Skip to Content

Freelance

Written on september 13, 2012 at 07:56, by

Dit is de site van het Freelancebureau van de School voor de Journalistiek (Instituut voor de Media) van de Hogeschool van Utrecht. Boven- en onderaan deze pagina staan links met de belangrijkste algemene informatie voor achtereenvolgens opdrachtgevers, ouderejaars studenten en de freelancers ‘nieuwe stijl’ (derdejaars). Hieronder staan de opdrachten die bij het bureau binnengekomen zijn, de meest recente eerst. Een lijst met de laatste opdrachten staat in de rechterkolom.

Deze opdrachten zijn nadrukkelijk alleen bedoeld voor studenten die in het derde (of vierde) jaar van hun studie het vak Freelance volgen in Utrecht! Opdrachtgevers verbinden zich aan deze voorwaarde om gratis hun opdrachten te kunnen plaatsen. 

Belangrijk: als je op een opdracht reageert, zet dat dan bij het commentaar, met vermelding van de datum. Als je de opdracht verworven hebt, doe dat dan ook. Laat het freelancebureau het weten als de opdracht van de site verwijderd kan worden.

Alle mail naar: yolan.witterholt@hu.nl

Filmer(s) bij de finale van NBF Bowling Tour 12 juli

Written on juni 27, 2015 at 19:53, by

bowlingZondag 12 juli 2015 organiseert de Nederlandse Bowling Federatie (NBF) in Nieuwegein de finales van de NBF Bowling Tour. De finale zijn tevens een pilot om meer mensen voor bowlingwedstrijden te interesseren. Tijdens de finales staan tickets naar de World Cup 2015 in Las Vegas op het spel.

Opdracht: maak drie items tijdens de finales: 1. Sfeerimpressie en kort verslag van de dag 2. Promotie video voor opvolgende jaren 3. Interviews met de winnaars 1e klasse. Deze video’s worden vervolgens gebruikt op de website van de NBF, op facebook en twitter. In overleg kan de student natuurlijk eigen ideeën aandragen om bovenstaande items zo goed en zo leuk mogelijk in beeld te brengen.

Praktische informatie:  de finales worden georganiseerd in Chandra Bowling, Blokhoeve 16, Nieuwegein. Het evenement gaat om 09.30 uur van start en eindigt rond 18.00 uur. De studenten worden uiterlijk om 10.30 uur in Nieuwegein verwacht.

Contactpersoon: de opdrachtgever is Jan Jaap van der Sar van de Nederlandse Bowling Federatie. Hij is te bereiken via jjvandersar@bowlen.nl en 06-34228359.

Verslaggevers/redacteuren voor 4daagseradio

Written on juni 27, 2015 at 19:44, by

4daagse

Voor 4daagseradio zoeken we verslaggevers/redacteuren die een week lang alles willen geven en een slaaptekort voor lief nemen!

4daagseradio is een samenwerkingsproject van diverse lokale omroepen om Nijmegen. Zij maken een week lang non-stop een groot radioproject in en om de vierdaagse en de vierdaagsefeesten van Nijmegen. We werken daarbij ook samen met 4daagsetv.

Voor de nieuwsredactie zoeken we enthousiaste redacteuren die bovenop het nieuws zitten en bij voorkeur 5 of 7 dagen opeenvolgend beschikbaar zijn vanaf 18 juli en 24 juli in 1 shift van 4-5 uur per dag.

Voor de live verslaggeving op de route zoeken we mensen die durven! Je stapt op wandelaars en bezoekers af en moet 100 % improviseren op hun verhaal! We zoeken mensen die minstens 4 dagen beschikbaar zijn tussen 19 juli en 24 juli.

Door de zeer beperkte financiën van het project is er geen vergoeding mogelijk maar heb je wel een zeer grote vrijheid van werken binnen de genoemde kaders en voor vervoer wordt gezorgd.

Meer informatie is te verkrijgen bij Patrick Huisman   Huisman@4daagseradio.nl

Creatieve interviewer of CamJo bij De Baak

Written on juni 12, 2015 at 11:33, by

de_baak-logoWil je werken voor hét centrum voor Leiderschap en Ondernemerschap in Nederland? Ben je creatief en eigenwijs of zelf een beetje rebels? Dan kun je wellicht aan de slag voor de Baak.

We zijn op zoek naar enthousiaste (camera, online, hardcopy) journalisten. Door de variëteit aan onderwerpen en ons grote netwerk van experts, kun je brede ervaring opdoen of je juist specialiseren.

