Skip to Content

Freelance

Written on september 13, 2012 at 07:56, by

Dit is de site van het Freelancebureau van de School voor de Journalistiek (Instituut voor de Media) van de Hogeschool van Utrecht. Boven- en onderaan deze pagina staan links met de belangrijkste algemene informatie voor achtereenvolgens opdrachtgevers, ouderejaars studenten en de freelancers ‘nieuwe stijl’ (derdejaars). Hieronder staan de opdrachten die bij het bureau binnengekomen zijn, de meest recente eerst. Een lijst met de laatste opdrachten staat in de rechterkolom.

Deze opdrachten zijn nadrukkelijk alleen bedoeld voor studenten die in het derde (of vierde) jaar van hun studie het vak Freelance volgen in Utrecht! Opdrachtgevers verbinden zich aan deze voorwaarde, willen ze gratis hun opdrachten te kunnen plaatsen. 

Belangrijk voor opdrachtgevers: heeft u een opdracht die u graag op deze site geplaatst wilt zien, formuleert u dan een directe oproep aan de studenten. Zie elders op deze site wat daarin moet staan.

Belangrijk voor studenten: als je op een opdracht reageert, zet dat er dan bij! En meld het even bij Yolan Witterholt als een opdracht van de site kan/moet.

Alle mail graag naar: yolan.witterholt@hu.nl

Filmers voor korte reportage ‘Bibliotheek op school’

Written on augustus 15, 2015 at 12:40, by

Idea

RegioCultuurCentrum Idea zoekt freelancers om drie korte filmreportages (elk 2-3 minuten) te maken.

 Recent heeft Bibliotheek Idea drie nieuwe vestigingen van ‘de Bibliotheek op school’ geopend. Graag willen we dit per school middels een kort filmpje onder de aandacht brengen bij ouders van leerlingen en andere geïnteresseerden.

Het filmen gebeurt onder schooltijd op locatie, op een basisschool in Zeist, Den Dolder en Bunnik. Hierbij wordt ‘de Bibliotheek op school’ in gebruik gefilmd en worden interviews met leerkrachten, leerlingen en/of hulpouders afgenomen. Vervolgens wordt het geheel door de student(en) gemonteerd tot een kort filmpje om het project ‘de Bibliotheek op school’ duidelijk te maken.

Op één van de scholen zal de opening in september of oktober 2015 plaatsvinden, we hopen dat er tijdens deze feestelijke opening gefilmd kan worden. Voor de andere twee locaties ronden we het bij voorkeur af voor 1 januari 2016.

Vergoeding in overleg.

Graag contact opnemen met Annet Keij: T  030 69 86 574, Mail: akeij@ideacultuur.nl

Markt 1  3701 JZ Zeist   |  www.ideacultuur.nl 

Creatieve interviewer of CamJo bij De Baak

Written on juni 12, 2015 at 11:33, by

de_baak-logoWil je werken voor hét centrum voor Leiderschap en Ondernemerschap in Nederland? Ben je creatief en eigenwijs of zelf een beetje rebels? Dan kun je wellicht aan de slag voor de Baak.

We zijn op zoek naar enthousiaste (camera, online, hardcopy) journalisten. Door de variëteit aan onderwerpen en ons grote netwerk van experts, kun je brede ervaring opdoen of je juist specialiseren.

Leren is onze corebusiness, dus wat wil jij leren in deze opdracht? Je zou als Camjo op pad kunnen, een column schrijven, interviews, tekenen, een webinar organiseren met één van onze trainers/docenten of een impressie verzorgen van een opleiding of event zoals dit filmpje bijvoorbeeld.

Tijdsinvestering en vergoeding: de Baak zoekt een student die – wekelijks 4 – 12 uur tijd heeft om deze opdracht vorm te geven. Locatie Noordwijk, Driebergen of gedeeltelijk thuis.

Profiel: Wij zoeken iemand die betrouwbaar, sociaal vaardig en creatief is en zich kan manoeuvreren in onze informele organisatie. Iemand die – naast het journalistieke werk – affiniteit heeft met leren & ontwikkelen, leiderschap en ondernemerschap.

Informatie: Elke Visser, programmamaker de Baak, 06 416 631 06 en e.visser@debaak.nl

Procedure: Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Elke Visser. Stuur een mailtje met motivatie & affiniteit met de branche, je (afgeronde) studie(s), jouw kwaliteiten en wat je wilt leren in deze opdracht. In een kennismakingsgesprek ontdekken we een goede match tussen opdracht(gever) en student.

