Skip to Content

Freelance

Written on september 13, 2012 at 07:56, by

Dit is de site van het Freelancebureau van de School voor de Journalistiek (Instituut voor de Media) van de Hogeschool van Utrecht. Boven- en onderaan deze pagina staan links met de belangrijkste algemene informatie voor achtereenvolgens opdrachtgevers, ouderejaars studenten en de freelancers ‘nieuwe stijl’ (derdejaars). Hieronder staan de opdrachten die bij het bureau binnengekomen zijn, de meest recente eerst. Een lijst met de laatste opdrachten staat in de rechterkolom.

Deze opdrachten zijn nadrukkelijk alleen bedoeld voor studenten die in het derde (of vierde) jaar van hun studie het vak Freelance volgen in Utrecht! Opdrachtgevers verbinden zich aan deze voorwaarde om gratis hun opdrachten te kunnen plaatsen. 

Belangrijk: als je op een opdracht reageert, zet dat dan bij het commentaar, met vermelding van de datum. Als je de opdracht verworven hebt, doe dat dan ook. Laat het freelancebureau het weten als de opdracht van de site verwijderd kan worden.

Alle mail naar: yolan.witterholt@hu.nl

Maker van animatie voor duurzaam adviesbureau

Written on december 9, 2014 at 17:15, by

Beeldmerk

CLM (www.clm.nl) is een adviesbureau dat werkt aan een duurzame voedselvoorziening en een mooi platteland. Wij werken hieraan samen met beleidsmakers, voedingsbedrijven, waterbeheerders, agrariers, supermarkten en wetenschappers.

Eén van onze producten is de Milieumeetlat (www.milieumeetlat.nl). Dit is een tool waarmee agrariers en hun adviseurs de impact kunnen zien van de door hun gebruikte pesticiden op het milieu.

CLM werkt momenteel aan verdere internationale vermarkting van de Milieumeetlat – the Environmental Yardstick for Pesticides – via ons netwerk van agro- en voedingsbedrijven. Het is namelijk een uniek en praktische tool, die zijn gelijke in het buitenland niet kent.

Wij zoeken een student die ons hiermee helpt. Wij vragen iemand met passie en talent voor het maken van een informatief, leuk, dynamisch, kort filmpje in het Engels waarin de Environmental Yardstick for Pesticides wordt uitgelegd. Als voorbeeld zien wij www.stegginkensteggink.nl of Hoe het zit met eiwit – en de economie: youtu.be/_lwFpjX5mbk

Wij bieden

  • professionele, inhoudelijke begeleiding;
  • een stage of werkervaringsvergoeding;
  • een mooie bijdrage aan je portfolio;
  • ervaring met het werken voor een commercieel EN idealistisch bedrijf
  • flexibele werktijden (ook parttime en/of gedeeltelijk thuis werken is mogelijk)

Reactie naar: Jenneke van Vliet, medior adviseur, 0345 47 07 53, jvanvliet@clm.nl   

Schrijvers voor Edgie.nl

Written on december 9, 2014 at 11:29, by

Stichting Weet Wat Je Besteedt (WWJB) is een onafhankelijke stichting die jongeren van 12-25 op weg helpt om zelfstandig financiële keuzes te kunnen maken. In samenwerking met partners als SNS Bank, PGGM en KPMG verzorgt WWJB lessen over financiën op middelbaar en hogeredgie onderwijs. Op www.edgie.nl biedt WWJB tips, praktische info en online games aan. Op deze site lezen maandelijks zo’n 10.000 jongeren over ‘je eerste bijbaan’, ‘wat kost studeren’, ‘sollicitatietips’ en testen zij hun money skills of wat voor geldtype ze zijn.

Wat zoeken wij?

Wij zijn op zoek naar enthousiaste studenten die het leuk vinden in de online webredactie mee te denken en te schrijven voor Edgie.nl. Je gaat elke maand aan de slag met het maandthema en schrijft zowel informatieve teksten als korte tips, persoonlijke blogs en deelt leuke video’s die je bent tegengekomen. Het aantal artikelen dat je schrijft en de tijd die je erin steekt, is in overleg.

