Skip to Content

Freelance

Written on september 13, 2012 at 07:56, by

Dit is de site van het Freelancebureau van de School voor de Journalistiek (Instituut voor de Media) van de Hogeschool van Utrecht. Boven- en onderaan deze pagina staan links met de belangrijkste algemene informatie voor achtereenvolgens opdrachtgevers, ouderejaars studenten en de freelancers ‘nieuwe stijl’ (derdejaars). Hieronder staan de opdrachten die bij het bureau binnengekomen zijn, de meest recente eerst. Een lijst met de laatste opdrachten staat in de rechterkolom.

Deze opdrachten zijn nadrukkelijk alleen bedoeld voor studenten die in het derde (of vierde) jaar van hun studie het vak Freelance volgen in Utrecht! Opdrachtgevers verbinden zich aan deze voorwaarde, willen ze gratis hun opdrachten te kunnen plaatsen. 

Belangrijk voor opdrachtgevers: heeft u een opdracht die u graag op deze site geplaatst wilt zien, formuleert u dan een directe oproep aan de studenten. Zie elders op deze site wat daarin moet staan.

Belangrijk voor studenten: als je op een opdracht reageert, zet dat er dan bij! En meld het even bij Yolan Witterholt als een opdracht van de site kan/moet.

Alle mail graag naar: yolan.witterholt@hu.nl

Redacteur voor EK Vrouwen – WEURO 2017 – in Nederland!

Written on augustus 31, 2016 at 11:46, by

voetbalredactie_sm_logo_full    EK vrouwen logo

Draag jij het Nederlandse meisjes- en vrouwenvoetbal een heel warm hart toe? En word je al helemaal enthousiast als je denkt aan ‘WEURO 2017’, ofwel het EK Vrouwen in 2017 in Nederland?

Heb je frisse redactionele ideeën, ben je proactief en sterk in het kort en bondig schrijven van aantrekkelijke inhoud? Toon je initiatief en ken jij goed de definitie van een deadline?

Zeker als je ambitie hebt in de voetbaljournalistiek – een steeds grotere tak van sport – dan kun je jouw kwaliteiten en vaardigheden uitstekend verder ontwikkelen bij en voor www.ekvrouwen.nl.

Google maar eens, op bijvoorbeeld weuro 2017. Het toernooi begint pas in juli 2017, maar wij zijn alvast klaar voor de voorpret. Op weg naar een groot, internationaal, dynamisch en prachtig event!

Werkzaamheden
Jouw bijdragen bestaan vooral uit het verzorgen van nieuws, (telefonische) interviews en een aantal redactionele rubrieken. Je leert werken met CMS en raakt vertrouwd met het begrip SEO – of kunt jouw ervaring daarin veelvuldig in de praktijk aanvullen. Misschien wil je je wel verder bekwamen in het maken van video’s en/of ben je ook gericht op fotografie. Je wordt in elk geval geacht jouw journalistieke bijdragen ook op social media de prikkelende aandacht te geven die ze verdienen.

Jij als ‘echte’ freelancer
Je kunt bij dit alles rekenen op structurele ondersteuning vanuit de hoofdredactie. Er is een onkostenvergoeding beschikbaar, je werkt vanuit huis en/of elders en het aantal freelance uren is, met een minimum van acht per week, verder in overeenstemming met jouw mogelijkheden.

Voor alle fans van het Nederlands vrouwenelftal
We staan te popelen om van deze niet-officiële toernooisite een levendige, door duizenden OranjeLeeuwinnen-fans gewaardeerde bron van feitelijke en luchtige informatie te maken. Ook jij kunt je daarmee profileren. Je volgt de OranjeLeeuwinnen, brengt nieuws over WEURO 2017 en uiteraard: maakt kans verslag te leggen van (een) wedstrijd(en) van het Nederlands vrouwenelftal.

Happening
Wil jij vanuit jouw vakgebied een leuke stap zetten in de wereld van het voetbal, kennismaken met het hoogste wat het Nederlandse vrouwenvoetbal te bieden heeft en feeling krijgen met berichtgeving rond een grote, (inter)nationale happening? We kijken ernaar uit je te ontmoeten!

