Skip to Content

Freelance

Written on september 13, 2012 at 07:56, by

Dit is de site van het Freelancebureau van de School voor de Journalistiek (Instituut voor de Media) van de Hogeschool van Utrecht. Boven- en onderaan deze pagina staan links met de belangrijkste algemene informatie voor achtereenvolgens opdrachtgevers, ouderejaars studenten en de freelancers ‘nieuwe stijl’ (derdejaars). Hieronder staan de opdrachten die bij het bureau binnengekomen zijn, de meest recente eerst. Een lijst met de laatste opdrachten staat in de rechterkolom.

Deze opdrachten zijn nadrukkelijk alleen bedoeld voor studenten die in het derde (of vierde) jaar van hun studie het vak Freelance volgen in Utrecht! Opdrachtgevers verbinden zich aan deze voorwaarde om gratis hun opdrachten te kunnen plaatsen. 

Belangrijk: als je op een opdracht reageert, zet dat dan bij het commentaar, met vermelding van de datum. Als je de opdracht verworven hebt, doe dat dan ook. Laat het freelancebureau het weten als de opdracht van de site verwijderd kan worden.

Alle mail naar: yolan.witterholt@hu.nl

Interviewer(s) voor nieuw onderwijsmagazine

Written on april 19, 2014 at 15:42, by

logo omixOpdrachtgever: De Academie Onderwijslogistiek

Onderwijslogistiek is alle administratieve en organisatorische ondersteuning die nodig is om de student te begeleiden van aanmelden, door het onderwijs heen tot en met het behalen van het diploma. De Academie Onderwijslogistiek biedt opleidingen en trainingen op dit gebied.

De Academie Onderwijslogistiek geeft in juni een glossy, een magazine met als thema “de student als klant”. Voor dit magazine willen we 4 interviews houden en daarvoor zijn we op zoek naar 1 of 2 studenten.

In de voorbereiding zal je je moeten inlezen op het onderwerp Onderwijslogistiek (wij bieden de informatie) en wij zullen je verder informeren over de insteek van de glossy. We zouden graag in overleg een interviewschema opstellen. Het interview wordt dan ook afgenomen door de student in bijzijn van een medewerker van de Academie Onderwijslogistiek.

De voorbereiding van de interviews zal ongeveer 4 dagdelen in beslag nemen. Een gedeelte van de voorbereiding is zelfstandig werken (waar dan ook) en we zullen ook afspreken, dit kan in Deventer of Utrecht. De interviews zelf moeten nog gepland worden, die zullen waarschijnlijk ook 4 dagdelen in beslag nemen, misschien iets meer in verband met reistijd. De interviews zullen op verschillende locaties plaatsvinden (overdag op werkdagen). Deze 8 dagdelen (voor de hele opdracht) moeten worden ingevuld tussen 24 april en 15 mei.

Reiskosten worden vergoed en verdere vergoeding is in overleg.

Heb je zin in deze opdracht?
Neem contact op met:
Ansfrida Vreeburg, Academie Onderwijslogistiek
ansfrida.vreeburg@omix.nl
06 18568329

Interviewers voor College Tour bij Atos

Written on april 19, 2014 at 15:36, by

Atos logo

Atos (www.atos.net) zoekt een freelance interviewer voor een road show in de stijl van College Tour die we op vijf vestigingen gaan houden (Utrecht, Groningen, Arnhem, Zoetermeer en Eindhoven) in de maand juni. De interviewer kan scherp bevragen in de stijl van Twan Huys/Eva Jinek/Jeroen Pauw, en het publiek het gevoel geven nieuwe échte informatie te krijgen.

De geïnterviewden zijn twee of drie senior managers die het te voeren beleid zullen uitleggen en verdedigen aan de medewerkers. Aanleiding is de uitslag van de jaarlijkse medewerkersenquête. De resultaten geven aanleiding tot verbeteringen op aspecten als respect, trots, geloofwaardigheid, eerlijkheid en collegialiteit.

De College Tour wordt met de senior managers voorbereid op het kantoor in Utrecht (Papendorp) met één of meerderesessies. De vijf College Tours zelf vinden altijd plaats ‘s avonds vanaf 18:00u tot maximaal 21.30u.

