Skip to Content

Freelance

Written on september 13, 2012 at 07:56, by

Dit is de site van het Freelancebureau van de School voor de Journalistiek (Instituut voor de Media) van de Hogeschool van Utrecht. Boven- en onderaan deze pagina staan links met de belangrijkste algemene informatie voor achtereenvolgens opdrachtgevers, ouderejaars studenten en de freelancers ‘nieuwe stijl’ (derdejaars). Hieronder staan de opdrachten die bij het bureau binnengekomen zijn, de meest recente eerst. Een lijst met de laatste opdrachten staat in de rechterkolom.

Deze opdrachten zijn nadrukkelijk alleen bedoeld voor studenten die in het derde (of vierde) jaar van hun studie het vak Freelance volgen in Utrecht! Opdrachtgevers verbinden zich aan deze voorwaarde, willen ze gratis hun opdrachten te kunnen plaatsen. 

Belangrijk voor opdrachtgevers: heeft u een opdracht die u graag op deze site geplaatst wilt zien, formuleert u dan een directe oproep aan de studenten. Zie elders op deze site wat daarin moet staan.

Belangrijk voor studenten: als je op een opdracht reageert, zet dat er dan bij! En meld het even bij Yolan Witterholt als een opdracht van de site kan/moet.

Alle mail graag naar: yolan.witterholt@hu.nl

Dagvoorzitter/ interviewer Panel Discussie Skills Meducation 28-3

Written on januari 13, 2017 at 14:24, by

Op 28 maart 2017 organiseert Skills Meducation een evenement met een live interview/discussie voor onze beste klanten in de zorg (artsen, opleiders van artsen, school directeuren etc.).

Om deze dag goed te beginnen organiseren we een paneldiscussie. Om deze discussie in goede banen te leiden zijn we op zoek naar iemand die graag zijn interviewskills wil inzetten als dagvoorzitter.

Het gaat hierbij de volgende vaardigheden; presenteren, time management, interviewen, gesprekken in goede banen leiden, deelnemers bij de discussie betrekken d.m.v. vragen die ze kunnen stellen. Op deze website kun je meer informatie over de taken van een dagvoorzitter: http://nl.wikihow.com/Zo-organiseer-je-een-paneldiscussie.

Wie zijn wij?
Medische professionals raken nooit uitgeleerd. In het belang van de patiënt moeten zij hun technische vaardigheden ´up to date´ houden. Dat vraagt om permanente scholing en training onder zo realistisch mogelijke omstandigheden.  Overal waar mensen getraind (moeten) worden in medische vaardigheden, levert Skills Meducation en constructieve bijdrage. Daarom leveren we een breed pakket aan hoogwaardige trainings- en simulatieproducten voor elke opleidingsbehoefte.

Voor een uitgebreid overzicht wat we aan producten leveren kun je natuurlijk op onze website kijken: www.skills-meducation.nl

We zoeken één kandidaat die:

 • Weet hoe je moet interviewen
 • Voor groepen kan praten
 • Kan presenteren
 • Het leuk vindt om wat nieuws te proberen

 Wat bieden wij:

 • Deel zijn van een leuk en enthousiast team wat binnen deze branche een nieuw concept gaat neerzetten
 • Kennis, contacten binnen de evenementenbranche en de gezondheidsbranche
 • Bij succes: een jaarlijks terugkomende opdracht
 • Een reisvergoeding en een projectvergoeding (voor ongeveer 12 uur)

Ben jij ambitieus, creatief en wil jij samen met ons dit project tot een groot succes maken? Dan ben jij degene die we zoeken!

Stuur je CV (met foto) en een korte motivatie of je vraag om meer informatie naar: femke@skills-meducation.nl

NB namens de SvJ: Dit is nog net voor de deadline van de lichting 3A!

Enthousiaste journalistieke content makers gezocht voor A+E Networks Benelux

Written on januari 13, 2017 at 12:35, by

Wij zijn per direct op zoek naar een enthousiaste content makers die zowel voor als achter de camera ons team van A+E Networks Benelux komt versterken om de zenders History en Crime + Investigation (CI) verder bekend te maken in Nederland en België.
 
A+E Networks Benelux maakt deel uit van A+E Networks UK, met een portfolio van 20 kanalen, te zien in meer dan 90 landen in het Verenigd Koninkrijk, Scandinavië, Centraal en Oost Europa, Afrika, Midden-Oosten en de Benelux.
 