“Bloggers/Vloggers voor een betere wereld”

Written on juni 4, 2015 at 16:40, by

asnVoordewereldvanmorgen.nl zoekt bloggers en vloggers die korte (video) interviews en achtergrondverhalen willen maken over duurzame creatieve projecten en start-ups.

Wat is Voordewereldvanmorgen.nl

Voordewereldvanmorgen.nl is een platform voor slimme ideeën voor een betere wereld. Gestart door de ASN Bank.

Een plek waar innovatieve en creatieve ideeën de eerste stappen zetten naar een concreet project of bedrijf. En waar de bezoekers kunnen helpen om dit te realiseren. Naast het starten of steunen van een project, bieden we ook inspirerende blogs over innovatieve ideeën en start-ups.

Wie zoeken we?
We zoeken een student met een duurzaam hart, die oog heeft voor nieuwe trends en ontwikkelingen en niet bang is om erop uit te gaan. Om ondernemers te interviewen, specialisten het hemd van het lijf te vragen en research te doen naar inspirerende projecten voor een betere wereld. En natuurlijk iemand die alles goed kan opschrijven, maar ook video’s kan maken.

Praktische informatie

We zoeken een flexibele student. Die elke twee weken een kort item wil maken. Dit kan vanuit huis, maar je kunt ook bij ons op kantoor komen werken. We schatten dat je er zo’n 5 uur per twee weken mee kwijt bent. Een financiële vergoeding is mogelijk.

Contact

Heb je interesse?
Neem dan contact op met Asceline Groot.

Asceline.groot@asnbank.nl / 0622600359

Creatieve ‘brains’ met hart voor de journalistiek, bij de NVJ

Written on juni 2, 2015 at 20:21, by

nvj

Werd je vroeger journalist dan hoorde een NVJ lidmaatschap er gewoon bij. Gewoon omdat je trots was op je vak. Tegenwoordig is een lidmaatschap niet zo vanzelfsprekend meer. Daarom zijn wij als NVJ permanent op zoek naar creatieve “brains” die de inhoud en werving van het NVJ lidmaatschap “eigentijdser” kunnen maken. De NVJ zoekt 8 studenten die ons daarbij willen helpen. Op jullie eigen wijze. Out of de box ideeën bedenken en die uitproberen in de praktijk. Word ook lid van onze NVJ Denk Do Tank!

WAT BIEDEN WIJ

  • tweewekelijkse workshops (waaronder workshop met Louise Theil van de Deense NVJ op 16 en 17 juni)
  • professionele begeleiding
  • contact met toekomstige werkvloeren cq collega journalisten
  • veel lol en plezier
  • de kans op een plek in het NVJ VIP (Vers in de Pers) bestuur
  • een prachtig ervaring als aanvulling op je CV
  • een beloning van € 25,- per geworven NVJ lid.

WAT VRAGEN WIJ

  • “creatieve minds” die niet bang zijn om hun “smart” ideeën direct uit te testen in de praktijk
  • maximaal 2 dagdelen per week in de maanden juni, juli, augustus en september.

START

  • vrijdag 12 juni 10.00 – 14.00 Villa Sterrebosch Driebergen (inclusief lunch)

DEELNEMEN

Vind je het leuk om deel uit te maken van deze creatieve NVJ Denk Do Tank, stuur dan voor 5 juni 2015 een mailtje met je CV naar margriet.zegers@pepperdays.com.

Na insturing nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

Interviewers bij mediatraining voor gebarentolken

Written on juni 2, 2015 at 20:11, by

KTVWanneer dove mensen geïnterviewd worden door de media, geschiedt de communicatie altijd door middel van een gebarentolk. Voor de gebarentolken is het optreden in de media best spannend omdat ze gefilmd worden en omdat de communicatie zo vlot en volledig mogelijk moet verlopen. Voor de interviewers is het ook anders dan anders. Ze moeten naar de tolk luisteren en ondertussen naar de persoon met wie zij spreken kijken en met hem/haar contact maken. Een vak apart! KTV organiseert komend najaar een mediatraining voor gebarentolken en zoekt hiervoor een aantal interviewers die samen met Sebastiaan Boogaard (was meerdere malen te gast bij DWDD) van de training een dynamische en leerzame dag willen maken. Vergoeding: 75 euro en een interessante ervaring!

