Skip to Content

Freelance

Written on september 13, 2012 at 07:56, by

Dit is de site van het Freelancebureau van de School voor de Journalistiek (Instituut voor de Media) van de Hogeschool van Utrecht. Boven- en onderaan deze pagina staan links met de belangrijkste algemene informatie voor achtereenvolgens opdrachtgevers, ouderejaars studenten en de freelancers ‘nieuwe stijl’ (derdejaars). Hieronder staan de opdrachten die bij het bureau binnengekomen zijn, de meest recente eerst. Een lijst met de laatste opdrachten staat in de rechterkolom.

Deze opdrachten zijn nadrukkelijk alleen bedoeld voor studenten die in het derde (of vierde) jaar van hun studie het vak Freelance volgen in Utrecht! Opdrachtgevers verbinden zich aan deze voorwaarde, willen ze gratis hun opdrachten te kunnen plaatsen. 

Belangrijk voor opdrachtgevers: heeft u een opdracht die u graag op deze site geplaatst wilt zien, formuleert u dan een directe oproep aan de studenten. Zie elders op deze site wat daarin moet staan.

Belangrijk voor studenten: als je op een opdracht reageert, zet dat er dan bij! En meld het even bij Yolan Witterholt als een opdracht van de site kan/moet.

Alle mail graag naar: yolan.witterholt@hu.nl

Redacteuren voor online magazine voor vrouwelijke ondernemers

Written on mei 4, 2016 at 20:06, by

hdr-myeverlane

MYEVERLANE.COM is een online magazine voor vrouwelijke ondernemers, met
inspirerende interviews en tips om ondernemingen te laten groeien. We
richten ons op ondernemers tussen de 25 – 45 jaar die veel waarde
hechten aan persoonlijke en zakelijke (online) groei. We zijn een nieuw
magazine en hebben heel veel mooie plannen. Tijd voor versterking dus.
Ga je met ons dit avontuur aan?

Waar zijn we naar op zoek?
We zoeken enthousiaste redacteuren voor interviews met hele toffe en
inspirerende ondernemers.

We vinden het belangrijk dat:
– je hart sneller gaat kloppen van inspirerende ondernemers
– je je verdiept in ondernemen nieuwe stijl (focus op online)
– je lekker leesbaar schrijft

Je kunt gebruik maken van onze database vol ideeën en contacten. Goede
ideeën van jouw kant zijn natuurlijk welkom! De interviews kunnen
meestal telefonisch of via Skype worden afgenomen, dit laten we aan jou
(in overleg met de ondernemer) over.

Wat bieden wij?
– Exposure! Je kunt, als je dit wilt natuurlijk, publiceren onder jouw
eigen naam met links naar website en social media-kanalen
– Aantal artikelen in overleg
– Vrijheid, je kunt werken waar en wanneer je wilt
– Vergoeding in overleg

Lijkt het je te gek om mee te werken aan www.MYEVERLANE.com? Heb je zin
om je te verdiepen in alles wat er komt kijken bij online ondernemen en
wil je je netwerk uitbreiden? Stuur dan een mailtje naar hoofdredacteur
Yvonne Geurts: redactie@myeverlane.com. We horen graag van je!

Commerciële data- en onderzoeksjournalisten bij Bureau Haven in 010

Written on mei 2, 2016 at 16:30, by

Meer aan blogo_bureauhaven_liggend_kleinij Bureau Haven

COMMERCIËLE DATA- EN ONDERZOEKSJOURNALISTEN

Bureau Haven is op zoek naar jong journalistiek talent met een vlotte schrijfstijl, en affiniteit met de haven. Voor publicaties van onze klanten en onszelf; denk aan personeels- en publieksmagazines, boeken en infographics.

Natuurlijk staat hier een redelijke vergoeding tegenover.

Bel 010 303 78 78 of mail koffie@bureauhaven.nl voor een afspraak en kom langs voor een kop koffie.

