Skip to Content

Freelance

Written on september 13, 2012 at 07:56, by

Dit is de site van het Freelancebureau van de School voor de Journalistiek (Instituut voor de Media) van de Hogeschool van Utrecht. Boven- en onderaan deze pagina staan links met de belangrijkste algemene informatie voor achtereenvolgens opdrachtgevers, ouderejaars studenten en de freelancers ‘nieuwe stijl’ (derdejaars). Hieronder staan de opdrachten die bij het bureau binnengekomen zijn, de meest recente eerst. Een lijst met de laatste opdrachten staat in de rechterkolom.

Deze opdrachten zijn nadrukkelijk alleen bedoeld voor studenten die in het derde (of vierde) jaar van hun studie het vak Freelance volgen in Utrecht! Opdrachtgevers verbinden zich aan deze voorwaarde, willen ze gratis hun opdrachten te kunnen plaatsen. 

Belangrijk voor opdrachtgevers: heeft u een opdracht die u graag op deze site geplaatst wilt zien, formuleert u dan een directe oproep aan de studenten. Zie elders op deze site wat daarin moet staan.

Belangrijk voor studenten: als je op een opdracht reageert, zet dat er dan bij! En meld het even bij Yolan Witterholt als een opdracht van de site kan/moet.

Alle mail graag naar: yolan.witterholt@hu.nl

Camera operators en fotografen gezocht voor De Fractie

Written on november 23, 2015 at 17:39, by

vpro

CAMERA OPERATORS GEZOCHT | DEN HAAG

Lijkt het jou leuk om een dag voor én achter de camera te staan en te zien hoe het is op een professionele filmset? Dan zijn we hier bij de VPRO-serie de Fractie op zoek naar jou! Op 7 en 8 en 14 december filmen we een aantal scènes in Den Haag.
Je zult een ENG camera bedienen in de set van de Fractie. Je staat dus achter een werkende camera waarvan de beelden wellicht op TV zullen belanden, maar ondertussen sta je ook in beeld als cameraman/vrouw in de serie.

Lijkt het je leuk om hier bij te zijn? Meld je dan nu aan door te mailen naar figuratie.defractie@gmail.com. Voor vragen mag je natuurlijk bellen naar 020 – 572 2700!

Mededeling van de SvJ: Er worden ook gewone figuranten gezocht, ook een leuke ervaring natuurlijk en ook daarvoor mag je bellen of mailen, maar daarvoor krijg je geen uren voor dit vak!  Die krijg je alleen als je filmbeelden of foto’s maakt voor de vpro. 

Filmer(s) voor leaders van 8 afleveringen A’dam-E.V.A van de NTR

Written on november 20, 2015 at 13:59, by

ntrVoor de dramaserie A’dam-E.V.A. van de NTR zijn wij opzoek naar iemand die voor onze leaders van 8 afleveringen filmpjes wil maken (met de telefoon). Voor de serie hebben wij per aflevering 121 filmpjes voor in de leaders nodig van verschillende onderwerpen. 
Een groot deel hebben we dus al verzameld, maar we moeten er ook nog een aantal. Hieronder de onderwerpen van de afleveringen:
1: Vogels: vogels in een stedelijke omgeving, nestjes, broedende vogels etc
2: Kermis: knipperende lichten, mensen in een attractie, mensen die suikerspinnen eten, pluche beesten etc
4: Toeristen: op de fiets, fotograferend, in de rij, op pad met een gids etc
5: Tatoeages: close beelden van tatoeages etc
6: Post: postbodes, koeriers, pakketjes, brievenbussen, brieven die door de bus vallen etc
7: Sail In: bootjes, schepen, matrozen, schippers, kapiteins etc
8: Chaostheorie: klassen die gefilmd worden in 1 shot. (we gaan kijken of we deze zelf nog kunnen verzamelen)
Hieronder de hoeveelheid filmpjes die we nog nodig hebben:
1: Vogels: 33
2: Kermis: 60
4: Toeristen: 62
5: Tatoeages: 37
6: Post: 80
7: Sail In: 14
Omdat ik in eerste instantie hiervoor iemand ander had en dit op het allerlaatste moment heeft laten afweten, is de deadline voor de eerste twee filmpjes al 4 december en het vervelende is dat er op het moment alleen kermissen in Limburg zijn t/m 24 november.
Het is dus belangrijk dat als iemand het wil doen, deze persoon voor 24 november nog naar Limburg moet. Reiskosten worden vergoed en daarnaast staat er ook een vergoeding tegenover het werk.
De rest heeft minder haast. 3&4 moeten er uiterlijk op 22 januari zijn en 5 tm 8 het liefst half februari.
In de bijlage (ontvang je na een mailtje) staat ook de briefing die we aan de andere mensen hebben gegeven. Hieronder nog een keer de specificaties:
– filmpje tussen de 30 sec en 1 minuut
– liggend formaat
– in 1 shot
– zo close mogelijk (als het niet close is zie je namelijk de onderwerpen niet meer goed in de mozaïek)
– 1 onderwerp per filmpje
Dit zijn in totaal 286 filmpjes. De persoon die het gaat doen kan zelf invullen of hij/zij een paar keer een half dagje gaat of in een keer door achter elkaar.
Hier een linkje van onze FB-pagina en de website