Werkzaamheden bestaan onder meer uit:
 • Onderzoek doen naar potentiële interviewkandidaten
 • Het voorbereiden en uitvoeren van interviews met specialisten over buitenlandse documentaires die wij uitzenden
 • Het schrijven van introductieteksten voor bij het (video)interview
 • Het creëren van videocontent voor de digitale platformen
 • Kan zowel voor als achter de camera werken
 
Wat verwachten wij van jou?
 • Affiniteit met media/televisie/social media en onze zenders (History Channel en Crime + Investigation)
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, in woord en geschrift
 • Basiskennis Premiere Pro en/of soortgelijke video-editing programma’s
 • Basiskennis hoe om te gaan met videoapparatuur
 • Zelfstandig en proactief
 • Communicatief vaardig
 • Teamspeler
Voorwaarden
 • Je bent bij voorkeur per direct beschikbaar, start in Februari is mogelijk
 • Je bent een aantal dagen in de week beschikbaar, in overleg
 • Je ontvangt een stagevergoeding
 Interesse?
 
Heb je interesse om ons team, dat en werkt vanuit het bruisende hart van Amsterdam aan de Reguliersdwarsstraat, te versterken? Stuur dan een bericht met een korte motivatie naarjoost.waal@aetn.co.uk 

Studenten/schrijvers voor crossmediaal sportplatform

Written on januari 10, 2017 at 14:27, by

Ben jij sport-gedreven? Begrijp je de verschillen binnen sportniches en hun sportcultuur? Kun je creatief schakelen op onderwerpen die gaan over sport, innovatie en business (merken) in de wereld van de Obstacle Running, Crossfit, Cross Running? Join us!

Sportaneous

Is een start-up in de sport & media. Wij zijn een crossmediaal platform bestaande uit een online platform, hardcopy magazine (sinds 2015), interactief magazine, events en narrowcasting bij sportbedrijven. Wij zijn betrokken bij diverse events waaronder de European Championships voor Obstacle Course Running (EK OCR) en Pegada Dura in Sao Paulo (Brazilië). Sportaneous heeft een interessante hub met multimedia creatieven, schrijvers en online marketeers. Omdat wij volop in ontwikkeling zijn op de diverse samenhangende kanalen van Sportaneous, zoeken wij naar studenten die als ‘content creatief’ mee willen werken.

Is dit iets voor jou? Dan horen wij graag van je!

De werkzaamheden

Wij zoeken creatieve studenten met een breed interesseveld en sensitiviteit voor sport, cultuur & ondernemerschap. Wij werken grotendeels cloud-based en komen op gezette tijden bij elkaar in het episch centrum Harderwijk. Het idee: voor Sportaneous maak jij wekelijks diverse content. Zowel snel(ler) te consumeren items (quick bites) als content waar mensen even op moeten kauwen. Wij zoeken graag naar de ‘twist’ in het verhaal. In welke contentvorm je het realiseert is aan jou! Wij bepalen samen met jou vanuit ons portaal en onze bijeenkomsten welke onderwerpen ontwikkeld en geplaatst kunnen worden.

Wij bieden

Je maakt onderdeel uit van een creatieve hub binnen een start-up met ervaren professionals en (inter)nationale connecties in de snel ontwikkelende sportniches. Wij betalen nu (samen groeien) naar de kwaliteit van het artikel dat bepaald wordt door het aantal lezers en beoordelingen. Ja, wij helpen je (indien je hier niet in thuis bent) om de content slim te ontwikkelen, zodat het goed op ons platform kan converteren. Pas je goed in het team en lever je goed werk, dan blijven wij graag met je samenwerken (verschillende mogelijkheden).

Getriggerd? Stuur ons op korte termijn je mailtje met een Linkedin url (met bijgewerkt profiel) en een relevante ‘quick bite’ via info@sportaneous.nl

Meer info? Contact Sven Willemsen via sven@sportaneous.nl of 06-24907798

www.sportaneous.nl

Filmers voor interviews i.v.m. tentoonstelling Museum

Written on januari 10, 2017 at 13:41, by

 
Wanneer: februari / maart 2017
Wat: gefilmde interviews met statushouders als onderdeel van de tentoonstelling: 
Pionieren in de Polder in Historisch Museum Haarlemmermeer
Ben je op zoek naar een interessante freelance opdracht vanaf februari 2017?
Vind je het leuk om te interviewen met behulp van camera, en een serieus onderwerp als migratie op een lichtvoetige manier te benaderen?
Dan is dit een mooie opdracht.