Ben jij de interviewer die we zoeken? Neem dan contact op met Peter de Nijs, Practice manager Atos Zoetermeer.  E: Peter.deNijs@atos.net  M: 06 51 30 08 08

Freelancers voor RTV Baarn (radio + tv)

Written on april 17, 2014 at 13:00, by

RTVBaarn klein
In de regio Baarn, Amersfoort, Soest, Eemnes en Bunschoten is RTV Baarn actief als lokale omroep. Wij komen graag in contact met studenten uit de regio die een bijdrage vrijwillige willen leveren als freelancer.
Op dit moment zoeken we versterking op de volgende terreinen…

  • TV items bedenken maken en monteren als CAMJO
  • Ondersteuning van de hoofdredacteur TV
  • Presentatie en interviews
  • Radio reportages maken
  • Bijdragen aan vorm en redactionele inhoud van de website (o.a. sociale media integratie)
  • Meedenken over het versterken van de politieke functie
  • Muziek redactie radio
REAGEREN…Bel voor meer informatie met Michiel Thissen: 06 50632433  of stuur een e-mail naar bestuur.rtvbaarn@gmail.com

 

Filmers met creatieve ideeën voor verhuisfilm

Written on april 11, 2014 at 17:30, by

VO-raad

De PO-raad (werkgeversorganisatie voor het basisonderwijs), de VO-raad (werkgeversorganisatie voor het middelbaar onderwijs) en Schoolinfo verhuizen deze zomer naar een nieuw, gezamenlijk pand in Utrecht Overvecht. Begin september zal dit pand officieel worden geopend.

Voor de opening willen we een kort filmpje laten maken van het verhuisproces. Het filmpje laat de verandering zien van een leeg pand naar een ingericht kantoor, op een creatieve manier gevisualiseerd.

Er zal een aantal keer gefilmd moeten worden in het nieuwe pand, tussen het moment dat het pand leeg is (nu) en wanneer het pand helemaal is ingericht (juli). Het filmpje moet voor eind augustus gemonteerd zijn. De lengte van het filmpje is afhankelijk van de uiteindelijke opzet die door de opdrachtgever en de studenten wordt bedacht.

We zijn dus op zoek naar studenten die creatieve ideeën hebben, kunnen filmen en monteren. Het is belangrijk dat het filmpje aansluit bij de wens van de opdrachtgever, maar we geven de studenten ook de ruimte om zijn eigen ideeën te verwerken.

PO-raad

Voor deze opdracht bieden wij een financiële vergoeding, waarvan de hoogte in overleg met de opdrachtnemer wordt vastgesteld.

 

Heb je belangstelling? Neem dan contact op met Jildau Vellinga via jildauvellinga@vo-raad.nl of 06-53714692.

Redacteuren ter voorbereiding van internationale interviews

Written on april 8, 2014 at 16:20, by

Voor Youropeans logo youropeansgaat schrijver en journalist Mark Schalekamp in 2014 naar alle 28 EU-hoofdsteden om daar telkens 8 mensen te interviewen: een dokter, kapper, immigrant, ondernemer, prostituee, local celebrity, kunstenaar en politieagent. Hij bevraagt ze over hun werk en vooral over Europa. Het leidt tot een site, www.youropeans.eu en een boek, te verschijnen volgend jaar zomer.

De opdracht behelst het voorbereiden van de steden, leggen contacten (met de te interviewen mensen), Mark helpen met uitwerken interviews, contacten met (Europese) pers en ambassades, onderhoud site en Facebook-community etc. Zeer inhoudelijk!

Vereist: goede beheersing Engels en Nederlands, slim, sociaal, zelfstandig, affiniteit met Europa, behoorlijk kunnen schrijven.

Startdatum 15 april. Vergoeding in overleg. Bedrijf: Juliette Publishing, te Amsterdam.

Mark Schalekamp,  Nieuwe Prinsengracht 70-3,  1018VT Amsterdam, +31 6 22 693373

www.markschalekamp.com

Redactieleden voor UITmagazine 2014

Written on maart 21, 2014 at 15:58, by

 

UIT-Web-Werving-Redactie-2

Wil jij een unieke ervaring op doen? Met een leuk team een magazine maken met een oplage van 5000 stuks? Voor een hele leuke doelgroep; de aankomende eerstejaars studenten die in Utrecht komen studeren? Dit is je kans!