BUREAU HAVEN | VORMGEVERS MET HET HART IN DE HAVEN

Gezocht: social media tijgers en tekstkunstenaars

Written on april 28, 2016 at 13:53, by

our future healthDonderdag 26 mei is Nijmegen het podium voor een conferentie over de toekomst van onze gezondheidszorg: Our Future Health. Gedurende 24 uur worden op meer dan twintig locaties wereldwijd de nieuwste technologieën en ontwikkelingen binnen de gezondheidszorg gedeeld. Het thema van de conferentie is hoe we de zorg beter, betaalbaar en toegankelijk en derhalve duurzamer kunnen maken, met behulp van innovaties en startups waar patiënten bij betrokken zijn (patientsincluded). Onder andere Minister Schippers (VWS),  Neelie Kroes (StartupDelta), prinses Laurentien, prof. dr.ir. Maarten Steinbuch, Jos de Blok (Buurtzorg Nederland) en Marijn van der Meer (HAEVN) spreken op Our Future Health.

Reporters op locatie

Graag willen we tijdens het event in de Vereeniging in Nijmegen 2-4 razende reporters hebben die zich gaan bezig houden met de verschillende social media kanalen van het event, de sprekers van het event interviewen en/of bloggen gedurende de dag. Je bent verantwoordelijk voor het plaatsen van foto’s, tweets en berichten op Instagram en Facebook en bouwt hierbij mee aan de naamsbekendheid van Our Future Health.  De voertaal tijdens  Our Future Health is Engels.

Vergoeding

Reiskosten of eventuele onkosten worden vergoed.

Interesse?

Ben jij ondernemend, enthousiast , niet bang om het woord te doen en beschikbaar op donderdag 26 mei tussen 09.00-18.00uur om verslag te doen van het evenement op één van deze locaties? Twijfel dan niet en mail jouw gegevens naar Concha.vanRijssel@radboudumc.nl. Voor meer informatie neem een kijkje op de website www.ourfuturehealth.org .  

Contactgegevens:

Radboud REshape & Innovation Center t.a.v. Concha van Rijssel Concha.vanRijssel@radboudumc.nl

Reinier Postlaan 4 Nijmegen

Gezocht: razende reporters 20-22 mei

Written on april 28, 2016 at 13:48, by

hackinghealth

Voor Dutch Hacking Health komen programmeurs, ontwerpers, projectmanagers, zorgprofessionals en patiënten van vrijdag 20 tot en met zondag 22 mei samen bij de verschillende locaties in het land met als doel nieuwe ideeën en concepten te realiseren. Een hackathon – een samenvoeging van ‘hacken’ en ‘marathon’ – is een soort creatieve snelkookpan, waarin in korte tijd concrete oplossingen bedacht en gebouwd worden. En dat betekent dat zorgprofessionals, ontwerpers, studenten, ondernemers, softwareontwikkelaars en natuurlijk patiënten allemaal welkom zijn om deel te nemen aan Dutch Hacking Health. De locaties van de hackathons zijn Groningen, Nijmegen, Leiden en Maastricht.

Reporters op locatie

Aangezien niet iedereen in de gelegenheid is lijfelijk aanwezig te zijn en deel te nemen aan de hackathon hebben we de afgelopen editie met veel succes en plezier Hacking Health Radio in het leven geroepen met dank aan internet radiozender Trax Radio. Daarnaast gebruiken we de radio ook om de vier locaties met elkaar in verbinding te brengen. Een team van reporters proberen we op elke locatie verschillende deelnemers en partners te interviewen over hun ideeën en ervaringen. Voor partners en sponsoren is het tevens mogelijk een tijdslot te claimen voor hun boodschap. Reporters zorgen voor een goede sfeerimpressie van de locatie waar ze zijn.  Graag willen we op iedere locatie 1-2 razende reporters hebben. Interviews worden afgenomen via Skype of lokaal opgenomen en doorgestuurd naar de studio in het Radboudumc. In het geval van een live interview zal er met een laptop gewerkt worden en een USB-microfoon. De voertaal van Dutch Hacking Health is Engels.

