Skip to Content

Freelance

Written on september 13, 2012 at 07:56, by

Dit is de site van het Freelancebureau van de School voor de Journalistiek (Instituut voor de Media) van de Hogeschool van Utrecht. Boven- en onderaan deze pagina staan links met de belangrijkste algemene informatie voor achtereenvolgens opdrachtgevers, ouderejaars studenten en de freelancers ‘nieuwe stijl’ (derdejaars). Hieronder staan de opdrachten die bij het bureau binnengekomen zijn, de meest recente eerst. Een lijst met de laatste opdrachten staat in de rechterkolom.

Deze opdrachten zijn nadrukkelijk alleen bedoeld voor studenten die in het derde (of vierde) jaar van hun studie het vak Freelance volgen in Utrecht! Opdrachtgevers verbinden zich aan deze voorwaarde, willen ze gratis hun opdrachten te kunnen plaatsen. 

Belangrijk voor opdrachtgevers: heeft u een opdracht die u graag op deze site geplaatst wilt zien, formuleert u dan een directe oproep aan de studenten. Zie elders op deze site wat daarin moet staan.

Belangrijk voor studenten: als je op een opdracht reageert, zet dat er dan bij! En meld het even bij Yolan Witterholt als een opdracht van de site kan/moet.

Alle mail graag naar: yolan.witterholt@hu.nl

Festivalredacteuren gezocht voor YellowTipi

Written on februari 20, 2017 at 14:23, by

Voor de groeiende festivalwebsite YellowTipi zijn we op zoek naar nieuwsgierige freelance-redacteuren die het leuk vinden om op onderzoek te gaan en over (muziek)festivals te schrijven.

Werkzaamheden:

 • Actief meedenken over leuke content op YellowTipi
 • Uitwerken van content ideeën (van het interviewen van je favoriete dj tot het onderzoeken wie jouw dixi schoonmaakt, van voorlichting over ketamine tot een festival bezoeken met je oma)

Wij zoeken iemand:

 • Met affiniteit met (muziek)festivals
 • Met een vlotte informele schrijfstijl
 • Die beschikt over een goede beheersing van de Nederlandse taal
 • Die tijd heeft om minstens 1 keer per maand een stuk uit te werken (+/- 4 uur, meer kan overigens uiteraard ook! Er is werk genoeg)
 • Die pizza lust (anders verhonger je tijdens onze brainstormsessies, die plaats vinden in Amsterdam)

Wat bieden wij jou:

 • Een vergoeding per artikel (hoogte vergoeding in overleg afhankelijk van de grootte en de aard van het stuk. Indien van toepassing worden ook onkosten vergoed)
 • Een leuk team met gekke festivalfanaten
 • Een flexibele werkplek, je werkt vanuit je laptop, waar je dat wilt, wanneer je dat wilt
 • Een jaarlijks escalerend festivalteamuitje

Opdrachtgever: Timo Kragting, eigenaar en hoofdredacteur van YellowTipi & hoofdredacteur van de Festivalkrant
Links: http://www.yellowtipi.nl & http://www.festivalkrant.com
E-mailadres: timo@yellowtipi.nl

Freelancers voor De Westkrant (Amsterdam)

Written on februari 20, 2017 at 14:19, by

Lokale journalistiek suf? Niet als je schrijft vanuit Amsterdam-West, voor De Westkrant. We durven zelfs te zeggen dat we de hipste hyperlocal van Nederland zijn. Hier in West struikel je over bakfietsen en koffietentjes, maar ook over heftige zaken als armoede en segregatie. Of je hart nou ligt bij lifestyle, sociale zaken, sport of nieuwsjagen: bij De Westkrant kom je altijd aan je trekken. Wij zoeken freelancers die het leuk vinden om op pad te gaan voor ons, om met een mooi verhaal thuis te komen. En het is handig als je een beetje leuk met je (telefoon)camera kunt fotograferen. Bel: 06-54241212 voor meer info en een afspraak (met Martine de Vente).

www.dewestkrant.nl

Student voor promotie van de Cambridgebar op De Uithof

Written on februari 20, 2017 at 13:20, by

Ben jij een beetje handig met sociale media en video?! Dan zoeken we jou!