Wat bieden wij?

Jij kunt op deze manier ervaring opdoen met het schrijven van verschillende soorten tekst en die ervaring kun je weer op je CV vermelden. Ook krijg je feed back van de Edgie webredacteur zodat je je schrijven kunt verbeteren en meer leert over schrijven voor de doelgroep en het internet (denk SEO).

Nieuwsgierig geworden? Mail naar meedoen@edgie.nl of neem contact op met de Edgie webredacteur (0611300637).

Ondersteuning bij een biografie over KPN-man

Written on december 9, 2014 at 11:26, by

Medewerker gezocht voor de schrijver van een biografie over Ad Scheepbouwer, voormalig CEO van KPN. Het boek wordt geschreven in opdracht van Uitgeverij Aspekt te Soesterberg door de voormalige Chief Legal Officer van KPN. Hij zoekt ondersteuning voor het afnemen en vastleggen van interviews, verzamelen en analyseren van documentatie, kritisch beoordelen en redigeren van teksten en het functioneren als sparring partner. De werkzaamheden nemen ca 10 uur per maand in beslag en worden verricht in het eerste kwartaal van 2015. Vereisten zijn: nauwkeurigheid, goede pen, goede communicatieve vaardigheden, snel en efficiënt kunnen werken. Een bescheiden vergoeding is bespreekbaar.

Informatie bij Dr. René van Rooij, 0622482165, rrooij@xs4all.nl

Verslaggever voor congres in Den Haag 11 december

Written on november 28, 2014 at 15:30, by

logo HCBBij startend bedrijf  HCB een leuke klus die uitgevoerd dient te worden op 11 december aanstaande in de middag in Nieuwspoort in Den Haag. Het betreft het maken van een goed verslag voor de deelnemers bij een door ons georganiseerd seminar De Veilige Gemeente 2015. zie:  www.haagscongresbureau.nl/congressen/de-veilige-gemeente

Het betreft een middagseminar van 13.30 uur tot 17.00 uur (met een pauze van 30 minuten), totaal moet er dus 3 uur verslag worden gedaan. Er komen veel sprekers in hoog tempo aanbod, dus het vraagt wel iets van de student. Om het verslag af te ronden heeft hij of zij maximaal 3 dagen na het seminar, dus 16 december aan het einde van de dag moet het gereed zijn om naar de deelnemers te sturen. De student moet er op tijd zijn (uiterlijk 13.00 uur) en ook op tijd leveren.

De tegenprestatie is gratis toegang tot congres (twv 295,-) + 50 euro + reiskostenvergoeding tegen ov 2e klasse (indien geen ov). Indien het verslag echt goed is, kan ik misschien meer opdrachten verstrekken vanaf volgend jaar.

Elwin Veldhuis, Haags Congres Bureau, elwin@veldhuisopleidingsadvies.nl, 06 41215181
www.haagscongresbureau.nl

Trajectum kan jouw hulp gebruiken!

Written on november 26, 2014 at 16:03, by

hulogo

Trajectum zoekt de komende weken studenten die ons willen helpen het blad en de site te vullen met goede verhalen, filmpjes en foto’s. Kom jij nog een opdrachtgever te kort en heb je nog een paar uur over in je planning voor dit blok, kom ons dan helpen.

Wie zoeken we:

 -       Freelancers die ‘s ochtends meevergaderen en in de loop van de dag een reportage/verhaal in tekst en/of beeld, video te maken. Een week (maandag t/m donderdag) zou fijn, maar langer of korter is bespreekbaar.

-       Freelancers die mee willen helpen vier dating-apps te testen voor onze maandelijkse test in het tijdschrift. Is zo een dag werk!

-       Freelancers met briljante ideeën voor langere achtergrondverhalen, terugkerende (foto)rubrieken voor op de site en social media. Alles waar we nu nog niet aan denken.

-       Freelancers die het leuk vinden om voor ons een muziekrecensie te schrijven over een concert in TivoliVredenburg. Deze oproepjes komen langs op onze Facebookpagina https://www.facebook.com/trajectum Hou die in de gaten voor aankomende concerten en het laatste hogeschoolnieuws.

