Skip to Content

Freelance

Written on september 13, 2012 at 07:56, by

Dit is de site van het Freelancebureau van de School voor de Journalistiek (Instituut voor de Media) van de Hogeschool van Utrecht. Boven- en onderaan deze pagina staan links met de belangrijkste algemene informatie voor achtereenvolgens opdrachtgevers, ouderejaars studenten en de freelancers ‘nieuwe stijl’ (derdejaars). Hieronder staan de opdrachten die bij het bureau binnengekomen zijn, de meest recente eerst. Een lijst met de laatste opdrachten staat in de rechterkolom.

Deze opdrachten zijn nadrukkelijk alleen bedoeld voor studenten die in het derde (of vierde) jaar van hun studie het vak Freelance volgen in Utrecht! Opdrachtgevers verbinden zich aan deze voorwaarde om gratis hun opdrachten te kunnen plaatsen. 

Belangrijk: als je op een opdracht reageert, zet dat dan bij het commentaar, met vermelding van de datum. Als je de opdracht verworven hebt, doe dat dan ook. Laat het freelancebureau het weten als de opdracht van de site verwijderd kan worden.

Alle mail naar: yolan.witterholt@hu.nl

Filmers en tekstschrijvers voor publicatie ‘Inspirerende doorbraken’

Written on maart 2, 2015 at 17:02, by

image002

In een online- en boekpublicatie komen verhalen van diverse disciplines in bedrijven over nodige en gewenste innovaties in de toekomst, de impact daarvan op organiseren en de betekenis voor mensen (medewerkers en gebruikers). Daarvoor zoek ik een (of meer?) studenten die:

1. De interviews van 1 of meerdere personen filmen
2. De films bewerken
3. Van de verhalen een samenvatting en/of langer verhaal schrijven
4. On line publiceren via nieuwe website en acties sociale media

– Het aantal bedrijven/instellingen is naar schatting rond de 20, waarbij steeds 1 tot 3 à 4 interviews per bedrijf gehouden worden.
– Het project loopt heel 2015.                                                                                                                                                     – – – Het uitwerken kan deels of geheel op het adres van de opdrachtgever verricht worden, deels ook vanuit thuis.

– Onkosten worden ruim vergoed
– In de publicatie komt ruim aandacht voor de filmer/tekstschrijver
– Voor een beeld van de publicatie kun je hier meer lezen over het Kookboek Sociale Innovatie, dat 6 jaar geleden is uitgebracht en waar het huidige initiatief een vervolg op is. http://www.zinenondernemen.nl/kookboek. Op deze website lees je ook hoe de opdrachtgever te bereiken is.

Belangstelling? Mail Lianne Vorstenbosch:  lvorstenbosch@zinenondernemen.nl

Redacteuren voor www.essentialia.nl

Written on maart 2, 2015 at 16:56, by

Student(en) gezocht voor de redactie van een nieuwe website en nieuwsbrief over actualiteiten op het gebied van HR en arbeidsrecht. Begin 2015 gestart met een combinatie van eigen geschreven artikelen en artikelen van anderen op het gebied van werk, ontslag, loon, recht.  De eerste opzet is er, de student(en) die ik zoek heeft tot taak om de lezer meer te “triggeren” op een aansprekende manier, die de lezer niet kent van andere droge nieuwsbrieven.

Inspiratiebronnen: www.debicker.eu, www.deoptimist.net, www.businessoffashion.com, www.shotofjoy.nl. Ook deze brengen inspirerende en onafhankelijke nieuwsbrieven gekoppeld aan een site. Daarnaast is het van belang dat de site ook aandacht krijgt en is daarom kennis van Twitter, Facebook en Linkedin van essentieel belang. Weten hoe een berichtje te plaatsen is bij lange na niet voldoende.

