Skip to Content

Freelance

Written on september 13, 2012 at 07:56, by

Dit is de site van het Freelancebureau van de School voor de Journalistiek (Instituut voor de Media) van de Hogeschool van Utrecht. Boven- en onderaan deze pagina staan links met de belangrijkste algemene informatie voor achtereenvolgens opdrachtgevers, ouderejaars studenten en de freelancers ‘nieuwe stijl’ (derdejaars). Hieronder staan de opdrachten die bij het bureau binnengekomen zijn, de meest recente eerst. Een lijst met de laatste opdrachten staat in de rechterkolom.

Deze opdrachten zijn nadrukkelijk alleen bedoeld voor studenten die in het derde (of vierde) jaar van hun studie het vak Freelance volgen in Utrecht! Opdrachtgevers verbinden zich aan deze voorwaarde om gratis hun opdrachten te kunnen plaatsen. 

Belangrijk: als je op een opdracht reageert, zet dat dan bij het commentaar, met vermelding van de datum. Als je de opdracht verworven hebt, doe dat dan ook. Laat het freelancebureau het weten als de opdracht van de site verwijderd kan worden.

Alle mail naar: yolan.witterholt@hu.nl

Filmmateriaal selecteren en monteren voor een documentaire

Written on oktober 20, 2014 at 15:53, by

Wat is het verhaal achter jouw kleding?h3pmotives

Door middel van een korte trailer van ongeveer 2 minuten en een documentaire van ca. 20 minuten willen we antwoord geven op deze vraag. We zoeken hiervoor een gemotiveerde student die advies kan geven, film en foto materiaal kan selecteren en monteren tot een documentaire.

H3P Motives is groothandel en importeur van duurzame kleding/textiel en eigenaar van het modemerk RE-5. RE-5 staat voor het concept RE-think, RE-turn, RE-fund, RE-cycle, RE-vive. De kleding is gemaakt van 100% biologische katoen in GOTS gecertificeerde fabrieken en heeft tevens het Fairtrade Max Havelaar logo/keurmerk.

Het verhaal van deze kleding is dus heel anders dan het verhaal van bijv. ‘gewone’ katoenen kleding van “fast-fashion” merken zoals H&M of Primark. Door middel van een documentarie en trailer willen we graag het verhaal, met achtergrondinformatie over met name de impact van biologische katoen en fairtrade laten zien.

Er is ongeveer 2,5 uur aan filmmateriaal aanwezig; opgenomen in India gedurende bezoeken aan alle schakels in de keten van het productie proces. Tevens zijn er zo’n 1000 foto’s aan beeldmateriaal.

We zoeken een student die:

 • kan helpen en adviseren bij het selecteren van het bestaande foto- en filmmateriaal
 • het geselecteerde materiaal kan monteren tot een mooie korte en educatieve documentaire van +/- 20 minuten en een kort promotiefilmpje van +/- 2 minuten
 • een passie heeft voor duurzaamheid en met voorkeur iets meer wil weten over de kledingindustrie

We bieden je de mogelijkheid zich te verdiepen en ervaring op te doen in een belangrijke en acutele markttrend: duurzaamheid. Daarbij werk je nauw samen met Hein, expert in duurzaamheid binnen de kleding/ textielindustrie, die met H3P Motives en RE-5 de Max Havelaar Innovation Award heeft gewonnen.

Je werkt voornamelijk vanuit huis en er is in overleg een mogelijkheid tot vergoeding. We hopen het project z.s.m. te starten en het liefst (in overleg) voor eind 2014 af te ronden.

Interesse in dit project? Neem contact op met:

Hein Voss
Eigenaar H3P Motives / RE-5
heinvoss.bv@telfort.nl
06-46351763

Meer informatie op : www.h3pmotives.nl & www.re-5.nl

Filmers voor internationaal zeilevenement 24-26 oktober

Written on oktober 15, 2014 at 14:47, by

BMW JeugdzeilplanDe Stichting Nationaal Jeugdzeilplan is een non profit organisatie die tot doel heeft getalenteerde en gemotiveerde zeiljeugd, die niet gefortuneerd is, de mogelijkheid te bieden door het gebruik van “state of art” wedstrijdzeilboten en het organiseren van professionele trainingen en een sterke competitie, hun talenten te verbeteren. De Stichting beschikt over 30 wedstrijd Ynglings, een driemans kielboot. Om dit alles mogelijk te maken is BMW bereid gevonden dit te sponsoren.

We weten allemaal dat dit in de huidige tijd geen sinecure is om sponsoring voor breedte sport te krijgen, vandaar dat de Stichting ook erg blij is dat BMW dit voor hen doet. Wel is gebleken dat het aantrekken van nieuwe teams niet eenvoudig is.