Leren is onze corebusiness, dus wat wil jij leren in deze opdracht? Je zou als Camjo op pad kunnen, een column schrijven, interviews, tekenen, een webinar organiseren met één van onze trainers/docenten of een impressie verzorgen van een opleiding of event zoals dit filmpje bijvoorbeeld.

Tijdsinvestering en vergoeding: de Baak zoekt een student die – wekelijks 4 – 12 uur tijd heeft om deze opdracht vorm te geven. Locatie Noordwijk, Driebergen of gedeeltelijk thuis.

Profiel: Wij zoeken iemand die betrouwbaar, sociaal vaardig en creatief is en zich kan manoeuvreren in onze informele organisatie. Iemand die – naast het journalistieke werk – affiniteit heeft met leren & ontwikkelen, leiderschap en ondernemerschap.

Informatie: Elke Visser, programmamaker de Baak, 06 416 631 06 en e.visser@debaak.nl

Procedure: Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Elke Visser. Stuur een mailtje met motivatie & affiniteit met de branche, je (afgeronde) studie(s), jouw kwaliteiten en wat je wilt leren in deze opdracht. In een kennismakingsgesprek ontdekken we een goede match tussen opdracht(gever) en student.

“Bloggers/Vloggers voor een betere wereld”

Written on juni 4, 2015 at 16:40, by

asnVoordewereldvanmorgen.nl zoekt bloggers en vloggers die korte (video) interviews en achtergrondverhalen willen maken over duurzame creatieve projecten en start-ups.

Wat is Voordewereldvanmorgen.nl

Voordewereldvanmorgen.nl is een platform voor slimme ideeën voor een betere wereld. Gestart door de ASN Bank.

Een plek waar innovatieve en creatieve ideeën de eerste stappen zetten naar een concreet project of bedrijf. En waar de bezoekers kunnen helpen om dit te realiseren. Naast het starten of steunen van een project, bieden we ook inspirerende blogs over innovatieve ideeën en start-ups.

Wie zoeken we?
We zoeken een student met een duurzaam hart, die oog heeft voor nieuwe trends en ontwikkelingen en niet bang is om erop uit te gaan. Om ondernemers te interviewen, specialisten het hemd van het lijf te vragen en research te doen naar inspirerende projecten voor een betere wereld. En natuurlijk iemand die alles goed kan opschrijven, maar ook video’s kan maken.

Praktische informatie

We zoeken een flexibele student. Die elke twee weken een kort item wil maken. Dit kan vanuit huis, maar je kunt ook bij ons op kantoor komen werken. We schatten dat je er zo’n 5 uur per twee weken mee kwijt bent. Een financiële vergoeding is mogelijk.

Contact

Heb je interesse?
Neem dan contact op met Asceline Groot.

Asceline.groot@asnbank.nl / 0622600359

Student(en) voor verslaglegging seminars Nieuwspoort

Written on juni 4, 2015 at 16:34, by

hcbStudent(en) gezocht voor 2 seminarverslagen. Het gaat om 17 en 18 juni in Nieuwspoort in Den Haag, 1 seminar over Toezicht en 1 over Kinderopvang.

Het is belangrijk dat je op tijd komt (seminar is van 13.30 tot 17.00 uur met een half uur pauze, dus 3 uur verslaglegging per seminar) en dat je binnen 3 dagen een goed eindverslag oplevert. Er komen veel sprekers in hoog tempo aan bod, dus het vraagt wel iets van je. De tegenprestatie is gratis toegang tot congres (twv 295) + 50 euro + reiskosten tegen ov 2e klasse (indien geen ov).

Voor meer informatie over de congressen, zie Haags Congresbureau

Contact:
Elwin Veldhuis
Haags Congres Bureau
www.haagscongresbureau.nl
elwin@veldhuisopleidingsadvies.nl
06 41215181