In Historisch Museum in Hoofddorp opent medio april 2017 de tentoonstelling: Pionieren in de Polder. De tentoonstelling gaat over het harde bestaan van de eerste jaren na de drooglegging, 160 jaar geleden. Uit heel Nederland kwamen werklieden om in dit nieuwe land een bestaan op te bouwen. Het museum wil naast dit historische verhaal ook de ervaringen en verwachtingen van statushouders laten zien. Nieuwkomers in de polder anno 2016. In de tentoonstelling tonen we gefilmde interviews, gemonteerd tot een film van 10 tot 20 min., met enkele statushouders (vluchtelingen met een verblijfsvergunning). 
 
Wie zijn wij
Haarlemmermeermuseum De Cruquius vertelt het verhaal van Haarlemmermeer. In Cruquius Museum staat de strijd met het water centraal. Historisch Museum laat de ontwikkeling van Haarlemmermeer zien vanaf de droogmaking. 5 stafleden, en 250 vrijwilligers.

De aard van het werk

Je zal korte interviews afnemen bij:
(A) 4 tot 6 statushouders in verschillende leeftijdscategorieën; puber, jong volwassenen, volwassen.
(B) 3 tot 6 statushouder-kinderen in de leeftijd 8 tot 12 jaar ivm een educatieproject bij de tentoonstelling. Of individuele kinderen of ism een school in Haarlemmermeer waar statushouder-kinderen zijn opgenomen.

Wij hebben contacten met statushouders en intermediairs.

De vragen worden in samenspraak met het museumteam en vluchtelingenwerk opgesteld. Je neemt de interviews af met gebruikmaking van film, op de museumlocatie in Hoofddorp, of op een nader te bepalen locatie in Haarlemmermeer. Je monteert de gefilmde interviews, van groep A (10 tot 20 min)  en groep B (5 tot 10 min). De film moet waarschijnlijk ondertiteld worden. Er is een Arabisch/Engels/Nederlands sprekende statushouder die hier bij kan helpen.

 
Je moet voor deze klus afreizen naar Haarlemmermeer, verschillende leeftijdsgroepen kunnen interviewen en respectvol met deze doelgroep om kunnen gaan. De taal is zoveel mogelijk Nederlands en Engels als nodig. 
De klus kan als duo uitgevoerd worden, verdeling interview en camera, en gezamenlijke montage.
We verwachten dat de klus zelfstandig door jou en je eventuele collega kan worden uitgevoerd.
 
Planning
Eind januari, begin februari: voorbereiding (vragen en/of storybord)
Februari/ begin maart: interviews
Maart: montage
 
Er staat een kleine vergoeding tegenover.
 
Reageren
Lijkt het je wat?
Stuur mij dan snel een berichtje met omschrijving van je ervaring en motivatie toe. Bellen mag ook.
We willen vanaf 6 februari, liefst eerder, direct aan de slag met het project. 
 
Geertje van Emmerik
www.haarlemmermeermuseum.nl.
Cruquius Museum / Cruquiusdijk 27 / 023 52 857 04

Verslaggevers Hart van Holland gemeentes Zuid-Holland

Written on december 29, 2016 at 22:42, by

Hart van Holland is een onafhankelijk huis-aan-huisblad en verschijnt wekelijks in de gemeenten Zuidplas, Waddinxveen, Lansingerland en het Rotterdamse gebied Hillegersberg-Schiebroek. De krant brengt nieuws en achtergronden over het plaatselijke verenigingsleven, lokale politiek, sport en cultuur, zowel in druk als online op http://www.hvhonline.nl

Voor de edities Zuidplas, Waddinxveen en Hillegersberg-Schiebroek zijn we op zoek naar:

Verslaggevers (freelance) m/v

en nodigen studenten journalistiek van harte uit te solliciteren

Functie eisen

 • Je woont in het verspreidingsgebied en kent de gemeente van haver tot gort;
 • Je hebt HBO werk- en denkniveau en enige ervaring als journalist;
 • Je hebt een neus voor nieuws en goede contactuele eigenschappen;
 • Je hebt een vlotte pen en uitstekende beheersing van de Nederlandse taal;
 • affiniteit met fotografie en/of interesse in lokale politiek is een pre.

Wij bieden

 • Afwisselende opdrachten die aansluiten bij je interessegebied;
 • Een informele redactie met ruime mogelijkheid om je eigen ideeën te spuien;
 • Een redelijke vergoeding.

Interesse? Stuur je cv, motivatiebrief en een aantal artikelen van jouw hand naar smarkus@hart-van-holland.nl. Voor meer informatie: Silvia Markus: 0180- 632289.

Enthousiaste mediamaker(s) gezocht voor Werkelijk Waar?