De Stichting organiseert jaarlijks de Hein Ruyten Trofee, een internationaal zeilevenement te Langweer, als afsluiting van het zeilseizoen, voor de inspectie van de boten en als promotie voor nieuwe teams.

Dit jaar vindt het evenement plaats op 24, 25 en 26 oktober in Langweer.

De afgelopen 2 jaar hebben studenten media e/o journalistiek voor ons verslag gedaan van de Hein Ruyten Trofee. Dit onder het motto “door de jeugd voor de jeugd”. De filmverslagen van de afgelopen 2 jaar hebben uiteraard hun bijdrage geleverd aan de promotie van het BMW Nationaal Jeugdzeilplan. Ook dit jaar is er behoefte aan een filmverslag, dat kan worden gebruikt als promotie voor nieuwe teams. Iedereen die dit te zien krijgt moet denken: Dat wil ik ook!.

Dit jaar willen we overigens meer de nadruk leggen op de ondersteuning van de maatschappelijke kant, want naast het ontwikkelen van het zeiltalent zijn het goed afronden van een studie en het beginnen van een maatschappelijke carrière belangrijk. Hiervoor heeft de Stichting in samenwerking met een partner een studie/beroepskeuzeplan opgezet.

Voor de filmploeg is overnachting en maaltijden beschikbaar, alsmede een kleine financiële vergoeding.

Voor verdere informatie contact opnemen met Bauke Boersma: bauke@nationaaljeugdzeilpan.nl

M: 06-28202525

Enthousiaste freelancers voor sportredactie De Gelderlander (Rivierenland)

Written on oktober 13, 2014 at 20:40, by

gelderlander

Op de sportredactie van De Gelderlander in Tiel (editie Rivierenland) zijn we op zoek naar freelancers die werkzaamheden voor ons kunnen verrichten. Naast het bezoeken van sportwedstrijden in het weekend gaat het om het maken van interviews en voorverhalen. Ben jij een sportfanaat met een vlotte pen, kom je uit de omgeving van Tiel/Culemborg en wil je graag wat bijverdienen? Stuur dan een mailtje naar sport.tiel@gelderlander.nl.

Met vriendelijke groet, Mark van Steenbergen, Sportredactie De Gelderlander

Wie maakt er een kort filmpje / uitleg-animatie voor creatief en idealistisch adviesbureau?

Written on oktober 13, 2014 at 20:37, by

milieumeetlat

Promoting the Environmental Yardstick for Pesticides!

CLM is een adviesbureau dat werkt aan duurzame landbouw. Eén van onze producten is de Milieumeetlat, een tool waarmee boeren en hun adviseurs de impact kunnen zien van de door hen gebruikte gewasbeschermingsmiddelen op het grondwater, bodem- en waterleven. De Milieumeetlat bestaat uit: een website (www.milieumeetlat.nl), mobiele site (app) en tipkaarten per gewas. Daarnaast geven we trainingen voor adviseurs en aan groepen boeren in het gebruik van de meetlat.

CLM werkt momenteel aan verdere internationale vermarkting van de Milieumeetlat – the Environmental Yardstick for Pesticides – via ons netwerk van agro- en voedingsbedrijven. Het is namelijk een uniek en praktische tool, die zijn gelijke in het buitenland niet kent. Wij zoeken een  freelance-student die ons hiermee helpt.

Wij vragen iemand met

 • een opleiding in audio-visuele en digitale media;
 • passie en talent voor het maken van een informatief, leuk, dynamisch, kort filmpje in het Engels waarin de Environmental Yardstick for Pesticides wordt uitgelegd. Als voorbeeld zien wij http://www.stegginkensteggink.nl of Hoe het zit met eiwit – en de economie: http://youtu.be/_lwFpjX5mbk
 • kennis van/ervaring met doelgroep-onderzoek voorafgaand aan het maken van het filmpje en in de testfase.

Wij bieden

 • professionele, inhoudelijke begeleiding;
 • een stage of werkervaringsvergoeding;
 • een mooie bijdrage aan je portfolio;
 • ervaring met het werken voor een commercieel EN idealistisch bedrijf.

Reactie naar Jenneke van Vliet, medior adviseur, 0345 47 07 53, jvanvliet@clm.nl

http://www.clm.nl/news/240/73/Stage–of-werkervaringsplaats-Marketing-Audio-Visuele-Vormgeving

Blogredacteur voor Trouwshop.com

Written on oktober 9, 2014 at 12:30, by

Logo-Trouwshop.com

 De Trouwshop is al sinds 1999 één van de grootste trouwsites van Nederland en België met tienduizenden unieke bezoekers per maand via www.trouwshop.com. Wij bieden bruidsparen vele verschillende diensten aan zoals een gratis trouwpagina via Onzetrouwpagina.com, een goed gelezen blog, een forum, algemene informatie over het huwelijk en nog veel meer. Daarnaast hebben we meer dan 1200 bedrijven op onze website, van fotografen tot bruidsmode, van trouwvervoer tot bruidsboeketten, waar we de bruidsparen mee in contact brengen.