Vergoeding

Reiskosten of eventuele onkosten worden vergoed. Tevens krijgen studenten die een bijdrage leveren aan Dutch Hacking Health de mogelijkheid ook actief te zijn als reporter tijdens www.ourfuturehealth.orgh op donderdag 26 mei in Nijmegen met sprekers als Neelie Kroes (StartupDelta) , Jos de Blok (Buurtzorg), Maarten Steinbuch (prof. dr.ir. TU Eindhoven) en Marijn van der Meer (HAEVN).

Social media

Daarnaast kun je ter plekke een bijdrage leveren aan de social media kanalen van zowel Dutch Hacking Health en Hacking Health Radio. Je bent verantwoordelijk voor het plaatsen van foto’s, tweets en berichten op Facebook en bouwt hierbij mee aan de naamsbekendheid van Dutch Hacking Health.

Interesse?

Ben jij ondernemend, enthousiast, niet bang om het woord te doen en beschikbaar van 20 tot en met 22 mei, of één van deze dagen, om 3-4 uur verslag te doen van het evenement op één van deze locaties? Twijfel dan niet en mail jouw gegevens naar radio@hackinghealth.ca. Voor meer informatie neem een kijkje op de websites van Dutch Hacking Health (www.dutchhackinghealth.nl) of Hacking Health Radio (www.hackinghealthradio.com).  

 Contactgegevens:

Radboud REshape & Innovation Center  t.a.v. Concha van Rijssel Concha.vanRijssel@radboudumc.nl

Reinier Postlaan 4 Nijmegen

Filmers van Olympische sporters

Written on april 25, 2016 at 18:09, by

Tiphosi_Main%20logo%20WhiteTiphosi: Road to Rio
Tiphosi is een startup-app die met foto’s dagelijks het sportnieuws aanbiedt. Daarnaast willen we in de aanloop naar de Olympische Spelen in Rio de Janeiro sporters volgen in hun voorbereiding. Onder meer Seve van Ass (hockey), de Holland 8 (roeien) en Alice Naberman (eventing) doen al mee.

We zijn op zoek naar videotalenten die het leuk vinden om korte (1 à 2 minuten) filmpjes te maken met de Olympische sporters.

De invalshoek voor de video(’s) mag je zelf bedenken (Bijvoorbeeld: Hoe komt Seve van Ass terug van zijn blessure? Waar moet een paard voor eventing aan voldoen? Hoe vervoeren ze de roeiboten naar Rio?) Wij brengen je in contact met de sporters zodat je zelf de draaidag kan afstemmen. Uiteindelijk lever je een video van maximaal 2 minuten voor het Tiphosi YouTubekanaal/de Tiphosi-app.

Wat we verwachten:
Iedere video vertelt kort over een aspect van de voorbereiding voor Rio. In onderling overleg kunnen inhoud en format worden afgestemd: we zijn op zoek naar creatieve inbreng!

Voor één video ben je normaal gesproken een dag(deel) aan het draaien en een dag aan het monteren. Het zou fijn zijn als je na de draaidag ook binnen een week het filmpje oplevert.

We gaan ervan uit dat je werkt met de spullen van de SVJ en ook daar monteert. Als je eigen gear hebt, mag dat natuurlijk ook.

Vergoeding:
Er staat helaas geen financiële vergoeding tegenover, omdat we als startup nog niet voldoende middelen hebben. Reiskosten worden vanzelfsprekend wel vergoed, mits van tevoren afgestemd.

Gegevens opdrachtgever:
Tiphosi Media BV
Jericholaan 99A
3061 HD
Rotterdam
www.tiphosi.nl

Contactpersoon:
Youri Straver
youri@tiphosi.com
+31 6 39 86 00 79

Tv-makers voor ‘U in de wijk’ Utrecht

Written on maart 25, 2016 at 08:48, by

uindewijk

 

Wil ervaring opdoen in het filmen en monteren van journalistieke items?  Bij ons kan je een hoop leren in de praktijk!