Written on december 18, 2016 at 17:17, by

Sinds kort zijn we gestart met “WerkelijkWaar?”. Een stichting en mediainitiatief waarmee we, met het oog op de verkiezingen, korte video’s maken samen met studenten, starters en experts.

Ons doel is het laten leven van politiek onder jongeren en studenten door de onderwerpen aansprekelijk te maken. Er is een overvloed aan informatie aanwezig op het internet en het is moeilijk om erachter te komen wat nu ‘waar’ is. Wij zijn niet van plan de waarheid te verkondigen (is dit uberhaupt mogelijk?), maar we willen graag het debat te verdiepen met interessante kennis.

We belichten actuele politieke thema’s die met name jongeren en studenten aanspreken, op een verfrissende en ludieke manier. De filmpjes moeten educatief maar ook snel zijn, denk bijvoorbaald aan vlogs. Soms zal er gefilmd worden op locatie.

Wij zijn op zoek naar getalenteerde en betrokken studenten om ons te ondersteunen bij dit project. Ervaring met camjo werk is handig meegenomen, ervaring met montageprogramma’s zoals Avid, Final Cut Pro of een vergelijkbaar programma is een vereiste.
Het gaat ons bovenal om filmtechnische kwaliteit, het is belangrijk dat je goed weet hoe je korte filmpjes maakt die een grote groep jonge kijkers weet vast te houden. Je zult veel vrijheid krijgen om met eigen ideeën en input te komen. Kennis over politiek is leuk meegenomen, maar absoluut niet noodzakelijk.

Helaas kunnen we geen vergoeding bieden. Wel is er een onkostenvergoeding van toepassing, geven wij je begeleiding en toegang tot een zeer uitgebreid netwerk.

 

We zoeken een of twee kandidaten die:

 • Video items kunnen opnemen (Je hebt verstand van licht en geluid en weet hier zo optimaal mogelijk mee om te gaan)
 • Video items kunnen monteren
 • Affiniteit hebben met nieuwe media/social media
 • Weten hoe je de aandacht van jongeren/studenten trekt én vasthoudt

 

Wat we bieden:

 • Deel zijn van een nieuw en innovatief project dat impact zal hebben op de landelijke verkiezingen
 • Kennis, contacten (bij o.a. publieke omroepen zoals de VPRO, NTR en BNN/VARA) en ervaring
 • Bij succes: landelijke bekendheid. We zijn van plan om de landelijke media te halen met dit project en zullen ervoor zorgen dat je naam duidelijk naar voren komt.

 

De verwachte hoeveelheid werk:

 • 6 filmdagen
 • Tijd om 6 filmpjes te editen (ongeveer 6 dagen)
 • Er is eventueel meer werk te doen, bijvoorbeeld het uitvoeren van interviews en schrijven van artikelen voor de website.
 • We staan open voor overleg m.b.t. werktijden en takenpakket

 

Periode en plaats:

 • De filmpjes worden gemaakt in januari en de eerste twee weken van februari
 • De filmpjes worden zo veel mogelijk in Utrecht opgenomen, eventueel zal er gereisd moeten worden naar locaties. Vervoer wordt geregeld.

Ben jij ambitieus, creatief met je camera en wil jij samen met ons dit project tot een groot succes maken? Dan ben jij degene die we zoeken!

Stuur je CV en een korte motivatie naar: werkelijkwaar.info@gmail.com

(de website is nog niet online, hier wordt aan gewerkt)

Blogger gezocht voor Coulant

Written on december 9, 2016 at 14:22, by

logo_coulant-2015-60x60cm-300dpi-hogere-resolutie
Wij (Coulant) zijn een detacheringsbureau, gespecialiseerd in de bemiddeling van logistiek en sales personeel op mbo+, hbo- en wo-niveau.
Voor onze website en LinkedIn-pagina zijn wij op zoek naar een blogger (derde- of vierdejaars student journalistiek, online marketing of soortgelijk) die het een uitdaging vindt om in de onderwerpen sales, logistiek en arbeidsmarkt (in de breedste zin van het woord) te duiken en hier 3 keer per week een inspirerende blog over te schrijven (1 over sales, 1 over logistiek en 1 over arbeidsmarktbemiddeling). Voor het schrijven van deze 3 blogs rekenen wij op een inzet van ongeveer 16 uur per week (à 10 euro bruto per uur, inclusief vakantiegeld).
Ben jij degene die zich in sales, logistiek en arbeidsmarkt wil verdiepen en hier interessante blogs over wil gaan schrijven? En ben je minimaal 1 jaar beschikbaar voor deze opdracht?
Stuur dan snel een mail met jouw motivatie naar Emilie Pasma (directie@coulant.nl).