Contact: Marijke Roelofsen: m.i.roelofsen@ktv-kennisnet.nl
Het algemene telefoonnummer van KTV is 085-8786269.

Filmer voor promo-filmpje

Written on mei 13, 2015 at 20:31, by

buitenplaatsenPromo Buitenplaats Mobiel – Sabotage op Leyduin!
Op vrijdag 5 juni gaat het eerste level van Buitenplaats Mobiel ‘live’. Vanaf dan is ‘Sabotage op Leyduin’ door iedereen te spelen. Buitenplaats Mobiel maakt buitenplaatsen op een spannende en verhalende manier toegankelijk voor kinderen van 6-12 jaar. Na de lancering op Leyduin wordt het spel uitgebreid naar de buitenplaatsen Paviljoen Welgelegen, Groenendaal en Beeckestijn. Buitenplaats Mobiel is onderdeel van het programmaBuitenplaatsen in Beeld dat buitenplaatsen in Noord-Holland zichtbaar maakt en samenwerking tussen partijen bevordert.

 Op Buitenplaats Leyduin in Vogelenzang helpen kinderen Jacob van Lennep, een personage uit het verleden, met het aanleggen van de allereerste drinkwaterleiding. Dit gaat namelijk niet van een leien dakje; iemand saboteert de aanleg! Vanaf 5 juni is het level voor Leyduin gratis te downloaden in de Google Play Store. Het is dus in eerste instantie te spelen op Android-apparaten. De levels van de andere buitenplaatsen gaan circa 1 euro per download kosten en zijn later vanuit dezelfde app te downloaden.

We zijn op zoek naar een creatief iemand die van de lancering een aantrekkelijke en wervende promo kan maken. Een aansprekend filmpje van kinderen die de game aan het spelen zijn in de historische omgeving. Reiskosten worden vergoed. Voor meer informatie over Buitenplaats Mobiel zie www.buitenplaatsmobiel.com En voor meer informatie over Cultuurcompagnie en het programma Buitenplaatsen in Beeld ziehttp://www.cultuurcompagnie.nl/portfolio/projecten/detail/q/idproject/91/titel/buitenplaatsen-in-beeld

Voor meer informatie neem contact op met Jennemie Stoelhorst via 06-234 11 655 of jennemiestoelhorst@cultuurcompagnie.nl 

Per direct editors en cameramensen voor Meisje met de Microfoon

Written on mei 11, 2015 at 21:42, by

meisje-met-de-microfoon.jpeg1-300x180

Voor de website en het gelijknamige YouTube kanaal Meisje met de Microfoon ben ik op zoek naar talentvolle editors en cameramannen (of -vrouwen natuurlijk!) . Voor de website nemen we verschillende items op: interviews met BN-ers, reportages waarvoor we op bezoek gaan bij verschillende evenementen en activiteiten zoals het bezoeken van een stormbaan/fitness rave/waarzegger/you name it!

De items duren zo een 3 minuten en zijn met name entertainend van aard maar hebben ook zeker inhoud. (voorbeelden vind je op het youtube kanaal  )

Opnames: Er staan de komende tijd flink wat opnamedagen gepland, maar je mag ook reageren als je slechts een aantal dagen kunt editen of filmen. Opnames zijn op locatie en kunnen dus in heel Nederland plaatsvinden maar zullen veelal rondom Utrecht zijn.

Capaciteiten: Op het gebied van edit ben ik op zoek naar een editor met een losse, creatieve en humoristische stijl (zie bijvoorbeeld het item over de morning fitness rave). Als cameraman of -vrouw zoek ik iemand met een dynamische filmstijl die durft mee te denken over de opbouw van een item.

Onkosten: Reiskosten kunnen worden vergoed, verder heb ik (nog) geen budget. Zodra er betaalde opdrachten binnenkomen kan er uiteraard ook betaald werk worden gedaan.

Contact: Bij interesse of voor meer informatie kun je contact opnemen met Roos Hes via info@meisjemetdemicrofoon.nl of 06-5427 2760

Redacteuren voor De Westkrant in Amsterdam

Written on mei 6, 2015 at 15:03, by

LOGO-De-Westkrant-300x100pxVoor www.dewestkrant.nl zoeken we freelancers die willen schrijven over het hipste deel van Amsterdam, namelijk Amsterdam-West. We hebben leuke opdrachten (nieuws, achtergrond, lifestyle, human interest) voor enthousiaste schrijvers en vinden het helemaal geweldig als je zelf met nieuws komt.

