

Written on september 13, 2012 at 07:56, by

Dit is de site van het Freelancebureau van de School voor de Journalistiek (Instituut voor de Media) van de Hogeschool van Utrecht. Boven- en onderaan deze pagina staan links met de belangrijkste algemene informatie voor achtereenvolgens opdrachtgevers, ouderejaars studenten en de freelancers ‘nieuwe stijl’ (derdejaars). Hieronder staan de opdrachten die bij het bureau binnengekomen zijn, de meest recente eerst. Een lijst met de laatste opdrachten staat in de rechterkolom.

Deze opdrachten zijn nadrukkelijk alleen bedoeld voor studenten die in het derde (of vierde) jaar van hun studie het vak Freelance volgen in Utrecht! Opdrachtgevers verbinden zich aan deze voorwaarde, willen ze gratis hun opdrachten te kunnen plaatsen. 

Belangrijk voor opdrachtgevers: heeft u een opdracht die u graag op deze site geplaatst wilt zien, formuleert u dan een directe oproep aan de studenten. Zie elders op deze site wat daarin moet staan.

Belangrijk voor studenten: als je op een opdracht reageert, zet dat er dan bij! En meld het even bij Yolan Witterholt als een opdracht van de site kan/moet.

Alle mail graag naar: yolan.witterholt@hu.nl

Blogger gezocht voor Coulant

Written on december 9, 2016 at 14:22, by

logo_coulant-2015-60x60cm-300dpi-hogere-resolutie
Wij (Coulant) zijn een detacheringsbureau, gespecialiseerd in de bemiddeling van logistiek en sales personeel op mbo+, hbo- en wo-niveau.
Voor onze website en LinkedIn-pagina zijn wij op zoek naar een blogger (derde- of vierdejaars student journalistiek, online marketing of soortgelijk) die het een uitdaging vindt om in de onderwerpen sales, logistiek en arbeidsmarkt (in de breedste zin van het woord) te duiken en hier 3 keer per week een inspirerende blog over te schrijven (1 over sales, 1 over logistiek en 1 over arbeidsmarktbemiddeling). Voor het schrijven van deze 3 blogs rekenen wij op een inzet van ongeveer 16 uur per week (à 10 euro bruto per uur, inclusief vakantiegeld).
Ben jij degene die zich in sales, logistiek en arbeidsmarkt wil verdiepen en hier interessante blogs over wil gaan schrijven? En ben je minimaal 1 jaar beschikbaar voor deze opdracht?
Stuur dan snel een mail met jouw motivatie naar Emilie Pasma (directie@coulant.nl).

Studenten voor verkiezings-tv Ziggo

Written on december 2, 2016 at 11:22, by

ziggo

Ziggo wil met een groepje (oud-)studenten van de SvJ van 1 februari tot en met 17 maart iedere dag een uur verkiezings-tv gaan maken. Van 9 tot 23 januari 20 uur per week beschikbaar; vanaf 23 januari full time. In januari volg je masterclasses, daarna is het vooral produceren met 9 andere (ex-)SvJ-ers en 6 mensen van de Dutch Filmers Academy. Ziggo zorgt voor de apparatuur, er wordt gewerkt vanuit Nieuwspoort in Den Haag. Je krijgt een vergoeding  van 300 euro per maand, dus voor de financiën hoef je het niet te doen. Wel voor de kennis, contacten en ervaring. Je kunt uiterlijk maandag 5 december laten weten of je mee wilt doen. Remko.vanbroekhoven@hu.nl  Stuur een cv mee.

NB: Een geweldig leuke klus natuurlijk, maar deze klus loopt over twee periodes heen dus kijk goed naar de data! Je kunt niet alle uren die je in de masterclass stopt meerekenen voor het vak Freelance. Overleg daarover met je docent. 

SPAT ZOEKT VIDEOREDACTEUREN!

Written on december 1, 2016 at 12:05, by

spat

SPAT, Schrijf Platform Aanstormend Talent, is een vrijwillige organisatie die jonge schrijftalenten met een affiniteit voor journalistiek een podium biedt om hun vaardigheden te ontwikkelen en zichzelf te profileren. SPAT biedt schrijvers, journalisten en videomakers de kans om te proeven van de journalistieke wereld.

Sinds kort zijn we gestart met SPATvideo. Een project waarin we willen experimenteren met het maken van korte video’s. We vertalen woord naar een aantrekkelijk beeld waarbij we academische kennis willen verspreiden op een toegankelijke manier.

Wij zijn opzoek naar talent om ons te ondersteunen bij dit project. Ervaring met camjo werk is handig meegenomen, maar ervaring met montageprogramma’s zoals Avid of Final Cut Pro is een pré.