Pitchen kan via tosca.sel@hu.nl, vragen stellen trouwens ook.

We kunnen je geen geld bieden voor je werkzaamheden, maar wel een boel gezelligheid en koffie uit het goede koffiezetapparaat in de docentenkamer.

Tosca Sel

Redacteur Trajectum @Hogeschool Utrecht HU

Te bereiken via 088 481 6695 of tosca.sel@hu.nl

Aanwezig op maandag, dinsdag en woensdag

Drie leuke opdrachten via Britt Hooijmans (student svj)

Written on november 22, 2014 at 14:57, by

Volg je het vak Freelance en ben je op zoek naar een Freelance opdracht? Vereniging Europese Beveiligingsbedrijven is op zoek naar iemand die veel (lees: véél) verstand heeft van Social Media. Denk daarbij aan Twitter, Facebook en Linkedin. Alleen wetende hoe een berichtje te plaatsen is bij lange na niet voldoende. Je moet deze voltallige Vereniging online op de kaart zetten. Enkel als doel je uren te halen is een dikke, vette no go. Interesse? Stuur me een PB!

Volg je het vak Freelance en ben je op zoek naar een Freelance opdracht? Blink is een organisatie die vrijwilligers inzet voor mensen met een beperking. Eens in de zoveel tijd brengen zij een nieuwsbrief uit met interviews over vrijwilligers en hun maatjes. Het is belangrijk dat je affiniteit met de zorg hebt, een goed luisterend oor en zeer secuur omgaat met de persoonsgegevens. Bij de kleinste onduidelijkheid kan een zorgvrager met een beperking afzeggen. Interesse? Stuur me een PB!

Volg je het Freelance en ben je op zoek naar een Freelance opdracht? Loopend Vuurtje staat in de top 3 van Nederlandse grootste aanbieders op het gebied van wandelvakanties. Van Marokko tot sneeuwtochten: het hele jaar kun je met hen op reis. Recent is de website vernieuwd maar de nieuwsbrief is daar nog niet op aangepast. Iedere maand ontvangen bijna drieduizend mensen deze nieuwsbrief. Via een website met bestaande templates moet een nieuwe nieuwsbrief worden vormgegeven. De teksten krijg je aangeleverd door Loopend Vuurtje. Ben je grafisch handig? Kun je goed luisteren naar de wensen van het bestuur en wil je dit bedrijf toevoegen aan je CV? Stuur me een PB!

Reacties dus naar Britt, zij fungeert als tussenpersoon (maar niet als opdrachtgever of beoordelaar). Je kunt haar bereiken via Facebook maar ook via de mail: britt.hooijmans@student.hu.nl

Freelance (technologie)redacteuren voor nieuwsberichten en interviews

Written on november 19, 2014 at 13:48, by

silicon

Freelance (technologie)redacteuren voor nieuwsberichten en interviews

De veranderingen gaan snel in de wereld van de technologie. Elke dag komen er nieuwe producten en diensten op de markt die in potentie de wereld ingrijpend gaan veranderen. De bedrijven die deze wereldveranderende technologieën bedenken, noem je startups. Google, Facebook, maar ook Uber en Airbnb waren ooit startups. In Nederland zijn Peerby en Blendle bekende namen. Elke dag komen er honderden startups bij die hetzelfde doel nastreven: een miljardenonderneming bouwen.

Ook in Nederland gaan de ontwikkelingen razendsnel. Tot voor kort er was geen enkel nieuwsmedium dat startups nauwgezet en op de voet volgt. Met Silicon Canals (www.siliconcanals.nl), opgericht op 25 augustus 2014, komt daar verandering in. Dit online journalistieke platform voor, door en over startups op de Amsterdamse grachten en die (ver) daarbuiten brengt deze snelgroeiende wereld in kaart door nieuwsgaring van journalistieke kwaliteit.