Wat zoeken wij?

Voor ons blog zijn wij altijd op zoek naar goede content. Hiervoor hebben we jou hulp nodig. Wij zijn op zoek naar een enthousiaste blog-redacteur die minimaal 3 blog-artikelen per week kan aanleveren. Hierbij dien je zelf leuke & trending onderwerpen –uiteraard gerelateerd aan het huwelijk en alles daaromheen- op te zoeken en hierover een blog te schrijven, maar soms zal het onderwerp ook door ons aangereikt worden. Uiteraard dient het blog van voldoende ‘body’ te zijn en zal het ook in samenwerking met onze webmaster vormgegeven worden, dit in verband met het finetunen voor de beste online vindbaarheid. Zie www.trouwshop.com/blog voor een overzicht van onze huidige blogs.

Hoe werkt het verder?

Wanneer en waar je de blogs schrijft kan je zelf indelen. Zolang we maar 3 blogs per week kunnen plaatsen. De mogelijkheid om (beperkt) vooruit te werken is aanwezig, waarbij er een planning gemaakt kan worden wanneer blogs geplaatst worden. Alleen voor onderwerpen welke door ons aangeleverd worden kan een deadline gelden. Voor het verzorgen van de blogs bieden wij een vergoeding aan.

Geïnteresseerd?

Indien het bovenstaande je aanspreekt neem dan contact op met ons via info@trouwshop.com of 070-3222799. Indien je eventueel al relevant (blog-)materiaal hebt dan ontvangen we dat uiteraard ook graag!

 

Filmtalent gezocht!

Written on oktober 9, 2014 at 12:27, by

hulogo

Graag willen wij een instructiefilm van maximaal vijf minuten voor onze zoekmachine Lucas (www.bibliotheek.hu.nl). Wij zijn op zoek naar studenten die het een uitdaging vinden om zoeken met Lucas, op een voor studenten aantrekkelijke manier, in beeld te brengen. Wij verwachten dat studenten (minimaal twee) hier max. 40 uur mee bezig zijn. Het gaat om brainstormen, storyboard, filmen en monteren. Studenten dienen creatief te zijn en daarnaast moeten ze kunnen filmen, monteren, planmatig werken en in staat zijn om theorie inhoud te geven en te kunnen overbrengen. Studenten kunnen gebruik maken van de faciliteiten binnen HU. Het zou fijn zijn als we voor 16 november 2014 een eerste gesprek kunnen hebben.

Contactpersoon is indra.vandeemter@hu.nl tel. 06-81339904

Schrijvende fotograaf of fotograferende schrijver gezocht voor de HU

Written on oktober 9, 2014 at 12:25, by

hulogoVoor HUridisch -een uitgave van het Instituut voor Recht van de HU- zoek ik een student die het leuk vindt om oud-studenten Sociaal Juridische Dienstverlening, HBO-Rechten en Kandidaat Gerechtsdeurwaarder, te interviewen over hun werkzame leven na de HU.

De alumni gaan in hun werkomgeving op de foto. Een van de alumni komt op de cover. Kijk voor voorbeelden hier: http://issuu.com/search?q=HUridisch. Het zijn korte verhaaltjes van rond de 400 woorden. De totale opdracht kost ongeveer twintig uur.

De deadline voor de komende HUridisch is 10 november. Ervaring leert dat het soms wat tijd kost om een alumni te vinden. Je moet geen hekel aan bellen en zoeken hebben. Beeld is zoals je in de voorbeelden ziet erg belangrijk, een professionele camera is dus geen overbodige luxe.

Belangstelling? Neem contact op met chantal.martini@hu.nl. Vermeld in je mailtje ook je telefoonnummer en wellicht heb je een site/blog met voorbeeldwerk?