Lijkt het je leuk om met ons te brainstormen over nieuwe video’s en interessante content? Vind je het een uitdaging om mee te werken aan een beginnend project en de vrijheid te krijgen om gave content te maken? Mail ons op info@spatonline.nl voor meer informatie!

Functieomschrijving:

  • Je bent op alle vlakken bij de productie actief: het bedenken van interessante interviewvragen, het interviewen en filmen van de spreker en de montage van het product.
  • Je hebt heel veel vrijheid om je eigen stempel op het product te leggen.
  • Je hebt verstand van licht en geluid en weet hier zo optimaal mogelijk mee om te gaan.
  • Je hebt verstand van montageprogramma’s als Avid of Final Cut Pro, waar je zelf toegang tot hebt. Dat kan via je onderwijsinstelling of privé.
  • Afhankelijk van het aantal videoredacteuren en de hoeveelheid tijd zullen we met elkaar de planning afstemmen en het aantal uren bespreken.

Voor een filmpje hebben we de volgende richtlijnen:

  • 1 tot 2 minuten
  • Er staat één onderwerp, stelling of vraagstuk centraal. Je interviewt 1 tot 2 wetenschappelijke of maatschappelijke sprekers over het onderwerp.
  • Een video sluit aan bij de onderwerpen Media, Cultuur of Lifestyle en kan zelfs een vertaling zijn van een geschreven artikel op de website spatonline.nl. Het is een verdieping op de gekozen invalshoek.
  • De SPAT banner is te allen tijde aanwezig op de set en zal als achtergrond dienen van het interview. Je draagt verantwoordelijkheid over het adequaat inzetten van deze banner.
  • Je geeft de organisatie minimaal één keer per week een update over het proces.

Nieuwe columnist voor Trajectum

Written on november 30, 2016 at 15:58, by

hulogo

Trajectum zoekt:

Een nieuwe student-columnist (v/m),

voor een maandelijkse column op de website en vier keer per jaar in het magazine. Tegen vergoeding van 75 euro.

Studeer je aan Hogeschool Utrecht? Sta je midden in het studentenleven? En kijk je daar met een eigen blik naar, die je durft te vertellen in 350 woorden?

Mail ons dan een kort cv, maar vooral een proef-column en andere bewijzen van je schrijftalent.

marc.janssen@hu.nl

Enthousiaste copywriter / journalist

Written on november 27, 2016 at 11:42, by

deafdelingmarketingDe Afdeling Marketing is een dynamisch en zeer snelgroeiend marketingbureau in Utrecht. Wij zijn gevestigd in de gevangenis De Vrije Wolf en met een enthousiast team voeren we voor een groot aantal MKB bedrijven de marketing activiteiten uit.

Wij werken voor interessante merken die een toonaangevende positie hebben in hun markt. Door middel van content marketing versterken we hun marktpositie. Op basis van een contentmarketingplan werken wij contentitems uit waarmee we hun doelgroep informeren, inspireren en verder helpen. In de vorm van blogs, artikelen, klantcases en whitepapers.

Gezocht: Wij zoeken een enthousiaste copywriter / journalist die zich graag inleeft in een breed scala aan onderwerpen, graag de verdieping op zoekt en informatie op een toegankelijke manier kan uitwerken. Wij geven je graag de ruimte voor creatieve ideeën en eigen input.

Ons aanbod:

  • Je werkt samen met ervaren (content) marketeers
  • Je krijgt een vergoeding (in overleg) per uur dan wel een vaste vergoeding voor een opdracht
  • Je hebt de vrijheid je werk zelf in te plannen.
  • Je kan je opdracht uitvoeren waar dat voor jou het prettigst is.

 

Heb je interesse?

En wil je meer weten over de opdracht of De Afdeling Marketing? Neem dan contact op met Ronald Nijveldt, 06-33690321 of ronald@deafdelingmarketing.nl.

Mojo’s (2) voor 3-4 weken voor verslaggeving in Almere

Written on november 24, 2016 at 17:51, by

almeernieuwsVoor de maand december zoek ik twee studenten om 3/4 weken fulltime journalistiek verslag te doen in Almere.

Jullie werken als mojo in duo, gebruikmakend van jullie eigen smartphone en laptop. Jullie berichten over lopende kwesties in de stad. Alle publicaties verschijnen via Facebook.com/almeernieuws, Twitter en Instagram. Kijk daar ook eens voor de zaken die nu spelen. Het project loopt nu bijna een jaar.

Er is geen redactielokaal of hoofdredacteur, jullie werken zelfstandig vanuit de bibliotheek. In drie tot vier weken maken jullie minimaal 30 items, dat is een tot twee berichten per dag bij een normale werkweek.