Voor Silicon Canals zoeken wij per direct:

redacteuren nieuws en interviews

die de startupwereld volgen. Dat doen wij met een aantal vooraf vastgelegde formats, hoewel er ook een hoop ruimte is voor eigen initiatief.

Wat doet een nieuwsredacteur? Door de verdere afkalving van het medialandschap moeten journalisten in een moordend tempo content produceren. Wij, de oprichters van Silicon Canals, zijn daar expert in geworden, en wij willen jou leren hoe je (met slimme inzet van social media, nieuwsbronnen en persberichten) snel artikelen van hoge kwaliteit kunt schrijven. Ook werkt een nieuwsredacteur nieuwe stijl aan zijn personal brand, door zijn netwerk op social media te vergroten en een expertise te claimen.

Wat zijn de werkzaamheden:
· Scouten van nieuwe startups
· Nieuws vergaren en verwerken over startups
· Interviewen van nieuwe of bestaande startups

Wat hebben wij te bieden:
· Samenwerking met ervaren journalisten (Parool, De Pers, Gentlemen’s Watch, voetbal.blog.nl, 2&more)
· Coaching: hoe werk ik aan mijn persoonlijke merk als journalist?
· Toegang tot een zeer invloedrijk netwerk van startups en investeerders
· Ontzettend veel leuke borrels in de Amsterdamse tech scene.
· Een kleine vergoeding per artikel.

Wat moet je kunnen:
· Vlot journalistieke content van hoge kwaliteit maken
· Enige kennis van Twitter, Facebook, WordPress en Google+ is een pré
· Goede beheersing van de Engelse taal
· Ervaring met het bijhouden van een inhoudelijke blog geniet onze voorkeur

Voor vragen, neem contact op met hoofdredacteur en uitgever van Silicon Canals: Remco Janssen | remco@siliconcanals.nl | 06-14787713
Meer informatie over Silicon Canals, lees: http://po.st/siliconcanals

Cameramensen en editors gezocht!

Written on november 12, 2014 at 13:57, by

meisje-met-de-microfoon.jpeg1-300x180

Voor de website htpp://www.meisjemetdemicrofoon.nl ben ik op zoek naar goede cameramannen (of -vrouwen natuurlijk!) en editors. Voor de rubriek Meisje op pad nemen we verschillende korte items op: interviews met BN-ers, reportages waarvoor we op bezoek gaan bij verschillende evenementen en activiteiten zoals het bezoeken van een stormbaan/fitness rave/waarzegger/you name it!

De items duren zo een 3 minuten en zijn met name entertainend van aard maar hebben ook een inhoudelijk tintje. (voorbeelden vind je bijv. Hier http://www.meisjemetdemicrofoon.nl/interview-met-dokter-date/ )

Opnames: Het idee is om wekelijks een nieuw filmpje te plaatsen op de website. Er staan de komende tijd ongeveer 12 opnamedagen gepland, dus je mag ook reageren als je slechts een aantal dagen kunt filmen of editten. Opnames zijn op locatie en kunnen dus in heel Nederland plaatsvinden maar zullen veelal rondom Utrecht plaatsvinden. Editten kan gewoon op een zelfgekozen locatie gebeuren.

De draaiperiode vindt in de eerste instantie plaats vanaf eind november tot begin januari. Bij succes wordt deze periode verlengd.

Capaciteiten: Ik ben op zoek naar een cameraman of -vrouw met een dynamische filmstijl die durft mee te denken over de opbouw van een item. Op het gebied van edit ben ik op zoek naar editor met een losse, creatieve en humoristische stijl (zie ook het voorbeeld van dr. Date).

Onkosten: Reiskosten kunnen worden vergoed, verder heb ik (nog) geen budget. Zodra er betaalde opdrachten binnenkomen kan er uiteraard ook betaald werk worden gedaan.

Contact : Bij interesse of voor meer informatie kun je contact opnemen met Roos Hes via roos_hes@live.nl of 06-5427 2760

Bloggers en webredacteuren voor JFK

Written on november 9, 2014 at 14:31, by

JJFKFK is net even anders: brutaler, scherper, modischer, origineler, breder en journalistieker. JFK bestaat sinds september 2006 en heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld tot hét mannen-lifestyle-magazine van Nederland. En JFK heeft een website. De website groeit op dit moment hard en daarom zoeken wij extra handen om meer content te maken.