Activiteiten:

– Verzamelen input (ontwikkelingen/uitspraken/wetswijzigingen etc) in principe niet door student (mag wel)
– Bespreken/selecteren input tijdens “redactievergadering’
– Schrijven van artikelen max 300 woorden per artikel
– Opmaak in Mail Chimp 1 x per week

Tijdbesteding: 10 uur per week, begin mogelijk iets meer
Duur: in overleg
Locatie : werk kan worden verricht op kantoor op de Herengracht in Amsterdam, deels ook vanuit huis.
Een financiële vergoeding is mogelijk.

Wanneer je affiniteit hebt met advocatuur, juridische ontwikkelingen op het gebied van HR en”employment” en graag deze onafhankelijke site mee opzet neem dan contact op met:

Arthur Knipping
HeidemanBoot
Herengracht 545
1017BW Amsterdam

T: 020-8203095
M: 06-53950827

Filmer voor video van spectaculaire opening nieuwe hockeyclub in Bunnik 7 mrt

Written on februari 18, 2015 at 13:09, by

“Tv registratie van opening eerste Bunnikse hockeyveld door Jaap Stockmann”

Op 7 maart 2015 opent Jaap Stockmann, de keeper van het Nederlands Hockeyelftal, het eerste Bunnikse hockeyveld. Bij de spectaculaire opening zijn ook Laurien Leurink van het Nederlands zaalhockeyteam en oud hockey-international Nick Meyer betrokken.

De opening van het veld is de bekroning op het initiatief en het harde werk van enkele Bunnikse hockeyliefhebbers, die in 3 jaar tijd uit het niets een hockeyclub hebben opgebouwd. Inmiddels heeft HC Kromme Rijn ruim 250 leden en zijn 22 teams actief in de competitie. Dankzij donaties van sponsors en particulieren en grote inspanning van jeugdleden is het gelukt om in Bunnik een kunstgrasveld te realiseren. Vanaf 7 maart neemt hockeyclub Kromme Rijn het nieuwe veld van Stichting Kunstgras Accommodatie Tolhuislaan voor hockeywedstrijden in gebruik.

Op 7 maart starten de activiteiten om13:00 uur met hockeyclinics voor jeugdleden door de internationals die bij de opening betrokken zijn. De openingsceremonie staat gepland om ca. 14:30 uur. Bij de opening worden de leden van de club collectief en op spectaculaire wijze betrokken.

Meer informatie: Hockeyclub Kromme Rijn: www.hckrommerijn.nl

De aard van het werk: registratie van de activiteiten met camera, interviews ‘in het wild’ van betrokkenen, (jeugd-) leden en bekende hockeyers, monteren van de registratie tot een ‘lang nieuws item’.

De verwachte hoeveelheid werk: op de dag zelf: draaien van ca. 13:00 uur tot en met ca. 16:00 uur. Welkom om op de aansluitende borrel te blijven, maar dat hoeft niet.

De gevraagd capaciteiten van de student: filmen, interviewen, monteren.

De periode waarin het werk verricht moet worden: opnames op 7 maart, montage en oplevering in de week/weken daarna

Waar of van waaruit het werk verricht moet worden: Bunnik, Tolhuilaan 3c. 15 minuten fietsen van de Uithof.

De NAW gegevens van de opdrachtgever: Pieter van Braam van Vloten, pietervbvv@gmail.com, 06-46812222

Eventuele financiële aspecten: Het is niet de bedoeling dat de student hier geld op moet toeleggen dus onkosten worden vergoed. Maar er is geen substantieel budget.

Verslaggever/redacteur voor nieuwsprogramma

Written on februari 17, 2015 at 15:34, by

webfm_logo1

Voor het nieuws- en actualiteitenprogramma “Tussen Waal en Bruggen” op Webtv zoeken we verslaggevers/redacteuren  die met enige regelmaat items willen draaien.