Er is geen vergoeding, helaas. Wel help ik jullie aan de eerste contacten bij de gemeente. En we gaan ook een keer wat eten met z’n drieën op kosten van het project om eea door te nemen.

Meld je bij marco.vankerkhoven@hu.nl voor meer details.

Blogger voor Stichting NuCultuur

Written on november 23, 2016 at 20:46, by

snucultuur

Per 1 december zoeken wij, de Stichting NUcultuur, iemand die ons team kan komen versterken. Stichting NUcultuur organiseert in de leefomgeving ‘NUtrecht’ aan de Cartesiusweg/ CAB-Rondom 90A wekelijks evenementen en coacht en stimuleert daarnaast jonge creatievelingen in het ondernemen met hun passie.

Wij zoeken een bijzonder schrijftalent dat ons team als blogger kan komen helpen in het krachtiger profileren van Stichting NUcultuur en haar activiteiten. Concreet zal dit inhouden dat de student via interviews en onderzoek een gevoel creëert voor de meerwaarde en urgentie van de unieke werkwijze met jongeren die Stichting NUcultuur hanteert, om hier vervolgens een wekelijkse blog over te publiceren met als doel het draagvlak voor Stichting NUcultuur en haar werk te vergroten.

Voor deze opdracht zijn wij voornamelijk geïnteresseerd in studenten die wat langer beschikbaar zijn, om vanaf begin januari te beginnen met een wekelijks artikel. Wij verwachten dat dit de student in het begin wat tijd voor oriëntatie kost, waarna een paar uur per week volstaan om het artikel te schrijven inclusief de nodige tijd om op de hoogte te blijven van het nieuws binnen de organisatie. Het werk kan op uitermate zelfstandige wijze worden uitgevoerd; wel zijn er veel mogelijkheden tot het conceptueel sparren met partners binnen het team en krijgt de student een werkplek op de locatie NUtrecht.

Tegenover de opdracht kunnen wij helaas geen vergoeding bieden; over een onkostenvergoeding valt wel te praten. Ben jij nieuwsgierig geworden naar deze leuke opdracht? Neem dan direct contact met ons op en stuur je reactie naar addejong@nucultuur.nu, of bel met 06-53185175. Voor meer informatie kun je ook kijken op www.nutrecht.nu. Wij zijn benieuwd!

Filmers en interviewers voor (commerciële) opdracht Firm24

Written on november 22, 2016 at 22:13, by

firm24
  • Met ons merk/label FIRM24 helpen wij startende ondernemers aan de juiste rechtsvorm om te ondernemen contracten
  • we doen dat door de combinatie van een online platform en een aantal jonge fiscalisten/juristen (die – in tegenstelling tot wat gewoon is in de advocatuur en het notariaat – gewoon in spijkerbroek en gympen lopen;-)
  • hoewel we nog niet zo bekend zijn, hebben we veel klanten en zijn we succesvol aan het doorgroeien
  • we doen dit ruim 3 jaar en hebben inmiddels zo’n 8.000 klanten
  • in ons klantenbestand zitten veel bekende Amsterdamse horecabedrijven, vernieuwende start-ups, maar ook bekende Nederlanders, wereldwijd opererende DJ’s en (voormalig) captains of industry. Allemaal zijn ze zeer enthousiast over onze dienstverlening
  • Ons probleem is dat we door ons succes soms niet altijd tijd hebben om onze successen te delen
  • Daar willen we dus nu verandering in gaan brengen met video 
  • graag willen we de verhalen van onze meest tot de verbeelding sprekende klanten op video vastleggen
  • ik denk hierbij aan een studenten-team met beeld/geluid dat onze klanten interviewt en wat sfeerbeelden op locatie maakt
  • Globale indeling van de video’s waaraan ik denk:
    • Intro
      • standaard FRIM24 intro
      • type bedrijf of ondernemer
      • zijn idee/verhaal/succes
      • probleem dat hij oplost voor klanten
      • kan met wat beelden & voice over
    • Core/Kern
      • Interview met de ondernemer
      • wat vragen over hoe hij dingen geregeld heeft qua contracten/rechtsvorm etc.
      • aanbeveling – zou je FIRM24 aanbevelen & waarom?
      • voor welk type ondernemers
    • Afsluiting
      • Moet weer over bedrijf gaan van de ondernemer
      • standaard FIRM24 outro
  • uiteindelijk moet e.e.a. (in samenspraak met een paar van onze mensen) zo worden gemonteerd dat het past binnen de corporate/brand identity van FIRM24
  • in eerste instantie gaat het om 1 video om eens te kijken hoe het gaat, maar de intentie is dat we er uiteindelijk een stuk of 10 willen maken
  • Er staat een vergoeding tegenover.
Meer informatie vind je uiteraard op FIRM24.com
Geïnteresseerd? Support@firm24.com