Dit jaar zal er voor de derde keer het UITmagazine verschijnen. Nog voor de Utrechtse Introductie Tijd begint, zullen de UITlopers het magazine thuis ontvangen. UITlopers komen op die manier al veel te weten over het programma, de UIT en de stad Utrecht. Daarnaast is het een leuke manier om de aankomende eerstejaars alvast voor te bereiden op het leven als student dat komen gaat. Om het UITmagazine tot een succes te maken zijn we hard opzoek naar enthousiaste studenten die goed kunnen schrijven of fotograferen!

Vanaf halverwege april zullen we beginnen met de eerste redactievergadering. De definitieve invulling van het blad wordt dan vastgesteld en ieder redactielid zal een aantal artikelen gaan schrijven. Meewerken aan het UITmagazine is een unieke ervaring. Naast de grote verantwoordelijkheid, krijg je tijdens de UIT toegang tot alle programmaonderdelen en alle feesten!

Lijkt het jou leuk mee te werken aan het UITmagazine 2014? Wil jij je graag aanmelden als fotograaf voor het UITmagazine? Stuur dan een mailtje aan de Functionaris Communicatie Vivien Bonke via communicatie@utrechtseintroductietijd.nl met je portfolio en een korte uitleg van je motivatie, affiniteit met Utrecht en de UIT, je (afgeronde) studie(s) en of het mogelijk is af en toe te vergaderen op een doordeweekse dag.

Wil jij je graag aanmelden als redacteur voor het UITmagazine? Stuur dan een mailtje aan de Functionaris Communicatie Vivien Bonke via communicatie@utrechtseintroductietijd.nl met bijgevoegd een artikel dat je hebt geschreven, een korte uitleg van je motivatie en affiniteit met Utrecht/UIT, je (afgeronde) studie(s) en of het mogelijk is af en toe te vergaderen op een doordeweekse dag

Introductie Commissie Utrecht 2014, Universiteit Utrecht / Hogeschool Utrecht

Heidelberglaan 8, kamer 148, T: 030-253 7492

E: communicatie@utrechtseintroductietijd.nl
I: http://www.utrechtseintroductietijd.nl

Nieuwsbrief cliënten huiselijk geweld

Written on maart 21, 2014 at 15:29, by

Moviera zoekt een gemotiveerde student journalistiek voor de volgende opdracht:

image001

Cliënten van Moviera willen graag informatie over de opvang, de organisatie en de stad Utrecht. Daarom gaat Moviera een (maandelijkse) nieuwsbrief opzetten. Het is de bedoeling dat cliënten zelf mee gaan denken en mee schrijven.  We zoeken voor dit project een student journalistiek die deze cliënten kan coachen, adviseren en begeleiden, de eindredactie – samen met de cliënten – kan verzorgen en de uiteindelijke redactionele vormgeving voor zijn of haar rekening neemt.

Moviera staat voor aanpak huiselijk geweld. Moviera maakt zich sterk voor laagdrempelige hulp en advies aan alle betrokkenen bij huiselijk geweld. Moviera biedt voorlichting en training om geweld te voorkomen. Als opvang nodig is, biedt Moviera bescherming en begeleiding aan slachtoffers van huiselijk geweld, mensenhandel, eergerelateerd geweld, ouderenmishandeling en aan tiener- en jonge moeders.

Tijdsinvestering en vergoeding: Moviera zoekt een student die – onbezoldigd – wekelijks 6-8  uur tijd heeft om dit project vorm te geven. Het werk wordt verricht in de periode van februari t/m juni. In overleg kan er op locatie gewerkt worden.  Onkosten die gemaakt worden voor de nieuwsbrief worden vergoed.

Profiel: Wij zoeken iemand die betrouwbaar, geduldig en sociaal vaardig is. We zoeken tevens iemand die – naast het journalistieke werk – het ook leuk vindt om mensen te coachen in een schrijfproces.

Informatie: Annemoon van Noorden, coördinator actief burgerschap.  030-2758400, actiefburgerschap@moviera.nl

Procedure: Geïnteresseerde kandidaten kunnen contact opnemen met Annemoon van Noorden. In een kennismakingsgesprek wordt bekeken of de opdracht aansluit bij wederzijdse verwachtingen.