Geïnteresseerd? Stuur een e-mail via info@devoetbalredactie.nl of bel voor meer informatie.
www.ekvrouwen.nl is een productie van De Voetbalredactie (www.devoetbalredactie.nl).

De Voetbalredactie / Emiel van Mook
Pieter Oosterhuisstraat 22
1087 HT Amsterdam
06 21823657
info@devoetbalredactie.nl

Redacteur voor nieuw magazine

Written on augustus 26, 2016 at 12:45, by

logo all heart

‘All Heart’ wordt een nieuw Glossy Magazine dat gaat over de inspiratie die we halen uit onze huidige samenleving met ongeveer 190 verschillende culturen. Het gaat over mensen, geschiedenis, kunst, mode, wonen, eten en veel reizen.

Graag zou ik een freelancer een opdracht willen geven voor twee grote interviews, in combinatie met het werken op de redactie als redactie-assistent.

Voor de interviews zou je maximaal 4 dagen de tijd nodig hebben, dit komt bovenop de tijd die je doorbrengt op de redactie. Als redactie-assistent zou je 1 dag per week kunnen werken vanaf de laatste week vanaf begin september tot het einde van het jaar.

Van de student verwacht ik: affiniteit met het onderwerp, creativiteit, flexibiliteit, bedreven in social media, schrijversambities en interesse in de tijdschriftenbranche, ook verwacht ik enige zelfstandigheid.

Mijn redactie bestaat pas uit 1 persoon, nl. ikzelf en is gevestigd in Amsterdam, wel werk ik samen met veel freelancers die ‘All Heart’ volledig ondersteunen.

Een website heb ik nog niet, omdat ik het magazine pas prijs wil geven aan het grote publiek vanaf het najaar, met de website ga ik wel in het najaar beginnen.

Helaas is er geen budget voor deze opdracht, wel kunnen de onkosten, indien nodig, worden vergoed.

Naam: Linda Loenen     Adres: Govert Flinckstraat 274  1073 CG Amsterdam

Telefoon: 0621810520   Mailadres: lindaloenen@gmail.com

Schrijver voor boekje over levenslang ongehuwden

Written on augustus 22, 2016 at 13:19, by

Als niet-commerciële fotograaf wil ik starten met een fotoproject over ongehuwden (personen die heel hun leven ongehuwd zijn geweest). Ik wil dit doen in combinatie met interviews: het verhaal achter het levenslang ongehuwd zijn.

Doel is om een beeld te schetsen hoe het was om vroeger niet te kiezen voor het huwelijk; destijds was dat minder normaal dan nu. Wat waren de redenen? Wat heeft men gemist en wat was er fijn aan? Mogelijk met een algemeen inleidend stuk over hoeveel mensen vroeger rond 1940-1960 niet trouwden. Wat vond de kerk er van? Ging het om homo’s of lesbiennes?

Ik heb eerder samen met een journalistiek student een fotoboekje gemaakt over Indonesië weigeraars; erg leuk om dat samen te doen. Zie http://www.blurb.com/b/4231542-indonesi-weigeraars.

Ben op zoek naar een iemand die samen met mij ongehuwden wil zoeken (bij voorkeur regio Utrecht/Gelderland) die mee willen werken aan het interview en de foto’s. Jij doet de tekst en ik het beeld. Nader invulling nog open.

Voor meer informatie over mijn foto’s verwijs ik naar mijn website: http://www.lesphotos.nl/.

Interesse? Mail even met mij. Groet Raoul Vernède (Wageningen) rvernede@hotmail.com of bellen 06-23313023

Coördinator voor voetbalsite Staantribune

Written on augustus 19, 2016 at 14:54, by

images (1)

Staantribune, hét magazine over voetbalcultuur, is op zoek naar een coördinator voor de website voor zo’n vijf uur per week. Als coördinator ben je verantwoordelijk voor het dagelijks vullen van Staantribune.nl.

Je zet artikelen uit bij redacteuren en fotografen, redigeert deze en plaatst ze vervolgens op de website. Je kunt zelf ook artikelen schrijven indien je een goed idee hebt. De berichten op de website deel je ook op social media.