Filmers voor Zeilhelden

Written on november 15, 2016 at 13:56, by

logo-zeilhelden-webehead-tagline
Wil je meer ervaring op doen met camjo’en en monteren en heb je ook nog iets met sport met name watersport? Dan is het filmen van Zeilhelden zeker iets voor jou. Zeilhelden is een multimedia platform voor nieuws in de zeilsport. Misschien wel het enige mediaplatform dat zeilen op een journalistieke manier behandelt. Betrokken en toch kritisch. Met ‘grensverleggende-butiengewone-persoonlijke verhalen. Op dit moment filmen we een serie met als titel ‘De zeiltas van ….’ het is een vast format met een camjo’er en een verslaggever (en een zeiler met zijn zeiltas natuurlijk). we regelen de zeilers en regelen vervoer, begeleiden je bij de voorbereiding en zijn bij de opnamen. Helaas geen vergoeding, wel food@drinks onderweg. Zou mooi zijn als je kan monteren op je eigen laptop, een camera regelen wij als je geen eigen apparatuur hebt.
 
Meer weten? mail naar Riemer Witteveen of Jules Bänffer via  Zeiltas@zeilhelden.nl

FREELANCE STADSREPORTER ‘THUIS IN MAASTRICHT’

Written on november 7, 2016 at 15:55, by

thuisinmaastricht

Zoek jij als journalist een uitdagende en leerzame opdracht? Ben je nieuwsgierig, kritisch, creatief, maar vooral ook oprecht geïnteresseerd in het menselijke verhaal? Lijkt het je leuk de buurten van Maastricht in te gaan en daar bovenop de actualiteit te duiken? En kun je hier op een interessante en accurate manier verslag van doen? Dan is deze klus iets voor jou!

ACTUALITEIT IN BUURT EN STAD: Als stadsreporter schrijf en film je voor de website ‘Thuis in Maastricht’ in opdracht van de gemeente Maastricht. Thuis in Maastricht is een digitaal platform van en voor de inwoners van Maastricht. Inwoners van de verschillende buurten leveren zelf een deel van de content (lees: verhalen, foto’s en video’s) voor deze site. Van jou verwachten we dat je een vrije blik geeft op thema’s die binnen de stad en haar 43 buurten spelen. Denk hierbij aan vluchtelingen in de buurt, participatie van jong tot oud, een duurzame stad of samenleven met studenten. Het is belangrijk dat je oog hebt voor de actualiteit, waarbij je in je artikelen en reportages de bewoners een stem geeft.

THUIS IN MAASTRICHT ‘Thuis in Maastricht’ is een platform waar de (potentiële) bewoners van de stad een podium krijgen. Aan de hand van bewonersportretten en algemene informatie kunnen mensen de buurten van Maastricht leren kennen. Het is ook een plek waar bewoners op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen in de buurt en waar kennis, ideeën en initiatieven kunnen worden gedeeld. Het platform is continu in ontwikkeling. Er worden functionaliteiten toegevoegd en het gebruiksgemak wordt voortdurend geoptimaliseerd. Het verrijken van het huidige redactieteam met een onafhankelijk denkende journalist is een van de voornaamste investeringen van komend jaar.

WIE WE ZOEKEN: twee kandidaten die:

  • de Nederlandse taal uitstekend en de Engelse taal goed beheersen;
  • wonen in Maastricht (regio) of bereid zijn zich hier te vestigen; • een proactieve en zelfstandige werkhouding hebben;
  • video items kunnen opnemen en monteren (een pre);
  • gemakkelijk binnenkomen in jongeren- en studentenmilieus;
  • geen negen-tot-vijf mentaliteit hebben.

Je zult vaak ’s avonds en in het weekend op pad gaan. Daar staat tegenover dat je grotendeels je eigen agenda bepaalt.

WAT WE BIEDEN Je werkt gemiddeld 10 tot 20 uur per week en je wordt betaald per artikel of video. Je wordt onderdeel van ons redactieteam, bestaande uit een mix van vrijwillige en professionele redacteuren, fotografen en filmmakers.

INTERESSE? Mail je motivatiebrief en CV voor 14 november 2016 naar Toos Hofstede, redactie@thuisinmaastricht.nl. Stuur drie recente artikelen en/of videoreportages mee. Vermeld in het onderwerp van de e-mail dat het gaat om stadsreporter ‘Thuis in Maastricht’.