Wij zijn een stichting die in vijf wijken van Utrecht wijktelevisie maken. Daarnaast zijn we ook een productie-huis dat opdrachtfilms maakt.

Je kunt ons komen helpen met het maken van reportages over de verschillende wijken waar wij werken: Zuilen, Overvecht, Kanaleneiland, Leidsche Rijn en Ondiep.

Bij ons zijn bewoners uit de betreffende wijken opgeleid als verslaggever. Je zult met hen dus gaan filmen, en daarbij leren te regisseren. In het monteren van onze items leer je hoe je een onderwerp diepgang en lichtheid geeft en hoe je een mooi verhaal vertelt.

Als je meer wilt weten, of als je in onze freelance-poule wilt, neem contact op met:

Babbe de Thouars, coördinator en eindredacteur U in de Wijk

06-14568020, info@babbedethouars.nl

Ed Spil, Videobegeleider U in de Wijk Kanaleneiland

06-14182191 edspil@gmail.com

en bekijk onze websites:

www.uindewijk.nl

www.ondieptv.nl

Blogger met een passie voor wijn

Written on maart 24, 2016 at 14:59, by

Share-a-bottle-logo-01

Share a Bottle is een start-up die wijnliefhebbers bij elkaar brengt en verbindt, onder meer door het organiseren van wijnevenementen. We zijn op zoek naar een blogger met een passie voor wijn. Iemand die niet alleen onze weblog kan opzetten, beheren en onderhouden maar ook graag meedenkt over het jonge concept. Share a Bottle is gevestigd in het centrum van Amsterdam, gemakkelijk te bereiken per fiets en met ov.

Wat zoeken wij?

 • Een enthousiaste persoonlijkheid met vlotte pen
 • Een zelfstandige werkhouding
 • Twee tot drie dagen per week beschikbaar
 • Uitstekende taal- en schrijfvaardigheden in het Nederlands
 • Voldoende kennis van het Engels.

Wat ga je doen?

 • Je bent verantwoordelijk voor onze blog
 • Je speurt naar interessante wijnweetjes, nieuws en onderzoeken
 • Je schrijft lekker leesbare, inspirerende en informatieve tekstjes en blogposts

Wat bieden wij?

 • Maximaal16 uur werk per week
 • Mogelijkheid tot deels thuis werken
 • Eén dag per week samenkomen op kantoor
 • Een coole werkplek (WeWork/Metropool) op een prachtige locatie
 • Lekkere en gezonde lunches
 • Een wekelijkse borrelavond met gratis wijn en bier
 • Veel eigen verantwoordelijkheden
 • Een leerzame stageplek met kans om een goed netwerk op te bouwen
 • De kans om bij ons te blijven werken
 • Een aantrekkelijke uurvergoeding

Functie-eisen:

 • Schrijfervaring in het Nederlands is een must;
 • Zelfstandig kunnen werken; eind-redactionele kwaliteiten
 • Voldoende kennis van het Engels is een must/pré;
 • Ervaring met research is een pré.

Enthousiast? Stuur een email met je CV en motivatie naar anand@share-a-bottle.com.http://www.share-a-bottle.com

Gezocht: filmmaker(s) met een passie voor mode

Written on maart 23, 2016 at 17:29, by

 

tassenmuseum2

Een (bijna) leeg You tube kanaal. Dat kan natuurlijk niet. Het Tassenmuseum, gevestigd in een prachtig grachtenpand hartje Amsterdam, wil meer online reuring creëren door inzet van films over de tentoonstelling, ontwerpers en evenementen. Help jij ons mee?