Spoed: redactionele vormgever en redacteur voor internationaal honkbaltoernooi

Written on juni 3, 2015 at 13:21, by

honkbal
Op 19 juli start de derde editie van het Battle At The Castle toernooi. Tijdens dit honkbalevenement voor kinderen tussen 10 en 14 jaar gaan Europese talenten in hun leeftijdscategorie de strijd met elkaar aan in Oosterhout, Noord-Brabant. Voor het eerst zal naast het toernooi voor honkballers tot 12 jaar, ook een toernooi voor alle spelers tot 14 jaar worden georganiseerd.
Iedere dag verschijnt de ‘Castle Yard Chronicle’, de krant van het BATC-toernooi. Deze krant, gevuld met interviews, wedstrijdverslagen, fotorapportages en columns, wordt ieder jaar volop gelezen en ons doel is om de krant ieder jaar te verbeteren. Voor die verbeteringen zijn we op zoek naar jou!
Wie zoeken wij?
1) Een redactionele vormgever, bekend met Indesign en andere opmaakprogramma’s. Gedurende het toernooi (en één dag voorafgaand) ben jij verantwoordelijk voor de opmaak van de krant. Daarin krijg je de vrije hand om de krant te vervolmaken met jouw visie en stijl. De wedstrijden worden gedurende de dag gespeeld, dus zul je in de loop van de dag kopij ontvangen. Aan jouw de taak om jouw kwaliteit aan iedereen te tonen. Het in bezit hebben van een eigen laptop is daarbij een vereiste.
2) Een redacteur, met gevoel voor stijl en de nodige sportkennis. Honkbal is een specifieke sport, een ‘way of life’. Lezers van de krant zullen kritisch zijn over wat ze lezen. Aan jou de taak om de wedstrijdverhalen en interviews goed te verwoorden. Tijdens vergaderingen zal worden bepaald wat de verhalen zijn van de dag, waarbij we een beroep doen op jouw creativiteit en improvisatie. Samen met andere redacteuren werken we toe naar één perfecte krant voor een week lang.
Ben je vormgever, maar zou je ook graag willen schrijven (of omgekeerd), dan wordt dat van harte aangemoedigd.
Wat bieden wij?
Omdat wij de sfeer van het toernooi graag willen overbrengen in de krant, is het belangrijk om zelf bij het toernooi aanwezig te zijn. In overleg is het altijd mogelijk om een halve/hele dag afwezig te zijn. Zolang wij er maar van overtuigd zijn dat de krant in de avond ook gedrukt kan worden.
Daarnaast bieden wij het volgende voor de periode van 18 t/m 24 juli:
-lunch & diner
-Een grote uitbreiding van je netwerk
-Eénmalige reiskostenvergoeding (indien nodig)
-Bij grote reisafstand kan een slaapplek geregeld worden.
-Een week lang werken aan een topkrant.
-Financiële bijdrage in overleg
Om een indruk te krijgen van het toernooi verwijzen we jou graag naar de website www.batcbaseball.eu
Heb je interesse, of wil je meer informatie? Neem dan contact op met de hoofdredactie van de Castle Yard Chronicle via e-mail of telefoon
Mathijs Vuister
06-463153331

 

Creatieve ‘brains’ met hart voor de journalistiek, bij de NVJ

Written on juni 2, 2015 at 20:21, by

nvj

Werd je vroeger journalist dan hoorde een NVJ lidmaatschap er gewoon bij. Gewoon omdat je trots was op je vak. Tegenwoordig is een lidmaatschap niet zo vanzelfsprekend meer. Daarom zijn wij als NVJ permanent op zoek naar creatieve “brains” die de inhoud en werving van het NVJ lidmaatschap “eigentijdser” kunnen maken. De NVJ zoekt 8 studenten die ons daarbij willen helpen. Op jullie eigen wijze. Out of de box ideeën bedenken en die uitproberen in de praktijk. Word ook lid van onze NVJ Denk Do Tank!

WAT BIEDEN WIJ

 • tweewekelijkse workshops (waaronder workshop met Louise Theil van de Deense NVJ op 16 en 17 juni)
 • professionele begeleiding
 • contact met toekomstige werkvloeren cq collega journalisten
 • veel lol en plezier
 • de kans op een plek in het NVJ VIP (Vers in de Pers) bestuur
 • een prachtig ervaring als aanvulling op je CV
 • een beloning van € 25,- per geworven NVJ lid.

WAT VRAGEN WIJ

 • “creatieve minds” die niet bang zijn om hun “smart” ideeën direct uit te testen in de praktijk
 • maximaal 2 dagdelen per week in de maanden juni, juli, augustus en september.

START

 • vrijdag 12 juni 10.00 – 14.00 Villa Sterrebosch Driebergen (inclusief lunch)

DEELNEMEN

Vind je het leuk om deel uit te maken van deze creatieve NVJ Denk Do Tank, stuur dan voor 5 juni 2015 een mailtje met je CV naar margriet.zegers@pepperdays.com.

Na insturing nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

Interviewers bij mediatraining voor gebarentolken

Written on juni 2, 2015 at 20:11, by

KTVWanneer dove mensen geïnterviewd worden door de media, geschiedt de communicatie altijd door middel van een gebarentolk. Voor de gebarentolken is het optreden in de media best spannend omdat ze gefilmd worden en omdat de communicatie zo vlot en volledig mogelijk moet verlopen. Voor de interviewers is het ook anders dan anders. Ze moeten naar de tolk luisteren en ondertussen naar de persoon met wie zij spreken kijken en met hem/haar contact maken. Een vak apart! KTV organiseert komend najaar een mediatraining voor gebarentolken en zoekt hiervoor een aantal interviewers die samen met Sebastiaan Boogaard (was meerdere malen te gast bij DWDD) van de training een dynamische en leerzame dag willen maken. Vergoeding: 75 euro en een interessante ervaring!