Webfm & Webtv is de publieke lokale omroep voor de gemeenten Beuningen en Druten. Daarnaast zenden we in een samenwerkingsverband met de omroep voor West Maas en Waal ook daar uit op tv. Dat betekent dat we het hele gebied bestrijken tussen Tiel en Nijmegen in, daar wonen ongeveer 60.000 mensen.

Al sinds 2003 zendt Webfm & Webtv uit en heeft naast een betaalde hoofdredacteur /programmaleider ongeveer 50 actieve vrijwillige medewerkers . De omroep is door de brancheorganisatie OLON al vijf maal genomineerd als Lokale Omroep Van Het Jaar.

Voor het programma Tussen Waal en Bruggen zoeken we verslaggevers  die op aanwijzing van de hoofdredacteur tv-items gaan draaien in de regio. Daarbij leggen zij contact met de geïnterviewden / organisatie, bereiden zij het interview voor en doen na afloop ook samen met de editor de montage van het item. Ook zorgen ze voor de teksten van de voice-over.

Onderwerpen waarvan verslag gedaan kan worden zijn de start van een bouwproject, een crisis in de lokale politiek maar ook eenvoudige straatinterviews over actuele lokale kwesties.

Je moet je kunnen inleveren in het ‘kleine’ lokale nieuws uit de regio, voldoende interview ervaring hebben en niet bang zijn om kritische vragen te stellen. Het werk wordt gedaan in de gemeenten Beuningen, Druten en West Maas en Waal.  Door onderbezetting zoeken we studenten die bij voorkeur minimaal 1 dagdeel in de week tijd hebben in de periode maart – juni.  Kun je niet die hele periode, meld je dan toch.

Door de zeer beperkte financiën van de omroep is er geen vergoeding mogelijk maar heb je wel een zeer grote vrijheid van werken binnen de genoemde kaders. (Vanuit de omroep is er wel vervoer beschikbaar naar de locaties toe waar gefilmd moet worden.)

Meer informatie is te verkrijgen bij Patrick Huisman (hoofdredacteur) via huisman@webfm.nl of 024-3500900 (optie 3)

Webfm & Webtv, Van Heemstraweg 53,  6651 KH Druten

(Eind)redacteuren en fotografen voor INagenda.nl

Written on februari 16, 2015 at 16:51, by

Freelance (eind)redacteuren en fotografen gezocht voor online initiatief op het gebied van spiritualiteit en innerlijk bewustzijn.

Heb je interesse in spiritualiteit, maar sta je met beide benen ferm op de grond? Kun je yin van yang onderscheiden, weet je dat Qi Gong geen gerecht bij de afhaalchinees is en denk je bij yoga niet meteen aan geitenharensokken? Dan is een opdracht bij de nationale INagenda.nl misschien iets voor jou.

Wat is INagenda.nl?

De INagenda.nl is een online initiatief dat binnen het thema spiritualiteit en innerlijk bewustzijn een agenda- en magazinefunctie samenbrengt. Een landelijke site die zich niet verliest in spirituele hocus-pocus en een kritische, maar gelijk open houding heeft. Op de site komen niet alleen activiteiten te staan, maar ook een uitgebreid aanbod van journalistieke stukken over bijvoorbeeld yoga, zen, mindfulness, shiatsu en gezonde voeding. Daarnaast publiceren we ook recensies van pas verschenen boeken en hebben we een aantal vaste rubrieken.

Wie zoeken we? Freelancers die het leuk vinden om artikelen te schrijven voor onze website, foto’s te maken of eindredactie te doen. Belangrijk zijn een vlotte pen en interesse in spiritualiteit (bij voorkeur de aardse variant). Fotografen moeten goed zijn in zwart/wit en het daarnaast met name leuk vinden om mensen en/of stills vast te leggen. Bruis je van de ideeën die je graag vertaald wil zien naar het wereldwijd toegankelijke beeldscherm? Meld je dan aan.