Wie zoeken we?
Iemand die heel goed zelfstandig kan werken, handig is met social media en ‘tools’ en vooral bezeten is van voetbal en alles eromheen. Grafisch onderlegd is een pre, net als ervaring met het maken en/of bewerken van videocontent.

Er staat een financiële vergoeding tegenover.Indien de samenwerking
bevalt, kun je ook artikelen schrijven voor het papieren magazine.

Mail je CV, korte motivatie en enige voorbeeldartikelen naar info@staantribune.nl.

Schrijvers voor een woningcorporatie

Written on augustus 16, 2016 at 12:17, by

GEZOCHT:
Schrijvers die voor het bewonersblad van een woningcorporatie willen schrijven. Het gaat in eerste instantie om bijdrages aan twee nummers.
Start is in september, tweede magazine komt in december uit. Ben jij tevreden over de samenwerking en zijn wij dat ook, dan zit er meer in. Het blad wordt in 2017 gerestyled. Je krijgt een gebruikelijke vergoeding en reiskosten. De betalingen gaan via de woningcorporatie. De woningcorporatie is actief in de regio rondom Hardinxveld-Giessendam/Zederik, het zou handig zijn als je in die regio woont.
Heb je interesse? Stuur dan een mail naar, strategisch communicatie-adviseur a.i. Erna Bosschart, erna.bosschart@ziggo.nl. Stuur een recent geschreven HI-verhaal en nieuwsverhaal mee. Sluiting reactietermijn is 13 september.

Eindredacteur e-books en website voeding

Written on juni 30, 2016 at 15:22, by

logo-FF-mes-en-vork-trans
Voor de website www.fodmapfoodies.nl (een online gezondheid platform) zoeken wij een student die de eindredactie van een aantal e-books op zich kan nemen. Het gaat om een aantal e-books met recepten en informatie en een handleiding voor diëtisten, over een dieet voor mensen met darmklachten (het FODMAP dieet). Enige kennis van gezondheid is niet noodzakelijk maar daarom wel een pre. De handleiding is een uitgebreide handleiding van meer dan 200 pagina’s. Daarnaast zoeken we iemand die de tekst op de website kan controleren op spelling en grammatica. Eventueel zou dit ook kunnen worden onderverdeeld in aparte opdrachten (e-books, handleiding en website).
Er staat een vergoeding tegenover
Ben jij de aangewezen persoon voor ons? Laat het ons weten via info@fodmapfoodies.nl!   

Beeldredacteur én video-redacteur voor Snippet Media

Written on juni 30, 2016 at 14:55, by

 

Snippet

Snippet Media is een jonge online uitgeverij, waar een handvol mensen werkt aan succesvolle online magazines als me-to-we.nl, mynd.nu en dailyapple.nu. In september lanceren we een nieuwe titel en er worden elke dag nieuwe plannen gemaakt. Niet alleen voor online-magazines, maar ook voor boeken, tv-series en festivals. The sky is the limit

 

 

Wij zijn op zoek naar

  • een beeldredacteur: je kunt doelgroepdenken, weet waar je de mooiste beelden kunt vinden (we hebben natuurlijk ook een beeldbank), hebt een originele kijk op beeld en weet ook hoe je het kunt bewerken
  • een video-redacteur: je doet niets liever dan filmpjes maken en editen (in dit geval voor het youtube-kanaal van metowe) en bruist van de ideeën.

Beide functies zijn op freelance-basis, 2 dagen per week, tussen september en december 2016, tegen een vergoeding van ca. 200 euro (als je al veel ervaring hebt, is er onderhandelingsruimte)

Interesse? Mail dan op korte termijn naar Femke Sterken (mede-eigenaar): femke@me-to-we.nl

Snippet Media

Bloemgracht 105-hs

Camjo’s om zeehelden te filmen

Written on juni 28, 2016 at 19:10, by

logo-zeilhelden-webehead-tagline
Wil je meer ervaring op doen met camjo’en en monteren en heb je ook nog iets met sport met name watersport? Dan is het filmen van Zeilhelden zeker iets voor jou. Zeilhelden is een multimedia platform voor nieuws in de zeilsport. Misschien wel het enige mediaplatform dat zeilen op een journalistieke manier behandelt. Betrokken en toch kritisch. Deze zomer filmen we een serie met als titel ‘De zeiltas van ….’ het is een vast format met een camjo’er en een verslaggever (en een zeiler met zijn zeiltas natuurlijk). we regelen de zeilers en regelen vervoer, begeleiden je bij de voorbereiding en zijn bij de opnamen. helaas geen vergoeding, wel food@drinks onderweg. Zou mooi zijn als je kan monteren op je eigen laptop, een camera regelen wij als je geen eigen apparatuur hebt.
 