Interviewers/schrijvers voor jubileumboek De Zonnebloem

Written on oktober 6, 2014 at 18:14, by

Wij zijn een zonnebloem_logovrijwilligersorganisatie op plaatselijk niveau die onder de vlag van de Nationale Zonnebloem opereert. In 2015 hebben we ons 35 jarig jubileum en daar willen we graag op verschillende manieren aandacht aan besteden. Doel van de verschillende jubileumactiviteiten is veelzijdig:

 

 • Allereerst willen we de gasten van de ZB, die over het algemeen ziek of gehandicapt zijn verschillende leuke middagen bezorgen.
 • Op de tweede plaats willen we door middel van een minisymposium aandacht besteden aan de participatiemaatschappij en de rol van de vrijwilliger hierin. De ideeën hierbij zijn om politici op landelijk niveau uit te nodigen als sprekers.
 • We willen de Zonnebloem van het “tuttige” imago afhelpen waardoor we hopelijk ook meer vrijwilligers kunnen aantrekken.

 

Deze doelen willen we bereiken met verschillende activiteiten en ook met de uitgave van een jubileumboek. Voor dat boek zoeken we hulp.  Het thema van het boek is “Feest” in de breedste zin van het woord. De bedoeling is dat mensen uit het dorp Bergharen die hier iets interessants over te vertellen hebben door jullie worden geïnterviewd waarna jullie er een boeiend en prettig leesbaar verhaal van maken.

We denken zelf aan 7 a 10 verhalen die in het boek geplaatst worden. Het kan zijn dat hier meer interviews voor nodig zijn. Belangrijk is dat jullie, na introductie , zelfstandig kunnen werken en sociaal vaardig zijn. De verhalen moeten 15 mei 2015 gereed zijn.

Voor meer informatie zijn de volgende personen beschikbaar: Annie van Lutterveld: voorzitter plaatselijke afdeling Zonnebloem 0487-531558 avanlutterveld@online.nl Annie Grisel: jubileum coördinator 0487-532449 j.w.c.grisel@planet.nl

Schrijvers voor ZuurGeld.nl

Written on oktober 6, 2014 at 13:51, by

zuur geldOp ZuurGeld.nl vind je dagelijks het laatste nieuws over ons geld. Van Koninklijk Huis tot ontwikkelingshulp, van brandstofaccijns tot ambtenarenapparaat, alles wat je ooit wilde weten over belastingen vind je hier. ZuurGeld.nl informeert, prikkelt en zet aan tot discussie. We vinden het met zijn allen best handig dat ’s nachts de straatverlichting brandt en er overdag leraren voor de klas staan. Maar over hondenbelasting, Joint Strike Fighters en EU-bijdrages zijn de meningen wat meer verdeeld. Dus lees, reken, stem, discussieer en deel. Misschien brengen we iets op gang. Al dat zure geld is tenslotte van jou!

We hebben een opdracht voor een of meerdere studenten die de waarheid over de zorgmarkt boven tafel willen krijgen. Zorg kost ons 80 miljard per jaar. Er wordt enorm bezuinigd om die kosten (die de laatste jaren heel hard zijn gestegen) weer onder controle te krijgen. De minister kiest voor de strategie van marktwerking, volgens vrijwel alle zorgverleners een heilloze weg, volgens beleidsmakers en zorgverzekeraars the holy grail. Wat is waar? Wie heeft gelijk? Waar moet de zorg naartoe om deze goed en betaalbaar te houden? ZuurGeld zoekt antwoord op die drie vragen.

ZuurGeld is graag scherp, zuur, met een vleugje sarcasme, maar blijft respectvol. Wil je bijdragen aan een serie artikelen over de toekomst van de Nederlandse zorg, neem dan contact met ons op: redactie@zuurgeld.nl

Schrijver communicatiemiddelen Geldinzicht

Written on september 23, 2014 at 16:42, by

geldinzichtStichting Geldinzicht maakt educatieve materialen voor deNederlandse consument die slimmer om wil gaan met zijn persoonlijke huishoudfinanciën. Naast trainingen en workshops willen we ook een aantal boekjes en dergelijke materialen ontwikkelen die iemand kan gebruiken in het dagelijks leven. Een aantal ideeën ligt op de plank,maar deze moeten verder bedacht en ingevuld worden om daarna ook geschreven te worden. Zie www.geldinzicht.nl

We zoeken iemand die:

 • Zelfstandig kan werken
 • Vanuit de stijl van Geldinzicht conceptueel kan meedenken over de materialen
 • De materialen inhoudelijk kan maken afgestemd op de vorm
 • Afstemt met de vormgever
 • Op korte termijn kan starten
 • Bij goede samenwerking voor langere tijd met ons wil samenwerken

 De vergoeding vindt plaats in overleg, graag een reactie voor 13 oktober

Geldinzicht werkt vanuit Utrecht. In overleg kunnen de opdrachten deels gedaan worden vanuit huis. Heb je belangstelling of wil je meer informatie? Neem dan contact op met Angelique Overbeek op 06 51047347 of met Josien Verweij op 06 23042394. Je kunt ook mailen op info@geldinzicht.nl