Belangstelling: neem snel contact op met Eva van  Musscher:

0636167351

GEZOCHT: ENTHOUSIASTELINGEN DIE GRAAG NAAR BUITEN GAAN!

Written on november 9, 2015 at 14:13, by

Landwaard

Stichting Landwaard maakt zich sterk voor gezond, lokaal en eerlijk eten voor iedereen. Dit doen we door in de regio Arnhem, Nijmegen en Kleve tal van projecten en activiteiten op te zetten rondom lokaal eten en landschap. Zo dragen we bij aan een gezonde toekomst voor boeren, burgers en onze omgeving.

Wij zoeken studenten journalistiek die het eveneens leuk vinden om te fotograferen en die ons op een aantal vlakken kunnen ondersteunen:

– Interviews op projectbasis met o.a. leveranciers van de lokale producten en projectmanagers. Deze interviews worden uitgezet via diverse media van het desbetreffende project.

– Fotografie op locatie.

– Content creëren voor social media. Dit gebeurt met onder andere interviews en korte columns, met veel ruimte voor eigen invulling.

– Ondersteuning in de inhoud en vormgeving nieuwsbrieven en persberichten.

Er is werk voor minimaal 6 tot 8 uur per week en je wordt betrokken bij alle aspecten van de externe communicatie. Een werkplek staat ter beschikking in Oosterhout (naast Nijmegen), op het kantoor van Landwaard. Echter kan er ook veel vanuit huis gewerkt worden of in het veld. De periode waarin dit plaats vindt is nog te bespreken net zoals de duur ervan. Eventuele onkosten worden vergoed vanuit Landwaard en een vergoeding is te bespreken.

Kortom, wij zoeken een enthousiasteling met een creatieve geest die een nuchtere boer aan het praten krijgt, en niet bang is om door een weiland met koeien te lopen voor de beste foto!

Ben jij zo iemand of heb je nog vragen over de vacature, mail dan naar julia@landwaard.eu  en neem alvast een kijkje op de website http://www.landwaard.eu

Julia Slegers
Oosterhoutsestraat 101
6678 PG Oosterhout (Gld)
Tel: 0481-482010
06-52644611
julia@landwaard.nl

Infographicmaker voor Alles over Sport

Written on november 6, 2015 at 16:31, by

NISB

Kun jij de essentie van een artikel, conclusies van een onderzoek, cijfers of een boodschap omzetten naar een pakkende infographic? Dan hebben wij een mooie klus voor jou! Het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (www.nisb.nl) krijgt een bredere opdracht en gaat vanaf 1 januari een kennisfunctie vervullen voor professionals in sport en bewegen en voor alle Nederlanders. Daarbij lanceert het nieuwe Kenniscentrum Sport in Ede een portal voor iedereen die een vraag heeft over sport en bewegen.