Meer weten? mail naar Riemer Witteveen of Jules Bänffer via  Zeiltas@zeilhelden.nl

Vloggers voor ScienceBattle

Written on juni 23, 2016 at 18:34, by

Logo SB basis slogan beneden met streepScienceBattle is een nieuw theaterconcept waarin jonge wetenschappers over hun onderzoek vertellen, op een begrijpelijke manier en voor een breed publiek, zonder teveel concessies te doen aan de inhoud. We werken met promovendi die halverwege hun onderzoek zijn: ze zijn nog genoeg student om hun presentatie samen met ons te ontwikkelen en ze hebben genoeg inhoud om met een interessant verhaal te komen.

In een gedreven presentatie vertellen promovendi over hun vakgebied en over het onderzoek waar zij mee bezig zijn. Er komen vier wetenschappers aan bod en in totaal krijgen ze elk tien minuten de tijd. Aan het eind van de performance  kiest het publiek een winnaar.

Door de wedstrijdvorm heeft de voorstelling veel energie en is interactief. Als je in de zaal zit, ben je na afloop verrast door materie waarvan je anderhalf uur geleden werkelijk geen flauw benul had. Je bent ontroerd door de passie. Nieuwsgierig naar meer details. Je denkt zelfs dat je het begrepen hebt. Maar het navertellen? Nee, dat kun je niet.

Inmiddels krijgt de voorstelling landelijke bekendheid en willen we de promovendi nog meer onder de aandacht brengen aan de hand van korte filmpjes. We willen dat ons publiek een kijkje achter de schermen krijgt.

Wat wij bieden:

  • Een interessant netwerk.
  • Reiskostenvergoeding.
  • Eten en drinken tijdens werkuren.
  • Naamsvermelding bij jouw werk.

Functie:

Je maakt filmpjes van maximaal 60 seconden. Je brengt die filmpjes onder de aandacht via Twitter, Facebook, Instagram enzovoorts.

-Kleine interviews met onze promovendi. Ook dat zijn korte filmpjes.

-Filmpjes op onze website plaatsen met een korte tekst erbij.

Wat wij vragen:

  • Creativiteit.
  • Enthousiasme en zelfredzaamheid.
  • Je kan omgaan met deadlines.
  • Uren in overleg.

Van tevoren zouden we graag een CV zien of relevante werkervaring. Je kunt kijken op onze site: www.sciencebattle.nl en ons mailen via info@sciencebattle.nl of bellen met Suzanne Streefland: 06-20322574.

 

 

 

Maker(s) van een clip over proefdieren

Written on juni 23, 2016 at 18:29, by

IVDU_LOGO_DEFWij houden toezicht op het welzijn van de proefdieren bij de Universiteit Utrecht en het UMC Utrecht. Dierproeven moeten voldoen aan strenge regels. Wie in een dierenlaboratorium komt werken, moet daar veel over weten. Daarom willen we een introductievideo laten maken voor nieuwe medewerkers. Dit kan bijvoorbeeld een animatie zijn, een geacteerd filmpje, of een fotostrip. Maak jij dit communicatiemiddel voor ons? We horen ook graag welke vorm je adviseert. Het advies en de uitvoering kunnen eventueel gesplitst worden.

Een (bescheiden) vergoeding is mogelijk. Interesse? Neem contact op met: Monique Janssens.

Monique R.E. Janssens MA ● Strategisch communicatieadviseur ● Instantie voor Dierenwelzijn Utrecht ●Bolognalaan 50 ● kamer 1.80 ● 3584 CJ Utrecht ● www.ivd-utrecht.nlm.r.e.janssens@uu.nl ● 06 141 884 75● aanwezig dinsdag en donderdag