Verslaggevers/camjo’s voor BotenTV.nl

Written on maart 14, 2014 at 19:14, by

Heb je affiniteit met televisiejournalistiek en de watersport? Dan zou je aan de slag kunnen voor BotenTV.nl. (www.botentLogo-2v.nl) We zijn op zoek naar enthousiaste televisiejournalisten die het liefst ook een beetje affiniteit hebben met de watersport. BotenTV.nl is een online videoplatform gericht op de varende Nederlander. Door middel van een grote variëteit aan onderwerpen van de items zijn er voor iedere watersporter interessante video’s te vinden. Je zou als Camjo op pad kunnen maar ook als duo is mogelijk. Je zou bijvoorbeeld een impressie van een haven of vaargebied kunnen maken. Ook een verslag van een evenement, een tips & tricks video of andere onderwerpen zijn mogelijk.

Hier kun je een voorbeeld video bekijken: http://botentv.nl/met-een-elektrische-sloep-door-de-leidse-grachten/

Is je interesse gewekt? Stuur een mail naar redactie@botentv.nl of bel met 085 210 01 03

Filmers op de Faculteit Educatie

Written on maart 14, 2014 at 19:08, by

HU_blauw_roodVanuit de Faculteit Educatie, domein Pedagogiek & Onderzoek, ben ik op zoek naar een student die op 26 maart van 08:30-11:30 beschikbaar is. De opdracht zal bestaan uit het filmen van studenten die middels een focusgroep (per focugsgroep +-6 studenten) deelnemen aan een topic interview. In totaal zal de opdracht bestaan uithet filmen van een voorlichting, filmen van het topic interview met focusgroep 1, filmen van het topic interview met focusgroep 2.

Hierna zullen dezebeelden gemonteerd moeten worden. De tijd van het monteren is afhankelijk van de interviews. De uitvoering van de opdracht zal plaatsvinden in een gereserveerde ruimte op de FEM, hierover volgt later meer informatie. Beschikbaarheid op 26 maart van 08:30 – 11:30 is essentieel voor deze opdracht.

Het uitvoeren van deze opdracht in tweetallen behoort tot de mogelijkheden, waarbij de ene student op 26 maart verantwoordelijk is voor het filmen en het monteren door een ander gedaan kan worden.Ik ontvang graag reacties van studenten die geïnteresseerd zijn in deze opdracht.

Namens de FE domein Pedagogiek & Onderzoek, Judith Bijkersma: judith.bijkersma@student.hu.nl

Medewerker bij opzet multimediaal kanaal TU Delft

Written on maart 4, 2014 at 19:42, by

D:DREAM multimedia bij de TU Delft

dreamteam_548x365

Studenten van de TU Delft kruisen op technisch gebied graag de degens met studenten van andere technische opleidingen. De afgelopen 15 jaar hebben studenten van de TU Delft aan de meest uiteenlopende wedstrijden deelgenomen.

Een van de meest bekende uitdagingen is ongetwijfeld de 2 jaarlijkse Solar Challenge in Australië waar zonlicht aangedreven wagens over de openbare weg zo snel mogelijk de ruim 3000 kilometer tussen Darwin en Adelaide af moeten leggen. Dichter bij huis in Groningen en Friesland wordt jaarlijks de De DONG Energy Solar Challenge gehouden; de grootste wedstrijd voor boten aangedreven op zonne-energie. Naast zonne-energie zijn er ook teams die met spierkracht aangedreven voer- of vaartuigen aan races deelnemen zoals het Human Power Team dat afgelopen zomer met een spierkracht aangedreven 2 wieler het wereld snelheidsrecord heeft gebroken (ruim 133 km per uur). Een ander team bouwt momenteel aan een raket die meer dan 50 kilometer hoogte moet gaan bereiken.

Ieder jaar komen er teams bij en vallen er teams af maar op dit moment zijn er ruim 15 teams actief. De teams die „officieel” vanuit de TU worden ondersteund worden D:DREAM teams genoemd. D:DREAM staat voor Delft Dream Realization of Extremely Advanced Machines. Op dit moment zorgen teams zelf voor exposure binnen en buiten de campus. Naast presentaties spelen daarbij de websites van de individuele teams een belangrijke rol.

De TU Delft zou dit graag naar een hoger plan willen trekken onder meer d.m.v. het inrichten van een centrale D:DREAM landingspagina, inrichten van een eigen kanaal op het TU brede beeldkrantsysteem (Netpresenter), live videobeelden kortom de inzet van multimedia op zowel inter- als intranet.

Wij zoeken medewerkers die ons daarmee willen helpen. Belangstelling? Neem contact op met ing. Frans van der Meijden. Locatie manager D:DREAM hal. email: f.p.m.vandermeijden@tudelft.nl