Wij zijn de Cambridgebar, een ontzettend leuke bar in De Uithof, die zich richt op studenten. Wij zijn op zoek naar iemand die een x-aantal uur in de week posts wil maken voor onze sociale media kanalen en die het ook leuk vindt om met fotografie en video bezig te zijn. Je kunt deze uren flexibel indelen. Alles dient ter promotie van de bar. De Cambridgebar is een stichting die met vrijwilligers werkt, een financiële vergoeding kunnen we je helaas niet bieden, maar wel een leuke plek om je freelance-uren te maken.

Wat we zoeken:

 • Je bent beschikbaar voor een periode van minstens 6 weken, bij voorkeur nog langer.
 • Je bent vaardig in sociale media
 • Je kunt zelfstandig video’s en foto’s maken
 • Je hebt enige affiniteit met horeca.

Meer weten? Stuur even een mailtje naar: voorzitter@cambridgebar.nl O.V.V. Freelance uren

Redacteuren voor verschillende voetbalsites

Written on februari 11, 2017 at 16:40, by

Wij zijn op zoek naar enthousiaste redacteuren die een passie hebben voor voetbal en het leuk vinden om daarover te schrijven.
Freelance of stage
Wij kunnen stageplekken aanbieden en daarnaast hebben we ook mogelijkheden om mensen in te huren tegen een vergoeding.
De werkzaamheden
De werkzaamheden zijn voornamelijk het schrijven over voetbal. Dat kunnen nieuwswaardige artikelen zijn, maar het mogen ook interviews of analyses zijn, als het maar over voetbal gaat.
Waar en wanneer?
Wij houden kantoor aan de Biesland 13 te Beverwijk. Het verdient de voorkeur om redacteurs te vinden die in de buurt van Beverwijk wonen. Op die manier kunnen we een leuke redactie opbouwen van mensen die regelmatig aanwezig op locatie.
De websites waarvoor geschreven kan worden zijn: https://www.voetbalonline.nl/, http://www.ek.nl/, http://www.wk.nl/ en  https://www.ek.be/.
Schrijf jij graag over voetbal en ben je woonachtig in de buurt van Beverwijk? Dan zouden wij je graag op kantoor een leuke positie in een leuk team aan willen bieden. Mail of bel Koen Kastermans:
koen@kastermans.nl
06-22463294

Documentairemaker voor Faqtori

Written on februari 8, 2017 at 12:05, by

Wij zoeken jou!

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste documentairemaker of –maakster die ons komt helpen met een fantastisch project. We zoeken iemand die gemakkelijk communiceert met iedereen, van schoonmaker tot en met directeur. Enkele andere eigenschappen die voor ons belangrijk zijn: nieuwsgierig, doortastend, authentiek en eigenwijs. En uiteraard ook alle benodigde technische vaardigheden die je nodig hebt om de klus tot een succes te brengen.

Wie zijn wij?

Wij zijn FAQTORi. FAQTORi helpt organisaties om een omgeving te creëren waar medewerkers vol plezier en overgave werken. Een organisatie die nu en in de toekomst maximaal presteert. Waar klanten krijgen wat ze verwachten en positief verrast worden. Dit doen we door belemmeringen weg te nemen en patronen te doorbreken, Door enthousiasme en plezier terug te vinden of te versterken. Met als resultaat positieve energie die ervoor zorgt dat je resultaten bereikt die je niet voor mogelijk hield. Kijk ook eens op onze website ( http://www.faqtori.com ) voor meer informatie.

De opdracht

Het maken van een documentaire met als strekking:

 • Nederlandse voorbeelden van succesvolle organisaties versus organisaties die worstelen met onderwerpen zoals medewerker tevredenheid/performance en klanttevredenheid
 • Interessante elementen: Hoe voelen medewerkers zich? Hoe voelt de manager zich? Wat is de focus van de manager? Waarom? Wat is er al geprobeerd? Wat is het effect geweest op de werkvloer?
 • Aantonen van de noodzaak voor een andere mind-set binnen organisaties (primaire focus op geluk medewerkers in plaats van korte termijn resultaten)
 • Enkel in beeld brengen van de verhalen van de mensen zelf, rauw gefilmd, geen poespas of commerciële insteek
 • Uitleg van ons basismodel op basis van concrete cases
 • Aantonen wat er gebeurt als je daadwerkelijk de focus legt het geluk van de medewerker
 • Boodschap: je bent als directie verkeerd bezig als je niet (meer) investeert in medewerkers en hun geluk op de werkvloer

Een paar uitgangspunten hierbij zijn:

 • Low budget, zowel in aanpak, uitwerking als wijze waarop het ontsloten wordt
 • Snelle kleine afleveringen, geschikt om te publiceren op onze website, LinkedIn en overige social media
 • Een insteek waarin aandacht is voor de mens en zijn/haar gevoelens maar ook zakelijkheid

Tijdspad

Brainstormsessie:

 • Hoe ziet een inspirerend verhaal op hoofdlijnen voor de documentaire reeks eruit?