Contact: Marijke Roelofsen: m.i.roelofsen@ktv-kennisnet.nl
Het algemene telefoonnummer van KTV is 085-8786269.

Filmer(s) voor 3 promotiefilmpjes

Written on mei 22, 2015 at 14:05, by

“Wanneer is het koek en ei voor jou?”

koekenei

Mediation is een vorm van conflictbemiddeling. Een onafhankelijke bemiddelaar gaat samen partijen op zoek naar een oplossing voor een probleem. De oplossing moet voor alle partijen aanvaardbaar zijn.

Voor dit project worden er een cameraman/video-editor/redacteur gezocht die een filmreportage wil maken over de verschillende attitudes over mediation. De uitvoering kan in één persoon vereenzelvigd zijn maar ook in teamverband met andere belangstellenden. De filmreportage dient die kijkers impliciet zichzelf de vraag laten stellen wat zij zouden doen bij een conflict. De mediationreportage is verdeeld in drie afleveringen van 5 á 10 minuten per aflevering.

In de eerste aflevering maakt bijvoorbeeld winkelend publiek (verder) kennis met mediation. Persoonlijke vragen worden gesteld en stellingen worden geponeerd. Door middel van praktijkvoorbeelden en gesprekken met verschillende mensen wordt de kijker geïnformeerd over wat mediation is en hoe het voor hem zou kunnen werken. In de tweede en derde aflevering staat een specialisatie, een thema of een persoon centraal.

Verwachte hoeveelheid werk

 • Kennismaking en voorgesprekken om wens te verduidelijken: ½ dag per aflevering, 1 ½ dag in totaal
 • Format bespreken: ½ dagdeel. 1 ½ dag in totaal.
 • verwachte hoeveelheid werk: 1 dag filmen per aflevering. Drie dagen max. in totaal.
 • Montage 3 x 3 uur.
 • Concept aflevering tonen en doen van eventuele wijzigingsvoorstellen. 1 uur per aflevering. ½ dag in totaal.

Vereiste capaciteiten van de student(en)

 • Zelfstandig kunnen werken, een eigen signatuur laten zien en tegelijk open staan voor feedback.

 Periode waarin het werk verricht moet worden

 • Maanden juni-juli of juli-augustus. De afleveringen dienen uiterlijk 1 september klaar te zijn.

Waar of van waaruit het werk verricht moet worden

 • In Utrecht, Den Haag en nog een stad naar keuze

Gegevens opdrachtgever

Financiële aspecten

– Een financiële vergoeding is mogelijk.

Filmers voor NL kampioenschappen G-bowlen

Written on mei 21, 2015 at 14:14, by

 

bowlingZondag 31 mei 2015 organiseert de Nederlandse Bowling Federatie (NBF) in Almere voor de tweede keer de Nederlandse kampioenschappen voor leden met een verstandelijke beperking. Ruim 100 deelnemers uit heel Nederland komen naar Almere om met elkaar de sportieve strijd aan te gaan in de sport die zij het liefst beoefenen: bowlen. De doelgroep is erg interessant om mee te werken en geeft met het aanstekelijke enthousiasme gegarandeerd voldoende energie om de rest van de week op door te werken.

Opdracht: Maak drie items tijdens het NK G-bowlen 2015:

 1. Sfeerimpressie en kort verslag van de dag
 2. Promotie video voor opvolgende jaren
 3. Video als aandenken aan het evenement voor de deelnemers. Hierin spelen zij zelf de hoofdrol.

Deze video’s worden vervolgens gebruikt op de website van de NBF, op Facebook en Twitter. In overleg kunnen jullie natuurlijk eigen ideeën aandragen om bovenstaande items zo goed en zo leuk mogelijk in beeld te brengen. Bekijk een item van Omroep Flevoland uit 2014 om een beeld te krijgen bij het evenement.

Praktische informatie: Het NK G-bowlen 2015 wordt georganiseerd in Bowling Almere, Trekweg 31, 1338 GA Almere. Het evenement gaat om 09.30 uur van start en eindigt rond 15.30 uur. Jullie  worden uiterlijk om 08.30 uur in Almere verwacht. Meerijden vanaf Utrecht CS is eventueel mogelijk.

Contactpersoon: De opdrachtgever is Jan Jaap van der Sar van de Nederlandse Bowling Federatie. Hij is te bereiken via jjvandersar@bowlen.nl en 06-28535788.