Tassenmuseum Hendrikje is een uniek museum met een collectie van meer dan 5.000 tassen, en accessoires. Als het enige Tassenmuseum in Europa en de grootste ter wereld toont het museum de historie van de (dames)tas in de Westerse cultuur, van het einde van de middeleeuwen tot heden. In 2015 stond het museum in de top 10 van de beste onontdekte musea ter wereld in het Britse Dagblad The Guardian en werd het opgenomen in de top 16 Best Fashion Museums in the World van Condé Nast.

Wij zoeken studenten die het leuk vinden om een item te maken over:

 • De tentoonstelling Street Couture. meer info: bit.ly/1JbV7bB
 • Het jubileumweekend op 16 en 17 april vol met activiteiten als presentaties en showcases van tassen- en fashion designers, graffiti-, street- en tattoo artists, laat je eigen tas pimpen, ontvang styling en visagie advies en laat je de foto zetten in de Street Couture Photostudio. Meer info: bit.ly/1WbLkJA
 • De mobile Street Couture catwalk op verschillende plekken in Amsterdam op 16 april
 • Interview met personen als modeontwerpers of tassenfanaten

Jij weet hoe je:

 • Moet interviewen (vragen en opbouw film in overleg met het museum)
 • Kan editen
 • Een aantrekkelijk filmpje moet maken voor verschillende sociale en digitale media
 • Snel kan werken, met aandacht voor het resultaat

Wij bieden:

 • Een platform voor jouw werk (wij vermelden je naam in alle uitingen)
 • De mogelijkheid om ervaring op te doen en meteen bij leuke evenementen aanwezig te zijn
 • Een groot bereik via de website (40.000 bezoekers per maand) en sociale media (Facebook, Instagram, Twitter, YouTube, Pinterest, LinkedIn)
 • 4 vrijkaartjes voor het museum en een uitnodiging voor de volgende opening

Heb je interesse? Stuur dan meteen een bericht met je CV en korte motivatie naar mascha.dammers@tassenmuseum.nl. Voor meer informatie over het museum, zie www.tassenmuseum.nl.

Contentkoning(in) gezocht!

Written on maart 23, 2016 at 17:20, by

cure4Cure4 is een organisatieadviesbureau specifiek voor de zorg. Wij ontzorgen onze opdrachtgevers door hun administraties dusdanig te optimaliseren dat zorginstellingen hun kerntaak nog beter kunnen uitvoeren. Namelijk kwalitatieve zorg leveren. Dit is echter gemakkelijk gezegd dan gedaan. Door alle bezuinigingen krijgt de zorgsector veel te verduren. Juiste kennis en informatie over de impact van deze veranderingen op bijvoorbeeld ict, financiën en personeel is dus cruciaal om bezuinigingen succesvol te laten verlopen.

Naast onze focus op het verbeteren van administratieve processen, richten we ons ook op het verspreiden van kennis. Want uit kennis komen de meest vooruitstrevende oplossingen voort. Daarom willen we zoveel mogelijk kennis delen met en over de zorgsector. Precies hierbij willen we jouw hulp inschakelen. Want wat heb je aan kennis als je deze niet via begrijpelijke whitepapers, scherpe blogs, flitsende factsheets en historische interviews kunt verspreiden?

Wat ga je doen?

Wij zijn op zoek naar een creatief contentkoning(ing) die met haar/zijn creatieve input en frisse inzichten kan regeren over onze content. Het blijft niet enkel bij ceremoniële taken, want jouw favoriete bezigheden zullen zijn;

 • Schrijven van online content zoals blogs, webteksten, nieuwsbrieven en columns;
 • Afnemen en uitwerken van interviews (en vlogs);
 • Research rondom actuele ontwikkelingen in de zorg ten behoeve van whitepapers en factsheets;
 • Redactionele ondersteuning bij whitepapers en factsheets.

Wat vragen wij van jou als Content Koning(in)?