Wij zoeken creatieve en gedreven schrijvers die feeling hebben voor het medium, die zich kunnen identificeren met JFK en die zin hebben om onze website samen met ons naar een nog hoger plan te tillen.

Bij ons kun je onder begeleiding je schrijfstijl verder ontwikkelen, krijg je de vrijheid om eigen ideeën uit te werken en heb je alle ruimte om je te storten op je gewenste specialisaties.

Heb je belangstelling? Mail dan Jeroen Jansen op jeroen@jfkmagazine.nl en vertel ons waarom wij jou moeten hebben. JFK Magazine

Future Proof Media B.V.  |  Diemerhof 10-12 4e etage |  1112 XN Diemen  | M +31 (0)6 17 286 825

Op zoek naar wat journalistieke werkervaring? Ygenwijs zoekt jou!

Written on november 9, 2014 at 14:26, by

ygenwijsAls eindredacteur van de website Ygenwijs.nl ben ik op zoek naar een student journalistiek die zich op vrijwillige basis wil inzetten voor de site en het magazine van Ygenwijs.

Waarom deze wens? Welnu, er was eens een persoon genaamd Sander Roovers die in 2011 onder de noemer Ygenwijs een domeinnaam registreerde. Hiermee creëerde hij een website die zou gaan dienen als virtuele verzamelplaats voor hen waarvan wordt toegeschreven dat zij tot generatie Y behoren. Een site die Sander’s ideaal predikte: een wereld waarin iedereen werkt vanuit talent en passie. Er ontstond een uitwisseling van artikelen voor en door jonge mensen (of nog jong van geest), de zogeheten Meemakers, geschreven op vrijwillige basis en over datgene wat generatie Y bezighoudt. En dan met name over het onderwerp werk, denk aan artikelen over veelbelovende start-ups of de basisinkomen-theorie van Rutger Bregman.

In de jaren die volgden, groeide Ygenwijs.nl en zijn er anno 2014 ongeveer 70 Meemakers betrokken bij Ygenwijs. De site ontwikkelde zich van een op werkgericht medium als Intermediar naar een breder maatschappelijk platform voor generatie Y. Dat niet alleen over werk maar bijvoorbeeld ook bericht over Hollywood anno 2014 of technologische veranderingen in de samenleving . Verder kwamen er events, ontwikkelde Ygenwijs zich tot beweging, en, vanuit journalistiek oogpunt niet geheel onbelangrijk, er was de geboorte van Ygenwijs Magazine. Een blad dat ongeveer eens per kwartaal wordt uitgebracht.

Alles groeit en bloeit dus en wil nog verder doorgroeien en volgens mij heb ik daarmee in het kort wel kunnen uitleggen waarom ik, en mijn collega-eindredacteur voor het tijdschrift Mathias de Graag, nu op zoek zijn naar een assistent. Het werk behelst de volgende nogal concreet omschreven aspecten:

  • Nakijken van artikelen voor site en magazine
  • Redigeren van artikelen voor site en magazine
  • Het lanceren van artikelen via social media en bijhouden van social media-contacten
  • Het eventueel mede-verzorgen van de aanvoer van nieuwe artikelen voor site en magazine
  • Het eventueel zelf produceren van artikelen

Geschat zou ik zeggen dat je met dit werk voor Ygenwijs ongeveer zeven uur per week zult bezig zijn, waarbij ik wil benadrukken dat dit uiteraard in goed overleg gaat. Want dat zit hem ook in de flexibele aard van dit werk. Zoals ik al benadrukte in de openingszin, dit betreft een vrijwillige functie waarbij je van huis uit zult werken. Ben je nu geïnteresseerd? Stuur dan een bericht plus CV naar jeroen@ygenwijs.nl en mathias@ygenwijs.nl.

Met vriendelijke groet, Jeroen Lesuis