Toelichting: we hebben een beeld en idee dat een reeks afleveringen over het geluk van medewerkers, belemmeringen in organisaties, etc. Interessant kan zijn voor een reeks afleveringen. Samen met jou willen we kijken hoe we dit verder kunnen concretiseren.

Structuur opdracht 1 “Pilot”

 • Fase 1: research te filmen organisaties
 • Fase 2: script formuleren
 • Fase 3: interviewen en filmen
 • Fase 4: monteren
 • Fase 5: feedback ophalen en verwerken

Structuur opdracht 2: “Definitief format”

 • Fase 1: pva opstellen a.d.h.v. pilot
 • Fase 2: interviewen en filmen
 • Fase 3: monteren (zowel complete docu als social media clips)

*Uitgangspunt is dat 1 opdracht past binnen de gestelde periode waar binnen jij beschikbaar bent, 8 weken. Wij gaan echter wel voor kwaliteit. Als blijkt dat er meer tijd benodigd is moet er wel de ruimte zijn om de opdracht ook goed af te ronden. Wij zouden er de voorkeur aan geven om beide opdrachten met dezelfde persoon uit te voeren uiteraard is dit bespreekbaar.

De beloning

Wij voorzien in volledige vergoeding van onkosten die meekomen met de uitvoering van het project. Daarnaast krijg je een bovengemiddelde stagevergoeding. Deze wordt medebepaald op basis van het selectiegesprek, jouw eigen inbreng, profiel/kennis en ervaring.

Klinkt dit jou als muziek in de oren? Stuur dan een email naar matthijssmits@faqtori.com

Mensen voor filmen/monteren U in de Wijk (RTV Utrecht)

Written on januari 19, 2017 at 12:38, by

 

 

 

 

Voor het televisieprogramma U in de Wijk hebben we nog plek voor
mensen die werkervaring willen opdoen in het filmen en monteren van
items.
U in de Wijk is een televisieprogramma dat wordt uitgezonden op de
stadsomroep ( U-stad) van RTV Utrecht. Dit programma wordt gemaakt
door vrijwilligers uit de wijk en professionals.

Op de website www.uindewijk.nl en bij uitzending gemist van RTV
Utrecht kun je ons vinden.

Als je interesse hebt, kun je e-mail sturen naar edspil@gmail.com

Dagvoorzitter/ interviewer Panel Discussie Skills Meducation 28-3

Written on januari 13, 2017 at 14:24, by

Op 28 maart 2017 organiseert Skills Meducation een evenement met een live interview/discussie voor onze beste klanten in de zorg (artsen, opleiders van artsen, school directeuren etc.).

Om deze dag goed te beginnen organiseren we een paneldiscussie. Om deze discussie in goede banen te leiden zijn we op zoek naar iemand die graag zijn interviewskills wil inzetten als dagvoorzitter.

Het gaat hierbij de volgende vaardigheden; presenteren, time management, interviewen, gesprekken in goede banen leiden, deelnemers bij de discussie betrekken d.m.v. vragen die ze kunnen stellen. Op deze website kun je meer informatie over de taken van een dagvoorzitter: http://nl.wikihow.com/Zo-organiseer-je-een-paneldiscussie.

Wie zijn wij?
Medische professionals raken nooit uitgeleerd. In het belang van de patiënt moeten zij hun technische vaardigheden ´up to date´ houden. Dat vraagt om permanente scholing en training onder zo realistisch mogelijke omstandigheden.  Overal waar mensen getraind (moeten) worden in medische vaardigheden, levert Skills Meducation en constructieve bijdrage. Daarom leveren we een breed pakket aan hoogwaardige trainings- en simulatieproducten voor elke opleidingsbehoefte.