De portal is nu volop in ontwikkeling. Je vindt er straks artikelen met kennis over tientallen onderwerpen waaronder bijvoorbeeld blessurepreventie, gezondheid, voeding en bewegen, lokaal sportbeleid, beweeggedrag veranderen, speelruimte, topsport, gehandicaptensport, afvallen, effecten van sport, starten met bewegen, etc.

We hebben een team dat de portal inricht en onderhoudt. Het schrijven van content doen we met een groot aantal partners (waaronder NOC*NSF, Vereniging sport en Gemeenten, VeiligheidNL, RIVM, etc). Beeld is natuurlijk minstens net zo belangrijk als tekst, is beter deelbaar en met een goed beeld komt de essentie beter over bij een groter publiek.

Jouw taak is het om in overleg met de beeldredactie beelden te verzinnen en te maken bij artikelen op de portal. Je bepaalt samen met de beeldredacteur bij welke artikelen een infographic een toegevoegde waarde heeft en gaat zelfstandig aan de slag. Je werkt vanuit ons kantoor in Ede, maar uiteraard ben je voor de video’s ook regelmatig op pad.

Natuurlijk bieden we je een vergoeding en betalen je reiskosten. Je kunt starten vanaf begin januari. In overleg kijken we hoeveel items je wilt produceren, hoeveel tijd en welke periode je kunt vrijmaken.

Serieuze interesse? Bel of mail: caecile.dijkman@nisb.nl  / 06 216 495 89

Blogmanager bij Motoshare

Written on november 6, 2015 at 13:27, by

motoshareAls blogger ben je bij MotoShare de drijvende kracht achter een levendige community op ons platform.

 Motoshare is een innovatieve start-up in de deeleconomie, dat er naar streeft om de motor branche radicaal te veranderen met een peer-to-peer motordeelplatform. Op het platform wordt het mogelijk om op een makkelijke & veilige manier van elkaars motor te genieten doormiddel van verhuur of tijdelijke ruil. Het concept is vergelijkbaar met Airbnb of SnappCar, echter is onze insteek voor motoren anders. Bij MotoShare staat de ‘fun’ factor centraal. Zo richten wij functioneel het platform heel gebruiksvriendelijk in en streven ernaar om een community te ontwikkelen met evenementen en een hoogstaand online magizine.

In het online magazine gaan we de vele avonturen van motorrijders vertellen, denk aan: wereldreizen, custom bouwprojecten, verslag van evenementen etc.

Als blog manager zul je interessante mensen uit de motorwereld moeten benaderen voor een interview of reportage. We verwachten dat je zelf met creatieve ideeën komt en zelfstandig te werk gaat, daarmee krijg je veel vrijheid om jou verhaal te schrijven. Geen SEO targets, oprechte verhalen!

·     Tijdsbestek: ~12 uur per week

·     Vergoeding: 400,- per maand

·     Periode: z.s.m.

Bij interesse graag een korte motivatie mailen naar thomas.jacobs@motoshare.nl en een link naar je LinkedIn profiel toevoegen.

Zie voor meer informatie over MotoShare onze facebook: https://www.facebook.com/MotoShareNL.

 

Blogtalent voor Studentuithuis.nl

Written on november 6, 2015 at 13:16, by

studentuithuis
Het net gelanceerde Studentuithuis.nl is op zoek naar fris talent. Als blogger bij 
Studentuithuis schrijf je over het leven als student en elk aspect dat hierbij komt 
kijken. Wij zijn een jonge startup die het leven van studenten die op zichzelf (gaan) 
wonen makkelijker wil maken. Dit doen wij door een informatief platform, waarop 
alles te vinden is dat een student hierover moet weten.
 
Doordat we een startup zijn is er geen sprake van een financiële vergoeding, maar is er de mogelijkheid om jezelf en het platform te ontwikkelen. Doordat het platform nog jong is krijg je de ruimte om mee te denken over de mogelijkheden van Studentuithuis. 
Heb je een super tof idee waarmee je jouw skills nog beter kunt inzetten en 
Studentuithuis.nl naar het volgende niveau brengt? Dan staan we hier altijd voor 
open.
 