Wij zijn een nieuw (sinds oktober 2014) journalistiek nieuwsblog voor bewoners van Amsterdam-West. Helaas hebben we (nog) geen geld, wel een heel veel ervaring met en kennis van lokale journalistiek en freelancen. Gedurende de je opdracht delen we die heel graag met jou. Zin? Bel met Martine de Vente 06-54241212

www.martinedevente.com

Interviewer voor maandelijks (Engels) interview op kunstwebsite

Written on mei 4, 2015 at 16:57, by

10451799_974535592571247_2210672923491688568_n Een kleine organisatie, welke een kunstwebsite beheert is op zoek naar een interviewer die  maandelijks een reportage maakt van een kunstenaar. Deze kunstenaar staat op de website waar het om draait: www.artstarter.nl

De voertaal op de site is Engels waardoor een zeer goede beheersing van de Engelse taal een vereiste is. De interviews zullen gehouden houden bij kunstenaars thuis, op evenementen of in ateliers. De kunstenaars wonen door het hele land, dus de interviewer dient mobiel te zijn. Daarbij dient er ook altijd een aantal goede foto’s gemaakt te worden. De interviewer dient, in overleg met Artstarter, zelf contact te zoeken en een afspraak te maken met een van de nog niet eerder geïnterviewde kunstenaars van de website. Het is een pre als de interviewer affiniteit heeft met kunst.

Elke maand wordt er een interview verwacht, die op de site geplaats kan worden. Ervaring leert dat een interview ongeveer een uur duurt, voor de vertaling en uitwerking kan nog eens 2 uur worden verwacht. Dit kan thuis of misschien al in de trein terug! Het aanleveren van foto’s en een word-document is voldoende.

Voorbeeld: http://www.artstarter.nl/artist-of-the-month/jeroen-graus

Financiële vergoeding is nader over te komen. Interesse? Neem contact op met :  Mario Mutsaers 06-24187605

www.artstarter.nl

Redacteur blog en social media voor ‘Hoe oud word jij?’

Written on april 30, 2015 at 12:12, by

PastedGraphic-5Gezocht redacteur / researcher
Voor het nieuwe online platform Hoe Oud Word Jij? zoeken we tijdelijk een redacteur. Deze redacteur bedenkt en schrijft blogs, social media posts en gaat op zoek naar interessante feitjes rondom oud worden en jong blijven.

Over Hoe Oud Word Jij?

50% van alle kinderen die nu geboren worden bereikt een leeftijd van 100 jaar! De gemiddelde levensverwachting stijgt iedere 10 jaar met 3 jaar. En toch zijn we maar weinig bezig met onze eigen toekomst. Dat is ook niet zo vreemd. Onderzoek heeft aangetoond dat mensen zich simpelweg geen goed beeld kunnen vormen van zichzelf in de toekomst. Terwijl dit ons juist zou kunnen helpen ons beter voor te bereiden op de toekomst. Hoe Oud Word Jij? gaat over jouw toekomst. Woon je over 5 jaar nog in hetzelfde huis? Heeft jouw baan toekomst? Wat voor toekomst gaan je kinderen krijgen? Wanneer wil je stoppen met werken? Met Hoe Oud Word Jij? ontdek je spelenderwijs jouw leven van morgen, volgend jaar en verdere toekomst zodat je je optimaal kunt voorbereiden op later. Voor meer informatie bekijk ook het filmpje op http://www.qionly.nl/work

Wie we zoeken: 
We zoeken een redacteur met een scherpe pen die naast korte artikelen ook goede short copy kan schrijven. Het is van groot belang dat je goed kan researchen om zo tot de meeste originele content voor dit platform te komen. Kennis van wat wel en niet werkt op social media is een pre. En gevoel voor hoe je jouw copy aantrekkelijk visueel vertaalt zodat je een designer kan brieven zou helemaal fantastisch zijn. Een financiële vergoeding is mogelijk. 

Over QiONLY: QiONLY ontwikkelt marketing- en communicatieconcepten. Met deze concepten slaat QiONLY een brug tussen de behoeften van de consument en de diensten of producten van zijn klanten. Het bureau, gevestigd in Amsterdam, is opgericht in 2013 en is ontstaan uit een fusie tussen Qi en ONLY. Het bureau werkt onder meer voor: FBTO, LeasePlan Bank, Electrabel, Prodent, Prorail  en Hypotheekshop en telt 15 werknemers.
Contact:
Nouk van Ruth: nouk@qionly.nl