Voor een uitgebreid overzicht wat we aan producten leveren kun je natuurlijk op onze website kijken: www.skills-meducation.nl

We zoeken één kandidaat die:

 • Weet hoe je moet interviewen
 • Voor groepen kan praten
 • Kan presenteren
 • Het leuk vindt om wat nieuws te proberen

 Wat bieden wij:

 • Deel zijn van een leuk en enthousiast team wat binnen deze branche een nieuw concept gaat neerzetten
 • Kennis, contacten binnen de evenementenbranche en de gezondheidsbranche
 • Bij succes: een jaarlijks terugkomende opdracht
 • Een reisvergoeding en een projectvergoeding (voor ongeveer 12 uur)

Ben jij ambitieus, creatief en wil jij samen met ons dit project tot een groot succes maken? Dan ben jij degene die we zoeken!

Stuur je CV (met foto) en een korte motivatie of je vraag om meer informatie naar: femke@skills-meducation.nl

NB namens de SvJ: Dit is nog net voor de deadline van de lichting 3A!

Enthousiaste journalistieke content makers gezocht voor A+E Networks Benelux

Written on januari 13, 2017 at 12:35, by

Wij zijn per direct op zoek naar een enthousiaste content makers die zowel voor als achter de camera ons team van A+E Networks Benelux komt versterken om de zenders History en Crime + Investigation (CI) verder bekend te maken in Nederland en België.
 
A+E Networks Benelux maakt deel uit van A+E Networks UK, met een portfolio van 20 kanalen, te zien in meer dan 90 landen in het Verenigd Koninkrijk, Scandinavië, Centraal en Oost Europa, Afrika, Midden-Oosten en de Benelux.
 
Werkzaamheden bestaan onder meer uit:
 • Onderzoek doen naar potentiële interviewkandidaten
 • Het voorbereiden en uitvoeren van interviews met specialisten over buitenlandse documentaires die wij uitzenden
 • Het schrijven van introductieteksten voor bij het (video)interview
 • Het creëren van videocontent voor de digitale platformen
 • Kan zowel voor als achter de camera werken
 
Wat verwachten wij van jou?
 • Affiniteit met media/televisie/social media en onze zenders (History Channel en Crime + Investigation)
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, in woord en geschrift
 • Basiskennis Premiere Pro en/of soortgelijke video-editing programma’s
 • Basiskennis hoe om te gaan met videoapparatuur
 • Zelfstandig en proactief
 • Communicatief vaardig
 • Teamspeler
Voorwaarden
 • Je bent bij voorkeur per direct beschikbaar, start in Februari is mogelijk
 • Je bent een aantal dagen in de week beschikbaar, in overleg
 • Je ontvangt een stagevergoeding
 Interesse?
 
Heb je interesse om ons team, dat en werkt vanuit het bruisende hart van Amsterdam aan de Reguliersdwarsstraat, te versterken? Stuur dan een bericht met een korte motivatie naarjoost.waal@aetn.co.uk 

Studenten/schrijvers voor crossmediaal sportplatform

Written on januari 10, 2017 at 14:27, by

Ben jij sport-gedreven? Begrijp je de verschillen binnen sportniches en hun sportcultuur? Kun je creatief schakelen op onderwerpen die gaan over sport, innovatie en business (merken) in de wereld van de Obstacle Running, Crossfit, Cross Running? Join us!

Sportaneous

Is een start-up in de sport & media. Wij zijn een crossmediaal platform bestaande uit een online platform, hardcopy magazine (sinds 2015), interactief magazine, events en narrowcasting bij sportbedrijven. Wij zijn betrokken bij diverse events waaronder de European Championships voor Obstacle Course Running (EK OCR) en Pegada Dura in Sao Paulo (Brazilië). Sportaneous heeft een interessante hub met multimedia creatieven, schrijvers en online marketeers. Omdat wij volop in ontwikkeling zijn op de diverse samenhangende kanalen van Sportaneous, zoeken wij naar studenten die als ‘content creatief’ mee willen werken.

Is dit iets voor jou? Dan horen wij graag van je!

De werkzaamheden

Wij zoeken creatieve studenten met een breed interesseveld en sensitiviteit voor sport, cultuur & ondernemerschap. Wij werken grotendeels cloud-based en komen op gezette tijden bij elkaar in het episch centrum Harderwijk. Het idee: voor Sportaneous maak jij wekelijks diverse content. Zowel snel(ler) te consumeren items (quick bites) als content waar mensen even op moeten kauwen. Wij zoeken graag naar de ‘twist’ in het verhaal. In welke contentvorm je het realiseert is aan jou! Wij bepalen samen met jou vanuit ons portaal en onze bijeenkomsten welke onderwerpen ontwikkeld en geplaatst kunnen worden.