Het schrijven zelf doe je waar je zelf het prettigst werkt. Je zal schrijven onder je eigen naam, met het CMS Wordpress. Indien nodig krijg je hier een uitgebreide training in. 
De artikelen zijn uitsluitend in het Nederlands geschreven. Ga verder uit van 
minimaal één geschreven blog per week, wat betreft de werkdruk.
 
Kan jij niet wachten om studenten te inspireren met jouw content? Stuur dan 
een mail naar danicojeffrey@gmail.com om met een kopje koffie of thee 
kennis te maken.
 
Jeffrey Danico | 06 81 09 40 04 | danicojeffrey@gmail.com

 

Filmer voor sfeerfilmpje van een ouder- en kindyogaweekend

Written on november 6, 2015 at 13:12, by

dreumeland

Tweemaal per jaar organiseren wij een leuk en ontspannen weekend voor ouders met hun kind. De boekingen blijven achter, omdat men vaak een zweverig beeld bij deze weekenden heeft. Wij hebben juist een weekend dat niet zweverig is en dat zouden we graag via een filmpje laten zien. We zouden een filmpje willen dat een beeld van de sfeer geeft, maar ook interviews met de deelnemers bevat. We willen beelden van de lessen, het eten met elkaar en wat er nog meer aan activiteiten zijn. Het filmpje mag uiteraard niet te lang zijn, zodat we het op internet kunnen gebruiken.

Het weekend is van 20-22 november in Lattrop, het Oosten van het land. http://www.dreumeland.nl/activiteiten/weekendje-weg/ouderkind-yoga-weekend/ Wij denken dat er op 1 dag gefilmd kan worden, bijvoorbeeld alleen op de zaterdag.

Heb je interesse? Neem dan snel contact top met: Dreumeland Karin Beumer parkzichtlaan 140 3544MN Utrecht 030-2657575 karin@dreumeland.nl We willen er een bedrag van €100 tegenover zetten. De ter plekke genoten lunch en eventueel diner betalen wij.

Videomaker voor Alles over Sport

Written on november 6, 2015 at 13:09, by

NISBWil jij korte inspirerende en informatieve filmpjes maken over allerlei onderwerpen op sportgebied? Dan hebben we een leuke klus voor jou! Het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (www.nisb.nl) krijgt een bredere opdracht en gaat vanaf 1 januari een brede kennisfunctie vervullen voor professionals en alle Nederlanders. Het nieuwe Kenniscentrum Sport in Ede  lanceert 1 januari 2016 een portal voor iedereen die een vraag heeft over sport en bewegen.

De portal wordt is nu volop in ontwikkeling. Je vindt er kennis over tientallen onderwerpen waaronder bijvoorbeeld blessurepreventie, gezondheid, voeding en bewegen, lokaal sportbeleid, beweeggedrag veranderen, speelruimte, topsport, gehandicaptensport, afvallen, effecten van sport, starten met bewegen, etc.
We hebben een team dat de portal inricht en onderhoudt. Het schrijven van content doen we met een groot aantal partners (waaronder NOC*NSF, Vereniging sport en Gemeenten, VeiligheidNL, RIVM, etc). Beeld is natuurlijk minstens net zo belangrijk als tekst en sommige onderdelen lenen zich beter voor een (video)verhaal dan voor een tekst. Jouw taak is het om in overleg met de beeldredactie korte video’s te maken voor de portal. Je bepaalt samen met de beeldredacteur welk onderwerp je oppakt en hoe je dat vormgeeft. Je kunt de video van A tot Z samen met de inhoudelijk deskundigen vormgeven, van idee tot montage. Wij beschikken over de benodigde apparatuur en montagesoftware. Je werkt vanuit ons kantoor in Ede, maar uiteraard ben je voor de video’s ook regelmatig op pad.

Natuurlijk bieden we je een vergoeding en betalen je reiskosten. Je kunt starten vanaf begin januari. In overleg kijken we hoeveel items je wilt produceren, hoeveel tijd en welke periode je kunt vrijmaken.