Studenten voor verkiezings-tv Ziggo

Written on december 2, 2016 at 11:22, by

ziggo

Ziggo wil met een groepje (oud-)studenten van de SvJ van 1 februari tot en met 17 maart iedere dag een uur verkiezings-tv gaan maken. Van 9 tot 23 januari 20 uur per week beschikbaar; vanaf 23 januari full time. In januari volg je masterclasses, daarna is het vooral produceren met 9 andere (ex-)SvJ-ers en 6 mensen van de Dutch Filmers Academy. Ziggo zorgt voor de apparatuur, er wordt gewerkt vanuit Nieuwspoort in Den Haag. Je krijgt een vergoeding  van 300 euro per maand, dus voor de financiën hoef je het niet te doen. Wel voor de kennis, contacten en ervaring. Je kunt uiterlijk maandag 5 december laten weten of je mee wilt doen. Remko.vanbroekhoven@hu.nl  Stuur een cv mee.

NB: Een geweldig leuke klus natuurlijk, maar deze klus loopt over twee periodes heen dus kijk goed naar de data! Je kunt niet alle uren die je in de masterclass stopt meerekenen voor het vak Freelance. Overleg daarover met je docent. 

SPAT ZOEKT VIDEOREDACTEUREN!

Written on december 1, 2016 at 12:05, by

spat

SPAT, Schrijf Platform Aanstormend Talent, is een vrijwillige organisatie die jonge schrijftalenten met een affiniteit voor journalistiek een podium biedt om hun vaardigheden te ontwikkelen en zichzelf te profileren. SPAT biedt schrijvers, journalisten en videomakers de kans om te proeven van de journalistieke wereld.

Sinds kort zijn we gestart met SPATvideo. Een project waarin we willen experimenteren met het maken van korte video’s. We vertalen woord naar een aantrekkelijk beeld waarbij we academische kennis willen verspreiden op een toegankelijke manier.

Wij zijn opzoek naar talent om ons te ondersteunen bij dit project. Ervaring met camjo werk is handig meegenomen, maar ervaring met montageprogramma’s zoals Avid of Final Cut Pro is een pré.

Lijkt het je leuk om met ons te brainstormen over nieuwe video’s en interessante content? Vind je het een uitdaging om mee te werken aan een beginnend project en de vrijheid te krijgen om gave content te maken? Mail ons op info@spatonline.nl voor meer informatie!

Functieomschrijving:

 • Je bent op alle vlakken bij de productie actief: het bedenken van interessante interviewvragen, het interviewen en filmen van de spreker en de montage van het product.
 • Je hebt heel veel vrijheid om je eigen stempel op het product te leggen.
 • Je hebt verstand van licht en geluid en weet hier zo optimaal mogelijk mee om te gaan.
 • Je hebt verstand van montageprogramma’s als Avid of Final Cut Pro, waar je zelf toegang tot hebt. Dat kan via je onderwijsinstelling of privé.
 • Afhankelijk van het aantal videoredacteuren en de hoeveelheid tijd zullen we met elkaar de planning afstemmen en het aantal uren bespreken.

Voor een filmpje hebben we de volgende richtlijnen:

 • 1 tot 2 minuten
 • Er staat één onderwerp, stelling of vraagstuk centraal. Je interviewt 1 tot 2 wetenschappelijke of maatschappelijke sprekers over het onderwerp.
 • Een video sluit aan bij de onderwerpen Media, Cultuur of Lifestyle en kan zelfs een vertaling zijn van een geschreven artikel op de website spatonline.nl. Het is een verdieping op de gekozen invalshoek.
 • De SPAT banner is te allen tijde aanwezig op de set en zal als achtergrond dienen van het interview. Je draagt verantwoordelijkheid over het adequaat inzetten van deze banner.
 • Je geeft de organisatie minimaal één keer per week een update over het proces.

Nieuwe columnist voor Trajectum

Written on november 30, 2016 at 15:58, by

hulogo

Trajectum zoekt:

Een nieuwe student-columnist (v/m),

voor een maandelijkse column op de website en vier keer per jaar in het magazine. Tegen vergoeding van 75 euro.

Studeer je aan Hogeschool Utrecht? Sta je midden in het studentenleven? En kijk je daar met een eigen blik naar, die je durft te vertellen in 350 woorden?

Mail ons dan een kort cv, maar vooral een proef-column en andere bewijzen van je schrijftalent.

marc.janssen@hu.nl