Wat bieden we? De mogelijkheid om binnen een flexibel kader je vaardigheden flink te slijpen op verschillend gebieden: (eind)redactie, rubrieken, interviews en recensies. Daarnaast word je begeleid door professionele journalisten en krijg je feedback op je stukken. Als de samenwerking goed verloopt en de site wat gaat opbrengen, behoort betaling in de toekomst ook tot de mogelijkheden.

Contact. Heb je belangstelling? Stuur dan je cv en een korte toelichting naar: info@INagenda.nl t.a.v. Oscarine Vonk.

INagenda, Sumatrakade 1491, 1019 RS  Amsterdam, M: 06 21 443 574 www.INagenda.nl (online vanaf 1 juni) info@INagenda.nl

Filmer voor promotiefilm Buurtsportclub

Written on februari 16, 2015 at 12:03, by

DrukwerkStichting Harten voor Sport wil ter promotie van de Buurtsportclub graag een filmpje laten maken. De Buurtsportclub is een Utrechts samenwerkingsverband tussen verschillende sportaanbieders in onder andere Overvecht en Noordwest. Het achterliggende doel van de Buurtsportclub is het wegnemen van drempels die ervaren worden door kinderen of ouders omtrent lidmaatschap bij sportverenigingen. Drempels waaraan gedacht moet worden zijn kosten, competities of vrijwilligerstaken.

Stichting Harten voor Sport werkt in opdracht van de gemeente Utrecht aan het vergroten van de sport- en beweegdeelname in de stad. De beweegmakelaars en buurtsportcoaches die in dienst zijn van Harten voor Sport faciliteren en organiseren beweegprogramma’s voor jeugd, volwassenen en senioren. De Buurtsportclub is één van die beweegprogramma’s.

Opdracht

Zoals hierboven vermeld wil stichting Harten voor Sport graag een filmpje laten maken dat gebruikt kan worden ter promotie van de Buurtsportclub. De promotiefilm moet leiden tot meer bekendheid en een hoger aantal deelnemers bij de activiteiten van de Buurtsportclub. De volgende doelstelling gaat gepaard met de opdracht:

Voor 1 april moet een promotiefilm worden gemaakt, waarin de activiteiten van de Buurtsportclubs in Overvecht en Noordwest op een positieve wijze in beeld worden gebracht.

Aandachtspunt hierbij is dat de promotiefilm zich richt op zowel potentiële deelnemers van de Buurtsportclub, als ook op professionals die we willen informeren over het bestaan van de Buurtsportclub zodat zij deze kunnen aanbevelen. Onze voorkeur gaat er naar uit dat er op basis van het filmmateriaal twee filmpjes worden gemonteerd waarvan de ene zich richt op potentiële deelnemers en de ander zich richt op professionals. Professionals waaraan gedacht moet worden zijn huisartsen, fysiotherapeuten en buurtwerkers.

Tijdens de verschillende activiteiten kan worden gefilmd. Het gaat om het in beeld brengen van de sportmix, atletiek, basketbal en korfbal.

Eisen aan het filmpje:

  • De promotiefilm dient een hoge attentiewaarde en een heldere boodschap te hebben
  • Zowel het sporten zelf moet in beeld worden gebracht, als ook ouders, trainers, de organisator en deelnemers (via interviews)
  • Het filmpje is geschikt voor publicatie en gebruik op externe communicatiemedia
  • Het filmpje moet een positief imago van de Buurtsportclub creëren

Planning:

Afspraken maken met studenten over de uitvoering van de opdracht: week 9
Filmopnames: week 11
Montage: week 11/12
Concept film: week 12
Reactie op film: week 12
Definitief filmpje: week 13, 25 maart

miranda@hartenvoorsport.nl
06 – 26 94 20 71
Wouter Swank
0625453374

Verslaggevers voor internationale vrouwendag 8 maart

Written on februari 16, 2015 at 11:52, by

Tien studenten gezocht voor het internationale project

logo J Lab

PopUp Newsroom http://www.popupnewsroom.net/. Jullie doen dan met een groep, 12–16 uur multimediaal verslag van Internationale Vrouwendag, op 8 maart. Daarvoor regelen jullie alles zelf: regie, redactie, verslaggeving, publicaties etc, en breekt daarna de redactie weer op. Er is geen ondersteuning, alleen begeleiding vanuit het lectoraat. De producties blijven online beschikbaar. Extra uitdaging: de productie is in het Engels. Geen vergoeding, wel veel internationale contacten want je werkt wereldwijd met nog zes of zeven scholen voor journalistiek samen, van Californië tot Taiwan.

Neem contact op met Marco van Kerkhoven; marco.vankerkhoven@hu.nl

Filmers van kinderen in armoede voor HU en gemeente Utrecht

Written on februari 12, 2015 at 15:42, by

hulogo

Filmers kinderen in armoede voor het Kenniscentrum Sociale Innovatie Hogeschool Utrecht: februari-maart

We zoeken studenten die korte kernachtige filmpjes kunnen maken van kinderen (en eventueel jongeren) die in armoede opgroeien. Het gaat om filmpjes waarin de kinderen zelf aan het woord komen over wat het voor hen betekent om in armoede op te groeien.

De gemeente Utrecht wil – ter voorbereiding op haar nieuwe armoedebeleid – een beeld krijgen wat het voor kinderen betekent om in armoede op te groeien. Daarvoor dienen zo’n zes a tien interviews worden gehouden en gemonteerd.  Productietijd: februari/maart. Het ligt voor de hand dat de presentatie van de films bij de gemeente Utrecht, door de studenten zal worden gedaan.

De introductiebijeenkomst is gepland in de week van 16 februari. Hou alvast 19 en 20 februari vrij. De exacte datum wordt bekendgemaakt op 16 februari a.s.  Een financiële vergoeding is mogelijk.

Aanmelden kan bij Mayke Kromhout: maykekromhout@gmail.com

Filmer(s) voor Podium Grounds Rotterdam

Written on februari 10, 2015 at 16:08, by

podium

Gezocht: Iemand die reportages wil maken over ons podium (Podium Grounds,

Rotterdam) en de artiesten die er optreden voor een landelijke en internationale tv-zender (denk aan korte impressie van de concerten, interviews met artiesten/bezoekers/studenten etc). Gaat om reportages van ong. 15 min per keer. Budget is er, maar is niet veel. Lijkt het je leuk om dit te doen, mail dan naar francis@grounds.nu.

Redacteuren voor De Musical App

Written on februari 9, 2015 at 14:05, by

d2993be8d3c2d669ff9ceacc9c701299_400x400

Houd jij van theater en musical? En vind je het leuk om te schrijven en research te doen voor de eerste en enige echte app over musicals in Nederland? Dan zoeken wij jou!

Wij hebben verschillende taken die allemaal door één persoon kunnen worden uitgevoerd, of verdeeld over meerdere personen.

Wij zijn op zoek naar iemand die dagelijks op zoek gaat naar het laatste nieuws op het gebied van musical en hier een leuk en vlot nieuwsbericht van schrijft wat mensen aanspreekt. Je hebt hierin veel vrijheid, zolang het onderwerp maar musical is. Je mag op je eigen manier op zoek naar het nieuws, ook door bijvoorbeeld mensen te interviewen.
Ook zoeken we iemand die op internet de leukste filmpjes over musicals in binnen- en buitenland opzoekt en verzamelt en hier een korte, leuke begeleidende tekst bij schrijft.
Daarnaast zoeken we iemand die op een leuke manier verslag kan doen van musicalpremières en perspresentaties. Bij voorkeur iemand die ook goed overweg kan met een fotocamera!

Spreekt een van deze dingen jou aan? Mail dan je c.v. en motivatie naar redactie@demusicalapp.nl