Onze favoriete kandidaat is vooral een:

 • Enthousiaste persoonlijkheid met een vlotte pen;
 • Met uitstekende taal- en schrijfvaardigheden in het Nederlands;
 • Beschikbaar voor 1 tot 2 dagen per week;
 • Met een pro-actieve en flexibele houding;
 • Kwaliteitsgericht en kunnen omgaan met deadlines;
 • Interesse in de gezondheidszorg.

Dankzij onze ervaring met werkstudenten, weten we hoe belangrijk een gezonde balans tussen je sociale leven en werk is. En we weten ook hoe lastig dit te regelen is. Daarom denken wij graag met je mee en kunnen we details zoals werktijden en aanwezigheid zo efficiënt en flexibel mogelijk organiseren.

Wat bieden wij jou als Content Koning(in) ?

Wij bieden jou een mooie leer-/werkomgeving waarbij je kennis maakt met allerlei aspecten van corporate communicatie, content marketing en social media. Uiteraard ontvang je ook een vergoeding, een (flex)werkplek, eventueel een (leen)laptop en dagelijks een gezonde lunch. Heb ik al verteld dat we geregeld een borrel organiseren in onze eigen bar? Wel na werktijd, maar toch.

Ben jij onze nieuwe contentkoning(in) en zie je het helemaal zitten om over onze content te regeren? Stuur dan een mailtje met jouw CV en korte motivatie naar onze Corporate Recruiter: brenda.la.riviere@cure4.nl

Schrijvers met liefde voor dieren

Written on maart 21, 2016 at 12:10, by

benzoo

Wij, van BENZOO, zijn op zoek naar één of meerdere ambitieuze studenten, die het schrijven over dieren fantastisch vinden. BENZOO is een nieuw platform voor dierenliefhebbers. Maandelijks brengen wij een nieuwsbrief uit aan onze leden. Deze nieuwsbrief is gevuld met leuke artikelen over paarden, honden, vogels, katten, geiten en nog veel meer, inclusief passend fotomateriaal. De artikelen dienen deels informatief te zijn en deels een bijdrage te leveren aan het vergroten van onze naamsbekendheid. Per maandelijkse nieuwsbrief gaan wij uit van tien tot 15 artikelen, er kan dus volop geschreven worden!

Op welke wijze de artikelen tot stand komen staat je geheel vrij. Het houden van interviews met bijvoorbeeld fokkers of dierenartsen, hoort hierbij zeker ook tot de mogelijkheden. Wat wij belangrijk vinden is dat de student zelf erg gemotiveerd is om een passende bijdrage te leveren aan onze nieuwsbrief en ook de verantwoordelijkheid op zich neemt om tijdig de artikelen aan te leveren aan onze eindredactie. Het opstellen van de artikelen kan gewoon vanachter je eigen PC en neemt doorgaans circa één uur in beslag. Vergoeding vindt plaats per artikel. Afhankelijk van de kwaliteit en lengte (doorgaans minimaal 350 woorden en maximaal 550 woorden) bedraagt de vergoeding €5,- à €10,- per artikel.

Het kan zijn dat onze leden ook zelf artikelen aandragen voor onze nieuwsbrief, deze artikelen dienen dan door jou te worden beoordeeld en te worden verbeterd. Mogelijk dat we je ook vragen om naar bijvoorbeeld een honden- of paardenshow te gaan, voor het houden van interviews, het verzamelen van fotomateriaal en het promoten van onze diensten.

Voor meer informatie over BENZOO, kijk op www.benzoo.nl . Mocht je interesse hebben in de beschreven werkzaamheden stuur dan een gemotiveerde email naar info@benzoo.nl of bel met 06-14335850. Alvast bedankt voor je reactie en hopende op een prettige samenwerking!

Met vriendelijke groeten, Ad van BENZOO

Opmerking van de SvJ: aan deze commerciële site is een blog gekoppeld en daarvoor schrijf je dan artikelen. Dit valt niet onder journalistiek dus houd daar rekening mee.