Serieuze interesse? Bel of mail: caecile.dijkman@nisb.nl  / 06 216 495 89

 

Filmer voor Atlantische Commissie

Written on oktober 29, 2015 at 16:16, by

atlantische commissieDe Atlantische Commissie geeft voorlichting over en stimuleert onderzoek naar de betrekkingen tussen de Verenigde Staten en Europa, ontwikkelingen in de NAVO, Europese veiligheidskwesties, en Nederlands buitenlands en defensiebeleid. De Commissie wil hiermee de maatschappelijke discussie over deze onderwerpen bevorderen.

De Atlantische Commissie maakt programma’s voor verschillende doelgroepen: journalisten, politici, wetenschappers, studenten, en docenten en leerlingen van middelbare scholen.

Wij zijn op zoek naar een gemotiveerde freelance journalist, liefst met belangstelling voor internationale politiek om in samenwerking met de medewerkers van de Atlantische Commissie filmopnames van onze bijeenkomsten en seminars te maken en deze te bewerken tot filmpjes van 5-10 minuten. Deze zullen op onze website worden geplaatst.

De bijeenkomsten vinden meestal plaats in Den Haag aan het einde van de middag. Er worden echter ook programma’s georganiseerd in de rest van de Randstad. Voorbeelden van filmpjes staan op onze website www.atlantischecommissie.nl/media/video. Op de site staat ook uitgebreide informatie over de werkzaamheden van de Atlantische Commissie.

Wij bieden een mogelijkheid om praktijkervaring op te doen bij een organisatie die betrokken is bij actuele onderwerpen op het gebied van internationale veiligheid. Vergoeding in overleg.

Heb je interesse, neem dan contact op met Niklaas Hoekstra.

Atlantische Commissie

Emmapark 12

2595 ET Den Haag

T 070-3639495

E info@atlcom.nl

W www.atlantischecommissie.nl

Redacteur(en) en blogger(s) voor Gogido

Written on oktober 29, 2015 at 11:18, by

GoGido-logo-RGB-1000px

Ben jij een redacteur die het leuk vindt om een bijdrage te leveren aan een start-up? Wil je ervaring opdoen in een dynamische omgeving waar veel ruimte is voor je eigen inbreng? Gogido heeft een mooie opdracht voor je.

Begin november lanceert Gogido de eerste internetvergelijker voor taxi’s. Gogido is de positieve tegenhanger van UBER. Wij vergelijken het aanbod van taxibedrijven. We maken de markt transparanter. Taxibedrijven kunnen hun bedrijf presenteren op onze site. Niet alleen hun prijs, maar ook hun kwaliteit. Geven ze extra service? Een krant in de taxi, of een flesje water, is het een familiebedrijf, hoeveel auto’s hebben ze en hoe ziet het bedrijf eruit? De klant kan dit vergelijken, kiezen en boeken bij Gogido. Na de reis geven ze een waardering.

Van alle taxibedrijven (meer dan 125)  die wij presenteren, willen we een goede bedrijfsbeschrijving met  mooie foto’s. Een aantal van deze beschrijving kan mogelijk via deskresearch, voor andere moet je op pad en de bedrijven bezoeken. Gezien de hoeveelheid werk hebben we plaats voor meerdere personen. Kan je naast het schrijven van content ook goed overweg met een fotocamera, dan is dat voor ons een mooie combinatie. Maar reageer ook als je één van beide wilt doen.

Ons team bestaat uit 5 personen, waaronder een stagiair van de TU-Delft. We zijn gevestigd in Amersfoort. Je kan direct beginnen. We vergoeden je reiskosten als je op bedrijfsbezoek gaat en we hebben een klein budget voor de vergoeding van stagiairs.

We zijn overigens ook nog op zoek naar bloggers voor onze site.

Contactpersoon, Paul Pietersen 06-5494 2361, paul@gogido.com

 www.gogido.com

Gotrida B.V. |  Arnhemseweg 2, 3de verdieping (vanaf 1 november) |  3817CH AMERSFOOR