Wij bieden

Je maakt onderdeel uit van een creatieve hub binnen een start-up met ervaren professionals en (inter)nationale connecties in de snel ontwikkelende sportniches. Wij betalen nu (samen groeien) naar de kwaliteit van het artikel dat bepaald wordt door het aantal lezers en beoordelingen. Ja, wij helpen je (indien je hier niet in thuis bent) om de content slim te ontwikkelen, zodat het goed op ons platform kan converteren. Pas je goed in het team en lever je goed werk, dan blijven wij graag met je samenwerken (verschillende mogelijkheden).

Getriggerd? Stuur ons op korte termijn je mailtje met een Linkedin url (met bijgewerkt profiel) en een relevante ‘quick bite’ via info@sportaneous.nl

Meer info? Contact Sven Willemsen via sven@sportaneous.nl of 06-24907798

www.sportaneous.nl

Filmers voor interviews i.v.m. tentoonstelling Museum

Written on januari 10, 2017 at 13:41, by

 
Wanneer: februari / maart 2017
Wat: gefilmde interviews met statushouders als onderdeel van de tentoonstelling: 
Pionieren in de Polder in Historisch Museum Haarlemmermeer
Ben je op zoek naar een interessante freelance opdracht vanaf februari 2017?
Vind je het leuk om te interviewen met behulp van camera, en een serieus onderwerp als migratie op een lichtvoetige manier te benaderen?
Dan is dit een mooie opdracht.

In Historisch Museum in Hoofddorp opent medio april 2017 de tentoonstelling: Pionieren in de Polder. De tentoonstelling gaat over het harde bestaan van de eerste jaren na de drooglegging, 160 jaar geleden. Uit heel Nederland kwamen werklieden om in dit nieuwe land een bestaan op te bouwen. Het museum wil naast dit historische verhaal ook de ervaringen en verwachtingen van statushouders laten zien. Nieuwkomers in de polder anno 2016. In de tentoonstelling tonen we gefilmde interviews, gemonteerd tot een film van 10 tot 20 min., met enkele statushouders (vluchtelingen met een verblijfsvergunning). 
 
Wie zijn wij
Haarlemmermeermuseum De Cruquius vertelt het verhaal van Haarlemmermeer. In Cruquius Museum staat de strijd met het water centraal. Historisch Museum laat de ontwikkeling van Haarlemmermeer zien vanaf de droogmaking. 5 stafleden, en 250 vrijwilligers.

De aard van het werk

Je zal korte interviews afnemen bij:
(A) 4 tot 6 statushouders in verschillende leeftijdscategorieën; puber, jong volwassenen, volwassen.
(B) 3 tot 6 statushouder-kinderen in de leeftijd 8 tot 12 jaar ivm een educatieproject bij de tentoonstelling. Of individuele kinderen of ism een school in Haarlemmermeer waar statushouder-kinderen zijn opgenomen.

Wij hebben contacten met statushouders en intermediairs.

De vragen worden in samenspraak met het museumteam en vluchtelingenwerk opgesteld. Je neemt de interviews af met gebruikmaking van film, op de museumlocatie in Hoofddorp, of op een nader te bepalen locatie in Haarlemmermeer. Je monteert de gefilmde interviews, van groep A (10 tot 20 min)  en groep B (5 tot 10 min). De film moet waarschijnlijk ondertiteld worden. Er is een Arabisch/Engels/Nederlands sprekende statushouder die hier bij kan helpen.

 
Je moet voor deze klus afreizen naar Haarlemmermeer, verschillende leeftijdsgroepen kunnen interviewen en respectvol met deze doelgroep om kunnen gaan. De taal is zoveel mogelijk Nederlands en Engels als nodig. 
De klus kan als duo uitgevoerd worden, verdeling interview en camera, en gezamenlijke montage.
We verwachten dat de klus zelfstandig door jou en je eventuele collega kan worden uitgevoerd.
 
Planning
Eind januari, begin februari: voorbereiding (vragen en/of storybord)
Februari/ begin maart: interviews
Maart: montage
 
Er staat een kleine vergoeding tegenover.
 
Reageren
Lijkt het je wat?
Stuur mij dan snel een berichtje met omschrijving van je ervaring en motivatie toe. Bellen mag ook.
We willen vanaf 6 februari, liefst eerder, direct aan de slag met het project. 
 
Geertje van Emmerik
www.haarlemmermeermuseum.nl.
Cruquius Museum / Cruquiusdijk 27 / 023 52 857 04